Eurobike 2022 v novém hávu již za týden

Již za necelý týden se otevřou brány největšího cyklistického veletrhu v Evropě, který se přesouvá na nové místo v novém termínu...

Autor: Petr Bureš
Eurobike 2022 v novém hávu již za týden

Jak jsme váš již dříve informovali, veletrh Eurobike se letos zásadním způsobem mění. Nejenom že se odehraje na novém místě v rámci jiného výstaviště, ale stane se tak i v novém termínu a logicky také s úplně novou mapou vystavovatelů.

Hlavní změnou je přesunutí veletrhu z jihu Německa od Bodamského jezera, kde se ve Friedrichshafenu konal přesně devětadvacetkrát, do známého veletržního areálu ve Frankfurtu nad Mohanem, který je známý především díky světoznámému Autosalonu.

Eurobike 2022 se formuje ve velkém stylu

Pro letošní sezonu organizátoři zvolili kompromis v podobě nového termínu, který se z prvního zářijového týdne přesouvá na druhý týden v červenci. Důvodů, které vedly k této změně, je dle organizátorů více. Na druhou stranu není možné pochopitelně vyhovět všem a tak, byť byla změna místa za výrazně prestižnější velkou motivací, proč se na veletrh vrátit pro značky, které ho v minulých letech opustily, se žádný velký masový návrat renomované cyklistické komunity co do zastoupení značek zatím bohužel nekoná.

Na druhou stranu je nutné podotknout, že jsme v soupisce vystavovatelů našli několik opravdu zajímavých výrobců, kteří budou na veletrhu letos zastoupeny. Jmenujme několik z nich. Sram se vrací poté, co loni nebyl, zatímco Shimano, zajišťované domácí firmou Paul Lange samozřejmě zůstává. Velkou expozici přiveze Scott, který bude prezentovat jak Syncros, tak i dceřinou značku BOLD.

Velkou expozici chystá také Bulls, ale chybět by neměla ani Merida, KTM nebo Husqvarna. Na veletrh se vrací i kanadský výrobce Rocky Mountain a chybět nebude ani americký Niner.

Z evropských značek pak budou k vidění například Orbea, Stevens nebo české duo Superior a Rock Machine. To samozřejmě stále není vše, soupiska vystavovatelů je poměrně rozsáhlá a čítá na 1500 značek, které celkově zaberou výstavní prostor o rozloze 140 000 metrů čtverečních.

Hlavním tématem ovšem zůstává elektromobilita a vše, co s ní souvisí, a proto většina veletrhu bude věnována především produktům, které s ní úzce souvisí. Pokud se chcete podrobněji poinformovat o tom, co a kde bude na veletrhu k vidění, je pro vás k dispozici nyní podrobný plán výstaviště včetně seznamu všech vystavovatelů, který najdete zde: www.eurobike.com.

Přečteno - 4570x Tagy: eurobike
Zapojte se do diskuze

Mohlo by vás zajímat

  1. TechnikaFotogalerie: Eurobike 2024
    Fotogalerie: Eurobike 2024
  2. Výstavy a veletrhyEurobike 2024 perličky
    Eurobike 2024 perličky
  3. Výstavy a veletrhyTop Ten Eurobiku 2024
    Top Ten Eurobiku 2024
  4. Výstavy a veletrhyEurobike 2024 - Československý
    Eurobike 2024 - Československý
  5. Výstavy a veletrhyJaký byl Eurobike 2024?
    Jaký byl Eurobike 2024?
  6. TechnikaFotogalerie: Eurobike 2023
    Fotogalerie: Eurobike 2023

Vlož svůj komentář:

Pro vkládání komentářů je nutné být přihlášený.
Proto se, prosím, tedy buď přihlašte nebo registrujte.
  1. avatar
    #1 Jakub Ditrich - vloženo: 09.07.2022 v 18:17:06

    Škoda, že redakci MTBS uniklo, že český start-up Powerbox.one bude pro návštěvníky veletrhu zajišťovat pravděpodobně světově největší nabíjecí Hub až pro 80 elektrokol. TZ Eurobike zde: www.eurobike.com/en/meta/media/press-releases/press-release/?id=431

    odpověz na tento komentář

redakční systém | ISSN 1803-5744