Trek míří na Singltrek pod Smrkem

Tahle zajímavá zpráva se k nám dostala na veletrhu For Bikes. Zde je tedy pár podrobností...

Autor: Petr Bureš
Trek míří na Singltrek pod Smrkem

Lokalita nazvaná Singltrek pod Smrkem se rozprostírá na severu Čech nedaleko od polských hranic. Jejím centrem je obec Nové Město pod Smrkem. Mimo jiné se vyznačuje tím, že odstartovala boom singletrailového jezdění a legálního stavění v našich končinách.

Napsáno o této lokalitě již bylo mnoho, stejně tak i o osudech otce Singltreku, Tomáše Kvasničky, který se od počátku stará o rozvoj a plánování nových stezek v regionu. Pokud vás tohle téma zajímá víc, zkuste třeba přítele Googla.

Onou zmiňovanou informací je skutečnost, že se kromě již existujícího Singltrek Centra, které mimochodem momentálně intenzivně spolupracuje se značkou AGang, chystá otevření druhého podobného místa zabývajícího se půjčováním testbiků, servisem a službami pro cyklistické návštěvníky stezek.

Nové centrum, byť je prozatím jen na papíře, už netrpělivě čeká až slezou poslední zbytky sněhu a bude se moci začít s jeho stavbou. Trek Centrum bude situováno na nástupním místě U Kyselky a specializovat se bude výhradně na kola Trek.

Lukáš Richter ze společnosti Bretton nám k tomu řekl pár následujících vět. "Na spolupráci jsme se dohodli s Lukášem Novotným, který společně s Lenkou provozovali karavan U Kyselky. Jejich pohodový přístup a jednání skončilo nakonec dohodou, na základě které se postaví nový dřevěný dům, který nahradí současný karavan a umožní rozšířit poskytované služby. Naše firma Bretton dodá 25 testovacích kol (Superfly 100, Rumblefish, FuelEX, Remedy, Lush a MT220), která budou k dispozici v půjčovně. "

Chybět by nemělo ani sociální zařízení včetně sprchy, rozšířené parkoviště, občerstvení i malá cykloprodejna se servisem kol. "Momentálně se dům kompletuje pro transport na místo v hale u dodavatele. Jelikož jde o montovanou dřevostavbu, měla by její stavba trvat zhruba jeden měsíc. Jakmile to počasí umožní, začne se se stavbou. Předpokládáme, že nové centrum otevřeme v průběhu června, nicméně fungovat bychom chtěli samozřejmě o pár týdnů dříve s počátkem sezóny," popisuje společné plány Lukáš Richter.

Testcentrum bude nabízet kompletní pojištění půjčovaných kol, takže by vás resp. vaši peněženku neměla zaskočit ani nečekaná nehoda.

Vstup druhé značky do této lokality se nese prozatím v poměrně klidném duchu. Sezona zde zatím nezačala a tak je na nějaké závěry zatím brzo. Pozorovatelé se však shodují na tom, že bude vše ostře sledováno oběma stranami. "Doufáme, že všichni, kteří přijedou do Smrku jezdit na traily, ocení možnost dalšího zázemí se službami. Důležitá je vstřícná a milá obsluha, možnost popovídat si, popít, nebo zaparkovat a to všechno U Kyselky bude. Myslíme si, že na podobných místech by měli mít lidi víc možností vyzkoušet si jednotlivé značky kol," dodává Lukáš Richter a my se souhlasně připojujeme.

Detailní info o kolech, která budou v testcentru k dispozici, najdete na www.trek-centrum.cz. Stránky Singltreku pod Smrkem pak můžete prohlížet na www.singltrekpodsmrkem.cz.

Přečteno - 23916x Tagy: singltrek servis trek
Zapojte se do diskuze

Mohlo by vás zajímat

  1. TechnikaFotogalerie: Trek Supercaliber SLR 9.9 XX AXS
    Fotogalerie: Trek Supercaliber SLR 9.9 XX AXS
  2. Testy - RecenzeTEST: Trek Supercaliber SLR 9.9 XX AXS
    TEST: Trek Supercaliber SLR 9.9 XX AXS
  3. DoplňkyTrek přichází s novými SPD pedály
    Trek přichází s novými SPD pedály
  4. TechnikaFotogalerie: Trek Procaliber 8
    Fotogalerie: Trek Procaliber 8
  5. Testy - RecenzeTEST: Trek Procaliber 8
    TEST: Trek Procaliber 8
  6. OstatníBritská fúze Wiggle Chain Reaction Cycles v insolvenci
    Britská fúze Wiggle Chain Reaction Cycles v insolvenci

