Otevřený dopis Českému svazu cyklistiky a všem slušným cyklistům

Vynikajícímu českému cyklistovi, který loni ukončil svojí závodní kariéru - Luboru Tesařovi není situace na domácím cyklistickém poli lhostejná, svůj postoj vyjádřil v otevřeném dopise ČSC...

Autor: Jan Němec

Dlouho jsem zvažoval, jestli tohle vše mám napsat a nebo jako řada dalších, vykašlat se na to, dělat si své a nechat to být. Ale, jelikož se pohybuji v kolotoči zvaném cyklistika již celé čtvrtstoletí a ten kdo mě zná ví, že mně není lhostejné, jakým směrem se u nás ubírá, rozhodl jsem se, že to prostě udělat musím. Už jen proto, aby všichni Ti, co si platí licenci Čs. svazu cykl. věděli, “kdo a jak“ se o ně stará. Předem chci říci, že nehodlám v budoucnu působit na Čs. svaze cyklistiky, takže se nejedná o žádný ziskuchtivý elaborát.

Vím, že všichni určitě neznají „svazová jména“, proto bych ta hlavní připomenul:

p. Štětina - prezident svazu,člen prezídia
p. Svoboda - gener. sekretář svazu, člen prezídia
p. Vávra - předseda silniční komise, člen prezídia, šéf týmu PSK Hradec Králové
p. Kopač - předseda dráhové komise, člen prezídia, šéf týmu Dukla Praha

dále jsou členy prezídia (do celkového počtu 6) ještě zástupci MTB a BMX

Vím, že určitě není správné vynášet špínu do novin a časopisů, ovšem nevidím už jinou možnost po posledním „hřebíčku“, jímž byla zrušená časovka jednotlivců na mistrovství republiky (mj. už loni byla ze stejného důvodu zrušena časovka MČR mládeže v Ostravě). Ono se totiž, podle toho jak se chovají odpovědní svazoví funkcionáři, vlastně nic tak hrozného nestalo! Vlastně to vypadá, že bychom jim měli být vděční - vymysleli totiž zbrusu novou cyklistickou disciplínu: „adrenalinový závod jednotlivců mezi traktory a kamióny“, aneb, „kdo přežije,vyhrává“! Jen šťastnou shodou okolností přežili všichni, kdo odstartovali, ve zdraví. A odpovědnost? Tu samozřejmě na sebe ze svazu nebere nikdo. Pánové, řeknu to na rovinu - je mi z vás na blití.

Pro pořádek - na MČR v časovce se udělují body do žebříčku UCI, tudíž by se měl řídit pravidly UCI a na jejich dodržování by měl svaz dohlížet a trvat. Nahlédněme proto do pravidel UCI pro časovku jednotlivců ( stačí hned zkraje):

čl.2.4.002- Trať musí být bezpečná a perfektně vyznačená!!!

čl.2.4.003- Před startem závodu musí být trať uzavřená pouze pro závodníky a jejich doprovodná vozidla!!!

A teď trochu ze zákulisí svazu. Svaz cyklistiky vede a řídí především jeho sekretář, kterého se všichni bojí a tudíž si prosadí i všechny nesmysly, které mu někdo poradí a nebo vymyslí on sám. Asi i proto v našich pravidlech není, že časovka musí být na uzavřené trati?!!! (Náhradní řešení MČR - někdy v pátek odpoledne na dálnici D1 v pravém pruhu - od Nuseláku k Průhonicím a zpět - samozřejmě za mírně omezeného provozu??????)

A já se ptám, který fungující podnik řídí sekretářka, tedy pardon sekretář&!

Znovu se to potvrdilo na prezídiu po neuskutečněné časovce, kdy se ještě chvíli před ním p.Vávra s p.Kopačem kasali, že navrhnou prezidentovi odstoupení a nebo, že odstoupí sami. Nakonec, jak jsem se dočetl na internetu, nikdo p.Štětinu k odstoupení nevyzval, tudíž teď budeme netrpělivě čekat, kdy odstoupí pánové Vávra s Kopačem?!

