Specialized MTB Trilogy - první ryze český etapák

Ostřílení organizátoři z Teplic nad Metují přinášejí zkraje roku dobré zprávy. Přichystali pro vás první ročník etapového závodu Specialized MTB Trilogy...

Autor: Pressnews
Specialized MTB Trilogy - první ryze český etapák

Dobrou zprávu pro všechny opravdové bajkery přinášíme z právě se rodícího Bike resortu Broumovsko. Sudety, ať už bajkové nebo silniční, které se konají právě v tomto regionu, snad představovat nemusíme, ale úplně novou oficiální akcí, která by měla přispět k propagaci této východočeské oblasti, bude konečně první, ryze český etapový závod horských kol s názvem Specialized MTB Trilogy. Uskuteční se ve dnech 4. – 8. července 2012.

MTB Trilogy 2012

Za myšlenkou uspořádání závodu stojí Tomáš Čada (Redpointteam) a Véna Hornych s Honzou Kolajou (Sportchallenge). Centrem dění budou Teplice nad Metují a zámeček Bischofstein, známý krásným prostředím a pohodovou atmosférou.

Etapák se skládá z prologu a tří etap, jejichž tratě vedou většinou mimo veřejné komunikace a nabízejí to nejpěknější bajkování na Broumovsku.

MTB Trilogy 2012

Pořadí na startu 1. etapy určí středeční prolog, kterým bude 3 km dlouhá časovka na Kraví horu s převýšením 300 metrů. Čtvrteční první etapa dlouhá 66 km má název Jestřebí hory a převýšení 2200 metrů. V pátek se pojede druhá etapa s názvem Broumovské stěny, vedoucí většinou po trati legendárních Sudet s délkou 63 km a převýšením 2300 metrů. Sobotní třetí etapou je otevřený marathon horských kol Vraní hory, který má délku 73 km, celkové převýšení 2600 metrů a vede většinou po neznámých stezkách částečně na polské straně hranice.

V průběhu čtyřdenního klání ujedou jeho účastníci 205 km a nastoupají 7400 metrů. Všichni, kteří dokončí prolog a tři etapy, dostanou tričko "finisher". V sobotu večer proběhne na "Bišíku" slavnostní vyhlášení výsledků a bike party, kde se bude hrát, zpívat a tančit a plzeňské pivo poteče proudem. Neděle je vyhrazena pro regeneraci, návštěvu nedalekých skalních měst a návrat domů.

MTB Trilogy 2012

Závod bude vypsán pouze pro jednotlivce rozdělené na elitu a čtyři mužské a tři ženské věkové kategorie. V absolutním pořadí mezi muži i ženami se bude bojovat o nadstandardní finanční odměny a pro nejlepší ve věkových kategoriích budou připraveny unikátní pamětní ceny. Samozřejmostí je tombola věcných cen od MTB Trilogy 2012 - plakátsponzorů závodu. Do týmové soutěže se budou započítávat první tři závodníci(e) startující pod stejným názvem klubu.

Základní startovné začíná na 2500 Kč (při zaplacení do 14. 4. 2012) a zahrnuje mimo jiné i servis a úschovnu kol a pro prvních 100 přihlášených se zaplaceným startovným také pamětní tričko. Při přihlášení si lze objednat ubytování v místní škole, stravování formou polopenze ve školní jídelně, masáže po závodu, energetický balíček Estim a DVD s filmem a fotografiemi ze závodu.

Webové stránky závodu www.mtbtrilogy.cz a on-line přihlášky byly spuštěny 1. 1. 2012 v 00:00:01 a v současné době je přihlášeno 11 bikerů...

Za pořadatelský tým Tomáš Čada

Foto: Rob Trnka

Přečteno - 75543x Tagy: etapáky mtb trilogy
Zapojte se do diskuze

Mohlo by vás zajímat

  1. Ostatní závodyZlatou rozlučku Avancinimu na Brasil Ride překazil Ferreira, Hník devátý
    Zlatou rozlučku Avancinimu na Brasil Ride překazil Ferreira, Hník devátý
  2. Ostatní závodyBiková sezona ještě nekončí. V Brazílii startuje Brasil Ride
    Biková sezona ještě nekončí. V Brazílii startuje Brasil Ride
  3. Český pohárAndorra Epic – Epilog
    Andorra Epic – Epilog
  4. Ostatní závodyDrsný a drsnější. MTB Trilogy 2023
    Drsný a drsnější. MTB Trilogy 2023
  5. Ostatní závodyAndorra Epic – etapa první. Cítím se jak zbitý pes
    Andorra Epic – etapa první. Cítím se jak zbitý pes
  6. Ostatní závodyAndorra Epic - Pokračování třetí, cesta
    Andorra Epic - Pokračování třetí, cesta

Vlož svůj komentář:

Pro vkládání komentářů je nutné být přihlášený.
Proto se, prosím, tedy buď přihlašte nebo registrujte.
  1. avatar
    #30 katko - vloženo: 05.01.2012 v 08:12:08

    odpověď na lukas.burda — #28 absolútny súhlas...;)

    odpověz na tento komentář
  2. avatar
    #29 Pavel.ctvas - vloženo: 05.01.2012 v 01:00:22

    odpověď na Vena — #15 Zatím jsem na webu mtbtrilogy nenašel přihlášku na ten samostatný matathon...

