Specialized MTB Trilogy - první ryze český etapák

Ostřílení organizátoři z Teplic nad Metují přinášejí zkraje roku dobré zprávy. Přichystali pro vás první ročník etapového závodu Specialized MTB Trilogy...

Autor: Pressnews
Specialized MTB Trilogy - první ryze český etapák

Dobrou zprávu pro všechny opravdové bajkery přinášíme z právě se rodícího Bike resortu Broumovsko. Sudety, ať už bajkové nebo silniční, které se konají právě v tomto regionu, snad představovat nemusíme, ale úplně novou oficiální akcí, která by měla přispět k propagaci této východočeské oblasti, bude konečně první, ryze český etapový závod horských kol s názvem Specialized MTB Trilogy. Uskuteční se ve dnech 4. – 8. července 2012.

MTB Trilogy 2012

Za myšlenkou uspořádání závodu stojí Tomáš Čada (Redpointteam) a Véna Hornych s Honzou Kolajou (Sportchallenge). Centrem dění budou Teplice nad Metují a zámeček Bischofstein, známý krásným prostředím a pohodovou atmosférou.

Etapák se skládá z prologu a tří etap, jejichž tratě vedou většinou mimo veřejné komunikace a nabízejí to nejpěknější bajkování na Broumovsku.

MTB Trilogy 2012

Pořadí na startu 1. etapy určí středeční prolog, kterým bude 3 km dlouhá časovka na Kraví horu s převýšením 300 metrů. Čtvrteční první etapa dlouhá 66 km má název Jestřebí hory a převýšení 2200 metrů. V pátek se pojede druhá etapa s názvem Broumovské stěny, vedoucí většinou po trati legendárních Sudet s délkou 63 km a převýšením 2300 metrů. Sobotní třetí etapou je otevřený marathon horských kol Vraní hory, který má délku 73 km, celkové převýšení 2600 metrů a vede většinou po neznámých stezkách částečně na polské straně hranice.

V průběhu čtyřdenního klání ujedou jeho účastníci 205 km a nastoupají 7400 metrů. Všichni, kteří dokončí prolog a tři etapy, dostanou tričko "finisher". V sobotu večer proběhne na "Bišíku" slavnostní vyhlášení výsledků a bike party, kde se bude hrát, zpívat a tančit a plzeňské pivo poteče proudem. Neděle je vyhrazena pro regeneraci, návštěvu nedalekých skalních měst a návrat domů.

MTB Trilogy 2012

Závod bude vypsán pouze pro jednotlivce rozdělené na elitu a čtyři mužské a tři ženské věkové kategorie. V absolutním pořadí mezi muži i ženami se bude bojovat o nadstandardní finanční odměny a pro nejlepší ve věkových kategoriích budou připraveny unikátní pamětní ceny. Samozřejmostí je tombola věcných cen od MTB Trilogy 2012 - plakátsponzorů závodu. Do týmové soutěže se budou započítávat první tři závodníci(e) startující pod stejným názvem klubu.

Základní startovné začíná na 2500 Kč (při zaplacení do 14. 4. 2012) a zahrnuje mimo jiné i servis a úschovnu kol a pro prvních 100 přihlášených se zaplaceným startovným také pamětní tričko. Při přihlášení si lze objednat ubytování v místní škole, stravování formou polopenze ve školní jídelně, masáže po závodu, energetický balíček Estim a DVD s filmem a fotografiemi ze závodu.

Webové stránky závodu www.mtbtrilogy.cz a on-line přihlášky byly spuštěny 1. 1. 2012 v 00:00:01 a v současné době je přihlášeno 11 bikerů...

