Aerozine X12 SL

Pokud se podle názvu hned nejste schopni zorientovat, kam máte tuhle firmu potažmo produkt zařadit, úvodní fotka vám vše prozradí...

Autor: Petr Bureš
Aerozine X12 SL

Aerozine je firma, která používá sofistikované materiály a technologie z leteckého průmyslu pro výrobu cyklistických komponentů. V jejím portfóliu najdeme spoustu položek od hlavovek přes sedlovky, představce až po středové osy, převodníky a kliky a právně s posledně uvedenými vás dnes seznámíme podrobněji.

V současnosti je na trhu hodně značek a hodně modelových řad různých cenových skupin klik, mezi kterými je možné vybírat. Každý výrobce se snaží zaujmout jinak. Někdo tvarem, někdo materiálem, jiný nízkou hmotností na úkor ceny. Aerozine se rozhodl pro svou vlastní alternativu. Nabízí velkou barevnou variabilitu spolu s velmi dobrou hmotností a navíc za poměrně dostupné peníze.

Kliky Aerozine X12 SL jsou kovány z materiálu Al 6066 T6 a podle přání dodávány v provedení buď pro klasický trojpřevodník nebo v současnosti populární kombinaci dvou převodníků. V nabídce nalezneme celkem osm barev (černou, stříbrnou, červenou, modrou, růžovou, bílou, zelenou a zlatou).

Trojpřevodník se dodává s klasickou kombinací 22-32-44 zubů a řetězovou linkou 50 mm. Jednotlivé ringy jsou z materiálu Al 7075 precizně opracovány na CNC stroji a najdeme na nich spoustu pomocníků pro rychlou změnu převodu. U dvoupřevodníku platí to samé jen s tím rozdílem, že je standardně osazena kombinace převodníků 27-40 zubů a řetězová linka je o 2 mm užší.

Oběma provedením je pak společná integrovaná osa, která je vyrobena z materiálu Al 7050 T6. Výrobce nabízí u top modelů alternativně i titanovou osu. K nám se však zatím dováží pouze kliky s duralovou osou. Exklusivitu kompletu dává pak špičkové středové složení, které disponuje keramickými ložisky.

Poslední vychytávkou, kterou se tyhle kliky odlišují od konkurence, je speciální systém umožňující nastavovat délku klik buď na 170, nebo 175 mm. To zvládnete sami a snadno díky přiloženým kuželovým adaptérům s excentricky umístěným závitem, které jen vložíte v patřičném směru do klik.

Celková hmotnost jen lehce překračuje hranici sedmi set gramů a společně s širokými možnostmi customizace tak nabízí zajímavou alternativu zejména všem příznivcům X-Country. Cenovka je pro kliky s dvoupřevodníkem stanovena na 6159,- Kč, verze s trojpřevodníkem vás vyjde o 140 Kč dráž.

Kompletní info o sortimentu najdete na webu výrobce www.aerozinebike.com. Info o cenách a dostupnosti jednotlivých specifikací pak zjistíte na webu českého zastoupení www.cykloprofi.eu.

Pokračovat na: Fotogalerie

Seznam stránek článku:

  1. Aerozine X12 SL
  2. Fotogalerie
Přečteno - 21386x Tagy: tech2011 aerozine
Zapojte se do diskuze

Mohlo by vás zajímat

  1. TechnikaTuningová inspirace fotogalerie
    Tuningová inspirace fotogalerie
  2. TechnikaAerozine X-10 Hollow fotogalerie
    Aerozine X-10 Hollow fotogalerie
  3. PreviewAerozine X10 dutá novinka
    Aerozine X10 dutá novinka
  4. TechnikaSanta Cruz Nomad vs. Ibis Mojo HD fotogalerie
    Santa Cruz Nomad vs. Ibis Mojo HD fotogalerie
  5. Testy - RecenzeGarmin Edge 800 TEST
    Garmin Edge 800 TEST
  6. VideoJak se dělá Hope - VIDEO
    Jak se dělá Hope - VIDEO

Vlož svůj komentář:

Pro vkládání komentářů je nutné být přihlášený.
Proto se, prosím, tedy buď přihlašte nebo registrujte.
  1. avatar
    #1 :-) - vloženo: 04.05.2011 v 12:23:15

    Mám je a jsem spokojen :-)

    odpověz na tento komentář

redakční systém | ISSN 1803-5744