Trochu odlehčené téma na dnešní večer: otestovali jsme, jak se o vaše žaludky starají organizátoři Světového poháru...
Největší divácký nápor očekávají pořadatelé ve Vysočina Aréně pochopitelně v neděli, kdy jsou na programu druhého závodu Světového poháru dva hlavní závody - elite žen a elite mužů, navíc s největšími českými nadějemi na stupně vítězů v čele s olympijským vítězem Jaroslavem Kulhavým a Kateřinou Nash, která zde před rokem skončila třetí. A pro početnou diváckou obec je připraveno zajímavé a bohaté občerstvení.
Hned po příchodu do areálu voní pod hlavní tribunou tradiční česká pochoutka - opékané klobásy a v těsné blízkosti stojí stan Birellu s nealkoholickým pivem.
To hlavní však diváci najdou v obrovském stanu Birell za cílovou rovinkou. Nabídka: klobása, krkovice, kuřecí steak, čočková polévka. Ale i bramborový salát se smaženým řízkem, kuřecí směs s hranolky. Přesto se našli i tací: "Výběr slabý, žádná flákota, žádný pořádný kus masa a řízek mám v batohu z domova."
To však byl ojedinělý názor. "Vybrat by si tu měl každý, i ten kdo má rád maso, ale je pamatováno i na ty, co jej nemusí. A je to navíc dobré," shodli se manželé Milena a Sáva Bučkovi, kteří se na nejlepší světové bikery přijeli podívat z Prahy.
Kulinářské lahůdky nabízí pojízdný Food Spot, který je umístěn přímo v lese mezi tratí vedle úseku Rubena Choice, kde je pochopitelně diváků nejvíce. A vůně láká, takže se nelze divit, že na svou porci musí fanoušci vystát frontu. Odměnou jim ale jsou lahůdky jako burger kid, nachos chips, šťavnatý burger, buritto či quesadilla, tedy již z názvu jasné mexické menu. Kdo přijde a ochutná, rozhodně za cenu 80 a 100 korun nelituje.
Americký Trek se letos rozhodl, že dá brouka do hlavy všem, kteří to se silniční cyklistikou myslí opravdu vážně. Po loňském představení nové aero silničky Madone tak letos přišla na řadu ještě…
Celý článek…Čeká vás především kvalitní horský trénink ve společnosti závodníků profi pelotonu. A také semináře, péče špičkových techniků, fyzioterapeutů a masérů, sauna, dobré a zdravé jídlo. Prostě top…
Celý článek…Jeden z nejnáročnějších a nejprestižnějších etapových závodů horských kol na světě – Cape Epic se... Příspěvek Jak se plní sny. Aneta Hovorková míří na Cape Epic pochází z Dámynakole.cz
Celý článek…Před pár dny byla při pietním aktu uctěna památka 18leté švýcarské cyklistky Muriel Furrer, která...…
Celý článek…Krásné a funkční. To je nový model Orbea Diem, s nímž budete ve městě za bohy...
Celý článek…Zcela nové Turbo Porto je více než jen nejužitečnější a nejvýkonnější nákladní elektrokolo ve své kategorii. Je pečlivě zpracováno tak, aby bylo nejvýkonnějším, nejpropracovanějším a nejkrásnějším…
Celý článek…
Nevím,kde byl autor pan Cícha v průběhu nedělních závodů,určitě ne v blízkosti opěvovaného stánku.Hledali jsme důkladně a našli dva,foto je na fajsbůku,na stránce "bike vysočina":
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=4235378821059&set=o.107589029439844&type=1&theater
odpověz na tento komentářodpověď na Fero — #6 tak nějakou traťovku jsem si sebou vzal (paštiku rozhodně ne...), na místě jsem si taky něco koupil a to dokonce bez fronty, i přes to, že jsem tam byl v pauze mezi oběma závody.
V porovnání třeba s MS CX Tábor 2010 je to ale úplně někde jinde, tam se dalo hodovat skoro v každé točce
odpověz na tento komentářHodnotit budu jen kulinářský zážitek (závody samy o sobě se mi moc líbily).
Taky nepatřím k těm, co si usmaží řízek a s chlebem si jej dávají z alobalu na trati. Chtěl jsem dát vydělat stánkařům a potažmo pořadatelům a dopřát si něco dobrého v areálu. Bohužel mezi závody žen a mužů byla pod tribunou řada na klobásu na přes půl hodiny. Díky tomu jsem promeškal start mužů. Takže smíšené pocity, závody a trať super, stánků s jídlem a pitím žalostně málo - i v lese.
odpověz na tento komentářodpověď na pravda.pavel — #7 Přesně. Dostat se z lesa na tribunu je čím dál složitější.
