Lance Armstrong se prý chce přiznat k dopingu

Lance Armstrong, který za užívání zakázaných látek přišel o všech sedm triumfů na Tour de France a dostal doživotní zákaz startovat, prý zvažuje, že přestane zapírat svou dopingovou minulost. Zásadní okamžik v celé aféře by měl přijít příští týden, kdy se Armstrong stane hostem interview s Oprah Winfrey...

Spekulace o tom, že Armstrong o přiznání přemýšlí, přinesl deník The New York Times na začátku ledna, cyklistův právník ale něco takového důrazně popřel. Nyní se však objevila informace, že Lance Armstrong bude hostem známého pořadu Oprah's Next Chapter s moderátorkou Oprah Winfrey, kde 17. ledna 2013 míní odhalit pravdu. Oprah Winfrey, v jejíž talk show se střídají celebrity jako na běžícím páse a jen v USA ji sleduje přes 40 miliónů diváků týdně, přijede za jednačtyřicetiletým bývalým cyklistou do Austinu, kde Armstrong žije. Bude to vůbec první interview poté, co vítěz sedmi Tour de France o tato svá vítězství přišel a s nimi také o řadu sponzorů a milióny dolarů.

Rozhovor s Lancem Armstrongem bude vysílán na americké kabelové televizi, ale diváci se na něj mohou dívat také prostřednictvím internetu. Rozhovor totiž bude živě streamován na Oprah.com.

09.01.2013 - Ostatní - autor: TomasGladis - 5517x lance armstrong
Zapojte se do diskuze

Mohlo by vás zajímat

  1. Ostatní závodyArmstrongova parta znovu pohromadě. Jeli 24hodinovku v Arizoně
    Armstrongova parta znovu pohromadě. Jeli 24hodinovku v Arizoně

Vlož svůj komentář:

Pro vkládání komentářů je nutné být přihlášený.
Proto se, prosím, tedy buď přihlašte nebo registrujte.
  1. avatar
    #9 Broňa - vloženo: 20.01.2013 v 10:41:58

    Jestli to dobře chápu, tak USADA si schovávala staré vzorky až 12 let a dnešní pokročilou technologií, kterou tehdy neměli, zjistili, že se ve vzorcích nacházejí zvýšené hodnoty určitých látek. Já jsem teda zprávu této "věhlasné" antidopingové agentury nečetl, ale pokud takto přistupovali k prošetření případu Armstronga, tak by měli být féroví a udělat takovouto šťáru ve všech sportech. Myslím, že bychom se dozvěděli nevídané věci. Apeloval bych tak na ředitele USADA, který, jak sám řekl, se snaží o čistotu sportovců. Výborně, tak hlavně by tomu měl dostát a nezajímat se jen o cyklistiku, ale i o jiné a hlavné mnohem rozšířenější sporty.

    odpověz na tento komentář
  2. avatar
    #8 PavelSulc - vloženo: 20.01.2013 v 09:43:43

    Zrušte profesionální cyklistiku a profi sport vůbec,nebo přestaňte řešit doping.Dokud v tom budou peníze(a ne malé)tak budou zobat všichni protože je

    k tomu jejich chlebodáci přinutí.Armstrong dovedl doping k dokonalosti,předběhl kontrolory a někdo mu záviděl úspěch tak to naprášil.

    Kolik ještě bude Bohů a pouději z nich udělají podvodníky????

    odpověz na tento komentář
  3. avatar
    #7 kacir.jiri - vloženo: 15.01.2013 v 09:49:22

    http://www.nytimes.com/2013/01/15/sports/cycling/lance-armstrong-admits-doping-and-says-he-will-testify-against-cycling-officials.html?smid=tw-share&_r=0

    odpověz na tento komentář
  4. avatar
    #6 komutimprospejete - vloženo: 09.01.2013 v 19:16:39

    ... Maradona taky zapíral celý život o jeho božské ruce a co? Fotbal se odrazil ode dna? Kolik gólů padlo ve fotbale v rozporu s pravidly, kolik např. slečna Barošová nafilmovala penalt, ostatně díky nafilmované penaltě se naši kucí dostali na Euro a nikdo se v tom nešťourá. Že by teď chodil pan Rezek k výslechům a zakázala se mu doživotně činnost?

    odpověz na tento komentář
  5. avatar
    #5 Zirda - vloženo: 09.01.2013 v 18:57:13

    LA je hlavně obchodník. Tudíž ví, že v současné situaci vydělá peníze, když se přizná. Tipuji, že se přizná. Cyklistice to může pomoci se "odrazit ode dna".

    odpověz na tento komentář
  6. avatar
    #4 kacir.jiri - vloženo: 09.01.2013 v 15:32:21

    Žvejk: myslím, že o jeho vině není pochyb. Aspoň kdo četl záverečnou zprávu USADA tak pochyby nemá (já ji přečetl půlku a to mi bohatě stačilo). Proto si myslím, to co si myslím... je jasný že dopoval, tím, že bude mluvit, může hodně pomoci tomu, aby se to v budoucnosti neopakovalo. Budoucí hříšníci budou mít větší obavy, když budou vědět, že se to nakonec i s Armstrongem provalilo a taky jaké to nese následky... Mě osobně nezklamal tím, že dopoval. Pořád si myslím, že byl v té době nejlepší. Zklamal mě tím lhaním, zapíráním a dokonce výhružkami. Takhle si šampiona nepředstavuji.

    odpověz na tento komentář
  7. avatar
    #3 Kurri_22 - vloženo: 09.01.2013 v 15:00:25

    Pokud se přizná, může pak hodně vydělat napsáním knihy o tom, jak se prodopoval k 7 vítězstvím na TdF. Což by navazovalo na ty knihy, kde popsal, jak se k těm vítězstvím dopracoval čistě. :-))

    odpověď na Žvejk — #2 Problém je, že v USA můžeš jít za křivé svědectví do basy, třeba se chystá nějaké řízení, kde by musel svědčit. Pak je lepší to asi oznámit takhle.

    odpověz na tento komentář
  8. avatar
    #2 Žvejk - vloženo: 09.01.2013 v 14:33:36

    odpověď na kacir.jiri — #1 Doufám že to neudělá, i kdyby byl vinen teď už je to jedno a cyklistice by to jenom ublížilo, v žádném případě nepomohlo...

    1. na tento komentář reaguje Kurri_22 — #3
    odpověz na tento komentář
  9. avatar
    #1 kacir.jiri - vloženo: 09.01.2013 v 13:28:47

    doufám, že se přizná... i když to teď bude bolet, dlouhodobě to bude pro cyklistiku dobře. Naopak jeslti se nepřizná a bude v pořadu 90 minut dále zapírat, bude to obrovské zklamání...

    1. na tento komentář reaguje Žvejk — #2
    odpověz na tento komentář

redakční systém | ISSN 1803-5744