    1. na tento komentář reaguje ZdeněkŠ — #31
    odpověz na tento komentář
  3. avatar
    #28 lukas.burda - vloženo: 04.01.2012 v 22:40:10

    no ja nevim... asi jsem jediny, ale cena 2500 za etapak me prijde naprosto v poradku... pokud chcete jet etapak venku tak vam to vyskoci 10x nahoru a neni v tom vubec nic navic, zadny ubytovani....

    samozrejme beru ze to je srovnavani jablek s hruskama, ale kolik stoji Cape Epic, Transalp, Desert ride atd... tady mate krasny zavod luxusnim prostredim, myslim ze ubytko v Teplicich nestoji tolik co apartman v Rakousku (pokud byste jeli zminovany Transalp / Alpentour)... vubec mi neni jasny v jakych relacich zijete.. poradani zavodu v CR neni takovy zlaty dul jako si vetsina z vas mysli...

    jel jsem dost KPZ, jel jsem dost "mensich zavodu", v tomhle srovnani si radeji priplatim za KPZ, protoze se servisem neda srovnat se zavodem nekde na vesnici kde je blba casomira, jidlo se neda, sprchy jsou ve vojenskym stanu a pri trochu stesti jdou.. tady je to startovny opravdu smesny a je to natazeny nejlepsima terenama na bike co tady najdete.. za zazitky se plati :)

    1. na tento komentář reaguje katko — #30
    odpověz na tento komentář
  4. avatar
    #27 redpoint - vloženo: 04.01.2012 v 21:34:34

    odpověď na Jan — #26 Bacha na to Jene, není 60km jako 60km :-).znáš nějaký levnější bajkový etapáček?

    odpověz na tento komentář
  5. avatar
    #26 Jan - vloženo: 04.01.2012 v 21:30:07

    odpověď na redpoint — #24 Nikdo po Vás nechce, aby jste to dělali zadarmo. Kdyby byla cena o 1000Kč levnější, tak na tom taky vyděláte a všichni z nás budou spokojeni. Ale dát 2500Kč za základní startovné, v kterém mám "hov**" a pojedu 3 etapy po 60km je malinko mimo mísu.

    1. na tento komentář reaguje redpoint — #27
    odpověz na tento komentář
  6. avatar
    #25 slajd - vloženo: 04.01.2012 v 20:42:55

    odpověď na Josef — #22 Nevím kde jste tohle vyčetl. Tady bylo pouze řečeno, že tento etapák nebude podobný závodům typu kpž a že bude pro jezdce lépe technicky a fyzicky vybavené, což je jen dobře, protože moc takových závodů pro širší veřejnost není. Prostě tyto tratě nebudou pro začátečníky a stejně tak Vena neřekl že hned sedl na kolo a vše uměl, nejspíš se taky musel vypracovat, takže tyto řeči jsou trochu mimo.

    odpověz na tento komentář
  7. avatar
    #24 redpoint - vloženo: 04.01.2012 v 19:51:05

    Možná, že za rok za stejné startovné bude v ceně i ubytování. Letos to je pro nás krok do neznáma, ale budeme se na 100% snažit, aby byli všichni zúčastnění za své investované prostředky spokojeni. Už se na tuto bajkovou dovolenou všichni docela těšíme... držíme se hesla bajkeři bajkerům.A pokud to má mít budoucnost, s čímž počítáme, tak to hold zadarmo dělat nejde...

    1. na tento komentář reaguje Jan — #26
    odpověz na tento komentář
  8. avatar
    #23 Boban - vloženo: 04.01.2012 v 19:42:02

    Škoda, že není vypsaná kategorie pod těch 19 let:(

    odpověz na tento komentář
  9. avatar
    #22 Josef - vloženo: 04.01.2012 v 19:25:14

    odpověď na Vena — #20 CO člověk, to názor. A to je moc dobře. Respektuji každého, kdo se do podobné akce pustí a podaří se mu ji zrealizovat. Ale cena mi přijde vysoká z čistě ekonomického pohledu Má dati - Dal (zaplatil - získal). Osobně dám klidně 5tis. za startovné na dobrém závodě, kde se potkám s přáteli a užiji si super akci. Bohužel jsem na kole začal jezdit dost pozdě a nejsem tak dobrý v technice (učím se a zlepšuji se), tak spadám do kategorie bikeru, kterými Vy pohrdáte, protože Vy jste sedl na kolo a hned jste všechno uměl. Přeji ať se akce vydaří a jistě kouknu na nějaké fotky až akce proběhne.