Předloni to bylo naprosto v pohodě, to se dalo projít i z druhé strany a na tribuně jsem byl za chvíli, loni už to šlo pouze z té jedné strany (kolem stánků), no a teď, když tam postavili to tiskové centrum (či co), to je úplná katastrofa.
odpověz na tento komentářNo byla to letos s jídlem bída. Problém byl i s letošním uspořádáním arény (nový barák a parkoviště u něho). Pokud šel člověk z lesa do Birell stanu, tak to byla pěkná štreka jak se to muselo všechno obcházet. A když jsem u té kritiky, tak jsem nějak nepochopil, proč během startu mužů Elit a několik minut po startu hrálo v lese (mezi sekcemi AC/DC a Rock'n'roll) nějaké pitomé techno nebo co to bylo a nebylo přes to nic slyšet ze startu. To ani nemluvím o stále větších zábranách mezi diváky a závodníky, které ztěžují divákům focení.
- na tento komentář reaguje Kurri_22 — #8
odpověz na tento komentářodpověď na pavel.54321 — #5 a ty nejíš? nebo nosíš v batohu paštiku? v civilizovaném světě je obvyklé, že na podobné světové akci je zajištěno vše a bezchybně. V zahraničí určitě.V NMnM tomu tak bohužel není. Předhodí nám závodníky a k tomu si vytáhni termosku a kus vlastní skývy. Nebo se postav do fronty a nekecej... tak si říkám, za co pořadatele vůbec chválit. Za to že se tu jede svěťák, na který přijedou závodníci tak nebo tak, že vytyčí trať, že prodá pár firmám plochu na prezentaci? Že ukáže na louku a řekne tady se bude parkovat? Nebo že si mohu sednout na tribunu, která je původně pro běžce a biatlon? Mám dojem, že pořadatel se často chlubí cizím pěřím. děkovat by se mělo především návštěvníkům že přijdou a nedostanou ani pořádně "nažrat", řečeno tvou mluvou.
- na tento komentář reaguje pavel.54321 — #10
odpověz na tento komentářděláte, jako byste nevydrželi pár hodin bez jídla... já osobně jsem se tam nejel nažrat, ale podívat se na kvalitní závody
- na tento komentář reaguje Fero — #6
odpověz na tento komentářNo, po loňsku, kdy to bylo z této strany zabezpečeno skutečně výborně, byl letošek velkým zklamáním.
Navíc se zkrátila přestávka mezi závody, takže se největší nával hladových soustředil do jediné hodiny a kapacity jednoznačně nestačily.
Ještě, že mi zbylo z cesty pár sušenek, jinak bych tam asi exnul. :-)
odpověz na tento komentářBudu patřit mezi remcaly. Nejsem baťůžkář, naopak rád utratím peníze v místě akce. Byl jsem v areálu 3x v zimě (biatlon + lyžování) 3x SP v létě. Zima co se týče jídla jednoznačně vítězí. Minimální fronty, všeho dostatek. Léto je jeden Birell stan. Podařilo se mi dopoledne dát kuřecí směs s rýží, asi žádný kulinářský zážitek, na druhou stranu nic víc nečekám, takže spokojenost. V poledne to ale bylo jiné kafe. Neskutečné fronty jak ve stanu, pod schody i v lese. Trpěl jsem žízní i hladem a to doslova. Tisíce lidí prostě 3 pokladny ve stanu neodbaví. Jde s tím něco udělat nebo si mám příště vzít řízek s sebou jako správný čech/moravan/slezan? :)
odpověz na tento komentář"Kulinářské lahůdky nabízí pojízdný Food Spot, který je umístěn přímo v lese mezi tratí vedle úseku Rubena Choice, kde je pochopitelně diváků nejvíce." kdyz je tam tech divaku nejvic, tak proc je tam jenom jeden, nikdo se behem zavodu nebude trmacet do areny aby si tam koupil zvanec a sel zpet na trat, loni byl aspon 1 dalsi stanek nekde pod bmx pokud si dobre pamatuju, ale 1 stanek na trati me prisel malo, fronta tam byla jak na banany za komance
odpověz na tento komentářJen je třeba říct, že těch míst na vydávání jídla bylo žalostně málo. Komu se chce stát 30m frontu že. Pořadatelé by se měli chytit v tomto za nos, jinak to bylo super.
odpověz na tento komentář