Trek míří na Singltrek pod Smrkem

Tahle zajímavá zpráva se k nám dostala na veletrhu For Bikes. Zde je tedy pár podrobností...

Autor: Petr Bureš
Trek míří na Singltrek pod Smrkem

Lokalita nazvaná Singltrek pod Smrkem se rozprostírá na severu Čech nedaleko od polských hranic. Jejím centrem je obec Nové Město pod Smrkem. Mimo jiné se vyznačuje tím, že odstartovala boom singletrailového jezdění a legálního stavění v našich končinách.

Napsáno o této lokalitě již bylo mnoho, stejně tak i o osudech otce Singltreku, Tomáše Kvasničky, který se od počátku stará o rozvoj a plánování nových stezek v regionu. Pokud vás tohle téma zajímá víc, zkuste třeba přítele Googla.

Onou zmiňovanou informací je skutečnost, že se kromě již existujícího Singltrek Centra, které mimochodem momentálně intenzivně spolupracuje se značkou AGang, chystá otevření druhého podobného místa zabývajícího se půjčováním testbiků, servisem a službami pro cyklistické návštěvníky stezek.

Nové centrum, byť je prozatím jen na papíře, už netrpělivě čeká až slezou poslední zbytky sněhu a bude se moci začít s jeho stavbou. Trek Centrum bude situováno na nástupním místě U Kyselky a specializovat se bude výhradně na kola Trek.

Lukáš Richter ze společnosti Bretton nám k tomu řekl pár následujících vět. "Na spolupráci jsme se dohodli s Lukášem Novotným, který společně s Lenkou provozovali karavan U Kyselky. Jejich pohodový přístup a jednání skončilo nakonec dohodou, na základě které se postaví nový dřevěný dům, který nahradí současný karavan a umožní rozšířit poskytované služby. Naše firma Bretton dodá 25 testovacích kol (Superfly 100, Rumblefish, FuelEX, Remedy, Lush a MT220), která budou k dispozici v půjčovně. "

Chybět by nemělo ani sociální zařízení včetně sprchy, rozšířené parkoviště, občerstvení i malá cykloprodejna se servisem kol. "Momentálně se dům kompletuje pro transport na místo v hale u dodavatele. Jelikož jde o montovanou dřevostavbu, měla by její stavba trvat zhruba jeden měsíc. Jakmile to počasí umožní, začne se se stavbou. Předpokládáme, že nové centrum otevřeme v průběhu června, nicméně fungovat bychom chtěli samozřejmě o pár týdnů dříve s počátkem sezóny," popisuje společné plány Lukáš Richter.

Testcentrum bude nabízet kompletní pojištění půjčovaných kol, takže by vás resp. vaši peněženku neměla zaskočit ani nečekaná nehoda.

Vstup druhé značky do této lokality se nese prozatím v poměrně klidném duchu. Sezona zde zatím nezačala a tak je na nějaké závěry zatím brzo. Pozorovatelé se však shodují na tom, že bude vše ostře sledováno oběma stranami. "Doufáme, že všichni, kteří přijedou do Smrku jezdit na traily, ocení možnost dalšího zázemí se službami. Důležitá je vstřícná a milá obsluha, možnost popovídat si, popít, nebo zaparkovat a to všechno U Kyselky bude. Myslíme si, že na podobných místech by měli mít lidi víc možností vyzkoušet si jednotlivé značky kol," dodává Lukáš Richter a my se souhlasně připojujeme.

Detailní info o kolech, která budou v testcentru k dispozici, najdete na www.trek-centrum.cz. Stránky Singltreku pod Smrkem pak můžete prohlížet na www.singltrekpodsmrkem.cz.

