Jeden nebo dva závody KPŽ bych rád jel, říká gólman Petr Čech

Nový spolumajitel seriálu Kolo pro život brankář Petr Čech nám prozradil pár informací o svém cyklistickém angažmá...

Autor: Jan Krůta
Jeden nebo dva závody KPŽ bych rád jel, říká gólman Petr Čech

Na podzim se stal brankář londýnské Chelsea a české reprezentace Petr Čech spolumajitelem Kola pro život a od té doby se podílí na fungování seriálu. V osobním volnu při nedávném reprezentačním srazu před zápasem kvalifikace ME s Lotyšskem absolvoval focení pro KPŽ a rovněž natáčel nový reklamní spot.

A zároveň nám prozradil, jak se na dálku angažuje v seriálu KPŽ, který už za pár dní startuje. „Na organizaci závodů se nepodílím, na to samozřejmě nemám čas, ale spíš se angažuji v podpoře seriálu. Jak na mediálním poli, tak i ve smyslu, že propůjčuju svoje jméno k tomu, aby se o tomto skvělém projektu dozvědělo ještě více lidí a přijeli si to na vlastní kůži vyzkoušet. A když se projednávají zásadní věci, tak do toho jako jeden z majitelů taky zasahuju,“ prozradil jeden z nejlepších gólmanů světa.

Rozhodně to nebere tak, že investoval peníze a dál to nechá na svých spolupracovnících v Česku. „Moje krédo je takové, že když do něčeho vstoupím, dělám to pořádně. Rozhodně to není tak, že bych do projektu jen vložil peníze, propůjčil mu tvář a tím to skončilo. Záleží mi na tom, aby tenhle unikátní projekt fungoval ještě líp,“ řekl Čech.

Petr Čech v cyklistickém dresu

Hodně mu záleží na tom, aby projekt fungoval co nejlíp. „Prioritou pro mě není vydělat nějaké peníze, ale přál bych si, aby si Kolo pro život vydělalo samo na sebe. Aby se vylepšily podmínky pro startující, vylepšily se i jednotlivé závody a celkové zázemí bylo ještě kvalitnější. Nechceme, aby KPŽ pořád musel někdo dotovat,“ řekl brankář Chelsea.

Protože má v klubu nabitý program, sám nemá na kolo skoro žádný čas. „Na kole jezdím rád, hlavně s dětmi. Ale že bych sám vzal kolo a jel někam na dvě hodiny, to opravdu nezvládám. Ale přesto musím nějaký čas vyšetřit a trochu začít trénovat. Pokud to zvládnu, rád bych aspoň jeden nebo dva závody Kola pro život aktivně zajel a nemůžu to jet úplně bez přípravy,“ dodal Čech.

Foto: Ondřej Pýcha

Přečteno - 6945x Tagy: kolo pro život
Zapojte se do diskuze

Mohlo by vás zajímat

  1. Ostatní závodyVíkendový sumář. Z Kalifornie přes Beroun až do Prusinovic
    Víkendový sumář. Z Kalifornie přes Beroun až do Prusinovic
  2. Kolo pro životL’Etape, Enduroserie, Gravel serie a Kolo pro život. Nabídka je pestrá, KPŽ startuje v sobotu
    L’Etape, Enduroserie, Gravel serie a Kolo pro život. Nabídka je pestrá, KPŽ startuje v sobotu
  3. Kolo pro životKolo pro život roztočí 25. sezonu v Berouně
    Kolo pro život roztočí 25. sezonu v Berouně
  4. Ostatní závodyKolo pro život spouští startovné, láká na 8 závodů i výhodné permice
    Kolo pro život spouští startovné, láká na 8 závodů i výhodné permice
  5. OstatníReagujeme na poptávku a trendy, říká šéf seriálu KPŽ Tomáš Pravenec
    Reagujeme na poptávku a trendy, říká šéf seriálu KPŽ Tomáš Pravenec
  6. Kolo pro životKolo pro život 2024 výrazně zeštíhlí, bude mít 8 závodů
    Kolo pro život 2024 výrazně zeštíhlí, bude mít 8 závodů

Vlož svůj komentář:

Pro vkládání komentářů je nutné být přihlášený.
Proto se, prosím, tedy buď přihlašte nebo registrujte.
  1. avatar
    #1 aston - vloženo: 07.04.2015 v 13:50:52

    Jako brankář dobrý, ale jako mluvka velmi slabé, nebo neví o čem mluví. Především jsem rád, že tu je další mecenáš se sociálním cítěním, který koupil asi za slušné peníze něco, na čem nechce vydělávat.:-) Jen víc takových dobrodinc:-) Potom by měl vysvětlit výraz dotace. Pokud myslí reklamu kolem KPŽ, tak to bude mít honičku to zaplatit ...třeba ze startovného? To aby každý závod jezdilo tak asi 5000 lidí:-). Zatím se loni na start postavilo podle výsledků 6500 lidí v hlavní kategorii, někteří z nich vícekrát. Více startujících znamená nové tváře na startu. Teď jich jede v průměru asi čtyři stovky na závod. Myslím hlavní kategorii odkud jde nejvíce za startovné vzhledem k počtu lidí a výši startovného. Od ostatních to jsou asi drobné. Ale nic proti KPŽ, jen víc takových akcí, akorát mi v tom rozhovoru něco nehraje:-)

    odpověz na tento komentář

redakční systém | ISSN 1803-5744