A jestliže to nikdo neudělal, p.Štětino-udělám to nyní já a troufám si tvrdit, že sdílím názor velké většiny cyklistů, trenérů, cyklistických nadšenců a hlavně sponzorů. „Sbalte si svých pět švestek a nechte místo jiným, Vy cyklistický diletante, který nepozná dráhové kolo od silničního, nepozná nejslavnějšího cyklistu všech dob pana Mercxe a hlavně, nic pozitivního za svojí kariéru pro cyklistiku nevytvořil. Tedy kromě toho, že jste své „žezlo“ předal úplně stejnému cykl. diletantovi p.Svobodovi. Ten sice dokáže sehnat možná všechny peníze, které od státu cyklistika dostat může - všechna čest, ale nesehnali jste za ta léta co působíte ve svých funkcích jediného velkého partnera (sponzora), kterého každý úspěšný svaz má. Ano, Vaše výhoda byla, že jste přišli ke svazu v době, kdy byl v jedné z největších krizí (po úplně stejném amatérském vedení) a tudíž hůř být už asi nemohlo. Ovšem vy jste ho především po sportovní stránce přivedli do doby kamenné. Jak jinak si vysvětlit, že mládežnická střediska mnohde nemají ani 4závodníky schopné postavit se na start MČR v čas. družstev a jsou hodnocena podle medailí v junior. kategorii a ne za to, kolik dokáží vychovat profíků a mistrů světa v seniorské kateg, což je hlavním obrazem každého vyspělého cyklistického svazu. U nás už máme profíky buď staršího data narození (kdy jste naštěstí ještě u kormidla nebyli) a nebo dva mladé kluky, které si vypiplali jejich tatíci. Ale kde jsou nějaké náborové závody, kterých bylo dříve požehnaně? Co může svaz nabídnout mladému klukovi (nebo dívce), kteří chtějí dělat cyklistiku, když nedokáže nabídnout vůbec nic ani těm tisícovkám potencionálních členů svazu z MTB seriálu KPŽ a všech amatérských lig? Ano, sem se přijďte pánové ze svazu podívat - jak vypadá láska k cyklistice a co všechno náleží k pořádání velké a úspěšné cyklistické akce. A pak mně pane Svobodo tvrďte, že cyklistika nikoho nezajímá! Ano, ztrácí zájem, ale pouze pod Vaším vedením. Takže si klidně běžte za svým bojovým uměním, které má určitě více diváků než Tour de France, na které za Vašeho vládnutí sbírali etapové vavříny i Ján Svorada a Pavel Padrnos (jestli vám ta jména vůbec něco říkají?).

Ještě jedna perlička se vám opravdu podařila. A to, když jste silniční extraligu prodali (nebo pronajmuli?) panu Dvořákovi. Ano, tomu panu Dvořákovi, který stojí za největší cyklistickou blamáží u nás — kritéria na Václavském náměstí 2005!

A teď k vám-všichni, co máte licenci: Ty peníze, které sežene p. Svoboda od státu, sežene jakýkoliv alespoň trochu schopný ekonom, případně on sám, ale nebude on řídit svaz, nýbrž svaz jeho. Nechápu vůbec, co Tito dva pánové pohledávají v nejvyšším statutárním orgánu svazu, jakým je prezídium. Pojďte společně najít schopné lidi (a že jich u cykl. rozhodně pár je), pro které bude otázkou cti a osobní prestiže řídit svaz cyklistiky. A potom se postavme těm několika zakonzervovaným krajským svazům cykl. (které volí prezídium) na jejich konferencích. Zbavme se těch starých struktur v některých kraj. svazech, kteří za párek s chlebem a pivo zvednou ruku pro jakéhokoliv šéfa.

Ale musíte to chtít všichni - cesta k úspěchu vede jedině v jednotě. Nechce to ovšem jednotu, kterou tady předvádí současné vedení svazu - smetánku za úspěchy slízneme, problémy neřešíme, (zameteme) a hlavně, že nikdo neneseme žádnou zodpovědnost.

Až se tohle všechno podaří, bude před novým svaz. vedením těžká a možná i dlouhá cesta, dostat naší cyklistiku tam kam patří. Základní pravidlo je, aby byla pro všechny!!!

UVĚDOMTE SI, ŽE ZODPOVĚDNOST ZA BUDOUCNOST NAŠÍ CYKLISTIKY TEĎ NESEME VŠICHNI, KDO MÁME LICENCI (příp. kdo si ji můžeme udělat), PROTOŽE MY MÁME MOŽNOST VOLIT NAŠE KRAJSKÉ ZÁSTUPCE A ONI PAK MUSÍ RESPEKTOVAT ZÁJMY VĚTŠINY Z NÁS.

