Společnost Bike Fun Int. slaví v Kopřivnici milionté kolo

Pod střechou, kde kdysi vznikaly legendární Tatrovky 603, se již deset let vyrábějí kola. A není jich zrovna málo, na svém kontě jich mají rovný milion...

Autor: Pressnews
Společnost Bike Fun Int. slaví v Kopřivnici milionté kolo

Rok 2011 je do historie společnosti BIKE FUN International zapsán tučným písmem. Společnost totiž nedávno vyrobila milionté kolo! Této významné události navíc dosáhla v roce, kdy slaví i desáté výročí svého vzniku.

"V roce 2011 naše společnost zaznamenala hned dva velmi důležité milníky na cestě úspěšného růstu. Oba jsou výsledkem především inovací, vývoje nových produktů a neustálých investic do modernizace provozu i osobního růstu zaměstnanců. Ti mají na úspěchu naší společnosti velký podíl," uvedl Martin Guráš, obchodní ředitel BIKE FUN International (BFI).

Bike Fun International slaví milionté vyrobené kolo v kopřivnickém závodě

Jubilant Tsunami 70
Jubilejním kolem je model Rock Machine Tsunami 70, zástupce rostoucího segmentu 29" kol. Byl navržen podle nejnovějších trendů tak, aby splňoval požadavky na vysoký výkon, atraktivní design, cenu a kvalitní zpracování. BFI důrazem na tento segment trhu jen dokazuje, že rychle reaguje na nové trendy a je v neustálém  kontaktu s děním v cyklistické technice. V sortimentu společnosti totiž nechybějí ani 29" celoodpružená kola.

Vlastní koncepce e-biků
Dalším důkazem rychlé reakce na světové trendy a oprávněnosti zařazení BFI mezi přední evropské výrobce jízdních kol je její vlastní koncepce kol s moderním systémem elektrické asistence pohonu, vyznačující se spolehlivostí, praktičností a komfortem. Na jaře letošního roku tak BFI představilo vlastní elektrokola, která vyrábí pod značkami Powerflex a Ecomo (pro holandský trh).

Rock Machine Tsunami 70 - milionté kolo vyrobené v Kopřivnici v Bike Fun International

Ohlédnutí za deseti lety BFI
Desetileté výročí vzniku společnosti je příležitostí k ohlédnutí se o několik let zpět. BFI začalo v roce 2001 s výrobou především dětských kol pod značkou Bike Fun Kids pro země Beneluxu, ale také špičkových jízdních kol své vlastní značky Superior, která směřují nejen na domácí trh, ale postupně také do mnoha evropských zemí. Společnost vyrábí kola i jiných značek jako jsou Cortina, Golden Lion nebo Škoda Auto. S cílem oslovit širší spektrum zákazníků představilo BFI v roce 2008 svou novou značku STR, nabízející kvalitní a cenově dostupná kola, která zajišťují výbornou ovladatelnost, pohodlí a bezpečnost. V následujícím roce BFI koupilo značku Rock Machine – světově respektovanou značku pro kvalitu, originální design a inovace, jež reflektují nejnovější trendy a dění v cyklistické technice. Kola Rock Machine distribuuje do více než dvaceti evropských zemí.

Pevné základy pro další růst
V současnosti BFI disponuje portfoliem velmi silných a vhodně se doplňujících značek, což dává společnosti velice pevné základy pro budování úspěšného obchodu a silné pozice nejen na domácím, ale především mezinárodním trhu. Je to nejen kombinace různě orientovaných značek, ale také komplexní nabídka vyráběných modelů, zahrnující kola horská, krosová, treková, silniční, městská, dětská a elektrokola, která dokáží oslovit široký okruh zákazníků.

Bike Fun International

BFI s 230 zaměstnanci vyrábí v kopřivnickém provozu až 3000 kol týdně. Větší část produkce je určena na export a to především do evropských zemí. Na českém trhu je výhradním distributorem kol značky Superior a STR firma Velsbike s.r.o., značku Rock Machine zastupuje firma Cyklomax, spol. s r.o.

"Překročení hranice milionu vyrobených kol je pro nás podnětem k tomu, abychom i nadále pokračovali v naši úspěšné cestě a v příštích letech ještě více náš růst posílili. Těšíme se, že vyrobíme mnoho dalších kvalitních kol v Kopřivnici," uzavírá Martin Guráš.

