Jan Vastl posiluje tým GAPP System Kolofix

Po Janu Škarnitzlovi od Nového roku obléká dres GAPP System Kolofix i Jan Vastl...

Autor: Jan Němec
Foto: Jaroslav Svoboda
Jan Vastl posiluje tým GAPP System Kolofix

 
Po třech letech strávených v německém celku Maloja Pushbikers se Jan Vastl vrací do ryze českého prostředí. A asi nemůže jinam než do nejsilnějšího domácího týmu GAPP System Kolofix. Po Janu Škarnitzlovi, jenž oznámil svůj přestup na začátku října, je to další výrazná posila sestavy Pavla Čábelického.

Šestadvacetiletý biker pochází z vimperské líhně talentů, kde na sebe upozornil coby junior a už na sklonku svých osmnáctých narozenin dostal angažmá od italské stáje Bianchi. Jenže ta po dvou sezonách skončila, Honza se vrátil zpět do Česka. Dvě sezony působil v celku N1 a poslední tři sezony pak jezdil v dresu Pushbikers. Nyní je opět doma.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Jan Vastl (@janvastl)

"V srpnu nám řekli, že už další rok nebudeme fungovat, takže jsem hned začal hledat nový tým. Popravdě mě jako první napadl Pavel Čábelický a GAPP System Kolofix, zkusil jsem ho oslovit a klaplo to. Pak už jsem nic dalšího neřešil, Pavel mi nabídnul pěkný podmínky. Dost mi v sezoně ulehčí, hodně věcí jsem si musel v minulosti zajišťovat sám - menší závody a závody v Česku - teď mi to všechno odpadne a já se budu moct soustředit jen na závodění. Já doufám, že mě to ještě někam šoupne," libuje si rodák ze Sušice, který si je vědom své výsledkové stagnace. 

"Začal jsem stagnovat, já doufám, že mi nový tým pomůže se odrazit a dostanu se do první dvacítky. To je můj největší cíl na příští rok. Věřím, že na to pořád mám, primární je podle mýho dostat se do short tracku," říká Vastlík, který se v letošním roce stal historicky prvním mistrem ČR ve zkráceném závodě XCO, tedy v short tracku. 

V Harrachově s Jitkou Čábelickou, svou novou týmovou kolegyní, v trikotech mistrů ČR XCC...

Svou cestu za úspěchy v novém dresu začal už velmi brzy. "Začal jsem s přípravou o dost dřív než v minulých letech, hned po Touškově jsem si dal dva týdny úplný volno a pak už jsem zase pomalu začal trénovat. Ale chtělo by to už nějaký závody, je to dlouhý :-) Na začátku prosince jsem byl s Pavlem a týmem na Mallorce, bylo to perfektní, protože jsme měli pronajatý dům, nebyli jsme v hotelu, takže mimo jakýkoli nebezpečí. Pavel skvěle vařil a tím, že tam jel autem, tak to bylo všechno o dost jednodušší," informuje o novinkách Honza Vastl, v současnosti figurující na 63. místě UCI žebříčku, jako druhý nejlepší Čech - těsně před 64. Janem Škarnitzlem.

Na cestě k vylepšení svých výkonů a výsledků Jan Vastl rovněž změnil trenéra. "Začal jsem trénovat s Karlem Martinkem, zatím jde vše podle plánu, jsem zdravej, což je nejdůležitější. Teď se snažíme nechodit do žádných velkých intenzit, zaměřujeme se zatím jen na vytrvalost a sílu, věřím, že je to na dobrý cestě."


Honza Vastl na týmovém soustředění v Jizerských horách...

Poprvé by se měl s týmem představit na konci února ve Španělsku. Do té doby ho čeká ještě několik tréninkových kempů s týmem. Hned ten první začíná už v pondělí ve švýcarském Svatém Mořici. "Jedeme na běžky, kolo budeme mít jen na válcích. Na konci ledna pak na Kanáry," přibližuje Vastlík.