Pod tímto svazovým vedením já se silniční cyklistikou u nás končím (s jedinou světlou výjimkou)!

Lubor Tesař

Přečteno - 14744x Tagy: rozhovory
Zapojte se do diskuze

Mohlo by vás zajímat

  1. Ostatní závodyCape Epic 2024: newbie Petruš a Hník mohou těžit z týmové sehranosti
    Cape Epic 2024: newbie Petruš a Hník mohou těžit z týmové sehranosti
  2. OstatníOndřej Cink vstupuje do výjimečné sezony
    Ondřej Cink vstupuje do výjimečné sezony
  3. OstatníMartin Stošek: Jsme malá disciplína, musíme v propagaci XCM udělat víc
    Martin Stošek: Jsme malá disciplína, musíme v propagaci XCM udělat víc
  4. Ostatní závodyNení důvod se obávat. Jsme dobře připravení a pokorní, říká před Cape Epic Stošek
    Není důvod se obávat. Jsme dobře připravení a pokorní, říká před Cape Epic Stošek
  5. Ostatní závodyRozcvičku na Cape Epic si Katka Nash střihla na Cactus Cupu v Arizoně
    Rozcvičku na Cape Epic si Katka Nash střihla na Cactus Cupu v Arizoně
  6. OstatníPetr Vakoč si splní sen a skončí. Cape Epic bude jeho poslední závod na horských kolech
    Petr Vakoč si splní sen a skončí. Cape Epic bude jeho poslední závod na horských kolech

Vlož svůj komentář:

Pro vkládání komentářů je nutné být přihlášený.
Proto se, prosím, tedy buď přihlašte nebo registrujte.
  1. avatar
    #29 To je jedno - vloženo: 28.07.2007 v 22:37:21

    čsc????jestli se to da řict, sorry to vypada jinak - JO konecne to nekdo rekl. A jeste bych chtel podotknout MEDIALIZACI. Kdo se o ni stara? Treba Sablikova(nic proti ni) ale nekde startuje na casovce a je to hned v tv. A třeba Tereza H. dojede nekde na svetaku super post nebo jak vyhrala MS v juniorkach a kde to bylo? To uz maji lepsi med. fotbalisti a ostani sporty. A co se tyka naborovych zavodu tak je mi z toho zle. Kluk 10-12 let. CHce jezdit zavody fajn ale muze az od 13 od st.žáku. Hmm vida to uz si ho radeji pod sebe vezmou fotbalisti za přípravku a pak se na kola vybodne .To vše díky ČSC. Hamba jim ja vubec nevim co tam ti lidi delaji a na co si hraji?Chci vymenu čsc!!!!!!

    odpověz na tento komentář
  2. avatar
    #28 rasto - vloženo: 27.07.2007 v 14:35:57

    http://www.peloton.cz/udalosti/nejsem-kostal-ani-kulhanek.html - doufám, že se pomalu začnou hýbat ledy!!

    odpověz na tento komentář
  3. avatar
    #27 František Dobrota - vloženo: 17.07.2007 v 12:24:32

    Souhlas pane Tesař - Tesaři na svaz a udělej tam pořádek!Dělám biccros a tam je to stejné.Zástupci si dělaj co chtěj.

    odpověz na tento komentář
  4. avatar
    #26 Milan Hosák - vloženo: 16.07.2007 v 06:12:48