Vlož svůj komentář:

Pro vkládání komentářů je nutné být přihlášený.
Proto se, prosím, tedy buď přihlašte nebo registrujte.
  1. avatar
    #52 Fred - vloženo: 28.05.2013 v 22:58:48

    Jj, hrůza hrůzoucí. A ta hajzlbába :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-)

    odpověz na tento komentář
  2. avatar
    #51 Marcel 585 - vloženo: 30.04.2013 v 15:23:10

    A to se tu nepíše o třetím TEST centru kol v téhle lokalitě v Lázních Libverda, které bylo vůbec první na Singltreku a který má kola značky Merida. Takže už tu budou celkem 3.

    odpověz na tento komentář
  3. avatar
    #50 Novomestak - vloženo: 14.04.2013 v 11:01:48

    Jo, Lukas Novotny byl vzdycky podnikavej, o jeho pusobeni ve firme Kapek se tady na meste vypraveji legendy... Kam vstoupi, tam 7 let trava neroste :-) Bohuzel se dal i do politiky...

    odpověz na tento komentář
  4. avatar
    #49 Smrkáč - vloženo: 13.04.2013 v 21:13:14

    Lukáši, vykašli se na škarohlídy. Děláš to dobře, ale v "české kotlince" (i když NMpS už je za horama) platilo vždy, že se úspěch neodpouští. TKčkovi taky hned začali házet klacky pod nohy a pomlouvat, hned jak se mu se singlama začalo trochu dařit. Bohužel on ten nápor anonymních hospodsko-internetových závistivých žvanilů nezvlád a pustil se do boje "proti všem". Škoda. Doufám že ty to ustojíš.

    A díky taky za perfektní úpravu běžeckých tratí v zimě :o)

    odpověz na tento komentář
  5. avatar
    #48 Robert Kvapil - vloženo: 13.04.2013 v 10:34:02

    Pomlouvat a obviňovat anonymně je ubohé. Komu asi vadí rozšíření občerstvení U kyselky a testcentrum Trek? Bikeři, kteří si chtějí užít jízdu a využívat služby to asi nebudou. Obavy z konkurence? Takže já mám jasno odkud vítr fouká. U jen proto držím Lukášovi a Lence. Jinak pro pořádek, nájemné a sonzorský dar (finanční podpora) jsou velmi rozdílné pojmy. Dalo by se pokračovat, ale tyto překroucení a bláboly drtivou většinu návštěvníků "singltreku" (doufám, že nepřijde faktura za použití OZ) ani čtenářů článku výše nezajímají, ti ocení pestrost služeb a ne nesmyslné požadavky rádoby "rentiéra".

    odpověz na tento komentář
  6. avatar
    #47 KM - vloženo: 12.04.2013 v 20:21:04

    odpověď na kpitti — #46 Souhlas. Jen vice a houst, dalsi znacky kol k pujceni a dalsi centra pro navstevniky! :-) Kvalita rozhodne, navstevniku je tam dost. A konkurence je vzdy prospesna. Viz napr. zrovna aktualni deni u mobilnich operatoru.

    odpověz na tento komentář
  7. avatar
    #46 kpitti - vloženo: 12.04.2013 v 20:08:51

    Pokaždé jsem se při návštěvě ST těšil na zastávku u karavanu. Připravené deky, občerstvení a vždy dobrá nálada a ochota. To je podle mě ta nejlepší reklama. Jsem rád, že se podařilo posunout kupředu, a držím palce ať se daří. Určitě se při první příležitosti opět zastavím.

    To co tu někteří lidi řeší je úsměvné, ale až k pláči. Představuju si, že jedna nejmenovaná ops, která provozuju/udržuje známé běžecké tratě v Jizerkách bude rozhodovat o tom kdo a jak může běžkařům, kteří sem dorazí poskytovat služby, nabízet občerstvení, ubytování a servis :o). Upozorňuji, že s tím mám osobní zkušenost, žádné dohady a výmysly.

    Každá aktivita a dobrá myšlenka, která zlepší poměry lidí, kteří v místě žijí je velmi chválihodná a je potřeba jí podporovat. A ne závidět a osočovat.

