Cannondale Topstone Carbon Apex

Dnes se podíváme na to, jak vypadá druhá generace karbonového gravelu Topstone v jedné z verzí, určené více do terénu...

Autor: Petr Bureš
Foto: Petr Bureš
Cannondale Topstone Carbon Apex

Cannondale Topstone nemusíme příznivcům štěrkoletů nijak zvlášť představovat. Na MTBS jsme o něm již psali nesčetněkrát, nicméně jeden kus jsme tu ještě neměli, a to jednopřevodníkovou více do terénu určenou karbonovou verzi tohoto kola v jeho druhé generaci, která byla poprvé představena letos na jaře.

Model s označením Carbon Apex je aktuálně nejlevnější jednopřevodníkovou verzí a současně pak druhým nejlevnějším karbonovým Topstonem v nabídce. Tolik na úvod.

Topstone druhé generace je co do rámové siluety hodně podobný svému předchůdci. Zatímco geometrie zůstala bez zásadnějších změn, konstruktéři zapracovali na několika detailech. Prvním z nich je přepracování řetězové vzpěry, která se posunula níž, aby udělala více prostoru pro zadní kolo. Sériově Cannondale sice osazuje "jen" sedmatřicítkové pláště, ale zadní stavba i přední vidlice jsou schopny pojmout až pětačtyřicítky.

Druhým přepracovaným detailem je sedlová trubka s Kingpin čepem. Tvarově byla upravena i horní rámovka, což ve výsledku vylepšuje komfortní funkci rámu a současně se podařilo ušetřit 100 g na hmotnosti.

Vizuálně můžete mít tento model buď v trendy pískové kombinaci, kterou vidíte na fotkách, nebo v decentní celočerné verzi. Plastické zalakované logo Cannondale za hlavovkou je společné všem barevným variantám. Mimochodem, upraven byl také tvar dolní rámové trubky, která je ve své spodní části připravena pro montáž integrované baterie osvětlení. Terénní verze s jednopřevodníkem však osvětlení v základu nenabízejí, takže tam, kde jinak může být baterie, zůstává pouze plastová krytka s možností uchycení například náhradní duše.

O úchyty čehokoli tu není nouze. Tři šroubky najdete na každé straně vidlice a uvnitř rámu pak dalších 5. Na spodku dolní rámovky jsou dva šroubky a na vrchní straně horní rámovky pak taktéž dva. Počítá se tu i s blatníky, no prostě není moc věcí a míst, kam byste si nemohli lípnout brašnu, košík nebo nosič.

 

Vnitřní vedení se do rámu zanořuje jednotlivě otvory velkými přesně pro bovdeny. Středové složení tu najdete závitové, nechybí ani flatmount úchyty pro kotoučové brzdy.

Pokračovat na: Výbava Apex a spol.

Seznam stránek článku:

  1. Cannondale Topstone Carbon Apex
  2. Výbava Apex a spol.
  3. Fotogalerie
Přečteno - 13909x Tagy: cannondale gravel my2022
Zapojte se do diskuze

Mohlo by vás zajímat

  1. Testy - RecenzePrvní dojem: ocel nebo titan - Javax vs. Equator
    První dojem: ocel nebo titan - Javax vs. Equator
  2. Ostatní závodyPetr Vakoč v Rakousku zahájil světovou gravel sérii
    Petr Vakoč v Rakousku zahájil světovou gravel sérii
  3. Týmy a klubyCannondale Factory představil nový design dresů a kol
    Cannondale Factory představil nový design dresů a kol
  4. Testy - RecenzeTEST: Lapierre Pulsium Allroad 6.0
    TEST: Lapierre Pulsium Allroad 6.0
  5. TechnikaFotogalerie: Cannondale Scalpel 2024
    Fotogalerie: Cannondale Scalpel 2024
  6. Tech newsCannondale přidává novému Scalpelu zdvih i rychlost
    Cannondale přidává novému Scalpelu zdvih i rychlost

Vlož svůj komentář:

Pro vkládání komentářů je nutné být přihlášený.
Proto se, prosím, tedy buď přihlašte nebo registrujte.

redakční systém | ISSN 1803-5744