Ostrý olympijský test v Londýně absolvuje jen Kulhavý

V neděli se na olympijské trati nedaleko Londýna pojede testovací závod za účasti obou vítězů z Pekingu. Z Česka dorazí pouze Jaroslav Kulhavý...

Autor: Jan Němec
Ostrý olympijský test v Londýně absolvuje jen Kulhavý

Jsme přesně rok před zahajovacím ceremoniálem Letních olympijských her v Londýně, dle zpráv přímo z britské metropole je 90 % všech sportovišť připravených. Dnes večer budou na Trafalgarském náměstí předsedou MOV Jacquesem Roggem oficiálně představeny olympijské medaile.

V těchto dnech a týdnech probíhají v Londýně první testovací závody ve všech disciplínách. Horská kola jsou na programu již tuto neděli!

Tradičně se jako první na start postaví ženy (11:00) a potom i muži (14:00). Na okruhu v Hadleigh Farm, který jsme vám exlusivně představili již před dvěma měsíci (Exlusivně: Návštěva olympijského okruhu MTB v Londýně), se představí celkem stovka nejlepších bikerů světa. Z Česka dorazí pouze jeden jediný. Jaroslav Kulhavý.

 

"Prezídium ČSC chtělo vyslat jen ty největší naděje. Ale Katka Nash se omluvila, že přicestuje až na Vysočinu," vysvětlil nám reprezentační kouč Jan Slavíček. "Honza Škarnitzl pojede na Evropě štafetu a na Slovensko pojede už v úterý. Tereza Huříková má sponzorské povinnosti na Zadově na KPŽ," upřesnil.

Našlapaný závodní kalendář a absence UCI bodů do Londýna mnoho českých závodníků nepřilákal. Jedinou návnadou jsou 4.000 liber prize money. Z těch ale, doufejme, nejvíce ukrojí Jaroslav....

"Rozhodl jsem se do Londýna neodjet a raději trénovat a připravit se na Evropu a další svěťáky. Bohužel jsem teď navíc chytil těžkou střevní chřipku a jsme rád, že žiju. Chytlo mě to už v sobotu na Kole pro život, od té doby jsem neseděl na kole. Bohužel teď to mám nahnuté i se sobotním Chacharem...." řekl nám zkroušeně do telefonu čerstvý mistr republiky Jan Škarnitzl. "Když to na Londýn příští rok dá, věřím, že budu mít dost času si ho před olympiádou vyzkoušet a najet. Navíc jsou všude videa, obrázky a my jsme tam vyslali našeho nejlepšího špeha Kulháče," zlehčoval svou řídkou situaci Škarna.

 

Vyumělkovaný okruh s výhledem na ústí řeky Temže se ovšem může těšit na oba olympijské vítěze z Pekingu, tedy Sabine Spitz a Juliena Absalona. Jaká jména se nakonec na 5,1 kilometru dlouhé trati objeví, jsme zatím nezjistili...

"Z našeho týmu tam budu jen já, Sauser a Lene Byberg", informoval nás Jaroslav Kulhavý. "Todd a Burry už tam byli v květnu." A tak to vypadá, že velkou účast z Ameriky a dalších vzdálených kontinentů nelze očekávat.

"Já do Londýna letím už zítra. Chci si nejen vyzkoušet okruh na příští rok, ale potřebuju si i najít vhodná místa na trénink a na rozjíždění", vysvětlil Jaroslav proč nechce Londýn vynechat. "Zkusím si okruh na pevňáku a na fullu. Možná se letos poprvé vydám do závodu na pevným kole, uvidíme."

 

Organizátoři si od testovacího závodu slibují, "Otestujeme si trať, vyzkoušíme jak bude fungovat doprava, parkování, kontrola vstupenek, tiskové středisko a tak podobně. Je to ostrá zkouška, za rok nebude na podobné experimenty čas", uvedl David Luckes, ředitel testovacích zavodů pro Londýn 2012. "Vstupenky jsou distribuovány přes Ticketmaster a v současné chvíli jsou prodány 4.000 lístků, očekáváme, že návštěva bude více než pětitisícová", odhaduje Luckes.

Jak to v neděli bude v Hadleigh Farm vypadat vás samozřejmě budeme přímo z místa informat. MTBS crew never sleeps :-)))

Zapojte se do diskuze

Mohlo by vás zajímat

  1. Týmy a klubyKulhavý je zpátky na kole. Návrat na závodní tratě plánuje v květnu
    Kulhavý je zpátky na kole. Návrat na závodní tratě plánuje v květnu
  2. Ostatní závodyNejdřív skolený dikobraz a pak zlomená klička. Kulhavého den blbec na Cape Epic, kde končí
    Nejdřív skolený dikobraz a pak zlomená klička. Kulhavého den blbec na Cape Epic, kde končí
  3. Ostatní závodyBylo super zase vidět Nina v háku, řekl Kulhavý po 9. místě
    Bylo super zase vidět Nina v háku, řekl Kulhavý po 9. místě
  4. Ostatní závodyFilip Adel a jeho čtvrtý Cape Epic. "Je to čest jet s Járou," říká
    Filip Adel a jeho čtvrtý Cape Epic. "Je to čest jet s Járou," říká
  5. Ostatní závodyDalší český hon bodů do OH žebříčku, v Řecku bodovali Srnská a Zatloukal
    Další český hon bodů do OH žebříčku, v Řecku bodovali Srnská a Zatloukal
  6. Ostatní závodyKulhavý s Adelem zbrojí na Cape Epic
    Kulhavý s Adelem zbrojí na Cape Epic

Vlož svůj komentář:

Pro vkládání komentářů je nutné být přihlášený.
Proto se, prosím, tedy buď přihlašte nebo registrujte.
  1. avatar
    #4 truhlik - vloženo: 28.07.2011 v 22:12:11

    odpověď na Jitka — #3 To xc je pekna pakovina, uz by sa to nemalo volat mtb, lebo s mountain to nema nic spolocne. Je to taka onania dokola.

    odpověz na tento komentář
  2. avatar
    #3 Jitka - vloženo: 28.07.2011 v 09:29:34

    odpověď na Babec — #1 Koho chleba jíš, toho píseň zpívej.

    1. na tento komentář reaguje truhlik — #
    2. na tento komentář reaguje truhlik — #4
    odpověz na tento komentář
  3. avatar
    #2 boban - vloženo: 28.07.2011 v 09:23:51

    odpověď na Babec — #1 To víš, sponzorský povinnosti..

    odpověz na tento komentář
  4. avatar
    #1 Babec - vloženo: 27.07.2011 v 21:35:41

    Nemůže na testovací závod na olympiádu, ptž musí na KPŽ, to už je trochu moc ne?

    1. na tento komentář reaguje TomT — #
    2. na tento komentář reaguje boban — #2
    3. na tento komentář reaguje Jitka — #3
    odpověz na tento komentář

redakční systém | ISSN 1803-5744