    Tesilovy! - Opožděně jsem se dostal k četbě Luborova článku, ačkoliv na MTBS chodím často. Byl jsem na něj včera upozorněn. Jeho aktuálnost (bohužel) však stále trvá. Trochu jsem se při čtení i pobavil. Byla mi potvrzena příhoda, kterou mi vyprávěli: Pan Štětina se coby prezident svazu dožadoval na dráhovém svěťáku lepší práce mechaniků. To si představte, že ještě 5 min. před startem neměli na kole namontované brzdy!? :-)! Příspěvků k článku moře, vesměs unisono za odstoupení vedení svazu. Je i poznat, že se jedná většinou o aktéry MTB dění, "nezatížené" silnicí. Ale právě silnice skomírá a té by se mělo pomoci. Ale nejen jí! Jak? Návodů bylo v příspěvcích mnoho. Přimlouval bych se k tomu, aby u připomínek k článkům na závažné téma byli občanská jména pisatelů, ne přezdívky z chatů apod.
    Nerad bych vyzněl jako pesimista, ale mám osobní zkušenost z jiného svazu ze sběratelské sféry (nechci jej jmenovat), kde se velmi ostře kritizovalo vedení, upozorňovalo se na machinace s penězi, probíhali revize i trestní oznámení, připravovali se puče a výměny vedení. Když došlo na lámání chleby na valné hromadě, tak se nenašlo dost lidí, kteří by obětovali svůj čas a energii na působení v rekonstruovaném vedení. A starostruktůrníci, kteří už se v tom rybníku, lépe řečeno bahýnku uměli pohybovat, nakonec zůstali Vezměme si z tohoto příklad.
    Dva nápad z příspěvků jsou zajímavé:
    1. Využití výstavy Sport Live na ní se sejdou všichni, kteří v cyklistice něco znamenají, ale i ti (a těch je valná většina), kteří mají kolo rááádi! Kdo to zorganizuje?
    2. Varianta se založením jiného svazu není tak od věci. Vždy se jedná o velikost členské základny (z ní se odvozuje i podpora státu). A získání mezinárodní autority a členství v UCI je otázka jednání schopných právníků.
    Pro druhou variantu nahrává i situace v cyklistice, která se v jiném odvětví sportu nevyskytuje.
    Cyklistika dříve: Sport pro relativně úzkou skupinu lidí (na dráze a v sálové ještě méně). Jak mi vyprávěl jeden "starý", dosud skvěle jezdící silničář: "Tehdy se zdravili všichni cyklisti, protože se všichni znali."
    Cyklistika dnes: Počet silničářů stejný, ne-li menší, ale jsou tu tisícové davy hobby cyklistů (většinou bajkerů), z nichž mnoho pomalu propadá cyklistice až do tzv. výkonnostní úrovně, tak že plánovaně trénují, nakupují silničky, jezdí na soustředění, a hlavně závodí. Cyklistika v tomto pojetí je opravdu masovým sportem. Tomu se dá říkat členská základna. A z ní by se mělo vycházet, ji by se mělo oslovit!

    odpověz na tento komentář
  5. avatar
    #25 František K. - vloženo: 11.07.2007 v 09:31:36

    HLEDÁ SE PRÁVNÍK ! ! ! - Dobrý den přátelé. Mám trochu obavy psát se příspěvek, neb kdybych potkal na ulici pana Mercxe asi bych ho nepoznal. Ale teď trochu vážně. Vaše reakce jsou plné emocí a radikálních řešení od trestního oznámení po defenestraci. Navrhuji pozvolný systematický tlak na vedení. Tímto vyzívám nějakého právníka z řad nespokojených cyklistů a bikerů. ČSC je občanské sdružení které má nějaké stanovy a ze zákona musí vydávat pravidelně nějaké dokumenty. Proto by měl někdo vzdělaný v oboru prostudovat všechny dokumenty a pak můžeme říci ano je to na trestní oznámeni. Podle mého laického názoru by měli být dostupné členům sdružení mimo stanov, také zprávy revizní a kontrolní komise, účetní uzávěrky, rozpočty a pod. Z těchto dokumentů by se mělo dát vyčíst kolik peněz a kam tečou, případně kdo o tom rozhoduje. Přeji nám hodně štěstí a vytrvalost.

    odpověz na tento komentář
  6. avatar
    #24 Lubor Tesař - vloženo: 10.07.2007 v 22:03:53

    Díky za reakce - Moc vám děkuji všem za Vaše reakce.Můžu všechny ujistit,že to není žádná předvolební kampaň.Opravdu nemám zájem působit na ČSC.Ovšem,jestli mohu pomoci,aby se tam dostali opravdu schopní lidé,rád to udělám.Podle reakcí vidím,že aspoň na tom zásadním-že náš svaz nefunguje-se shodneme.Je mi jasné,že ve spoustě ostatních věcí už to bude jinak.I proto jsem si zřídil spec.mail pro Vaše příspěvky,návrhy,názory,kritiku,atd.: tesar.lubor@seznam.cz ;
    Předem Vám děkuju.Podle nich se rozhodnu,jestli má cenu do nějakého boje vůbec jít(abych nezůstal sám s pár odvážnými někde "za plotem".
    přeji vám krásné cykl.léto a těším se,že se někde potkáme(Zadov,Karlštejn,atd.)

