SP Andorra: Ondřej Cink nestačil jen na Nino Schurtera!

Jestliže závod žen tvořila Kateřina Nash, mezi muži to byl Ondřej Cink (Multivan Merida). Dvadvacetiletý český šampion na nic nečekal a v druhém kole ve výjezdu zaútočil a svým soupeřům se vzdálil až na téměř půl minutu v polovině závdu. Náskok navýšil až na 40 vteřin v předposledním kole, pak začal ve skupince pronásledovatelů úřadovat mistr světa Nino Schurter (SUI, Scott Swisspower) a pomalinku vteřinku po vteřince stahovat. Do posledního šestého okruhu najížděl Cimbál přesně s půlminutou náskoku, na posledním mezičase ho pronásledovatelé stáhli o půlku a pod posledním výjezdem byli na jeho zadním kole....

Nino Schurter si ani přes defekt ve druhém kole nenechat vítěztví ujít, Ondrovi okamžitě ujel a dojel si pro třetí vítězství v řadě. Ondřej si dosprintoval pro skvělé druhé místo!

"Neuvěřitelné, tohle jsem fakt nečekal, dva dny jsem se tu trápil a byl z té nadmořské výšky nervózní. Ale v závodě to bylo jiné, když jsem jel první cítil jsem euforii a žádnou bolest. Doufal jsem, že to dokážu až do konce, ale Nino jel fakt skvěle. Zkoušel jsem ho ještě na závěr stáhnout, protože jsem viděl, že byl hotovej z toho, jak mě stahoval...," líčil po závodě šťastný Ondra Cink, který druhé místo ve světovém poháru staví výše než loňský titul mistra světa do 23 let. "Určitě je tohle větší úspěch, je to druhý místo mezi těmi absolutně nejlepšími na světě!"

Svou sestru napodobil Jan Škarnitzl, když si ve Vallnordu dojel pro svůj živodní osobáček ve světovém poháru. S utrženou přezkou na tretře dojel patnáctý.

To Jaroslav Kulhavý na Andorru vzpomínat vesele nebude, na 34. místě dojel naposledy někdy před 5 lety. "Jaroslav je hodně zklamaný, nemohl jet více než 80 % svého výkonu, sám neví, čím to je," řekl nám manažer týmu Beno Willeit.

Více se o závodě dočtete zde...


 

Výsledky muži Elite:
1. Nino Schurter (SUI, Scott Swisspower) 1:27:07
2. Ondřej Cink (Multivan Merida) +0:06
3. Stéphane Tempier (FRA, BH Suntour) +0:11
4. Maxime Marotte (FRA, BH Suntour) +0:31
5. Gerhard Kerschbaumer (ITA, Bianchi) +0:45
15. Jan Škarnitzl (Sram Rubena Trek) +2:28
34. Jaroslav Kulhavý (Specialiezd Racing) +5:18
39. Jiří Novák (Superior Brentjens) +5:55
75. Zdeněk Vobecký (Eleven Rubena Test team) -1 kolo

Kompletní přehled výsledků zde: www.uci.ch/templates/BUILTIN-NOFRAMES/Template1/layout.asp?MenuId=MTY4Nzk&LangId=1

Program - Světový pohár MTB - Vallnord, Andorra - 25.-28.7. 2013

Čtvrtek 25.7.
18:00 Sprint Eliminator - LIVE

Pátek 26.7.
13:15 DHI kvalifikace junioři
14:30 DHI kvalifikace ženy + muži Elite
17:00 XCO muži U23

Sobota 27.7.
9:00 XCO ženy U23
9:02 XCO juniorky
11:30 XCO ženy Elite - LIVE
14:00 XCO muži Elite - LIVE
16:30 XCO junioři

Neděle 28.7.
12:30 DHI finále junioři
14:15 DHI finále ženy Elite - LIVE
15:00 DHI finále muži Elite - LIVE

Zapojte se do diskuze

Mohlo by vás zajímat

  1. ZávodyFotogalerie: Kamptal Trophy - Langenlois 2024
    Fotogalerie: Kamptal Trophy - Langenlois 2024
  2. Ostatní závodyStupno zahájí domácí bikovou sezónu ve velkém stylu
    Stupno zahájí domácí bikovou sezónu ve velkém stylu
  3. Ostatní závodyPo královské etapě je v čele Cape Epic Beers s Grottsem. Hník s Petrušem v top 10, Kulhavý končí
    Po královské etapě je v čele Cape Epic Beers s Grottsem. Hník s Petrušem v top 10, Kulhavý končí
  4. Ostatní závodyCape Epic 2024: Stošek s Vakočem dnes plnili svou úlohu a skočili do top ten
    Cape Epic 2024: Stošek s Vakočem dnes plnili svou úlohu a skočili do top ten
  5. Ostatní závodyNino Schurter ukázal hlad po vítěztví na Cape Epic, s Carstensenem ovládli prolog
    Nino Schurter ukázal hlad po vítěztví na Cape Epic, s Carstensenem ovládli prolog
  6. Ostatní závodyAC Heating Cup odstartuje 30. března ve Stupně, Pohár Plzeňského kraje v Domažlicích
    AC Heating Cup odstartuje 30. března ve Stupně, Pohár Plzeňského kraje v Domažlicích

