Lapierre Spicy 327

Pokud se jenom trochu orientujete v nabídce Lapierre, pak víte, že bude dnes řeč čistě o enduro náčiní...

Autor: Petr Bureš
Lapierre Spicy 327

Enduro kategorie vlastně tak trochu způsobila následný masivní boom 27,5" kol. Důvodem byla podle většiny nevhodnost 29" kol pro technické a gravity disciplíny a sedmadvacítky se tak prostě nabízely jako ideální možnost, jak při ještě přijatelné ovladatelnosti donutit masy zákazníků, aby popřemýšlely o výměně své staré dobré šestadvácy za nový trendy rozměr, který v sobě kombinuje to nejlepší z 26" i 29" kol.

Opusťme nicméně teoretizování a pojďme se podívat na to, s čím nás Lapierre hodlá oslovit v letošním roce jako se vstupním enduro modelem řady Spicy.

Na první pohled se, co se rámu týká, nic nezměnilo. Tvar rámu vychází z jednoduchosti. Hlavní hliníkové rámové trubky jsou jen mírně zohýbány. Použita na na ně byla slitina hliníku označená jako Alloy Supreme 6.

Jakkoliv se to v bílém provedení nezdá, tak rám i zadní stavba jsou poměrně hodně masivní. Zadní patky s integrovaným čepem uchycení spodních vzpěr zadní stavby jsou zevnitř odlehčené a svírají pevnou osičku standardu 142x12. Nechybí ani typický karbonový chránič přehazovačky.

Vyjma bovdenu ovládajícího teleskopickou sedlovku KS LEV Integra, který je veden vnitřkem sedlové trubky a ven z ní ústí těsně nad středem, je veškerá kabeláž vedena po spodní části dolní rámové trubky.

Zadní stavba nabízí rovných 150 mm zdvihu, který dodává systém OST+. Jde o čtyřčepové uložení s hlavním čepem umístěným těsně nad středem s poměrně velkou vzdáleností osy zadního kola od zadního čepu, který je situován pár centimetrů pod její úroveň.

Tlumič je umístěný v rámu šikmo a s vahadlem je spojen prostřednictvím černé vidlice, která vychází přímo z pístnice tlumiče. Černé vahadlo systému je zavěšeno svisle před sedlovou trubkou.

Přečteno - 27398x Tagy: lapierre enduro tech2015 27.5. 650b
Zapojte se do diskuze

Mohlo by vás zajímat

  1. Testy - RecenzeTEST: Lapierre Pulsium Allroad 6.0
    TEST: Lapierre Pulsium Allroad 6.0
  2. Ostatní závodyHistoricky první Blinduro Zima vyhráli Trefilová a Maxa
    Historicky první Blinduro Zima vyhráli Trefilová a Maxa
  3. Ostatní závodySP v enduru je v cíli. Češi mají top ten, Slováci se radují z vítězství
    SP v enduru je v cíli. Češi mají top ten, Slováci se radují z vítězství
  4. Tech newsTrek Slash 2024 - nová éra high pivotu
    Trek Slash 2024 - nová éra high pivotu
  5. TechnikaFotogalerie: Lapierre Zesty AM CF 8.9
    Fotogalerie: Lapierre Zesty AM CF 8.9
  6. PreviewLapierre Zesty AM CF 8.9
    Lapierre Zesty AM CF 8.9

Vlož svůj komentář:

Pro vkládání komentářů je nutné být přihlášený.
Proto se, prosím, tedy buď přihlašte nebo registrujte.
  1. avatar
    #1 BikerX - vloženo: 30.01.2015 v 15:18:01

    Krása, trochu mě sice štve, že udělali Spicy úplně stejné jako Zesty, ale chápu to. Kdysi jsem měl možnost se na staré Spicy svézt a byla to bomba.

    odpověz na tento komentář

redakční systém | ISSN 1803-5744