Hightech světla - TEST

Hightech světla - TEST

Báli jste se, že jsme na vás letos zapomněli s velkým srovnávacím testem? Tak už se nebojte. Dnes vám ho konečně přinášíme a to v podobě megatestu supersvětel...

Před pár dny byl nejkratší den v roce a to znamená, že většina z nás pracujících ráno vstává a jede do práce za tmy a odpoledne se zase za tmy vrací domů. Jak se pak člověk má možnost projet na svém milovaném biku, když celý denní sluncesvit prosedí v prácí? Odpověď je jednoduchá. Musí si pořidit světlo.

Těch dostupných, více či méně svítících blikaček a baterčiček najdete všude kolem nás spousty. Pokud to ale myslíte s jezděním ve tmě opravdu vážně, měli byste se zorientovat v nabídce vyšší cenové skupiny, které jednoznačně dominují světelné systémy s LED technologiemi.

Asi tedy již tušíte, že náš dnešní test se zaměří právě na tuto skupinu produktů. Na světla, která jsou přímo určena nebo se dají použít pro osvětlení biku.

Pro účely testu jsme dlouho studovali nabídky mnoha firem a zjišťovali dostupnost konkrétních modelů na trhu a bylo pro nás vcelku překvapením, když jsme zjistili, že sehnat opravdu kvalitní světlo u nás není vůbec tak jednoduché, jak by se na první pohled mohlo zdát.

Abychom v rámci našeho testu dali prostor jak různým cenovým relacím, tak různým typům světel, udělali jsme jakýsi průřez momentální nabídkou. Zde je.

Následující část: Cateye HL-EL610RC »
28.12.2010 - Testy - Recenze - autor: Petr Bureš - 164483x - tagy: test testy led

Související články

  1. TEST: GT Zaskar Elite
  2. TEST Boblbee Vortex 14L - první zkušenosti
  3. Fotogalerie: Lapierre XR 529
  4. Lapierre XR 529 - dlouhodobý TEST #1
  5. Fotogalerie: Pells Razzer Race 9
  6. TEST: Pells Razzer Race 9
  7. TEST: 9point8 Fall Line
  8. Fotogalerie: Kross Level B+
  9. TEST: Kross Level B+
  10. Cratoni AllTrack v testu

Vlož svůj komentář:

Pro vkládání komentářů je nutné být přihlášený.
Proto se, prosím, tedy buď přihlašte nebo registrujte.
  1. avatar
    #31 PavelTropek - vloženo: 17.01.2014 v 15:18:48

    Ale že všichni jen píšou, jak by někdo měl ten test udělat a video nahrát - a skutek utek. Internet je vážně na "mělo by se" lepší než hospoda.

    odpověz na tento komentář
  2. avatar
    #30 Weyr - vloženo: 25.12.2013 v 19:27:42

    Monty: Obávám se, že to asi nenajdeš, pokud si ho neuděláš sám. Na netu se dají většinou najít jen testy na několik pár výrobců a Tracer bohužel do té silné pětky nepatří. Ale pokud ho najdeš, určitě sem odkaz hoď, taky se na něj rád podívám.

    odpověz na tento komentář
  3. avatar
    #29 Monty - vloženo: 18.11.2013 v 18:28:56

    Neměl by někdo nějaký podobný srovnávací test ke svítilna ke kolu od Traceru? Přemýšlím o takovém světle a tohle by se hodilo. Dík.

    odpověz na tento komentář
  4. avatar
    #28 mojejmeno6 - vloženo: 23.10.2013 v 20:00:27

    Dobrý článek, Lupine jsem neznal, za info dík. Štve mě ale, jak je poslední dobou všechno z číny viz tady v testu co nebylo lupine. Takové značky já fakt nemusím - i toho fénixe.

    odpověz na tento komentář
  5. avatar
    #27 Cloin - vloženo: 14.10.2013 v 22:21:38

