Uživatelský profil

vám umožňuje se více zapojit do dění na MTBS. Pokud se rozhodnete ho používat, zjednoduší vám například diskutování v našich debatách pod články, ve fórech, umožní spravovat inzeráty v Bazaru, ale také vkládat vlastní fotoalba, nebo závody do našeho kalendáře, či jednoduše ševytvořit a psát vlastní blog.

Vložte si do profilu svou fotku (avatar), zvolte si co ukážete okolí a co nikoliv nebo si jen vklidu procházejte vaše oblíbené články, které jste si označili po jejich přečtení.

Váš profil vám přináší mimo jiné i soutěže o hodnotné ceny. Nikdy nevíte, kdy vás odměníme třeba za nejčtennější blog, nebo nejkomentovanější fotografii. Buďte aktivní, a my vás za to odměníme.

Váš tým MTBS.cz

filip84

Moje fotoalba

NázevZaloženo
Změna
KategorieFotek
Hodnocení
Nemáte žádné fotogalerie.

Moje komentáře k článkům

KomentářDatum
Sviťte! Nová kampaň vybízí cyklisty k celodennímu svícení

Osobně bych byl raději, kdyby za ty peníze, které ta "osvěta" (blbost!) stojí, nakoupili universální červené odrazky, základní zadní a přední svítilny, a potom se postavili s policajtem / obecním strážníkem někde ve městě, ten policajt / strážník by stavěl kola, která nesvíti, nebo sice svítí, ale tak, že to osvětlení je slabší, než svítilny blackout, policajt / strážník by si řidiče takového kola "zrealisoval", a tady ti "svazáci" by mu nabídli tu zadní odrazku a svítilny.

Stejně tak bych byl raději, kdyby se policie / obecní policie zaměřila na to, aby v husté mlze, a v noci, stavěla každé kolo, které nemá vepředu a vzadu svítilnu viditelnou z rozumné vzdálenosti. A to nejen ve městě, ale i na cyklostezkách (vždyť je to jeden pruh rozdělený na pomyslné poloviny, pokud vepředu nesvítí, uvidím ho na pár metrů!) a zejména na venkovských silnicích, kde je statisticky největší risiko závažné nehody, těžkého ublížení na těle, či smrti (nejvyšší risiko vzniku nehodového děje je jinak v obydlených oblastech, ovšem následky bývají mírnější).

Kdyby se, tak jako výhledově, za pár let, podařilo - tu domluvou, tu edukací, tu rozdáváním svítilen a odrazek, a tu sankcemi - zvýšit počet řádně osvětlených jízdních kol v noci, a v husté mlze, na 90-95% (protože na 100% člověk nedokáže nic), tak potom, snad, časem, by mohla mít sensus debata o tom, jestli má smysl DRL opatření na kole. A jestliže ano, pak jaké, protože oproti nezbytnému osvětlení v noci to je "vyšší dívčí", na kterou "svazáci" nemají.

01.12.2022 11:44:23

Moje příspěvky ve fóru

PříspěvekDatum

redakční systém | ISSN 1803-5744