Eurobike 2018 zahájen vyhlášením Awards

Tradiční prestižní anketa, v rámci které se oceňují nejzajímavější produkty veletrhu, ukázala jasně trend letošního ročníku...

Autor: Petr Bureš
Foto: Petr Bureš
Eurobike 2018 zahájen vyhlášením Awards

Eurobike Awards rok co rok zviditelňují více či měně zajímavé produkty napříč nabídkou. Najdeme zde kola, komponenty, různé doplňky, ale nezřídka také zajímavé služby, které získaly přizeň odborné poroty. Také letos o toto ocenění usilovalo několik desítek značek a my se teď podíváme na několik nejzajímavějších.

Tak trochu v pozadí oceněných zůstaly letos biky. Produktů na dvou kolech sice pár oceněných bylo, ale většinou šlo buď o elektrokola, cargo biky, nebo jiná atypická přibližovadla.

Rozhodně nejobletovanějším exponátem letošních Eurobike Awards byl prototyp kardanového pohonu aplikovaný na bázi CNC hliníkové kazety a speciálního hnacího převodníku, spojených kardanem, který byl místo klasického ozubení opatřený pastorkem složeným z malých průmyslových ložisek. Ostatně právě ložiska jsou pojítkem s firmou Ceramicspeed, která tuhle zajímavou studii prezentovala.

Když už jsme u těch atypů, tak japonská firma Ceepo připravila další velkou zajímavost a to v podobě triathlonového speciálu Shadow-R, který je specifický jak svou atypickou přední vidlicí, tak zadní stavbou. Účel je jediný - pohltit co nejvíce nerovností.

Vlastně jediným horským kolem (bez elektromotoru), který stál na Awards expozici, byl Bold Unplugged. Devětadvacítka se 160mm zdvihem a tlumičem skrytým uvnitř karbonového rámu. Tenhle švýcarský výrobce už nabízí nějaký ten rok dvě ménězdvihové varianty tohoto rámu, ke kterým letos přidává třetí endurovou.

Za zmínku pak, co se kol týká, stojí ještě hodně specifická Geos gravel fixka s elektromotorem v zadním náboji a rozdvojenou baterkou integrovanou odděleně do horní i spodní rámové trubky. Pohon je zde navíc vyřešený řemenem. Dojezd má být kolem 100km, váha kola pouhých 15 kg.

Pokud patříte mezi notorické vážiče, pak byste měli zbystřit. Německý Tune totiž představil svůj opravdový "majstrštyk" v podobě Black Burner 29 TE setu zapletených kol, v rámci kterého kombinuje své nejlehčí náby, karbonové ráfky a inovativní textilní špice, nahrazující běžné ocelové paprsky. Díky tomu se mu podařilo dostat se s váhou zapleteného setu kol na 1 kg!!!

Inovativní přístup ocenila porota také v případě nových gripů od SQlab, které se vyznačují jednak svou ergonomií, jednak možností volit ze třech velikostí podle toho jak velkou máte dlaň.

Zajímavě vyhlížející novinkou na poli batohů se blýskl také EVOC, který představil nové odvětrání zad.

A pro ocenění si přišli také zástupci firmy Finish Line za svou novinku v podobě inovativního mléka do bezduší.

Přiznivci endura jistě nepřehlédli novou integrálku od Troy Lee Designs s názvem Stage. Tenhle americký výrobce použil hodně současných technologií včetně Mipsu a Fidlocku aby představil údajně nejlehčí skvěle odvětranou helmu s plnou DH certifikací na světě.

Více fotek najdete v následující fotogalerii.

Pokračovat na: Fotogalerie

Seznam stránek článku:

  1. Eurobike 2018 zahájen vyhlášením Awards
  2. Fotogalerie
Přečteno - 14869x Tagy: eurobike komponenty
Zapojte se do diskuze

Mohlo by vás zajímat

  1. DoplňkyTEST gripů Lizard Skins - široké nebo úzké?
    TEST gripů Lizard Skins - široké nebo úzké?
  2. Tech newsNové brzdy Sram Maven bourají zažité mýty
    Nové brzdy Sram Maven bourají zažité mýty
  3. DoplňkyWTB přidává čtyři nové modely gripů
    WTB přidává čtyři nové modely gripů
  4. Tech newsWTB přináší nový Fat Bike plášť Bailiff
    WTB přináší nový Fat Bike plášť Bailiff
  5. DoplňkyFizik novinky 2024
    Fizik novinky 2024
  6. DoplňkyTrek přichází s novými SPD pedály
    Trek přichází s novými SPD pedály

Vlož svůj komentář:

Pro vkládání komentářů je nutné být přihlášený.
Proto se, prosím, tedy buď přihlašte nebo registrujte.
  1. avatar
    #1 KarelKarel - vloženo: 10.07.2018 v 08:00:32

    Fotogalerie

    %album()%

    :-(

    odpověz na tento komentář

redakční systém | ISSN 1803-5744