Za pořadatelský tým Tomáš Čada

Foto: Rob Trnka

Přečteno - 75611x Tagy: etapáky mtb trilogy
Zapojte se do diskuze

Mohlo by vás zajímat

  1. Ostatní závodyMaraton na Marsu. Další ostrovní "mini" etapáček na Kanárech
    Maraton na Marsu. Další ostrovní "mini" etapáček na Kanárech
  2. Ostatní závodyRakouský Alpen Tour oslaví čtvrtstoletí
    Rakouský Alpen Tour oslaví čtvrtstoletí
  3. Ostatní závodyZlatou rozlučku Avancinimu na Brasil Ride překazil Ferreira, Hník devátý
    Zlatou rozlučku Avancinimu na Brasil Ride překazil Ferreira, Hník devátý
  4. Ostatní závodyBiková sezona ještě nekončí. V Brazílii startuje Brasil Ride
    Biková sezona ještě nekončí. V Brazílii startuje Brasil Ride
  5. Český pohárAndorra Epic – Epilog
    Andorra Epic – Epilog
  6. Ostatní závodyDrsný a drsnější. MTB Trilogy 2023
    Drsný a drsnější. MTB Trilogy 2023

Vlož svůj komentář:

Pro vkládání komentářů je nutné být přihlášený.
Proto se, prosím, tedy buď přihlašte nebo registrujte.
  1. avatar
    #60 Mr.Datel - vloženo: 06.01.2012 v 18:12:33

    1) Závod je ojedinělej v ČR, a tak si pořadatel může nadiktovat cenu jakou uzná za vhodnou.

    2) Nemluvě o tom, že uspořádat závod, natož etapák, kterej povede TERÉNEM, není vůbec žádná pr*el. Legislativní wopruz je neskutečnej a zmapovat lokality zabere taky spoustu času.

    3) Velká řada těch, co tady remcaj nad cenou, by se měla zamyslet taky nad tím, jestli ty jejich karbony, XTRka, crossmaxy, sidy apod. jsou zase adekvátní jejich výkonnosti a jestli by pak třeba nezbylo taky na ňáký pěkný bikový zážitky.

    4) Pořadatel závodů se rozhodně nerovná charita.

    5) Takže trénujte, chytráci, třeba dosáhnete na prizemoney! ;-)

    1. na tento komentář reaguje Josef — #61
    odpověz na tento komentář
  2. avatar
    #59 Josef - vloženo: 06.01.2012 v 18:06:05

    odpověď na Vena — #55 Dohoda platí tak jak jsme si dnes upekli po e-mailech. Něco mi říká, že budu valit sud a v podpaží budou ty bohemky. Každopádně se na to těším a pokusím se na to kvalitně připravit (na závod, ne na to valení sudu)v možnostech hobby závodníka.

    odpověz na tento komentář
  3. avatar
    #58 Láďa - vloženo: 06.01.2012 v 09:00:02

    Nevím jestli opravdu srovnávat tenhle etapák se závody "okolo měst" stačí mrknout na to převýšení :-) . A taky bych určitě neporovnával startovné za etapák s několika samostatnými závody, protože já jel třeba letos sudety, a měl jsem sice sebou přítelkyni takže ubytko na jednu noc lehce dražší ale jinak mne třeba tento jeden závod stál co se týká cesty, startovného, nějakého jídla atd stál necelé 3tis. A těžko soudit něco co ještě neproběhlo, třeba se to po etapáku na stánkách bude hromadit větami typu " díky za skvělý zážitek, organizaci atd" Je potřeba brát v potaz že je to první ročník a pořadatelé opravdu neví kolik bude lidí a jak vše proběhne, třeba se chytne příští rok dobrej sponzor a bude to za 1500,- :-) já uvažuji hodně že se přihlásím ale to převýšení ve mne budí celkem i respekt... :-) každopádně přeji pořadatelům hodně trpělivosti a jsem rád že bude první ryze český etapák, pokud ne letos příští rok tam budu!!! Lalin

    odpověz na tento komentář
  4. avatar
    #57 lukas.burda - vloženo: 05.01.2012 v 22:24:53

    odpověď na Honza.k — #53 cau Honzo, sud Pilsneru tam urcite nedodame, nedelame to, je to sportovni akce takze tam bude jen Birell. toho tam muzes vypit kolik chces. pokud chces jet nejaky zavod a neplatit ho, sleduj www.facebook.com/jezdimenakole, Birell celou lonskou sezonu rozdaval startovny na vetsinu zavodu v CR (ty co Birell sponzoruje), chteli jsme fotku a report (tady si precti napr ucastnika silnicnich Sudet, mozna pochopis ze spickove poradatelstvi neni zdarma https://www.facebook.com/note.php?note_id=10150332651644126 ). mej se

    odpověz na tento komentář
  5. avatar
    #56 Jaroslav Aster - vloženo: 05.01.2012 v 22:11:31

    odpověď na zdeněk Š — #50 V tom případě se omlouvám, moje chyba. Měl jsem zafixované z minula, že v základním startovném na MTB Trophy je ubytování ve škole. Pokud není, tak ano, souhlasím, že na tom jsou MTB Trophy i MTB Trilogy stejně, respektive MTB Trilogy o něco lépe.