    RIDE MORE WORK LESS

    1. na tento komentář reaguje KM — #
    2. na tento komentář reaguje KM — #47
    odpověz na tento komentář
  8. avatar
    #45 tajemny pan X - vloženo: 12.04.2013 v 13:27:43

    odpověď na KM — #44 ja to samozrejme nevim, to vy tu pronasite kategoricke soudy tak predpokladam ze castku znate.

    odpověz na tento komentář
  9. avatar
    #44 KM - vloženo: 12.04.2013 v 13:04:36

    odpověď na tajemny pan X — #41 Vim to, stejne tak jako to vite vy. Shodneme se aspon v tomto, ze ten najem neni nijak dramaticky velky?

    1. na tento komentář reaguje tajemny pan X — #45
    odpověz na tento komentář
  10. avatar
    #43 KM - vloženo: 12.04.2013 v 13:03:15

    odpověď na cid — #42 Co znamena ops vykuk? Je to ten, ktery uvadi fakta a tim i vse na pravou miru? Pravda neni vzdy kazdemu prijemna, ale je to zkratka pravda :-) Mnohem vetsi bida je stale cist ty vase lzi, u kterych doufate ze je neustalym opakovanim zmenite v neco jineho.

    odpověz na tento komentář
  11. avatar
    #42 cid - vloženo: 12.04.2013 v 12:31:20

    odpověď na KM — #39 aha takze jak to tady ctu pan KM bude asi mistnim ops vykukem.kdyz je tak dobře informmovan. To je teda bida tebe cist. :-(

    1. na tento komentář reaguje KM — #43
    odpověz na tento komentář
  12. avatar
    #41 tajemny pan X - vloženo: 12.04.2013 v 11:14:56

    odpověď na KM — #39 "7. Jak prospiva Singltrek Centrum na provoz stezek? Krome placeni najmu, ktery je opravdu maly."

    Vy vite jaky najem Singltrek centrum plati?

    1. na tento komentář reaguje KM — #44
    odpověz na tento komentář
  13. avatar
    #40 Lukas Drbohlav - vloženo: 12.04.2013 v 11:09:53

    odpověď na Lukas Novotny — #35 Lukasi, mohl byste prosim zverejnit jaka je vyse prispevku na udrzbu stezek ?

    odpověz na tento komentář
  14. avatar
    #39 KM - vloženo: 12.04.2013 v 10:03:18

    odpověď na cool — #37 Tak to zmusme jeste jednou :-) Urcite ne naposledy, bohuzel.

    1. Iniciator celeho projektu Kvasna rozhodne nebyl. Propagator ano, to samozrejme nikdo nepopira.

    2. Je Kvasna blbej a ma z toho hovno? Otazku blbosti radeji asi neresme :-) Ale to hovno z toho urcite nema a nikdy nemel. Kvasna byl osloveny jako zpracovatel projektu, to udelal a dostal za to radne zaplaceno. Stejne tak za autorsky dozor pri vykonu teto cinnosti.

    3. Na cem presne se meli s Kvasnou dohodnout? Otazka zustava stale nezodpovezena.

    4. Dle vyjadreni Lukase Novotneho byla ze strany Treku snaha o domluve na pouziti Ohranne znamky Singltrek (samotna existence teto znamky je ovsem usmevna :-). Jednani nedopadlo, to se stava. Proc se nedohodli? Myslim, ze to ted neni dulezite. Jedna strana asi mela pozadavky, ktere nebyly akceptovatelne pro stranu druhou. Je to snad chyba jen Treku?

    5. Mel se Trek dohodnout s Kvasnou, jestli muze postavit sve centrum? Proc by to delal? Kvasna je podnikatelsky subjekt jako kazdy jiny. A dle vyjadreni pana Lukase Novotneho tam jeho Kyselka byla drive nez Kvasnovo Centrum. Sel se Kvasna zeptat Lukase, jestli si muze postavit Centrum? Pochybuji ze ano, ale proc by take mel.

    6. Singltrek centrum bylo postaveno opet z dotaci. Neni to opravdu zadna charita, ale podnikatelsky zamer.

    7. Jak prospiva Singltrek Centrum na provoz stezek? Krome placeni najmu, ktery je opravdu maly.

    8. A tak by se dalo pokracovat dal a dal :-) Opravdu jsou to z vasi strany (i ze strany tajemneho X a Y) nepravdy a polopravdy. Vyhybani se odpovedim na prime otazky a plivani spiny. Nic vic to neni.

    Stale se tady omila Kvasna, ale dulezita je preci ta ops, ktera se o vse stara a bez ktere by tam nic nebylo. To si stale opakujte a jim dekujte.