    Novou úplně ne, ale jestli chceš skvělou a jakou má málokdo, doporučuju NAO od petzla - programovatelná baterka, co se přizpůsobuje okolí - tam vidím budoucnost.

    odpověz na tento komentář
  6. avatar
    #26 Krekr - vloženo: 30.09.2013 v 11:41:38

    Fíjo to je baterek, ověsit se tím celý, budu vypadat jak nějaký kyborg. Neměl byste někdo typ, na nějakou novou, kterou bych si měl pořídit? Díky chalpi.

    odpověz na tento komentář
  7. avatar
    #25 Velbloud - vloženo: 17.09.2013 v 10:12:27

    odpověď na kolemjdoucí — #24 Jo, to bys asi chtěl chlape moc, všichni mají evidentně ruce plné práce, a když už se něco objeví, tak hlavně Fénix... Internet je místo neomezených možností a neomezené prokrastinace.

    odpověz na tento komentář
  8. avatar
    #24 kolemjdoucí - vloženo: 16.07.2013 v 15:26:51

    Měsíc a půl - a cvrčci cvrkají, po stránkách se provalil balík sena, nesený větrem, ale stále žádná novinka-recenze. Chjo....

    Možná by nebylo od věci, kdyby se toho někdo chytnul a třeba na ty čelovky založil nové stránky, tohle by si pole mne svůj odbyt našlo...

    1. na tento komentář reaguje Velbloud — #
    2. na tento komentář reaguje Velbloud — #25
    odpověz na tento komentář
  9. avatar
    #23 kolemjdoucí - vloženo: 25.05.2013 v 22:21:19

    Tak, tak, vzhůru do novinek, myslím, že jich je víc než dost a že pár lidí určitě takovou recenzi ocení. A jestli bych mohl poprosit, tak ne Fénixe, těch už je po netu plno, málem jako by jiné značky neexistovaly...

    Nebo klidně i nějaké světlo na kolo...

    odpověz na tento komentář
  10. avatar
    #22 Monkman - vloženo: 30.03.2013 v 17:38:34

    Naprostý souhlas s iggim, něco takového by bodlo. možná blbě hledám, ale za tenhle rok žádnou recenzi světel nevidím, jen samá kola - a nemyslím si že by nevznikaly nové svítilny nebo nové technologie. Ale jestli prostě není místo nebo čas, nevadí...

    odpověz na tento komentář
  11. avatar
    #21 iggi - vloženo: 03.01.2013 v 12:47:57

    Super test, ale mam jeden napad... co tak spravit novy test s novymi modelmi svetial a zaroven aj s domacim ZoraLight?

    odpověz na tento komentář
  12. avatar
    #20 Renda - vloženo: 16.09.2011 v 21:08:18

    odpověď na tqt2 — #18 Už někdo vyzkoušel nové Magicshine z cz obchodu?

    odpověz na tento komentář
  13. avatar
    #19 petan - vloženo: 12.06.2011 v 20:59:16

    odpověď na JardaM — #17 Dík za typ, můžem je vyzkoušet jak se s případnejma reklamacema poperou...

    odpověz na tento komentář
  14. avatar
    #18 tqt2 - vloženo: 08.06.2011 v 22:56:17

    Magicshine mi po dvou jízdách přestala fungovat a na Lupine nemám. Je nějaká zlatá střední cesta?

    1. na tento komentář reaguje Renda — #20
    odpověz na tento komentář
  15. avatar
    #17 JardaM - vloženo: 05.05.2011 v 00:53:19

    Ahoj, pri brouzdani na netu, kdyz jsem hledal co je novyho za svetla na kolo jsme nasel ceskyho prodejce svetel Magicshine ( http://www.magicshine.cz ). Podle webu na ne dava 2 roky zaruku - coz me prijde zajimavy oproti Cine, aspon se nemusim o nic starat. Zitra to prubnu a jednu MJ-816-tku si objednam.

