M1 Sporttechnik FG demonstruje gravel vizi s Bosch SX

Německý výrobce hightech elektrokol nachystal pro příznivce lehkých Bosch pohonů ideální potravu všem diskutérům...

Autor: Petr Bureš
Foto: Petr Bureš
M1 Sporttechnik FG demonstruje gravel vizi s Bosch SX

Od loňského roku, kdy německý Bosch uvedl na trh v premiéře svůj pohon SX, určený pro lehké ebiky, přichází stále více výrobců se svými novinkami uzpůsobenými pro tento pohon a poněkud netradičně vyspecifikovaný gravel model FG je krásným příkladem toho, kam až se v tomto ohledu dá zajít.

Jen ve stručnosti připomenu, že Bosch Performance SX je pohonem, který disponuje menším točivým momentem, menším a lehčím tělem pohonu a současně je spojovaný obvykle jen s 400 Wh subtilní baterií, což z něj dělá ideální pohon, nejenom pro lehké ebiky, ale také právě i elektrické gravely.

Společnost M1 Sporttechnik přitom v minulosti proslula svou úzkou spoluprací s jiným německým výrobcem, firmou TQ, ovšem tehdy šlo o zástavbu naopak exklusivního super silného pohonu s vysokým točivým momentem 120 Nm, zatímco v rámci tohoto modelu použitý Bosch nabídne jen zhruba polovinu.

M1 FG.400.SX.P jak se tento model jmenuje, je variací na trailový celoodpružený model M1 CC ovšem se sníženými zdvihy na 130 mm.

Jediný "problém", který budou u tohoto extravagantního štěrkoletu zákazníci zřejmě řešit, bude jeho geometrie, protože ta byla původně navrhována pro rovná řídítka horských kol a nikoli pro berany, takže počítejte s tím, že standardní velikost pro vás bude pravděpodobně příliš dlouhá a budete tak muset volit adekvátně menší.

Rám je samozřejmě kompletně karbononý postavený na čtyřčepovém zadním odpružení s tlumičem, který je semiintegrovaný do horní rámové trubky.

K dispozici budou zřejmě dvě specifikace, přičemž na výběr bude Factory nebo Performance podvozek od Foxu a loukotě od BikeAheadu nebo klasické ráfkové výplety.

Přiznám se, že je zajímavé se na podobné kreace dívat a debatovat o nich, ale kolik se má šanci prodat špičkových specifikací, které vycházejí na 360 tisíc Kč, je otázkou. Pokud vás takovéto, ale i "normálnější" modely od této značky zajímají, pak vězte, že je možné je sehnat i u nás v Česku. Více informací o sortimentu najdete na stránkách výrobce m1-sporttechnik.eu.

Přečteno - 2946x Tagy: elektro gravel m1
Zapojte se do diskuze

Mohlo by vás zajímat

  1. Tech newsGiant vylepšuje své karbonové štěrkolety Revolt
    Giant vylepšuje své karbonové štěrkolety Revolt
  2. OstatníČeský cyklistický trh se mění, každé třetí je elektrokolo
    Český cyklistický trh se mění, každé třetí je elektrokolo
  3. TechnikaFotogalerie: Orbea Rise M10
    Fotogalerie: Orbea Rise M10
  4. Tech newsBulls překvapil gravelovou limitkou Mache-Ti
    Bulls překvapil gravelovou limitkou Mache-Ti
  5. Tech newsDJI a Amflow - nováčci v bikovém průmyslu
    DJI a Amflow - nováčci v bikovém průmyslu
  6. Tech newsCanyon vstupuje na trh s obuví, představil dvojici treter pro MTB a silnici
    Canyon vstupuje na trh s obuví, představil dvojici treter pro MTB a silnici

Vlož svůj komentář:

Pro vkládání komentářů je nutné být přihlášený.
Proto se, prosím, tedy buď přihlašte nebo registrujte.
  1. avatar
    #1 rotik - vloženo: 18.07.2024 v 08:39:26

    Pěkný hnus

    odpověz na tento komentář

redakční systém | ISSN 1803-5744