Přečteno - 23928x Tagy: singltrek servis trek
Zapojte se do diskuze

Mohlo by vás zajímat

  1. TechnikaFotogalerie: Trek Supercaliber SLR 9.9 XX AXS
    Fotogalerie: Trek Supercaliber SLR 9.9 XX AXS
  2. Testy - RecenzeTEST: Trek Supercaliber SLR 9.9 XX AXS
    TEST: Trek Supercaliber SLR 9.9 XX AXS
  3. DoplňkyTrek přichází s novými SPD pedály
    Trek přichází s novými SPD pedály
  4. TechnikaFotogalerie: Trek Procaliber 8
    Fotogalerie: Trek Procaliber 8
  5. Testy - RecenzeTEST: Trek Procaliber 8
    TEST: Trek Procaliber 8
  6. OstatníBritská fúze Wiggle Chain Reaction Cycles v insolvenci
    Britská fúze Wiggle Chain Reaction Cycles v insolvenci

Vlož svůj komentář:

Pro vkládání komentářů je nutné být přihlášený.
Proto se, prosím, tedy buď přihlašte nebo registrujte.
  1. avatar
    #22 KM - vloženo: 11.04.2013 v 14:22:58

    Opravdu nevim, jestli to je lez nebo neni. Ja zase povazuji za lez, co se pise na strankach Kvasnova Centra. To by se nam musela obe centra sama vyjadrit, jak to opravdu je a dolozit to take konkretni smlouvou ci vypisem z uctu. Ne jen zase nejakou obecnou frazi. No mozna je to dobry tip pro MTBS, ze by si zkusili roli investigativnich reporteru a napsali o tomto tematu vice :-) Kdo opravdu do podporuje a kdo se tim jen chlubi.

    A jeste prosim o odpoved, za jake casove obdobi ten udajny najem 100 tisic je a za jak velky pozemek to je?

    1. na tento komentář reaguje cool — #26
    odpověz na tento komentář
  2. avatar
    #21 Tajemny pan Y - vloženo: 11.04.2013 v 14:01:37

    odpověď na Tajemny pan Y — #19 A jeste jedna poznamka, Trek centrum neplati ops vubec nic. To,co si uvadeji na webu, ze financne podporujou Singltrek pod Smrkem ops, je lez.

    1. na tento komentář reaguje tajemny pan X — #24
    odpověz na tento komentář
  3. avatar
    #20 KM - vloženo: 11.04.2013 v 14:00:23

    odpověď na Tajemny pan Y — #19 To je najem za rok? Za jak velky pozemek to je? Takto vytrzene z kontextu ta informace nema zadnou relevanci.

    odpověz na tento komentář
  4. avatar
    #19 Tajemny pan Y - vloženo: 11.04.2013 v 13:56:46

    odpověď na KM — #18 najem pres 100 tisic, ktery plati Kvasna do ops, se ti zda maly? Kde zijes?

    1. na tento komentář reaguje KM — #20
    2. na tento komentář reaguje Tajemny pan Y — #21
    odpověz na tento komentář
  5. avatar
    #18 KM - vloženo: 11.04.2013 v 13:44:44

    odpověď na tajemny pan X — #17 Platbu "nemaleho" najmu nepovazuji tak uplne za financni podporu ops (a ten najem je spise maly nez nemaly :-)) Samozrejme tou platbou na cinnost ops prispiva, ale ten najem by platil tak jako tak. I to nove centrum plati zrejme nejaky najem (?), jen ne za pozemek pronajaty od ops. Proste pod pojmem financni podpora si predstavuji jinou formu podpory nez zrovna platbu standardni veci jako je (nizky) najem. Nebo jestli se to tak ma brat, tak je ta formulace o financni podpore mnohem lepsi nez ta obycejna realita. "Centrum plati najem za pozemek obecne prospesne spolecnosti." vs. "Centrum financne podporuje obecne prospesnou spolecnost." :-) Ale na to PR byli v Centru vzdy velmi sikovni, to zase jo! :-)

    1. na tento komentář reaguje Tajemny pan Y — #19
    odpověz na tento komentář
  6. avatar
    #17 tajemny pan X - vloženo: 11.04.2013 v 13:21:43

    odpověď na KM — #16 pokud vim tak kvasna plati ops nemaly najem. spis by mne zajimalo jak podporuje ops to nove centrum kdyz jeste nefunguje. holt web snese vsechno.

