Kryštof Bogar posiluje tým Betch.nl Superior Brentjens

Dalším Čechem, který posiluje zahraniční profesionální tým, se stal Kryštof Bogar. Stane se spolujezdcem Jiřího Nováka....

Autor: Jan Němec
Kryštof Bogar posiluje tým Betch.nl Superior Brentjens

Letošní rok je na přestupové novinky ze světa MTB zatím skoupý, loňskou přestupní žeň letos nezažíváme. První zprávičky se přesto začínají vynořovat. Jednou z nich je, že mountainbikový tým prvního olympijského vítěze závodu horských kol Barta Brentjense Superior Brentjens, má nového titulárního partnera a také nové členy.

Oficiální název týmu pro rok 2014 je Betch.nl Superior Brentjens MTB Racing Team. Nizozemská firma Betch.nl /podniká v pojišťovnictví, pozn. redakce/ vstoupila do týmu společně s dalšími dvěma společnostmi (EkoPlaza a Interbest), které nepůsobí v cykloprůmyslu.

"Jsem potěšen, že i přes trvající finanční krizi jsme našli silné partnery," uvedl Bart Brentjens, který na sklonku loňského roku založil Mountainbike Clinic, což výrazně přispělo při hledání nových partnerů a zdrojů.

Dobrou zprávou pro české fanoušky horských kol je zařazení Kryštofa Bogara na týmovou soupisku týmu, který patří mezi patnáctku nejlepších UCI Elite Teamů. Devatenáctiletý cyklista, vloni v barvách Kolokrám Svijany, se blýsknul 12. místem ve finálovém závodě XCO Světového poháru v Hafjellu, devátý pak skončil ve sprintu. Téměř dvoumetrovému bikerovi patří páté místo z domácího šampionátu v Bedřichově, Kryštof se také velmi výrazně zapsal v orientačních závodech MTB, vloni na mistrovství světa MTBO získal hned dvě medaile.

"Kryštof je mladý kluk, který má chuť učit se od ostatních, věřím, že z něj vyroste opravdový profesionál. V našem týmu dostane skvělou příležitost," okomentoval příchod nováčka Bart.

V týmu setrvává i Jiří Novák, Kryštof se tak stává druhým Čechem, který bude hájit barvy v České republice registrovaného týmu nejvyšší kategorie. Na soupisce nechybí ani Polák Marek Konwa, Nizozemec Hans Becking či silná britská dvojice U23 bikerů Grant Ferguson a Kenta Gallagher. Něžné pohlaví reprezentují Anne Terpstra (NED) a mistryně Evropy Yana Belomoyna z Ukrajiny.

Tým je až do 21. února na soustředění ve španělském Calpe, novinářům se pak společně představí 21. dubna v Nizozemsku, pro Česko se chystá představení na 22. května do Nového Města na Moravě.

Betch.nl Superior Brentjens Mountainbike Racing Team

Elite Men & Women
Marek Konwa (POL)
Hans Becking (NED)
Jeroen Boelen (NED)
Jiří Novák (CZE)
Anne Terpstra (NED)

Under23
Grant Ferguson (UK)
Kenta Gallagher (UK)
Kryštof Bogar (CZE)
Yana Belomoina (UKR)

 

Foto: Michal Červený, Jan Němec

Přečteno - 8374x Tagy: jiří novák kryštov bogár
Zapojte se do diskuze

Mohlo by vás zajímat

  1. Týmy a klubyJiří Novák: Závodění miluju, ale končím!
    Jiří Novák: Závodění miluju, ale končím!
  2. Ostatní závodyJiří Novák a Henrique Avancini ovládli Brasil Ride 2017
    Jiří Novák a Henrique Avancini ovládli Brasil Ride 2017
  3. Ostatní závodyV neděli startuje Brasil Ride se třemi Čechy na startu
    V neděli startuje Brasil Ride se třemi Čechy na startu
  4. Týmy a klubyJiří "Ňůmi" Novák po 4 letech mění tým, jde do Itálie
    Jiří "Ňůmi" Novák po 4 letech mění tým, jde do Itálie
  5. Ostatní závodyBrasil Ride 2016 ovládl tým San Marco Trek
    Brasil Ride 2016 ovládl tým San Marco Trek
  6. Ostatní závodyEtapák Brasil Ride v plném proudu, Novák a Fojtík u toho
    Etapák Brasil Ride v plném proudu, Novák a Fojtík u toho

Vlož svůj komentář:

Pro vkládání komentářů je nutné být přihlášený.
Proto se, prosím, tedy buď přihlašte nebo registrujte.
  1. avatar
    #2 mAk - vloženo: 13.02.2014 v 11:44:34

    odpověď na Tommy_25 — #1 Kryštof na tom loňským MS získal mezi dospělou Elitou dokonce medaile tři. Nejdřív bronz ze sprintu, pak historicky první české zlato z MS ve štafetách a ještě k tomu přidal individuální titul z klasiky (c;

    odpověz na tento komentář
  2. avatar
    #1 Tommy_25 - vloženo: 12.02.2014 v 21:46:31

    Kryštof se také velmi výrazně zapsal v orientačních závodech MTB, vloni na mistrovství světa MTBO získal hned dvě medaile - trošku skromná informace vzhledem k tomu, že získal zlato na dlouhé trati a stal se tak prvním mistrem světa v ČR v MTBO v celé jeho historii a zároveň získal zlato ve štafetě na mistrovství světa 2013.

    1. na tento komentář reaguje mAk — #2
    odpověz na tento komentář

redakční systém | ISSN 1803-5744