GT Zaskar 100 PRO 29er 2013

Tenhle bike je na příští rok vyvedený v kompletně jiném hávu než letos, přesto, že jeho rám zůstává stejný...

Autor: Petr Bureš
GT Zaskar 100 PRO 29er 2013

Jít s dobou, tak to je přesně ten důvod proč výrobci každý rok stále dokola neúnavně pracují na obměnách svých modelových řad. Některé modely totálně překopávají a mění od základu tvary jejich rámů, u jiných "jen" upravují barevné variace a design samolepek na rámu.

GT Zaskar 100 029er patří k té druhé skupině. Jelikož byl velkou novinkou v loňském roce, novinkou, která slavila úspěch a po které se doslova zaprášilo, nebylo třeba nijak zásadně měnit již ověřené. GT proto obléklo stovkový Zaskar do nového hávu, poplatného letošním trendům.

Oproti loňsku, kdy byly Zaskary v jednobarevném bílém, či karbonovém provedení, se letos proměnily, neb týmová strategie velí navrátit se k výrazně kontrastujícím dvoubarvám. V tomto případě jde o bílou a černou, které jsou doplněny o modré linky a doplňky.

Rám Zaskara 100 jinak zůstává, jak již bylo řečeno, stejný. Jde o celokarbonovou konstrukci s i-Drive systémem odpružení plovoucího středu, vpředu vybavenou pevnou osou QR15, vzadu pak najdete rovněž pevnou osičku X12. Nechybí samozřejmě tapered krk, postmount úchyt zadní brzdy, či vnitřní vedení bovdenů.

Pokračovat na: Osazení

Seznam stránek článku:

  1. GT Zaskar 100 PRO 29er 2013
  2. Osazení
  3. Fotogalerie
Přečteno - 17616x Tagy: gt 29 tech2013
Zapojte se do diskuze

Mohlo by vás zajímat

  1. TechnikaFotogalerie: GT 2018
    Fotogalerie: GT 2018
  2. Testy - RecenzeGT 2018 - ticho před bouří?
    GT 2018 - ticho před bouří?
  3. PreviewMongoose Salvo 29 Sport
    Mongoose Salvo 29 Sport
  4. TechnikaFotogalerie: GT Zaskar 29 Elite
    Fotogalerie: GT Zaskar 29 Elite
  5. PreviewGT Zaskar 29 Elite
    GT Zaskar 29 Elite
  6. TechnikaFotogalerie: GT Pantera Expert
    Fotogalerie: GT Pantera Expert

Vlož svůj komentář:

Pro vkládání komentářů je nutné být přihlášený.
Proto se, prosím, tedy buď přihlašte nebo registrujte.
  1. avatar
    #10 Vejr - vloženo: 08.08.2012 v 11:51:23

    Tak to se omlouvám za zbytečně explicitní vyjádření a dík za rozšíření obzorů.

    odpověz na tento komentář
  2. avatar
    #9 T-Mac - vloženo: 08.08.2012 v 11:22:23

    odpověď na Vejr — #2 Když použiju ten hanlivý a nenávistný tón z tvého příspěvku, tak kopírujícím trapákem je jedině GF-Trek, protože v tebou zmiňovaném roce 2011 zcela bezostyšně okopíroval design GT Force Carbon Sport z roku 2010: http://www.gtbicycles.cz/kola-2010-horska-celoodpruzena-forcecarbonsport

    A určitě najdeme někoho dalšího, kdo už takovouhle kombinaci barev použil o několik let dříve, takže příště trochu mysli a neprskej, jako malé děcko.. ;)

    odpověz na tento komentář
  3. avatar
    #8 T-Mac - vloženo: 08.08.2012 v 11:16:54

    odpověď na Fogl — #6 Jestli ti tohle přijde trapné, co potom říkáš na ty houfy stovek stejných kol v barvách černá-bílá-červená? Barev je jen konečné množství a zvlášť bílá s černou(karbonem) a nějakou další barvou je na každém druhém kole. IMO je ten design velice povedený a promyšlený. Při bližším pohledu(hlavně na živo), je to kolo opravdu vychytané a člověk tam nalezne spoustu pěkných detailů.

    odpověď na tmax — #1 To kolo nebylo na 99% seřízené, jednalo se o předváděčku pro dealery, kde šlo hlavně o to, ukázat vzorky z kolekce na příští rok.

    odpověz na tento komentář
  4. avatar
    #7 ASD - vloženo: 08.08.2012 v 08:14:24

    odpověď na Fogl — #6 Tie biky vyuzivaju rovnake farby, ale su uplne inak usporiadane. GT sa mi celkom paci. Ale ten SuperFly by som si v tej farbe isto nekupil.

    odpověz na tento komentář
  5. avatar
    #6 Fogl - vloženo: 07.08.2012 v 19:06:02

    odpověď na Endurössta — #3 Tak to asi fakt špatně vidíš. :-D SuperFly 100, HiFi Pro, X-Cal...

    http://www.trek-bikes.cz/cs/trek/archiv-kolekci/kolekce-2011/horska-kola-11/zavodni-mtb/gf-hifi/hifi-pro-29-2011

    A mimochodem, 2009 byl barevně nachlup stejný i SuperPrior.

    http://www.superior.cz/cz/archiv/kolekce-2009/MTB/162-xc-870-disc.html

    http://www.trek-bikes.cz/cs/trek/archiv-kolekci/kolekce-2011/horska-kola-11/zavodni-mtb/gf-29er-race/x-caliber-29-2011

    1. na tento komentář reaguje ASD — #7
    2. na tento komentář reaguje T-Mac — #8
    odpověz na tento komentář
  6. avatar
    #5 tmax - vloženo: 07.08.2012 v 19:03:08

    odpověď na Fogl — #4 To mi nenapadlo, môže byť, výškový rozdiel by sedel. Každopádne neviem, prečo nie je prešmyk v správnej polohe, ak sa nižšie dá dať...

    odpověz na tento komentář
  7. avatar
    #4 Fogl - vloženo: 07.08.2012 v 18:53:09

    odpověď na tmax — #1 Takhle to vypadá, když je přesmyk seřízený na troplacku (44 zubů) a dá se tam dvojplacka. Ale funguje to i takto celkem obstojně.

    Mimochodem, na vodítku přesmyku je ještě i nálepka pomáhající správnému nastavení výšky přesmykače.

    1. na tento komentář reaguje tmax — #5
    odpověz na tento komentář
  8. avatar
    #3 Endurössta - vloženo: 07.08.2012 v 16:38:39

    Nevidim žádnou podbnost ani s jednim modelem GF-T 2011

    1. na tento komentář reaguje Fogl — #6
    odpověz na tento komentář
  9. avatar
    #2 Vejr - vloženo: 07.08.2012 v 13:54:14

    Tomu říkám invence teda, barevně je to nachlup stejný jako GF Trek 2011, originál je jen jeden trapáci GT:-(

    1. na tento komentář reaguje T-Mac — #9
    odpověz na tento komentář
  10. avatar
    #1 tmax - vloženo: 07.08.2012 v 12:49:04

    Prešmyk je tak vysoko kvôli zadnej stavbe rámu alebo je tak nastavený len pri danom kuse na fotkách?

    1. na tento komentář reaguje Fogl — #4
    2. na tento komentář reaguje T-Mac — #8
    odpověz na tento komentář

redakční systém | ISSN 1803-5744