Kreuziger králem cyklistiky

Ani letos se nepodařilo bikerům prorazit ledy v anketě Král cyklistiky. Nejlepšímu českém cyklistovi za rok 2004 Romanu Kruzigerovi nasadila Miss cyklistiky Tereza Huříková

Autor: Jan Němec
 
Oproti loňsku, mnohem skromnější podobu mělo letošní vyhlášení ankety o Krále cyklistiky 2004 v pražském hotelu Pyramida. Celková doba se zkrátila na zhruba na pětinu, vše krásně plynulo. Průvodcem vyhlášení byl tentokrát Michal Dusík z České televize.

Mezi čtveřici finalistů usilujících o korunu nejlepšího cyklisty roku 2004 se se vedle silničáře a cyklokrosaře Romana Kreuzigera a sálisty Jiřího Hrdličky dostali i dva bikeři - Michal Prokop a Jana Horáková. Pro zvýšení objektivity ankety, přizval ČSC letos k hlasování i novináře a některé osobnosti cyklistiky. Ti hlasovali spolu s prezidiem ČSC a výkonným výborem ČSC.

Jak to asi dopadne jsme začali tušit už při uvítacím projevu pane předsedy ČSC pana Štetiny, který jakoby se snažil obhajovat horská kola a BMX. Leccos také napovídalo promítací plátno s fotografiemi pouze ze silnice a cyklokrosu. A co MTB a BMX? Zřejmě je málo fotek z těchto disciplín.

Očekávání všech bikerů nebylo bohužel naplněno ani tentokrát. Na trůn usednul nejmladší Král v historii - Roman Kreuziger. Michal s Janou se umístili se shodným počtem hlasů na druhém místě. Aniž bychom jakýmkoli způsobem chtěli snižovat super úspěchy Romana Kreuzigera - 2. místo MS juniorů v cyklokrosu, 2. místo MS juniorů časovka, 1. místo MS juniorů jednotlivci a celkový vítěz SP juniorů na silnici, tak je to stále junior. Neměli by se takovéto ceny udělovat pouze závodníkům kategorie Elite?! Získat více než titul mistra světa, mistra Evropy a vítěze světového poháru už snad ani nejde. Je tedy jasné, jaké místo horská kola v Česku zaujímají. Škoda, musí to mrzet zejména ty, kteří pro tento sport dělají své maximum..........

Za úspěchy v letoší sezóně dostali ocenění bikeři Lukáš Tamme, který se přibelhal o berlích, kvůli přetrhaným křížovým vazům v koleni, Tereza Huříková a samozřejmě Jana s Michalem. Cenu měla převzít i Ilona Bublová, ale ta se na vyhlašování neukázala.

Cenou útěchy může pro všechny bikery být nově ustanovené ocenění - Miss cyklistiky! Protože, kdo by to mohl asi tak být, že?! "Je to rozhodně snazší než získat cenu za cyklistiku. Já za to ani tak nemůžu, za to mohou moji rodiče," komentovala s úsměvem svůj titul nová miss cyklistiky 2004 Tereza Huříková.

Roman Kreuziger: "Vůbec jsem s tím nepočítal, spíše jsem myslel, že vyhraje Michal Prokop, který k tomu měl blízko už loni. Určitě by si to zasloužil. Bude těžké korunu udržet. Moc mě mrzí, že duhový trikot nebudu moci vozit i příští rok, protože přestupuji mezi jezdce do 23 let. Z cyklokrosu je titul také hezký, ale ze silnice je určitě cennější. "

  

Přečteno - 12365x Tagy: rozhovory
Zapojte se do diskuze

Mohlo by vás zajímat

  1. Ostatní závodyCape Epic 2024: newbie Petruš a Hník mohou těžit z týmové sehranosti
    Cape Epic 2024: newbie Petruš a Hník mohou těžit z týmové sehranosti
  2. OstatníOndřej Cink vstupuje do výjimečné sezony
    Ondřej Cink vstupuje do výjimečné sezony
  3. OstatníMartin Stošek: Jsme malá disciplína, musíme v propagaci XCM udělat víc
    Martin Stošek: Jsme malá disciplína, musíme v propagaci XCM udělat víc
  4. Ostatní závodyNení důvod se obávat. Jsme dobře připravení a pokorní, říká před Cape Epic Stošek
    Není důvod se obávat. Jsme dobře připravení a pokorní, říká před Cape Epic Stošek
  5. Ostatní závodyRozcvičku na Cape Epic si Katka Nash střihla na Cactus Cupu v Arizoně
    Rozcvičku na Cape Epic si Katka Nash střihla na Cactus Cupu v Arizoně
  6. OstatníPetr Vakoč si splní sen a skončí. Cape Epic bude jeho poslední závod na horských kolech
    Petr Vakoč si splní sen a skončí. Cape Epic bude jeho poslední závod na horských kolech

Vlož svůj komentář:

Pro vkládání komentářů je nutné být přihlášený.
Proto se, prosím, tedy buď přihlašte nebo registrujte.

redakční systém | ISSN 1803-5744