Více informací o společnosti naleznete na stránkách www.bikefunint.com 

Jak to v továrně na kola Bike Fun International vypadá se můžete dočíst v reportáži z naší návštěvy: "Šestsetrojky vystřídala kola"


 

 

Přečteno - 25665x Tagy: superior rockmachine bfi
Zapojte se do diskuze

Mohlo by vás zajímat

  1. Ostatní závodyFilip Adel a jeho čtvrtý Cape Epic. "Je to čest jet s Járou," říká
    Filip Adel a jeho čtvrtý Cape Epic. "Je to čest jet s Járou," říká
  2. Ostatní závodyKulhavý s Adelem zbrojí na Cape Epic
    Kulhavý s Adelem zbrojí na Cape Epic
  3. Ostatní závodyČeský Superior se stal partnerem mistrovství světa v gravelu
    Český Superior se stal partnerem mistrovství světa v gravelu
  4. Týmy a klubyKulhavý se vrací na biky, stává se ambasadorem Superioru, s nímž míří na Cape Epic
    Kulhavý se vrací na biky, stává se ambasadorem Superioru, s nímž míří na Cape Epic
  5. Týmy a klubyČeští biatlonisté dnes zahajují SP, do sezony je zrychlovala kola Superior
    Čeští biatlonisté dnes zahajují SP, do sezony je zrychlovala kola Superior
  6. Výstavy a veletrhySvětové premiéry a novinky na festivalu Gravel Days
    Světové premiéry a novinky na festivalu Gravel Days

Vlož svůj komentář:

Pro vkládání komentářů je nutné být přihlášený.
Proto se, prosím, tedy buď přihlašte nebo registrujte.
  1. avatar
    #10 Teta - vloženo: 30.11.2011 v 09:35:14

    odpověď na Pavel123456789 — #4 Milý pane Pavel123456789,jak jsi čtu vaše komentáře tak vidím že jsme proti superioru silně zaujatý,možná je to obyčejná závist,celý team Bike Funu odvádí super práci a značku superior ženou ku předu tak jim to přejme.

    odpověz na tento komentář
  2. avatar
    #9 Svetr - vloženo: 18.11.2011 v 09:08:13

    odpověď na camrálek — #8 Jsi si jistej že je to česká firma a platí daně v česku , není to spíš made in holand ?

    V česku jen s pobídkama levněji složí ženský u pásu ...

    p.s nic proti ženskejm :-)

    odpověz na tento komentář
  3. avatar
    #8 camrálek - vloženo: 17.11.2011 v 18:39:50

    odpověď na T-Mac — #6 Podle toho co Pavel píše soudím že kola prodává. Jinak by je nemohl vyřadit z nabídky. :) Já kolo přes net koupil a nemám si na co stěžovat. Na telefonu odborník, ušetřil jsem 2 000Kč kolo vytáhl s krabice, namontoval řídítka, pedály, dofoukl gumy a jel se projet. Vše fungovalo dobře...

    Nemyslím si že seřídit kolo je složité.

    Jinak klobouk dolů před českou firmou která dokáže vyrobit 1000 000 kol.

    Kdyby to bylo s tou kompletací tak zlé určitě by v konkurenci neobstáli a neznám firmu která umí vyrobit celé kolo pár jich umí vyrobit rámy pak nakoupí zbytek skompletují to a hodí do krabice. Některé si ten rám alespoň navrhnou, což ale také nedělají všichni...

    1. na tento komentář reaguje Svetr — #9
    odpověz na tento komentář
  4. avatar
    #7 Kuba - vloženo: 17.11.2011 v 13:27:10

    odpověď na T-Mac — #6 Ono možná lepší nechat si poslat kolo přes půl republiky, než si vyprávět s arogantními všeználky za pulty českých cykloobchodů, kterým jsou zákazníci - ano správně - pouze k smíchu. Poslední dobou hodně oceňuji ty obchody a jejich zaměstnance, kteří takoví nejsou. Ti pak necítí potřebu se jakkoli vymezovat proti čemukoli včetně internetových obchodů, protože jejich přidaná hodnota není jen kyselý obličej a hláška nejde to.