    1. na tento komentář reaguje KM — #
    2. na tento komentář reaguje KM — #18
    odpověz na tento komentář
  7. avatar
    #16 KM - vloženo: 11.04.2013 v 11:36:37

    odpověď na -Alan- — #12 Papir snese opravduvsechno :-) Opravdu by me zajimalo, jak konkretne (Kvasnickovo) Centrum financne podporuje obecne prospesnou spolecnost Singltrek pod Smrkem o.p.s., ktera je provozovatelem.

    1. na tento komentář reaguje tajemny pan X — #17
    odpověz na tento komentář
  8. avatar
    #15 KM - vloženo: 11.04.2013 v 11:33:47

    odpověď na petr1 — #10 Myslim, ze jinak se na rozvoji uz podili, minimalne tim ze se rozsirila nabidka dostupnych sluzeb. Na cem presne se, dle tebe, meli domluvit se stavajicim provozovatelem a zrizovatelem? Provozovatelem je Singltrek pod Smrkem o.p.s.. Urcite konaji v dobre vire, ze to je zajimava oblast podnikani

    odpověz na tento komentář
  9. avatar
    #14 kihsleek - vloženo: 11.04.2013 v 11:22:44

    odpověď na -Alan- — #11 Tvoje přirování je trochu mimo mísu, jelikož za vleky a potažmo i použití sjezdovek vlekař dostane zaplaceno.

    odpověz na tento komentář
  10. avatar
    #13 Smartin - vloženo: 11.04.2013 v 09:51:35

    Jo, zase peknej kapitalismus po cesku. Se akorat divim, ze si to Author s Agangem a Kvasnicka nechaji libit.

    1. na tento komentář reaguje lukas — #
    odpověz na tento komentář
  11. avatar
    #12 -Alan- - vloženo: 11.04.2013 v 09:28:20

    jo a citace ze stránek centra:"Provoz a údržbu nyní na základě deklarace o spolupráci zajišťuje obecně prospěšná společnost Singltrek pod Smrkem o.p.s., kterou naše Centrum také finančně podporuje."

    1. na tento komentář reaguje KM — #16
    odpověz na tento komentář
  12. avatar
    #11 -Alan- - vloženo: 11.04.2013 v 09:25:46

    Ono to rozvoji pomůže tak jako tak. Jestli má být investice do singlů v okolí smysluplně využitá, bude jedině dobře, když se kolem toho rozvine celá síť služeb. Jestli se tyto další subjekty budou podílet na rozvoji je jedno, je to jako když jsou hotely a prodejny sportovního vybavení v lyžařském středisku. Taky nejsou hromadně zapojeny ve výstavbě a údržbě vleků, i když na nich docela závisí. Ale rozumná spolupráce prospívá oběma stranám. Však se časem budou prodejci kol zajímat, aby byli s těmito projekty spojováni oficiálně. Ale zatím rozvoji pomůže i růst nezávislých alternativ, dle mého názoru.

    1. na tento komentář reaguje kihsleek — #
    2. na tento komentář reaguje kihsleek — #14
    odpověz na tento komentář
  13. avatar
    #10 petr1 - vloženo: 11.04.2013 v 08:22:48

    Pokud se budou současně i finančně (a jinak ) podílet na rozvoji a údržbě tratí, pokud tak učinili po dohodě se stávajícím provozovatelem a zřizovatelem Singltreku a pokud tak konají opravdu v "dobré víře" je to určitě v pořádku. Pokud ne, jen to odpovídá současnosti na kterou nadáváme ...