    MJ-816: http://www.magicshine.cz/magicshine-mj-816-1400lm/

    MJ-808E: http://www.magicshine.cz/magicshine-mj-808e-1000lm/

    1. na tento komentář reaguje petan — #19
    odpověz na tento komentář
  16. avatar
    #16 Vlada - vloženo: 13.01.2011 v 22:16:19

    Perfektní test, Velo se svým testem světel silně zaostává. Na základě testu jsem si objednal Magicshine 808. V dotazech zmiňovanou Sigmu Powerled mám, ale vývoj jde dopředu, má jen 3W starší typ led. Viděl jsem kdesi v testu porovnání svítivosti MJ 808 a vyšla jako výrazně slabší. Až mi dorazí 808 tak vyfotím pro porovnání.

    Nechápu kritiky, světla typu Aurora a Spidefire zastupuje v testu Fenix.

    odpověz na tento komentář
  17. avatar
    #15 mmm - vloženo: 31.12.2010 v 10:37:06

    ja by som v tom teste rad videl porovnanie s niektorymi oblubenymi svetlami z ciny ... napriklad spominana aurora ...

    http://www.ledmania.cz/svitilny/aurora-ak-p7-5-ssc-p7-c-2-mode

    alebo spiderfire v odkaze na fonarevka.ru svieti tiez velmi pekne a stoji relativne malo ...

    http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.19767

    odpověz na tento komentář
  18. avatar
    #14 Zbyňa - vloženo: 30.12.2010 v 21:39:10

    Čus lidi. Pěkný test. Chtěl jsem se zeptat, jestli někdo z vás neví, zda se dá pořídit světlo lupine piko někde na Moravě. Díky za ohlasy ;-)

    odpověz na tento komentář
  19. avatar
    #13 Dejv - vloženo: 30.12.2010 v 20:05:33

    Výborný test, díky pánové. Před několika měsíci jsem si pořídil za 100E Sigmu. Výborné světlo, ale pokud někdo budete investovat do světla tak doporučuji s elektronikou, která včas utlumí svítivost aby to ještě nějakou dobu vydrželo. A taky se mi hodně líbí model Piko, na přilbu ideální díky hmotnosti a tvaru. Z vyšším světlem na přilbě mlátím do futer v baráku:-).

    odpověz na tento komentář
  20. avatar
    #12 petan - vloženo: 30.12.2010 v 14:15:51

    odpověď na em — #11 Pokud se podivate na pouzite LEDky a soucasně vidíte rozdilne udaje jejich svitivosti pri pouziti stejné sklatby akumulátorů u dvou ruzných výrobců z nichž jeden patří mezi renomované a druhy mezi OEM masovku, musíte zpochybnit jejich pravdivost. A komu budete věřit, tomu ověřenému, který má vlastní laboratoře ve kterých svítivost měří a testuje, nebo noname konkurenci?

    Co se tyká fotek, tak tam vám doporučím podivat se na ne jeste jednou, protože všechny jsou pořízeny z identického místa identickou expozicí ze stativu, to je samozřejmé stejně tak jako všechna přiložená videa. pokud se vám to nelíbí, můžete si najít na internetu jiné srovnávací zdroje, na některé z nich jsme dokonce uvedli odkaz.

    odpověz na tento komentář
  21. avatar
    #11 em - vloženo: 30.12.2010 v 12:14:51

    ako pri vsetkej ucte to je test jak za korunu 3.14ca. ked uz vzhladom na nedostupnost techniky nejde urobit objektivne merania (watt, lumen resp. lux atd.) tak potom za a nespochybnujem co je udane vyrobcom lebo je to taky isty kec jak vyrobcovo tvrrdenie a by sa aspon patrilo odmerat to co sa odmerat da je pre prakticke pouzitie zaujimave a to dobu nabijania, dobu svietenia na maximum, a urobit porovnavacie fotky svietivosti t.j. na jednom a tom istom mieste a podla moznosti naraz si dat trebars na rovnej ceste reflexne terciky co ja viem po 10m + do sirky a porobit fotky. hentake fotky a videa raz tu raz tam maju vypovednu hodnotu "0". koniec koncov jak cely tento test lebo sa o tych svetlach z podstanych veci clovek nic nedozvie.