    odpověz na tento komentář
  5. avatar
    #6 T-Mac - vloženo: 16.11.2011 v 16:20:51

    odpověď na Pavel123456789 — #4 Aspoň lidi vidí, že šetřit a kupovat kolo po internetu v krabici se nevyplácí. Správný prodejce si toto ohlídá a kolo prodává v bezchybném stavu, seřízené a připravené k jízdě. Tyhle lidi, co si kolo(nebo cokoliv) nechaj poslat z druhýho konce republiky, jenom aby to měli o 30Kč levnější, jsou mi jenom pro smích - dobře jim tak! :)

    1. na tento komentář reaguje wlasta — #
    2. na tento komentář reaguje Kuba — #7
    3. na tento komentář reaguje camrálek — #8
    odpověz na tento komentář
  6. avatar
    #5 Zirda - vloženo: 16.11.2011 v 09:33:52

    Děkuji za aktuální článek. Je pěkné vědět, že v ČR z dřívějších tradic něco zůstalo a firma Bike Fun se drží a roste v tomto odvětví.

    Je škoda, že se v diskuzi opět projevuje typicky česká malost a závist. Tyto "příspěvky" netřeba řešit, holt, někdo občas má potřebu kolem sebe prskat síru, když si koupí kolo u nekvalitního prodejce/obchodu, :-).

    odpověz na tento komentář
  7. avatar
    #4 Pavel123456789 - vloženo: 15.11.2011 v 19:25:36

    odpověď na vašek — #2 už s tím problém opravdu nemám, SUP vyřazen z nabídky a sorry mtb modely 2009/2010 kvalita montáže hrozná....brzdy tečou(jak je můžou pustit do prodeje), přivřené(zničené) plastové kroužky hl. složení, brzdy neseřízené, většina dílů neviděla vazelínu a hlavně nutno vše dotáhnou...tomu říkáš doseřízení ????? Já tomu říkám kompletní rozborka kola a celé složit znova!!!

    1. na tento komentář reaguje T-Mac — #6
    2. na tento komentář reaguje Teta — #10
    odpověz na tento komentář
  8. avatar
    #3 jozef - vloženo: 15.11.2011 v 18:32:23

    Bolo by dobre uviest veci na pravu mieru. Vsetci vieme, ze nazvat zmontovanie bicykla vyrobou, je nezmysel. Bicykle sa montuju v EU kvoli antidampingu, ktory uvalila EU na dovoz bicyklov Ciny a nedavno ho opat predlzila o dalsich 5 rokov, jeho vyska je 48,5%. A tak firmy montuju biky v EU, pricom vsak tiez treba povedat, ze na bicykli musi byt ista hodnota komponentov vyrobenych v EU. Tu vsak maju tieto firmy problemy, pretoze sa tu takmer nic nevyraba. Niektore z nich teda pouzivaju rozne finty, ako napr. nakupia cast komponentov Shimano od europskych distributorov a pod. a vydavaju to za vyrobok vyrobeny v EU. Cakam, kedy sa to prevali a bude tymto firmam vyrubene dodatocne clo...

    odpověz na tento komentář
  9. avatar
    #2 vašek - vloženo: 15.11.2011 v 18:04:56

    odpověď na Pavel123456789 — #1 to kolo se asi předmontuje samo že? Kvalita montáže zvláště u Superioru je dobrá. Nemám s tím problém a pokud tobě dělá problém si kolo seřídit z krabice, tak se to nauč.

    1. na tento komentář reaguje Pavel123456789 — #4
    odpověz na tento komentář
  10. avatar
    #1 Pavel123456789 - vloženo: 15.11.2011 v 16:09:46

    "Těšíme se, že vyrobíme mnoho dalších kvalitních kol v Kopřivnici," uzavírá Martin Guráš." žádná kola nevyrábíte, pouze kola předmontujete a balíte do krabic !!! Cca 2 roky nazpět kola Superior za 40-60 tisíc MOC katastrofální kvalita montáže, kola jenom ověšíte a mrdnete do krabice !!!

    1. na tento komentář reaguje vašek — #2
    odpověz na tento komentář

redakční systém | ISSN 1803-5744