    odpověz na tento komentář
  6. avatar
    #55 Vena - vloženo: 05.01.2012 v 21:25:58

    odpověď na Josef — #52 Ahoj Josefe proto ze mam tak nejak pocit ze vetsina tech co se jim to nezda nema ani paru o cem to je tak ti ucinim nabidku: Dam ti startovne zdarma, kdyz ale nedojedes tak na pocest tem co dejeli slavnostne pri vyhlaseni predas sud piva a basu sampanskyho. Ted napis jak se jmenujes a pomoci emailu ktery zde pouzivas se prihlas. Ted sem zvedavej jestli si jen pisalek nebo biker. Pak muzes napsat jaky to bylo ;-)

    1. na tento komentář reaguje Josef — #59
    2. na tento komentář reaguje ulipik — #142
    3. na tento komentář reaguje algheroteam — #180
    odpověz na tento komentář
  7. avatar
    #54 Vena - vloženo: 05.01.2012 v 21:21:23

    odpověď na Honza.k — #53 Je videt ze si se mnou nejel autem, je jen malo ldi co nerekli hele ja si to radsi sejdu :-D FXB673 . Lukase se musim zastat myslim ze pro ceske mtb dela maximum co umi. A kolik se diky nemu podporuje sportovnich akci a bikeru

    odpověz na tento komentář
  8. avatar
    #53 Honza.k - vloženo: 05.01.2012 v 21:07:13

    To vite, pan L.Burda dovali becku birelu a plzne a jede zdarma. Proto cenu neresi. ;) a duvody Veny pri nejmensim zajimave ;) rozbije se auto,motorka..... Dobryyyy ;)

    1. na tento komentář reaguje Vena — #54
    2. na tento komentář reaguje lukas.burda — #57
    odpověz na tento komentář
  9. avatar
    #52 Josef - vloženo: 05.01.2012 v 19:57:10

    odpověď na Vena — #40 Poslední větou ve Vašem příspěvku jste klesl opravdu hodně, ale je to jedno... Fakta 1) uspořádat podobnou akci je velká práce 2) máte můj respekt 3) vadí mi urážení ostatních 4) 2500 je cena ok, ale prostě za ty kačky se toho zdá málo 5) at už to děláte pro peníze, nebo pro radost, není třeba se obhajovat - Vy víte proč to děláte a lidi kolem Vás snad taky.

    1. na tento komentář reaguje Vena — #55
    2. na tento komentář reaguje Bulda — #
    odpověz na tento komentář
  10. avatar
    #51 bobo - vloženo: 05.01.2012 v 19:13:19

    Tak Beskidy MTB Trophy 2012 začínalo na nižších cenách a s vyšším standardem. Dnes je ale situace v Istebné jiná, ubytování a stravování ve škole nebude. V obci je spousta penzionů a staví se další hotely a chaty a lanovky. Obec která to taky finančně podporuje tak dává šanci přímo místním lidem,aby si vydělali na ubytku a stravování. Je to taková podpora místních 5 dní v roce. Takže to je za ty dotace. Jinak Beskidy jsou v jiné situaci, bez velké reklamy bylo vloni naplněno (limit 500), jezdí tady hodně zahraničních, poslední roky i bohatých Rusů a ti cenu posunují, bohužel !

    Nejvíce to je patrné na účasti ze Slovenska, která je rok co rok nižší.

    MTB Trilogy si možná nasadilo laťku vysoko, srovnali cenu s akcemi Grzegorze Golonka.Ale pokud neosloví zahraniční bikery tak nevím zda se limit naplní.Zatím je to česká záležitost.

    1. na tento komentář reaguje Fanda — #64
    odpověz na tento komentář
  11. avatar
    #50 zdeněk Š - vloženo: 05.01.2012 v 18:37:13

    odpověď na Jaroslav Aster — #46 Ahoj Jardo!