    odpověz na tento komentář
  7. avatar
    #23 Karel - vloženo: 10.07.2007 v 15:52:17

    Dodatek - Byl jsem aktivním účastníkem mistráku a rád se dívám okolo sebe. Nikde nebyl žádný policista, nikde žádná sanitka. Co se však objevilo na cestě byla cedule (od motelu U devíti křížů), že objížďka je přes Domášov. Během časovky žen doprava zhoustla na neúnosnou míru. Na dálnici žádná nehoda nebyla, pouze se kosila tráva směrem do Brna. A i kdyby nehoda byla, dá se mistrák při dobré vůli přerušit třeba z těchto důvodu na dvě hodiny. A zajímavost na závěr. Po zrušení závodů a odjezdu asi poloviny startujících se provoz vrátil na úroveň běžnou pro tuhle silnici v běžný den, zajímavá shoda okolností ... Během závodu tam jezdili kamiony, autobusy, stavební stroje a zemědělci. Dva dny předtím na časovce družstev jezdilo místo chybějích družstev z tradičních center cyklistky pět až šest těžkých náklaďáků firmy Outulný ...

    odpověz na tento komentář
  8. avatar
    #22 Karel - vloženo: 10.07.2007 v 15:36:49

    Plně souhlasím s dopisem. Jenom dodávám, že mistrovské závody jsou minimálně 5 let nazpátky pořádány v stejném duchu. Kdyby na časovce nebyla media nikdo by se nic nedozvěděl. Současní junioři mají tu zkušenost, že mistrovské závody se odvolávají, letos časovka, vloni kompletní mistrák. Jaká je potom jejich příprava, ladění formy?!? Pokud chcete tuto záležitost řešit, funkcionáři svazu se jen suše usmvají ... a nic se neděje. Jelikož se pár let v cyklistice pohybuji myslím si, že by se vše mělo dotáhnout do konce. Výborný je nápad ze SportLifem, kde by se měli sejít výrobci, prodejci a zástupci klubů případně další zájemci sejít (je to i jejich byznys) a domluvit odvolání celého svazu. Jelikož si nedovedu představit přehlasování párkových nájezdníků v klubech. Tam na jednoho cyklistu je tři až pět "párkařů". Zajímavá je i myšlenka bojkotu licencí na rok 2008 (určitě se najde i řada dalších účinných postupů). Určitě by se měla zapojit media (TV, noviny, časopisy, internet), ve většině, ale není podpora vůbec žádná ...

    odpověz na tento komentář
  9. avatar
    #21 Míra - vloženo: 10.07.2007 v 11:33:55

    zodpovědnost - Největší problém vidim v zopovědnosti... z toho plyne vsechno co se ve svazu děje. Byrokracie...zodpovědnost se pořád někam posouvá, až uplně zaniká.

    odpověz na tento komentář
  10. avatar
    #20 anonym - vloženo: 10.07.2007 v 09:35:14

    Nekteri zavodnici bez licence na rok 2008 jsou "nahrani" to jako reseni nevidim, jedine reseni je snad ta petice a nejake protesty, popripade podani trestniho oznameni na vedeni svazu a nechat projednat majetkove zalezitosti za jeho funkcni obdobi.

    odpověz na tento komentář
  11. avatar
    #19 LK - vloženo: 10.07.2007 v 08:52:49

    svaz - Jo a kdyby jsme byli u pořádání závodu kontrétně ČP MTB tak at se páni představitelé svazu dojedou podívat jak to pořádaj Poláci. To je nebe a dudy. ty naše poháry jsou proti těm jejich takoví slabí poutáky.!!!! A to do slova. Př: zajištění trati, zdravotník,a celková připravenost. Př: 5.5.2007/Szcawno Zdroj to bylo fakt na špičkoví úrovni!!!! Pochvala Polákum

    odpověz na tento komentář
  12. avatar
    #18 reakce - vloženo: 10.07.2007 v 08:46:35

    sere mě svaz - Ja byh teda jedno řešení měl. Já bych to viděl tak že by jsme si neobědnali licence na rok 2008. Kdyby vydali jenom třeba jednu desetinu licenci tak by po tom mohli pátrat čím to je a pak by nastal ten správný čas Luboše Tesaře

    odpověz na tento komentář
  13. avatar
    #17 Pantani - vloženo: 09.07.2007 v 23:49:00

