Bike tour: Monínec – z bikeparku na bizony

Mezi našimi letními zastávkami nechyběl ani český byť malý, tak povedený Monínec, kde letošní Bike tour končíme...

Autor: Andrea Drengubáková
Foto: Tomáš Rucký
Bike tour: Monínec – z bikeparku na bizony

 

Monínec, malé, ale sympatické středisko na pomezí středních a jižních Čech se svými službami snaží zaujmout celou rodinu, takže nestaví jen na bikeparku jako samotném, ale doplňuje ho atrakcemi pro děti jako je tubing, lanové centrum nebo trampolíny. V okolí se pak nabízí hned několik atraktivních cílů pro cyklovýlet.


Monínecký bikepark nepředstavuje žádný nejetelný „hardcore“, ale spíše tu jde o hravé tratě s různými odbočkami. Ty jsou tu dohromady 2, ale jsou různě propletené a jeden úsek tu můžete projet třemi různými stopami. Takovou větší lávku můžete tedy skočit, přejet, objet nebo dokonce i podjet. Tratě jsou z části přírodní, tedy jde o lesní kořenovité a sem tam kamenité úseky, a z části jde o vysypané klopené zatáčky. Monínecký bikepark tak můžete zařadit do svých cyklovýletů, nechat se na úvod vyvézt lanovkou, sjet dolů nejjednodušší lajnu a pokračovat v cestě dál.

V okolí Monínce je několik míst, které stojí za to na kole navštívit. Ideálně popadněte na pokladně nebo na hotelu Monínec mapičku s osmi značenými cyklotrasami. Můžete tak dojet na místo s menhiry nebo okouknout bizony. Na většinu cyklotras vám může pomoct právě lanovka moníneckého areálu. V okolí se nemusíte bát žádného nekonečného krpálu, krajina je tu příjemně zvlněná, takže ideální na pohodový výlet klidně i pro děti.


A pokud děti výlet ujedou, můžete je za odměnu vzít do Sportcentra Monínec u dolního parkoviště. Můžou si tu zkusit tubing (1 jízda = 30 Kč), akrobatickou trampolínu (10 min = 50 Kč) nebo lanové centrum, jehož atrakce jsou určené i těm menším. Malý dětský okruh vyjde na 70 Kč a po celou dobu děti provází instruktor, takže rodiče mají volno ;-)

Naopak klidně celá rodina se může v horkých dnech (jestli letos ještě nějaké budou) vydat na koupání k Pilskému rybníku, který je asi 2 minuty chůze od moníneckého areálu. Tady vás může potěšit písková pláž a také písek na dně rybníku, takže žádné ostré kameny. Občerstvení a „toi-toika“ jsou tu také příjemným bonusem.


Pobyt na Monínci může být vhodný i pro golfové nadšence. Asi 4 km autem od Monínce najdete golfové hřiště Čertovo Břemeno, kde máte k dispozici osmnácti jamkové hřiště a tréninkovou část. Součástí areálu je pěkná restaurace s venkovním posezením.

Pokud si chcete dát oběd přímo na Monínci, nabízí se buď samoobslužná restaurace M2 u nástupní stanice na lanovku, nebo restaurace hotelu Monínec, kde si můžete dát oběd na terase s výhledem. Samozřejmě se tu můžete ale i ubytovat a výhodou bude pro vás bezprostřední blízkost areálu a také hotelový wellness. Za standardní pokoj zaplatíte v období prázdnin 670 Kč na osobu a v ceně je snídaně.

 

 

Monínec v kostce

Vzdálenost z Prahy    
Celodenní jízdné na lanovku dospělí  
Jedna jízda nahoru
Provozní doba lanovky
Zapůjčení MTB kola 1 den
Ubytování
Webové stránky

1 h 12 min (mapa)
300 Kč
65 Kč
1.7.-31.8. pá, so, ne: 10:00-12:30 a 13:00-18:00 1.9.-11.10. so, ne: 10:00-13:30 a 13:00-17:00
250 Kč
www.moninec-hotel.cz
www.moninec.cz

 



Na Monínci jsme sedlali kola Ghost a Lapierre, byli oblečeni v Maloje, s rukavicemi, chrániči a helmami Poc. K tréninku i navigaci používáme hodinky Garmin Fénix 3 a na odpolední lenošení ve střediscích využíváme sedacích pytlů Lamzac. Fotografie jsou pořízené technikou Samsung a další techniku nám zajišťuje Foto Škoda. Kola nám servisují v pražském Finebiku.

 

 

 

 

 

Přečteno - 6747x Tagy: bike cestování bikeparky monínec
Zapojte se do diskuze

Mohlo by vás zajímat

  1. PozvánkyGravity Card se rozšiřuje na 31 bikeparků
    Gravity Card se rozšiřuje na 31 bikeparků
  2. OstatníVideo: Gravel výlet do Rakouska
    Video: Gravel výlet do Rakouska
  3. Ostatní závodyMarvanová zase řádí, tentokrát v Kyrgyzstánu, vyhrála Silk Road Mt. Race
    Marvanová zase řádí, tentokrát v Kyrgyzstánu, vyhrála Silk Road Mt. Race
  4. OstatníBiketour 2023: Kraličák – flowtrailový tobogán a hravá lesní technika
    Biketour 2023: Kraličák – flowtrailový tobogán a hravá lesní technika
  5. OstatníJde to i bez Alp - Rakousko, jak ho neznáte
    Jde to i bez Alp - Rakousko, jak ho neznáte
  6. PozvánkyDirtzilla v Kopřivné se šejpuje do finále
    Dirtzilla v Kopřivné se šejpuje do finále

Vlož svůj komentář:

Pro vkládání komentářů je nutné být přihlášený.
Proto se, prosím, tedy buď přihlašte nebo registrujte.
  1. avatar
    #2 voska - vloženo: 03.10.2016 v 16:16:33

    No hlavně že tam na tom Monínci je hajzl Toi-Toi. Určitě se tam kvůli němu vypravím:-) pěkné PR, akorát trochu neoznačené. Otázka: V tom výčtu na konci, co ti lidé používají, chybí značka hajzlpapíru!

    odpověz na tento komentář
  2. avatar
    #1 Spoop - vloženo: 03.10.2016 v 10:13:20

    Zdravím. Všiml jsem si,že jste jezdili kolo Lapierre Spicy 327 (2016). Chtěl bych moc poprosit o jeho redakční test. Myslím,že nejen já bych to ocenil. Díky

    odpověz na tento komentář

redakční systém | ISSN 1803-5744