    Koukal jsem na propozice MTB Trophy a v paketu Standart jsem žádné spaní nenašel.Je srovnatelný S MTB Trilogy. Dříve se v škole spalo, ale letos jsou změny. Je zajívavé, že v škole spalo odhadem 20-30 závodníků, na to že startuje 350-400 lidí!? A první etapa také není plnohodnotná, startuje se až v poledne. Dá se říci, že oba etapáky jsou na tom +- stejně.

    Pokud bude jenom trošku dobré počasí, spaní v stanu v parku není špatný.

    1. na tento komentář reaguje Jaroslav Aster — #56
    odpověz na tento komentář
  12. avatar
    #49 peteke - vloženo: 05.01.2012 v 18:30:05

    odpověď na MartaZx — #47 když se ti zdá ,že na tom tak moc zbohatnou a ty máš zřejmě lehce přes 10tis jak píšeš,tak zkus zvednout zadek udělej etapák,třeba taky zbohatneš,ale dovolím si o tom pochybovat..

    odpověz na tento komentář
  13. avatar
    #48 Jitka - vloženo: 05.01.2012 v 18:07:00

    Dle vlastní zkušenosti s pořádáním jak jednodeního xc i s pomocí na vícedením etapáku moc dobře vím že to není výdělečná akce a kolikrát těch pár korun skoro za ty starosti, problémy a nervy nestojí. A srovnávat startovné se zavedenými závody a etepáky nejde, za nimi doopravdy stojí velcí sponzoři...např, i u zmiňovaného MTB Trophy, které je také částečně Vénovým dílem, tam je vícero sponzorů a polský pořadatel na to dostává dotace z kraje..

    odpověz na tento komentář
  14. avatar
    #47 MartaZx - vloženo: 05.01.2012 v 17:57:25

    Véno já psal že to dá hodně práce - to je jasné a klobouk dolů před každým kdo pořádá závody! Jen souhlasím z pár lidma co píší rozumné komentáře že je zbytečně vysoké startovné když v tom není nic navíc. A pro LB: nevím kolik máš výplatu... Až budou lidi brát třeba 30tisíc tak na ty etapaky co píšeš můžou jet. Hodně lidi má lehce přes desítku a to pak 2500 je hodně když k tomu připočtou ještě jídlo, ubytko, dopravu tak to není levná záležitost... Ale to už je mimo téma a nemá smysl to rozebírat. Spoustě lidi to zaplatí tým, nebo sponzor. Hodně lidi takové částky neřeší tak myslim že na startu bude plno což by bylo pro sport a strýčka ideální :-) Snad zbyde i zasloužená odměna na dřiče Vénu, Ptáka atd.

    1. na tento komentář reaguje peteke — #49
    odpověz na tento komentář
  15. avatar
    #46 Jaroslav Aster - vloženo: 05.01.2012 v 15:53:59

    odpověď na lukas.burda — #44 Myslím, že tento typ posměšných komentářů není dobrý pro obhajobu nějaké skutečnosti. Každý má právo na svůj názor, pokud to někomu připadá drahé, tak je to podle mě v pořádku. Co podlě mě není v pořádku je proti argumentace tím nejdraším co v etapácích existuje.

    Ber to tak, že jsi člověk, který má 2500kč a chceš si zazávodit. Za tyto peníze lze v České republice objet čtyři zajímavé dlouhé maratony, tj. člověk za tyto peníze dostane v určitém ohledu více. Porovnat to lze i s MTB Trophy, které stojí 3000kč, včetně ubytování ve škole a jsou v tom čtyři plnohodnotné etapy.

    Každopádně já Vénovi fandím a držím mu palce ať se akce podaří. Vím kolik to dá práce a dokážu si představit jak je to byrokraticky náročné, např. oproti Polsku, kde se spousta věcí řešit nemusí.