    S tím se musí souhlasit - Nelze říci cokoli, proti Tesilovým řádkům, prostě se s nimi musí souhlasit. ČSC je v současné době jen trafikou pro ty, kteří ho dlouhá léta vedou. Už nejde o cyklisty a cyklistiku. Proč narozdíl od jiných sportů, které ještě nedávno byly v plenkách, nemá ČSC vypracovanou svoji metodiku? Proč je na závodech z kalendáře stále méně závodníků a zejména mládeže? Proč vlastně ubývá oficiálních závodů? Pamatujete na doby, kdy víkendy a mnohdy i dny v týdnu byly plné závodů? Je totiž jednodušší udělat si závod bez ČSC, pro lidi, kteří mají kola a vůbec sport rádi. Sám třeba nikdy nezapomenu na větu jednoho z vysokých představitelů svazu, který prohlásil: "Já ti seru na cyklisty, důležitý jsou prachy!" Ano jsou, ale nač je shánět, když na cyklisty budeme s...?

    odpověz na tento komentář
  14. avatar
    #16 Hynek Matějec - vloženo: 09.07.2007 v 21:35:58

    komunikace - Myslím, že značka ČSC je na bodu mrazu v očích všech lidí, cyklistů velkých i malých, rychlých i pomalých. To tým kolem Kola pro život dělá pro cyklistiku víc než celej svaz.Alespon v ocich medialních. A jak L.Tesař vzpomíná M.Dvořáka, jel sem s nim jednou lyžařskou K70, tak ten aspon doved ten Vaclavak uzavřít :-). (Ve Vaclavaku mel prsty i ten druhej, jak ho zavřeli do cvokarny,p.Sosenka v Pelotonu to krásně sepsal v nějakém dávném čísle.Nu a další osoba, p.Slabej(fr.Sportis),ten předsedal svazu triatlonu a nedopad dobře, ale ted se svejma chipama dělá díru do světa.Holt je to o lidech,o nadšení,o vzájemné důvěře.O komunikaci a výměně názorů. Ted sem dostal genialni napad, udelat svazovou konferenci v ramci veletrhu SportLife, tam nekdy po vecerní párty, kde by se to všechno předjednalo a pak by se to u oběda odhlasovalo.Ale před tim by se každej musel povozit na biku,svést se na dráze a dát goly v kolové.

    odpověz na tento komentář
  15. avatar
    #15 Vena - vloženo: 09.07.2007 v 17:15:38

    Svaz nesvaž - Neni nic jednoduzsiho nez vypsat vyberove rizeni na nove vedeni. Kdo chce at se prihlasi napise neco o sobe a co kdy usporadal za akci atd... Kazdy z nas ma licenci tak ze hlasovani pres internet neni nic sloziteho. Napise se do kolonky cislo licence a jmeno a odesle se hlas prislusenmu kandidatovi na prislusny post. Svaz sme my vsichni

    odpověz na tento komentář
  16. avatar
    #14 Dinero - vloženo: 09.07.2007 v 15:47:18

    dva svazy? - nejsme Amerika, aby zde byly dva svazy. Dotace od státu těžko dostane druhý svaz. Ruku na srdce, je hodně z Vás, kdo křičí po novém svazu již několik let, ale jsou to jen slova a k činu je hodně daleko.
    Ono je pěkné nadšení pro nový, ale většinou něco udělat a vydržet u toho na úkor rodiny a svého volna je ochotno dělat jen několik lidí. Nemá cenu chodit daleko, ale kde je původní nadšení členů svazu MTB a BMX.
    Hlavně mi nepište, že je utloukli ty starý struktury a oni nemohli nic.
    Samozřejmě s Luborem souhlasím, ale jak je vidět ani on se na svaz netlačí. Je otázkou k čemu potřebujeme svaz - legitimace se dá registrovat na UCI, mediální podpora je na nule, osobnosti cyklistiky Dr.Štětina si k tělu nepouští, dotace státu se mohou dělit dle členské základny a výsledků, zajímalo by mne kolik dal Znovín a ti ostaní peněz svazu a kolik jich bylo rozděleno do týmů. Můj názor je, že vše zůstane při starém a při další časovce, která se třeba povede plno kritiků našemu dokoru práv ( golfovému předsedovy, likvidátorovy... atd. ) podá ruku.