    1. na tento komentář reaguje petan — #12
    odpověz na tento komentář
  22. avatar
    #10 BikerX - vloženo: 30.12.2010 v 10:23:47

    Výbornej test. Hlavně to srovnání kuželů na zdi a v reálu. Škoda, že jsou ty světla ale tak drahý, jinak bych asi neváhal a šel do některého z nich.

    odpověz na tento komentář
  23. avatar
    #9 Polka - vloženo: 30.12.2010 v 09:18:49

    Hodne bidny a odflaknuty test, hlavne fotky. Zde si vemte priklad -

    http://fonarevka.ru/indexen.html?scene=13&light=71&mode=0&shutter=0 ;-)

    odpověz na tento komentář
  24. avatar
    #8 Ondřej T. - vloženo: 29.12.2010 v 16:40:25

    Dost bída, tedy jako obvykle způsobená naším trhem. Kdo chce, poohlédne se po něčem levnějším a výkonnějším na internetu, protože naštěstí už dávno není problém si za pár korun nechat cokoliv poslat (např z řady Aurora s reálným výkonem kolem 800lmn + baterie + nabíječka + poštovné vyjde na naše na cca 2.000,-).

    odpověz na tento komentář
  25. avatar
    #7 JiMi - vloženo: 29.12.2010 v 16:19:15

    Škoda, že jste do testu také nezahrnuli u nás běžně prodávané světlo Sigma Powerled Black. Zajímalo by mne jak si stojí ve srovnání s vámi testovanými světly. Detaily zde: http://www.sigmasport.de/en/produkte/beleuchtung/powerlights/powerled_black/

    Vozím jej již druhou zimu s maximální spokojeností a to jsem již vozil a testoval spousty světel :-)

    odpověz na tento komentář
  26. avatar
    #6 capo - vloženo: 29.12.2010 v 08:57:51

    odpověď na bikes — #5

    To se ovšem týká pouze starší verze, která nemá batterypack v ALU pouzdře s displayem zobrazujícím aktuální napětí batterypacku. U novější verze s tímto batterypackem se zmíněný problém neobjevil. Zatím... :)

    odpověz na tento komentář
  27. avatar
    #5 bikes - vloženo: 29.12.2010 v 01:29:54

    Tak ty magicshine se v USA stahuji z prodeje, protoze maji nebezpecne baterie http://www.geomangear.com/index.php?main_page=recall

    1. na tento komentář reaguje capo — #6
    odpověz na tento komentář
  28. avatar
    #4 petan - vloženo: 28.12.2010 v 18:39:20

    Díky za za doplnění Light & Motion jsou taky super hračky, nechápu, že jsem je mohl opomenout.

    odpověz na tento komentář
  29. avatar
    #3 Pepa9 - vloženo: 28.12.2010 v 16:05:51

    Užitečný testík a dobrý článek, i když mohlo být zahrnuto více čistě bikeových světel než univerzálních čelovek (Blackburn, Sigma, Topeak, ..)

    Pokud nejsou peníze problém, vybíral bych i tady:

    Light & Motion ( http://www.bikelights.com/ )

    Supernova( http://www.supernova-lights.com/en/products/index.html ).

    odpověz na tento komentář
  30. avatar
    #2 martin85 - vloženo: 28.12.2010 v 14:08:51

    Osobne jsem rad ze jdou svetla sehnat i o polovinu levneji s vyssim vykonem :) Kdo umi hledat tak si najde.

    odpověz na tento komentář

Nové fotky

Fotogalerie: GT Zaskar EliteFotogalerie: Merida 2016 - AlpstadtFotogalerie: Boblbee Vortex 14LSvětový pohár XC #2 2016 - Albstadt: EliteFotogalerie: Felt Decree 3Světový pohár XC #2 2016 - Albstadt: U23 & junioři