Santa Cruz uvádí nový Blur LT

Poněkud překvapivě zahájil Santa Cruz představení druhé generace svých VPP modelů. Prvním z nich, který spatřil světlo světa je enduro model Blur LT ...

Autor: Petr Bureš

Když v roce 2005 uvedl Santa Cruz na trh model Blur LT, ještě netušil, že se z něj stane nejprodávanější model této značky. Snad právě proto se stal model Blur LT prvním z VPP kol (loňské mírné úpravy sjezdového modelu V 10 nepočítám), který Santa podrobil důkladnému faceliftu.

Designéři kompletně přepracovali jak přední trojúhelník tak zadní stavbu. Nově tvarované trubky, upravená geometrie, karbonové horní vahadlo a doporučení použít odpruženou vidlici se zdvihem v rozmezí 140-160mm, to jsou základní body popisu novinek na novém eLTéčku.

Oproti stávajícímu modelu narostl zdvih zadní stavby ze 135 na 140mm. Z výměnné komplet zadní patky se stal pouze výměnný držák přehazovačky a v uložení zadní stavby byla použita namísto 12-ti milimetrové osy osa 15-ti milimetrová a místo ocelových šroubů, šrouby titanové. Prohnutím horní rámové trubky se docílilo většího místa pro nohy při manévrování a o něco níž se tak posunulo i těžiště biku.

Poněkud horší zprávou je, že nový Blur LT podraží. Podle informací od dovozce, se jeho cena bude pohybovat někde na úrovni modelu Nomad. První kusy by měly být ve Spojených státech k dispozici v průběhu dubna letošního roku. Do vyprodání zásob pak bude k dispozici ještě stávající verze eLTéčka.

Mnohé tak Santa Cruz překvapil. Původně byl totiž očekáván jako první inovovaný model VPFree 08. Na ten si ale zřejmě ještě budeme muset nějaký čas počkat. Že to ale nebude příliš dlouho trvat je jasné, protože Santa Cruz má VPFríčko komplet vyprodané a nové dodávky jsou tedy již na spadnutí. Nechme se překvapit, kdy nám soudruzi ze států představí další modely 08.

Přečteno - 7209x Tagy: tech2008
Zapojte se do diskuze

Vlož svůj komentář:

Pro vkládání komentářů je nutné být přihlášený.
Proto se, prosím, tedy buď přihlašte nebo registrujte.

redakční systém | ISSN 1803-5744