Vlož svůj komentář:

Pro vkládání komentářů je nutné být přihlášený.
Proto se, prosím, tedy buď přihlašte nebo registrujte.
  1. avatar
    #15 Adam Pilčík - vloženo: 01.08.2013 v 12:14:27

    Byla to perfektní podívaná! Gratulace všem, Katce, Ondrovi i dalším za skvělou reprezentaci naší zemičky. No a to, že se JK nedaří? No a co? Nikdo není nesmrtelný, každý má svou slabší chvilku! I třeba Absolon. Takže Jardo držím palce a ať se daří!

    odpověz na tento komentář
  2. avatar
    #14 slajd - vloženo: 27.07.2013 v 21:08:58

    odpověď na Strup — #6 No, myslím si, že ten pád v NMnM nebyl jediné, co ho vyřadilo z bojů o stupně. Ale jinak samozřejmě nejsem z těch, co by při jednom neúspěchu začali Jardu pomlouvat a shazovat.

    odpověz na tento komentář
  3. avatar
    #13 vlada - vloženo: 27.07.2013 v 20:46:26

    Ja uz sem alergickej na ty reci typu, co jarda nebo pepa udelali pro cesky narod. Copak oni jezdi na kole kvuli nasemu narodu? Ne maj to jako dobre placenou praci, v pripade jardy je z nej marketingovej nastroj speslu, neznam jinyho borce ktery by uprostred sezony menil bajk, nebo pri zavode steloval imbusem posed. Mozna kdyby ted min kecal a vic tomu dal kolem, bylo by to lepsi....

    odpověz na tento komentář
  4. avatar
    #12 Lou - vloženo: 27.07.2013 v 20:22:58

    odpověď na jamie — #11 Ten Sagan asi bude chytrý, když řekl takovou blbost:) Soudruhu, píše se rok 2013 kdy je povoleno kritizovat i fanoušky. Možná by se tobě i Saganovi zamlouval severokorejský režim, kde se kritizovat opravdu nesmí!

    odpověz na tento komentář
  5. avatar
    #11 jamie - vloženo: 27.07.2013 v 19:21:43

    Ano, Jardovi se tenhle svěťák nepoved, má teď trošku výsledky jak na houpačce, ale co, dokázal toho pro český biking snad už hodně ne? A jak už tu bylo napsáno, lámat nad ním hůl po jednom závodě je blbost. A gratulace Ondrovi, Katce a Honzovi a všem ostatním Čechům, tohle byl krásný český víkend v Andoře... PS: Jak řekl Sagan na Tour, fanoušci jsou od toho, aby fandili a podporovali, na kritiku mají v týmu sportovní ředitele! Tak!

    1. na tento komentář reaguje Lou — #12
    odpověz na tento komentář
  6. avatar
    #10 pavels - vloženo: 27.07.2013 v 18:38:27

    Gratulace Ondrovi a Katce. Před Jardou klobouk dolů, že to nezabalil. To chce opravdu morál šampióna se se závodem takhle rvát (znám to i z vlastní zkušenosti), když vás míjejí borci kterým "normálně" dáváte několik minut. Jardo ať to zase jezdí.

    odpověz na tento komentář
  7. avatar
    #9 Víta - vloženo: 27.07.2013 v 18:29:48

    Ano, lámejte hůl na Jardou . Vždyť se mu nedaří , tak proč mu to nedáte hned pořádně sežrat . To není žádný šampion , on je pouze troska. Vážení , vzpamatujte se, nechovejte se jako naši politici . My jsme sportovci a ač mezi sebou soupeříme, vždy jsme schopni po boji navzájem podivat do oči . Jarda je jenom jeden a ač nemá formu jako Nino nebo Ondra, tak jsem na něj patřičně hrdý a jsem rád za to co pro česky národ udělal . Jardo, Ondro a ostatní . Držím Vám palce ....

    odpověz na tento komentář
  8. avatar
    #8 Lapros - vloženo: 27.07.2013 v 18:19:09

