Ellsworth Evolution TEST

Dneska se podíváme na zoubek letošní devětadvacetipalcové, celoodpružené novince z americké manufaktury Ellsworth, kterou jsme měli možnost otestovat na vlastní kůži...

Autor: Petr Bureš
Ellsworth Evolution TEST

Kultovní americká značka Ellsworth se mnoho let prezentuje jednak svým vlastním čtyřčepovým systémem odpružení, jednak typickým designem s dlouhými vodorovnými vahadly a specifickým barevným provedením.

My jsme do našeho redakčního testu tentokráte dostali novinku pro rok 2011, trailbike Evolution, který jsme provětrali nejenom v lesích kolem Kokořína, alé kromě našich standardních míst také v Rychlebských horách na Moravě a dnes je na čase podělit se s vámi o naše poznatky.

Přečteno - 36934x Tagy: testy 29 ellsworth
Zapojte se do diskuze

Mohlo by vás zajímat

  1. Testy - RecenzeTEST Cannondale Scalpel Si SE 1
    TEST Cannondale Scalpel Si SE 1
  2. TechnikaFotogalerie: Specialized Epic Carbon PRO
    Fotogalerie: Specialized Epic Carbon PRO
  3. Testy - RecenzeTEST: Specialized Epic PRO
    TEST: Specialized Epic PRO
  4. PreviewMongoose Salvo 29 Sport
    Mongoose Salvo 29 Sport
  5. Testy - RecenzeMEGATEST: LED světla podzim 2017
    MEGATEST: LED světla podzim 2017
  6. TechnikaFotogalerie: Merida eOne Twenty 500
    Fotogalerie: Merida eOne Twenty 500

Vlož svůj komentář:

Pro vkládání komentářů je nutné být přihlášený.
Proto se, prosím, tedy buď přihlašte nebo registrujte.
  1. avatar
    #9 uzul - vloženo: 04.09.2011 v 10:56:51

    odpověď na Charlie — #6 Mám tomu rozumět tak, že existuje testovačka, nebo ho vlastní někdo z tvých známích? Uzul

    odpověz na tento komentář
  2. avatar
    #8 uzul - vloženo: 04.09.2011 v 10:50:00

    odpověď na black.horse — #4 Fakt, no to mi uniklo, nevěděl jsem že se do ČR dováží delší dobu. Nikde jsem neviděl ani zmínku ale možná jsem jenom neregistroval. Jaký Ellsworth vlastníš? Jaké jsou dojmy? Negativní stránky? O těch pozitivních jsem toho slyšel dost. Díky Uzul.

    1. na tento komentář reaguje Radek — #
    odpověz na tento komentář
  3. avatar
    #7 uzul - vloženo: 04.09.2011 v 10:40:42

    odpověď na Mojde — #5 Ne, koupě v zahraničí není problém. Zjišťoval jsem ceny v Evropě tj. Itálie, Francie, Británie a Norsko jinde není zastoupení. Bohužel všude vychází dráž, o USA ani nemluvě 5 595 USD bez dopravy cca. 250 USD ( s nejlevnějším přepravcem přes polsko 8 týdnu lodí o letecké UPS nemá cenu se zde zmiňovat), clo 15% a DPH 20%. Soudě dle tvé reakce "omg" jsi nesporně zkušenější, rád se přiučím a ocením tvou radu namísto planého nekonstruktivního příspěvku, Mojde.

    odpověz na tento komentář
  4. avatar
    #6 Charlie - vloženo: 31.08.2011 v 11:26:40

    Mel jsem to stesti a tenhle sperk si vyzkousel, a to nejen na asfaltu, ale i na trailu. Co rict? To kolo nejen luxusne vypada, ale i luxusne jede. Svizne a pohodlne. Prostupnost terenem fantasticka - koreny kameny kolo zehli tak nejak jako mimochodem. O tom, ze do kopce nejede muzeme diskutovat, ale je to spis o tom co ma clovek v nohach. Treba me letos do kopce nejede nic :-) Srovnani mam prime s Epiphany na 26kach - Epi je mozna o trochu obratnejsi (jsem na ni o trochu jistejsi na uzkym trailu a z kopce, ale myslim, ze jde jen o zvyk). Kdybych do budoucna porizoval jedno kolo takove to nase universalni jezdeni - Evolution by byl jeden z favoritu!

    1. na tento komentář reaguje uzul — #9
    odpověz na tento komentář
  5. avatar
    #5 Mojde - vloženo: 30.08.2011 v 21:13:03

    uzul: to je takovej problem ho koupit venku omg, lenost co a pak kupa reci..

    1. na tento komentář reaguje uzul — #7
    odpověz na tento komentář
  6. avatar
    #4 black.horse - vloženo: 29.08.2011 v 23:54:41

    uzul: Jak konečně? Já už na Ellsu 2roky jezdím v ČR:-)

    1. na tento komentář reaguje uzul — #8
    odpověz na tento komentář
  7. avatar
    #3 uzul - vloženo: 29.08.2011 v 13:03:55

    Masakr, konecne je Ellsworth v CR. Cena vzhledem k osazeni je super, asi zacnu setrit.

    odpověz na tento komentář
  8. avatar
    #2 alo - vloženo: 27.08.2011 v 20:26:13

    Ellsworth vyrábí karbonový bike - Enlightenment 29/26 a silniční kola

    odpověz na tento komentář
  9. avatar
    #1 madcat - vloženo: 27.08.2011 v 01:05:11

    Paráda! K dokonalosti už tomu chybí jenom to, že to není 26" ;), a možná by to sneslo nějaký míň plastově vypadající kliky - třeba starý RF Turbine pětipacky v červeným eloxu by tam sedly jak prdel na hrnec.

    odpověz na tento komentář

redakční systém | ISSN 1803-5744