    1. na tento komentář reaguje tajemny pan X — #41
    2. na tento komentář reaguje cid — #42
    odpověz na tento komentář
  15. avatar
    #38 Lukáš Novotný - vloženo: 12.04.2013 v 09:01:04

    odpověď na cool — #37 Pane COOL, na Váš názor máte rozhodně právo. Musím s Vámi souhlasit, že nápad to byl opravdu skvělý. Nutno však podotknout, že nebýt velkého nasazení a velké vstřícnosti starostů okolních obcí, vedení LČR a dalších, kteří celý projekt pomáhali rodit, stezky ani půjčovny bychom tu neměli žádné. Také v tom vidím naprostou jedinečnost a neopakovatelnost projektu. Projekční práce byly hrazeny a SC na koupališti také není charita, obávám se tedy, že mnoho důvodů k výsměchu panu K nemáte. Cílem schůzky o které jsem níže psal byla právě úplata za použití OZ singltrek.

    odpověz na tento komentář
  16. avatar
    #37 cool - vloženo: 12.04.2013 v 08:08:01

    odpověď na Lukas Novotny — #35 Pane Novotný, :

    1. singltrek není vlek nebo disneyland s turniketem, vydělává se pouze na doprovodných službách

    2. že to je z veřejných peněz, pravda, kdyby to K. nevymyslel, mohlo to jít třeba do Blanky a žádnej singltrek by nebyl včetně Vaší půjčovny

    3. že podnikáte poprávu nerozporuji

    Jenom po mně nechtějte, abych tady pánům z Treku žral, jak je všechno košer a happy. Není. Zní to možná blbě ale alespoň oni se měli s Kvasňou dohodnout, a ne tam lézt zadními vrátky. Tento názor si s dovolením podržím.

    A až k Vám přejedu kopec tak jak mě tady poučil pan KM se Kvasňovi

    vysměju, jak je blbej, jak tam u Vás nechal roky práce a má z toho hovno :-)

    1. na tento komentář reaguje Lukáš Novotný — #
    2. na tento komentář reaguje Lukáš Novotný — #38
    3. na tento komentář reaguje KM — #39
    odpověz na tento komentář
  17. avatar
    #36 KM - vloženo: 11.04.2013 v 23:39:28

    odpověď na Lukas Novotny — #35 Takze jak jsem predpokladal, domluva s Capo di Tutti fakt neni mozna. Nedejte se a drzte se! Obzvlaste, kdyz jste mistni, na rozdil od Kvasny a cele te jeho party.

    odpověz na tento komentář
  18. avatar
    #35 Lukas Novotny - vloženo: 11.04.2013 v 23:01:23

    Zdravím všechny příznivce singltreku. Z bohaté diskuze vyplynulo hned několik otázek, které bych i s ohledem na našeho nového partnera

    rád zodpověděl. Jsou to již 3 roky, co jsme s manželkou vybudovali improvizované zázemí na nástupním místě U Kyselky. Byli jsme první

    v Novém Městě,s nulovými zkušenostmi, nicméně nadšeni natolik abychom zvládli po pracovním týdnu ještě pracovní víkend. S rostoucím zájmem

    o stezky přibývalo i lidí, kteří se u nás zastavili a rádi se k nám vracejí. Na konci minulé sezony jsme se rozhodli "vylézt" z karavanu a

    pokusit se naše služby vylepšit výstavbou chalupy.V průběhu příprav nám byla nabídnuta zajímavá spolupráce zástupcem firmy TREK, která by

    nabídku služeb pro cyklisty ještě rozšířila. Přestože to nebyla nabídka první, kývli jsme. Jak zde již bylo poznamenáno, dochází pouze k

    rozšíření nabídky služeb na stávajícím nástupním místě. Jako první jsme začali přispívat na údržbu stezek a dosud jsme druhý největší soukromý

    dárce.Mrzí nás, že je naše snaha o zkvalitnění služeb některými vykládána jako parazitování. Projekt, financovaný z veřejných peněz, jsme se od začátku snažili podpořit ze všech sil s vidinou rozvoje našeho města a přilehlého okolí a nenapadlo nás, že úspěch bude handicapem pro další spolupráci v destinaci. Námi vyvolané jednání ohledně užití ochranné známky singltrek pro naše služby nebylo úspěšné a souhlas nám nebyl udělen. Přesto

    se cítíme být součástí destinace a chceme se zasadit o její zdravý rozvoj a propagaci. Rádi bychom, aby se Vám u nás v Novém Městě líbilo a znovu jste měli chuť se sem vracet za pořádným zážitkem z jízdy!