    Mám obavy z "oficiálního" vyjádření, proč JK nezajel. Copak a kdo mu poradí co říkat? Někde jsem četl že Merida vlastní asi polovinu Specialized. Takže jí je jedno jestli je vpředu Cink nebo Kulhec:)

    odpověz na tento komentář
  9. avatar
    #7 -RL- - vloženo: 27.07.2013 v 17:44:37

    odpověď na gomez — #4 Klasický výrok malého čecháčka. Když byl Jarda na vrcholu, každý ho uznával. Teď, když má problémy, začíná ho většina odepisovat. Svět ale není černobílý. Cink je borec, ale za rok může mít problémy taky (ikdyž mu to samozřejmě nepřeju.) Nebo kdokoliv jiný ze špičky. Je to jen sport, a přestože jsou to profesionálové, neznamená to, že musí být jako stroje!

    odpověz na tento komentář
  10. avatar
    #6 Strup - vloženo: 27.07.2013 v 16:59:37

    Jára má nový kolo od středy a má uplně jinou geometrii než na jakou byl zvyklí na kolo si každý musí zvykat jinou dobu a Járovy to asi trvá trošku déle no.V takovýhle nadmořský výšce závodí podruhé...Myslím že Jára na tom tak blbě není dvě třetí místa ve SP a nebýt pádu v Novým Městě tak se rval určitě o bednu.

    1. na tento komentář reaguje slajd — #14
    odpověz na tento komentář
  11. avatar
    #5 Pavla Fojtíková - vloženo: 27.07.2013 v 16:57:48

    Gratulace i Katce. Super podívaná. Děkuji moc všem za podrobnou analýzu Jardy i Ondry, je to pro všechny velký přínos a věřím, že jim to budoucna moc pomůže. Jardo, drž se. Za mě,která miluje horská kola, jsi borec. Už ani kdybys nic nevyhrál, tak za tu Olympiádu a za to, co to pro všechny, co mají rádi mtb, přineslo, Ti patří velký dík a respekt. Držíme palce, ať se daří, jak je Tvým zvykem....

    odpověz na tento komentář
  12. avatar
    #4 gomez - vloženo: 27.07.2013 v 16:36:57

    Neříkám to poprvé a stojím si zatím . Jardovi se za poslední 2 roky povedl jediný závod a ted už říkám, bohužel, že to byla olympiáda. Cink by byl lepší šampion. Všichni okolo ví čím to je a jen on sám to neví. JEho brutální objemy jsou prostě k hovnu, když se jede na hodinu dvacet závod !!! Zapletal utavil Bogára a teď už i Kulheca, pokud se závod začne lámat a nastupují intenzity, tak je v krizi. Cimbal ma o polovinu kilometru min a jak jezdi. Proste vazeni diskutujici nezlobte se na me ale na co potřebuju mít peti az sestihodinove treninky když mam zavod 80 minut ? Zakladni objem ano ale pak uz intenzity. Zeptejte se Svycaru !! Jak trenuji !!!! Bohužel Jára nic, na poháru neni schopny dojet do petky stejne jako loni na mistráku. Je blbe kritizovat olympijskeho vítěze ale je to tak! Schurter, Cink, Fontana, od olympiady co závod tak tam prostě vepředu jsou, pokud nemaji neco s kolem, ale i ostatní . Fluckiger apodobně. Jarda už prostě není co býval. Šasmpion musí dokazat že je šampion na většině závodech co nastoupí. Pro mě jsou to Schurter, Absalon, Cink........... Jára jezdí půlku závodu z tréninku, jak sám říka po vetsine závodešch a k čemu mu to teda je ? NA co trénuje ? MS v maratonu taky nic....Já ani nevím co zajel ? Cape EPiC? A kdo tam byl ? Schurter který ladil na světáky ? Dobrý a dál ? Nobody !!!!! Tak a teď mě ukamenujte..;)

    1. na tento komentář reaguje ... — #
    2. na tento komentář reaguje jirka — #
    3. na tento komentář reaguje sovič — #
    4. na tento komentář reaguje -RL- — #7
    odpověz na tento komentář
  13. avatar
    #3 Terka - vloženo: 27.07.2013 v 15:56:25

    Koukala jsem živě a musím říct, že Jardovi to opravdu moc nejelo, zato Cimbál by si zasloužil to první místo. To samé samozřejmě i Kačky, která jela nádherně.

    odpověz na tento komentář
  14. avatar
    #2 aleš studený - vloženo: 27.07.2013 v 15:53:52

    Myslím, že Jarda už dobře ví, že zůstat na biku byla chyba. Dal na rady "manažera" Loffelmanna (kterému bylo jasné, že by na Jardu na silnici ztratil vliv) a vsadil na pochybnou jistotu a teď už začíná být pozdě. Popularita a přízeň publika je na MTB velmi vrtkavá a závodů málo, na rozdíl od silnice ... chce to víc odvahy a vlastního úsudku Jardo, protože bez odvahy není vítězství !

    odpověz na tento komentář
  15. avatar
    #1 slajd - vloženo: 27.07.2013 v 15:42:39

    Nedostal náhodou Zdeněk kola dvě?

    odpověz na tento komentář

redakční systém | ISSN 1803-5744