    1. na tento komentář reaguje KM — #15
    odpověz na tento komentář
  14. avatar
    #9 KM - vloženo: 11.04.2013 v 07:50:35

    odpověď na cid — #8 To tve prirovnani je uplne mimo. Spise si to predstav tak, ze jsi byl nekde na vylete a tam sis vsiml, ze stanky s obcerstvenim u detskych parku maji docela dobry kseft. Tak se vratis domu a najdes pozemek lezici ladem. Presvedcis radni, aby tam za mestske penize udelali hriste, protoze pro deti to bude preci super. Ty si tam zahy otevres stanek s parkem v rohliku s horcici. No a potom se rozcilujes, kdyz si nekdo otevre stejny stanek o kousek dal, treba u vchodu z druhe strany, ale misto horcice ma kecup. :-)

    1. na tento komentář reaguje Boban — #
    odpověz na tento komentář
  15. avatar
    #8 cid - vloženo: 11.04.2013 v 07:11:42

    Tvoje analogie je trochu jinde. Mne to spi pripada jako kdyby sis postavil barak a cizi lidi by v nem chteli bydlet zadarmo. Co je legalni nemusi by ještě moralni, ale to tebe patrne neucili......

    1. na tento komentář reaguje KM — #9
    odpověz na tento komentář
  16. avatar
    #7 BikerX - vloženo: 11.04.2013 v 06:52:40

    odpověď na cid — #1 cide nejmenuješ se náhodou Kvasnička? Podle mě je tohle moc dobrá zpráva pro nás co rádi jezdíme. Kéž by bylo podobných lidí víc. Nemám nic proti AGang centru ve Smrku, ale to, že tam byli první přeci neznamená, že musí být jediní, nebo se pletu? V přívěsu byla vždycky pohodička a doufám, že tam bude i bez něj. Už se tam teď moc těším.

    odpověz na tento komentář
  17. avatar
    #6 Jr. - vloženo: 10.04.2013 v 23:44:15

    Tomu se říká trh. Učí se o tom na školách a lehké povědomí o tom mají už předškoláci. Nevím tedy, kde je ta vyčůranost. A-Gang je taky vyčůranej, protože udělal sjezďáka až když viděl, že to lidi chtějí? Dle Tvých hodnot asi ano. Neplač a buď rád ;). Kde je konkurence, tam může koncovej zákazník (99% návštěvníků ST) jen získat. Pokud jím nejsi, mysli alespoň na ostatní, díky nimž se tu bude cyklistika třeba trochu rozvíjet. Howg

    odpověz na tento komentář
  18. avatar
    #5 cid - vloženo: 10.04.2013 v 23:15:47

    Jsou z prahy? Jsou. Jsou vycurani? Jsou. Nevim tedy kde je problém....

    odpověz na tento komentář
  19. avatar
    #4 Jr. - vloženo: 10.04.2013 v 22:44:34

    odpověď na cid — #1 Proč do toho proboha taháš pražáky? :D Kdyby českej dovozce sídlil v Horní Dolní u slovenskejch hranic, tak to bude skvělej plán a příležitost pro cyklisty, viď? Ale pražáci jsou vyčůraní.

    ...tohle už se dá dneska normálně léčit, jen se nebát požádat o pomoc ;)

    odpověz na tento komentář
  20. avatar
    #3 cid - vloženo: 10.04.2013 v 22:16:56

    Tak urcite. Tasemnice radi v ostrave.a co jako?

    odpověz na tento komentář
  21. avatar
    #2 KT - vloženo: 10.04.2013 v 21:47:17

    odpověď na cid — #1 Parazitovat a paraziti, to už jsme někde slyšeli. :-D

    odpověz na tento komentář
  22. avatar
    #1 cid - vloženo: 10.04.2013 v 21:25:10

    Tak zase vycurani prazaci nezklamali. Parazitovat na cizim dile jak typicke. Jak České. :-(

    1. na tento komentář reaguje KT — #2
    2. na tento komentář reaguje Jr. — #4
    3. na tento komentář reaguje BikerX — #
    4. na tento komentář reaguje BikerX — #
    5. na tento komentář reaguje BikerX — #7
    odpověz na tento komentář

redakční systém | ISSN 1803-5744