První závod světového poháru XCO v Brazílii s týmem vynechá. "Letos nás čeká hodně závodů svěťáku, takže ten první v Brazílii vynecháme z mnoha důvodů, místo toho pojedeme nějaký HC závody, abych získal potřebný body a konečně se dostal do short tracku ve svěťáku. Počítáme, že všech dalších osm závodů SP pojedeme," uvádí Honza.

Tým GAPP System Kolofix bude i v nadcházející sezoně spoléhat na stroje Cannondale. Honza Vastl svůj závodní stroj ještě nemá. "Zatím mám silničku a krosku, ale brzy si budu vyzvedávat Scalpela, na kterým budu závodit. Těším se na to, s Leftynou jsem nikdy ještě nejezdil, bude to závodní matroš v topu," zakončuje Jan Vastl.


Pavel Čábelický velmi dbá na to, aby v týmu panovala dobrá atmosféra....
 

Týmová soupiska GAPP System Kolofix nyní kromě Jitky Čábelické obsahuje i Lukáše Kobese, Jana Škarnitzla, Jana Rajcharta, Vojtěcha Hrstku a kromě nováčka Jana Vastla i další mladé posily: Filipa Jecha a Filipa Samce. A když už jsme u nováčků, tak nesmíme zapomenout ani na nového sportovního ředitele Vojtěcha Dobšoviče, který bude zabezpečovat chod týmu.

 

 

Přečteno - 7431x Tagy: jan vastl
Zapojte se do diskuze

Mohlo by vás zajímat

  1. OstatníJan Vastl se loučí s vrcholovou profesionální kariérou, u cyklistiky však zůstává
    Jan Vastl se loučí s vrcholovou profesionální kariérou, u cyklistiky však zůstává
  2. Ostatní závodySchurter zahájil XCO sezonu triumfem na Elbě, Vastl v top 10
    Schurter zahájil XCO sezonu triumfem na Elbě, Vastl v top 10
  3. Týmy a klubyTým Rouvy Specialized nabírá na síle, posilou Jan Vastl a Adéla Holubová
    Tým Rouvy Specialized nabírá na síle, posilou Jan Vastl a Adéla Holubová
  4. Týmy a klubyJan Vastl o zranění, kávě, tréninku, minulosti i budoucnosti
    Jan Vastl o zranění, kávě, tréninku, minulosti i budoucnosti
  5. Ostatní závodyAlpentour Trophy 2022 v cíli
    Alpentour Trophy 2022 v cíli
  6. ZávodyFotogalerie: Český pohár XCO #3 - Zadov 2022
    Fotogalerie: Český pohár XCO #3 - Zadov 2022

Vlož svůj komentář:

Pro vkládání komentářů je nutné být přihlášený.
Proto se, prosím, tedy buď přihlašte nebo registrujte.
  1. avatar
    #4 marco - vloženo: 06.01.2022 v 21:29:54

    No čekal jsem od něj víc to zlepšení furt nikde. Takové s Karlou páté kolo u vozu.

    odpověz na tento komentář
  2. avatar
    #3 marco - vloženo: 06.01.2022 v 21:28:36

    odpověď na luban — #1 Barbara měla v bývalém týmu Ghost našlápnuto k zlepšování i nějaké ty TOP10 byli i když takové nahorů, dolů, potom v době Corony strmý sešup na dno.

    odpověz na tento komentář
  3. avatar
    #2 Honza S. - vloženo: 05.01.2022 v 21:05:23

    odpověď na luban — #1 A Vlad Dascalu skončil v Trek Pirelli.

    odpověz na tento komentář
  4. avatar
    #1 luban - vloženo: 05.01.2022 v 20:33:03

    Barbara Benko ukončila profesionálnu športovú kariéru. Ide pracovať do Aldi Hungary.

    1. na tento komentář reaguje Honza S. — #2
    2. na tento komentář reaguje marco — #3
    odpověz na tento komentář

redakční systém | ISSN 1803-5744