    1. na tento komentář reaguje KM — #36
    2. na tento komentář reaguje cool — #
    3. na tento komentář reaguje cool — #37
    4. na tento komentář reaguje Lukas Drbohlav — #40
    odpověz na tento komentář
  19. avatar
    #34 Radko Dyntar - vloženo: 11.04.2013 v 20:45:28

    A přitom se tu bavíme jen o nahrazení karvanu, který doteď měli všichni rádi.

    Větší a pohodlnější přístřešek s rozšířenejma službama...

    Ale co už! Kapitalstičtí pražští červi! Pryč s nima. Pro výstrahu popravit. Na Moravě!

    odpověz na tento komentář
  20. avatar
    #33 cid - vloženo: 11.04.2013 v 17:39:00

    odpověď na KM — #32 presne jako v tvym obchodnim centru jako kfc vs McDonald vid?Tohle ty nikdy nepochopis.

    odpověz na tento komentář
  21. avatar
    #32 KM - vloženo: 11.04.2013 v 16:25:52

    odpověď na cool — #30 Ha, ha, ha. S nositelem napadu, to jsem se opravdu pobavil. Takze Kvasna je takovy Capo di Tutti, s kterym je treba dohoda? :-D Ja myslim, ze nejlepsi by bylo, kdyby za nim zasli s uctivou prosbou, jestli by si mohli otevrit svoje centrum a kdyby mu slibili treba tak 30% z trzby, tak za toto vypalne by jim to mozna povolil? :-D Jestli by mohli (nerikam ze meli!) za nekym zajit, tak je to urcite ta ops, ktera je provozovatelem a myslim, ze prave i nositelem napadu a cele vize. Ale to samozrejme Kvasna a ani nikdo kolem nej neprizna.

    A ja prave verim, ze oni za touhle ops byli. Nebo snad nebyli? Prima otazka, tak co na ni dostat primou odpoved? Kvasnu bych v ptani se na cokoliv vynechal, je to podnikatelsky subjekt jako kazdy jiny. I kdyz rozumim tomu, ze monopol by se mu jiste zamlouval :-D

    1. na tento komentář reaguje cid — #33
    odpověz na tento komentář
  22. avatar
    #31 Pijer - vloženo: 11.04.2013 v 16:18:10

    odpověď na cool — #26

    Jestli se nepletu, tak Singl byl (jestli ne ze 100%, tak z drtivé většiny) financovaný z dotací a veřejných prostředků a proto dost dobře nechápu za jakým pánem (mezi řádky tuším, že by to podle některých účastníků diskuze měl být asi "tajemný" pan TK) by subjekt co se rozhodl otevřít testovací centrum Treku měl jít a prosit o svolení.

    To, že současná situace někomu vyhovuje a konkurenci nevítá, je jasná věc. Proti nové konkurenci však (kromě kopání kolem sebe) má možnost bojovat využitím toho, že zde již nějakou dobu funguje, vydobyl si určitou pověst a zlepšováním svých služeb.

    Pozitivní je, že na příchodu konkurence do regionu může nejvíc vydělat návštěvník – biker 

    PS: Docela se mě v téhle diskuzi baví, jak spousta lidí nemá odvahu psát pod svojí pravou identitou a schovávají se za anonymní nicky :-)

    odpověz na tento komentář
  23. avatar
    #30 cool - vloženo: 11.04.2013 v 16:09:19

    odpověď na KM — #28 právě, že předpokládáš špatně, měli se dohodnout i s nositelem nápadu a provozovatelem centra v Novým Městě, tj. Kvasňou, protože lze předpokládat, že mu seberou nějaký kšefty.. Nerozporuji, že se ve finále nemuseli dohodnout s nikým, a vše by bylo lege artis, ale nechápu, že to má takhle velká firma zapotřebí a jak jsem psal na Západě by to takhle určitě neudělala, říká se tomu např. firemní kultura.

    Souhlasím, že je hezké když každý dělá něco jiného, ale nebudu se posmívat nikomu kdo něco dělá především z lásky ke kolu.