    odpověz na tento komentář
  17. avatar
    #13 PetrM - vloženo: 09.07.2007 v 15:06:30

    Ja bych navrhoval zalozit novy svaz s pruhlednym hospodarenim, kvalitnima stanovama atd. Myslim ze 90% klubů by se pripojilo a stavajici CSC by se mohlo jit klouzat. Kdo do toho pujde?

    odpověz na tento komentář
  18. avatar
    #12 Petr - vloženo: 09.07.2007 v 14:05:04

    navrh - petice - navrhuju spustit internetovou nebo pisemnou petici - somozrejme ne anonimni at to za neco stoji !

    odpověz na tento komentář
  19. avatar
    #11 Lucka Vaňková - vloženo: 09.07.2007 v 13:15:48

    Dobře, bavíme se tu o tom, že by se mělo něco udělat. Má ale někdo tady nějakou představu, odkud začít a jak - tedy v mezích zákona, jinak bych taky určité řešení měla :-)))A pokud někdo opravdu hodlá něco podniknout, jak mu my ostatní můžeme pomoci?

    odpověz na tento komentář
  20. avatar
    #10 Honza - vloženo: 09.07.2007 v 11:52:33

    Držím palce ať se to pohne...Cyklistika byla mediálně jeden z nejsledovanějších sportů v Čechách a dnes večer slyšíte jen fotbal a kdo za kolik kam přestoupil.

    odpověz na tento komentář
  21. avatar
    #9 mahony - vloženo: 09.07.2007 v 10:42:05

    Sám jsem závodil na silnici. Založil jsem klub. Odebíral Cyklistu. Do pekel to začalo jít přesně po tom, co Svorada vyhrál ZM. Dobře si na tu dobu pamatuji. Euforie. A rok nato už jenom splín. Všechno dění kolem kol začali ovládat lidé, kteří si z peněz na cyklistiku začali dělat svou živnost. Najednou se začalo nedostávat peněz na pořádání závodů, na mládež, na pořádnou propagaci, na ceny, na reprezentaci. Na nic! A ti lidé na kolotoč začali dosazovat svoje kamarády a svoje noshledy. Všichni kdo rozuměli cyklistice a dělali ji srdcem byli sežráni mafiánskou chobotnicí.
    Je neuvěřitelné, že ten stav trvá až do dnešních dnů. A je také s podivem, že si to cyklisté nechali tak dlouho líbit! Aspoň je vidět, jak hluboko to zarostlo. Obávám se, že až do kořenů.
    A že bude třeba začít úplně znovu. Jak v Albánii

    odpověz na tento komentář
  22. avatar
    #8 Tomáš - vloženo: 09.07.2007 v 09:24:13

    výzva k okamžitému odstoupení vedení svazu - Važené vedení ČSC - okamžitě odstupte a nejen to! Pro soustavné neplnění svých základních povinností a neřešení problémů - zpětně vrátit mzdu za celé funkční období! Jenom to je cesta.
    A vzkaz Luboru Tesařovi - všechna čest co napsal, ale jediná cesta není v žádném případě v jednotě. Jediná cesta je udělat vnitřní audit vedení ČSC a také ihned vedení ČSC zažalovat, podat trestní oznámení a jít po tom až do konce. Jednoznačné odsouzení u soudu, které bude mít výsledek = platební rozkaz pro pány Štětinu a Svobodu. Platební rozkaz = veškerá oficiální mzda za funkční období + veškeré zpronevěřené peníze svazu pro soukromé účely (100% by se něco našlo). Jiná cesta nevede.
    A kde na to vzít? Mělo by být zájmem každého cyklisty, který má licenci udělat tento audit ještě letos za vybrané peníze z licencí a to stejné s trestním oznámením a následně soudními poplatky! Letošní sezóna je již definitivně ztracena.
    A dělění peněz - můj návrh je 75% MTB (všechny disciplíny) + BMX a 25%silnice. Děsím se toho, že ve vedení svazu jsou 2 manažeři silničních stájí!