    1. na tento komentář reaguje zdeněk Š — #50
    odpověz na tento komentář
  16. avatar
    #45 Kuba - vloženo: 05.01.2012 v 15:46:49

    odpověď na lukas.burda — #44 V porovnání s těmi tvými slovutnými etapáky je to bezesporu za hubičku. Jakkoli to porovnání kulhá, silně na obě nohy. (: Inu aspoň skromné ubytko a kus žvance by to sneslo.

    odpověz na tento komentář
  17. avatar
    #44 lukas.burda - vloženo: 05.01.2012 v 15:17:30

    odpověď na Jan — #39 to vis ze jo:) 2500 je drahy :D svet se posral, 2500 je moc za etapak:D a nejlepsi dovolena je jet autem nacpanym jidlem na druhou stranu evropy, protoze tam je bomba kemp za 8EUR/osoba noc :D

    1. na tento komentář reaguje Kuba — #45
    2. na tento komentář reaguje Jaroslav Aster — #46
    odpověz na tento komentář
  18. avatar
    #43 bobo - vloženo: 05.01.2012 v 12:33:27

    Véno podle programu bude každý večer Kino. Doufám, že tam budou aktualní denní reporty a závody v pití tupláka jako na Schwarzwaldu ...

    odpověz na tento komentář
  19. avatar
    #42 Kurri22 - vloženo: 05.01.2012 v 12:14:00

    Nevím, co tady řešíte. Ano, 2500 Kč, je možná trochu víc, než by mohlo být, ale nikdo nikoho nenutí, aby tam jezdil, ne?

    Říká se tomu tržní ekonomika, pořadatel si může dát cenu, jakou chce, když věří, že na tom neprodělá. A vzhledem k 500 místům jsem si skoro jistý, že kapacitu naplní i při 2500 Kč. Takže asi tak.

    odpověz na tento komentář
  20. avatar
    #41 McBlacky - vloženo: 05.01.2012 v 11:55:54

    držím palce Véno ať to klapne. Letos jsme si se Šári už vybrali jiný etapák. Je ale možný, že ve šrajtofli najdu nějakou pětku navíc a pak se uvidíme na startu :)

    odpověz na tento komentář
  21. avatar
    #40 Vena - vloženo: 05.01.2012 v 11:44:01

    odpověď na MartaZx — #34 No to se ti jen zda ze nemusi, neni to jako delat jednorazovou akci ta se da pripravit daleko lip. Nezapomen ze treba znaceni se musi delat den pred zavodem tak ze na nej potreba daleko vic lidi kdyz musi bejt 100 pro pripraveny na dalsi den. To znamena mit i rezervy neni to prvni etapak kterej znacime. Muze se vy... uplne vsechno. Za deste proste po 12 hodinach zanceni dostanou znancici horecku a druhej den nemuzou, auto , motorky , ctyrkolka to vse se muze porouchat. Pokud chce jet na poradnej etapak kde se to premistuje zkus www.mtbchallenge.com to sem zvedav co pak budes rikat ze je jednoduchy zabezpecit etapak. Hlavni problem ceny je, ze to neni masova akce tak ze se naklady nerozpocitaji mezi 1000 lidi ale jen mezi cca pocitame 250. Navic to neni poviny tak ze kdo chce at jede. Vsechny rad uvidim na startu. Kdo nechce at nejede a penize muze treba co ja vim prohulit nebo prosukat (to nevim jestli mu to bude na noc stacit)

    1. na tento komentář reaguje Josef — #52
    odpověz na tento komentář
  22. avatar
    #39 Jan - vloženo: 05.01.2012 v 11:35:58

    odpověď na lukas.burda — #38 Nestovnávej pořád zahraničí a u nás. V Němcku je průměrný plat 1900Euro měsíčně a jídlo levnější než u nás. Prostě za 3 km časovku, která není pořadatelsky nijak náročná a za tři 60km dlouhé etapy je staretovné drahé.

    Za 2500Kč nic nemám (tričko nepočítám), jídlo, ubytování prostě nic. To pak vychází na jednu etapu okolo 800Kč, což je prostě hodně. Cením si práci pořadatelů, ale tohle vážně ne.

    1. na tento komentář reaguje lukas.burda — #44
    odpověz na tento komentář
  23. avatar
    #38 lukas.burda - vloženo: 05.01.2012 v 11:23:58

    btw:

    Cape Epic: 90.000 pro tym, bez letenky..

    Titan Desert: 50.000 jednotlivec, je v tom jidlo, bydleni v pousti a doprava kola z Bracy... bez letenky

    Brasil ride: 28.000, spani ve stanech a jidlo. bez letenky..