    1. na tento komentář reaguje KM — #32
    odpověz na tento komentář
  24. avatar
    #29 Lukas Drbohlav - vloženo: 11.04.2013 v 16:02:28

    SpS o.p.s. ma od obce pronajatych cca 14 tis m2 parcel za 12 tis Kc/rok, viz. http://www.nmps.cz/RM/RM_10.pdf

    na podzim 2012 SpS o.p.s. podepsala podnajemni smlouvu s firmou KOM CR, s.r.o., ktera ve spolupraci s Bike Evolution s.r.o. (Soska, Kvasnicka) a Singltrek s.r.o. (Soska,Kvasnicka) provozuje Singltrek Centrum. To za kolik nebylo zverejneno, viz. http://www.nmps.cz/RM/RM_37.pdf

    odpověz na tento komentář
  25. avatar
    #28 KM - vloženo: 11.04.2013 v 15:20:15

    odpověď na cool — #26 Souhlasim a i jsem se preci ptal, s kym presne se meli dohodnout? Predpokladam, ze s tou ops, ktera vse provozuje. A neudelali to snad? Jak to vis, ze ne? Kvasna rika, ze to neudelali nebo ta ops to rika nebo to tvrdis jen ty, ze se tak nestalo?

    No vidis a oni to tam delaji a jeste plati najem. To je preci hezke na tom svete, ze nekdo dela co jiny by nedelal :-)

    1. na tento komentář reaguje cool — #30
    odpověz na tento komentář
  26. avatar
    #27 KM - vloženo: 11.04.2013 v 15:16:03

    odpověď na PajoSH — #23 Ano a nemusel jsem se to ucit.

    odpověz na tento komentář
  27. avatar
    #26 cool - vloženo: 11.04.2013 v 15:15:17

    odpověď na KM — #22 Loni jsem tam byl 3 krát a nechápu co řešíš? Každej tady u nás na severu ví, že Nové Město je p.del světa, v zimě totál mrtvo, v létě pár lidí na singltreku, a ty myslíš že tam rejžuje miliony?A za co? Tam je nějakej turniket - 800Kč/den jako ve špindlu? Lidi si zajezděj, sednou,daj si pívo a jedou domů. Nedělal bych to tam ani zadarmo a ještě platit 100.000,-Kč nájem?

    Tady jde spíš o to, že pan Trek měl přijít, říct fajn, tady jste něco vymysleli a vybudovali, bez čeho by do našeho "stánku s kečupem" nikdo nepřijel,za čím lidi jezdí, my bysme tady chtěli bejt taky, pojďme se nějak dohodnout. Jsem přesvědčen, že v Anglii by si tendle přístup nikdy nedovolili a vo tom to je.

    1. na tento komentář reaguje KM — #28
    2. na tento komentář reaguje Pijer — #
    3. na tento komentář reaguje Pijer — #31
    odpověz na tento komentář
  28. avatar
    #25 KM - vloženo: 11.04.2013 v 15:15:16

    odpověď na tajemny pan X — #24 To od tebe vypada jako pekna skodolibost, cela tahle diskuze :-) Nejak se to zvrtlo v "jedna pani povidala".

    Proste je tam jen ten jeden kristalove cisty, co to vse mysli dobre a pak ti ostatni paraziti, kteri mu jen skodi a hazi klacky pod nohy :-) A potom jeste jen jeden vyrobce kol (Agang nebo Genesis to je? :-), ktery je tim pravym ambasadorem stezek a pak jiny, ktery si na to jen hraje. A tak by se v tom plivani na vsechny kolem dalo pokracovat :-D

    odpověz na tento komentář
  29. avatar
    #24 tajemny pan X - vloženo: 11.04.2013 v 14:45:58

    odpověď na Tajemny pan Y — #21 Treba to mysli tak ze podporuji reditele ops kteremu ciste nahodou ten pozemek kde se stavi trek centrum patri.

    1. na tento komentář reaguje KM — #25
    odpověz na tento komentář
  30. avatar
    #23 PajoSH - vloženo: 11.04.2013 v 14:41:14

    Kluci, a kdo z vás podporuje ježdění na trailech? Naučili jste se už třeba za každý den na trailu dát 100,- na další rozvoj? To je oč tu běží. Dokud bikeři nebudeme ochotni přispívat tak to tu mít nebudeme .. .A je jedno jestli Rychleby nebo Smrk .. . P.S.: Paralela se zjozdovkama je dobré a tam taky platíte za víc než jen za vlek .. .

    1. na tento komentář reaguje KM — #27
    odpověz na tento komentář

redakční systém | ISSN 1803-5744