    odpověz na tento komentář
  23. avatar
    #7 Lucka Vaňková - vloženo: 09.07.2007 v 08:29:59

    Díky Luborovi - za to, že se stal tou první vlaštovkou, která měla odvahu se takto ozvat!S jeho článkem se plně ztotožňuji. Já sama jsem byla před několika lety přímým svědkem toho, k jaké tragédii může dojít vinou naprostého diletantství a podcenění situace při silničním mistráku Prahy - od neuzavřené závodní trati až po půlhodinové čekání na příjezd sanitky - bohužel ten už byl zbytečný... A výsledek vyšetřování - chyba závodnice, která přeci podepsala, že je seznámena s tím, že je povinna dodržovat pravidla silničního provozu. Tenkrát jsem myslela, že se někdo probudí, něco se změní...Změnilo se houby s octem, sedí tam ti samí... Mělo by se s tím něco dělat. Je ale otázka, jestli se najdou lidi, kteří budou ochotni se obětovat, protože s tímhle pohnout nebude jednoduché!

    odpověz na tento komentář
  24. avatar
    #6 New_mi - vloženo: 09.07.2007 v 07:50:00

    Plná podpora Luborovi - Zdravím všechny cyklistické srdcaře! Rád bych tímto vyjádřil podporu Luborovi a poděkoval mu za snahu dostat českou cyklistiku ze srabu, do kterého ji dostali páni funkcionáři (viz článek)! Pokud by už ani tato snaha nepomohla, jsem pro radikální akci (např. typu defenestrace), jen aby se celá věc hnula kupředu!!! Vzkaz vedení ČSC - JSOU NÁS DAVY!!!

    odpověz na tento komentář
  25. avatar
    #5 josef odstrčil - vloženo: 09.07.2007 v 00:04:01

    TESAŘ - Luboši, máš plnou pravdu, za kterou se umíralo na hranici v Kostnici. Ale konec sentimentu a ti lidi opravdu musí ven. Už to trvá moc dlouho a nic světoborného nepřinesli a naše cyklistika je tam kde je. Země, která má tolik ponteciálu, historických úspěchů si toto nezaslouží. Jedině snad horská kola a jejich malé seriály skoro na venkově a maratony MTB trochu stojí za něco. Proto stojím plně za Tvým dopisem a prosím, aby klidně byl otištěn v dením sportovním tisku, a pokud to někdo z redaktorů unese, tak i ve Velu a Peletonu.A je potřeba sehnat pár dobrých lidí, kteří se TOHO ujmou.

    odpověz na tento komentář
  26. avatar
    #4 Petr - vloženo: 08.07.2007 v 23:23:22

    Mam tym registrovany u CSC a platim kazdy rok licenci, od svazu nic nedostavam. Poradte nekdo jak bych mohl zasahnout do chodu svazu. Napriklad v triatlonovem svazu, ktereho jsem take clenem, se kazdy rok ucastnim valne hromady a mohu do chodu nejakym zpusobem zasahovat... Pokud by se nekdo chtel inspirovat jak vest svaz cyklistiky, mohu predat kontakt na technickeho managera z US svazu.

    odpověz na tento komentář
  27. avatar
    #3 Ota Zima - vloženo: 08.07.2007 v 23:16:44

    Plně souhlasím - S Tesilem naprosto souhlasím. Lépe by to asi nikdo nenapsal. Pokud bych někoho navrhoval do vedení svazu, tak jedině lidi schopné něco vytvořit a pracovat na tom (viz dobří a schopní pořadatele závodů Malevil Cup, Král Šumavy, Karlštejn Tour atd.)

    odpověz na tento komentář
  28. avatar
    #2 BH - vloženo: 08.07.2007 v 23:16:35

    Souhlasím se vším až do puntíku a ještě bych dodal,že poslední dobou se vždy jen obávám kolik dalších skandálů ještě česká cyklistika unese než se z ní stane pouze vykradená výloha českého sportu.

    odpověz na tento komentář
  29. avatar
    #1 PetrM - vloženo: 08.07.2007 v 22:59:10

    Jako by pan Tesar napsal moje slova, doufam ze to od neho není jen nejaka volebni kampan a mysli to opravdu vazne. Takoveho cloveka bych si ve vedení svazu prál.

    odpověz na tento komentář

redakční systém | ISSN 1803-5744