    Haute Route (silnicni etapak): 31.000, bez jidla, je v tom dres + sortky..

    takhle bych mohl pokracovat dal a dal.. Smesne jsou tady komentare typu jak je to drahy, ci jak na tom nekdo vyrejzuje mraky penez. Cena 2500 je dle meho nazoru dumpova...

    1. na tento komentář reaguje Jan — #39
    odpověz na tento komentář
  24. avatar
    #37 lukas.burda - vloženo: 05.01.2012 v 11:10:31

    odpověď na MartaZx — #35 to vis ze jo:) a pivo bude zpatky za 2,90, praci budou mit vsichni a etapak bude stat 500 Kc a budes bydlet v ubytovne ROH.

    odpověz na tento komentář
  25. avatar
    #36 Marčelo - vloženo: 05.01.2012 v 10:27:04

    a pro srovnání: například Transalp, který jsem loni absolvoval je základní cenovka 625 Euro.je to sice na 8 dní, ale ta cena je pořát trochu jinde než u Vény. Véna a další s tím mají opravdu práci, kdežto tady to vždycky hodili po šotolinové cestě přes dva kopce, a člověk musel umět jenom šlapat. a ostatní etapáky jsou s cenovkama ještě úplně jinde. tak si snad každý uvědomí, že 2500,- za tento etapáček je naprosto přijatelný...

    odpověz na tento komentář
  26. avatar
    #35 MartaZx - vloženo: 05.01.2012 v 10:24:50

    Strejček Skrblík z RP by do toho nešel kdyby to neměl dobře spočítané! :-) Ano dá to práci... Hodně práce uspořádat, ale je směšné že za 2500,- není spaní ve škole, nebo jídlo! Leda že by na jedné z občerstvovaček byly holky nahoře bez! To bych pak cenu pochopil! Ale za pár banánů, gelů či pití je to přemrštěné to mi nikdo nevymluví. Kor když celý ten cirkus nemusí každý den nikam stěhovat jak tomu je při jiných etapákách.

    1. na tento komentář reaguje lukas.burda — #37
    odpověz na tento komentář
  27. avatar
    #34 MartaZx - vloženo: 05.01.2012 v 10:24:49

    Strejček Skrblík z RP by do toho nešel kdyby to neměl dobře spočítané! :-) Ano dá to práci... Hodně práce uspořádat, ale je směšné že za 2500,- není spaní ve škole, nebo jídlo! Leda že by na jedné z občerstvovaček byly holky nahoře bez! To bych pak cenu pochopil! Ale za pár banánů, gelů či pití je to přemrštěné to mi nikdo nevymluví. Kor když celý ten cirkus nemusí každý den nikam stěhovat jak tomu je při jiných etapákách.

    1. na tento komentář reaguje Vena — #40
    odpověz na tento komentář
  28. avatar
    #33 bobo - vloženo: 05.01.2012 v 10:11:17

    Cenu tvoří trh...Jedete MTBtrilogy nebo fandit fotbalistům ? Je to taky bez ubytka a stravy. Cena vstupenek se pohybuje od 30 do 120 eur na zápasy ve skupinách až po 600 eur za nejlepší místa na finálové utkání.

    odpověz na tento komentář
  29. avatar
    #32 mario - vloženo: 05.01.2012 v 09:26:16

    Vsem,kteri remcaj nad cenovkou 2500,- bych doporucil at se tam jedou podivat az se zavod pojede!

    Budete si rvát vlasy, ze jste nejeli, ale hlavne pochopite kam vetsina penez jde... Za 2500,- to je fakt zadarmo!

    odpověz na tento komentář
  30. avatar
    #31 ZdeněkŠ - vloženo: 05.01.2012 v 08:57:06

    odpověď na Pavel.ctvas — #29 Na www.mtbtrilogy.cz jdete na úvod, tam na starovní listinu. Dostanete se na Sportchallenge a tam klepnete na přihlášení závodů.

    odpověz na tento komentář
  31. avatar
    #30 katko - vloženo: 05.01.2012 v 08:12:08

    odpověď na lukas.burda — #28 absolútny súhlas...;)

    odpověz na tento komentář

redakční systém | ISSN 1803-5744