    1. na tento komentář reaguje slajd — #25
    odpověz na tento komentář
  10. avatar
    #21 Jaroslav Aster - vloženo: 04.01.2012 v 18:52:06

    odpověď na Vena — #20 Já osobně doufám, že ty trasy dělat jinak nebudeš :-). Lidé a trasy jsou dva důvody, proč se toho chci zůčastnit.

    odpověz na tento komentář
  11. avatar
    #20 Vena - vloženo: 04.01.2012 v 18:12:54

    Podivejte je to jednoduchy neni problem udelat etapak 3x 50km po lesnich asfaltkach nebo sotolinkach, kde bude trat takova aby ji projelo kdejaky Pako co ma si i carbonovy trenyrky ale predni kolo nadhodit neumi. Kdyz neco nesjede tak jde za poradatelem ze je kamos sponzora a ze to nejde aby tam byly takovy brutalne nebezpecny mista. V cili budou nejaky nudle (zkuste snist za 10 korun nejlevnejsich spaget a k tomu za 10 korun instantni omacky plny ecek to ani nesnite co toho bude). Do eteru se napise ze se jedna o extremni zavod podhurim krkonos. Jeste mesic po zavodech vas budou otravovat z bank , pojistoven atd jestli nepotrebujete jejich sluzbu ze byli sponzori... Potom opravdu prijede na zavod 800-1000 pacientu. Naklady se rozmnelni, startovny pak muze bejt klidne 1500 kc. Ale tak to opravdu delat nechci. Takovy zavody osobne nesnasime tak je nebudem delat.

    Chcem udelat poradnej zavod kam prijedou lidi kteri si chteji uzit volno a je to pro ne vyzva projet to. Kdy neco nahodou nesjedou tak to proste sebehnou (to oni si zanadavaj)pak si daj v cili pivo a budou rokovat jestli to bylo lepsi z prava nebo z leva nebo dropnout stredem. Pak je potkame mesic po zavode jak si to nacvicujou kdyz uz to videli na dvd ze to opravdu jde. Na takovy zavod ale neprijede to zblbli stado ovci ale bikeri kterych neni tolik tak ze naklady na hlavu jsou vetsi.

    1. na tento komentář reaguje Jaroslav Aster — #
    2. na tento komentář reaguje Jaroslav Aster — #21
    3. na tento komentář reaguje Josef — #22
    odpověz na tento komentář
  12. avatar
    #19 Jaroslav Aster - vloženo: 04.01.2012 v 17:32:41

    odpověď na Vena — #18 odpověď na Mufan — #16 Loni jsem se účastnil jako "divák" značkování jedné trasy MTB Challenge a po tomto zážitku mám veliký respekt k lidem, kteří to dělají.

    Každopádně i já se přikláním k tomu, že pokud v té základní ceně není spaní ve škole na karimatce a musí se to doplácet zvlášť, tak je to drahé, ale i tak pojedu, protože vím, že si dobře zajezdím. Beru to jako dovolenou, tak na cenu tolik nehledím :-).

    1. na tento komentář reaguje tomas — #
    odpověz na tento komentář
  13. avatar
    #18 Vena - vloženo: 04.01.2012 v 16:59:24

    odpověď na Mufan — #16 No vis ale pro me je dost urazka kdyz nekdo srovnava trasu okolo mest s bikovym zavodem. Prijed kdyz daz ciste vsechny sjezdy mas u me Litrovku rumu. Pak mozna pohopis kolik prace da pseudo mtb zavod a mtb zavod

    1. na tento komentář reaguje Jaroslav Aster — #19
    odpověz na tento komentář
  14. avatar
    #17 vilík - vloženo: 04.01.2012 v 16:30:09

    myslim že srovnavat jednotlivé maratony a etapák nelze, tohle je o něčem jiným...hlavně tratě (kdo jel mtbchallenege ví o čem mluvim) atmosféra, lidi kolem...je to asi dražší, ale zážitek obrovskej...

    odpověz na tento komentář
  15. avatar
    #16 Mufan - vloženo: 04.01.2012 v 15:26:49

    Píšete, že KPŽ je dlouhé 50km a stojí 600Kč. To by pak Sudety dlouhé 125km stály 1200Kč. Prolog je 3 km dlouhá časovka, kde není krom značení co vymýšlet a pak tu jsou 3 etapy po 70km. Tedy základní startovné na celý podnik by mělo začínat cca na 1500Kč. Ale jak zde již někdo psal, kdo chce dát 2500Kč, ať je dá. PS: jsou tu závody "okolo" měst, kde je délka tratě přibližně stejná a určitě se neplatí za 3 závody 2500Kč.

    1. na tento komentář reaguje Vena — #18
    2. na tento komentář reaguje Jaroslav Aster — #19
    odpověz na tento komentář
  16. avatar
    #15 Vena - vloženo: 04.01.2012 v 15:03:23

    Sobotni etapa se jede zvlast i jako maratonek. Sem to projizdel a myslim ze se me podarilo najit par velice zajimavejch useku :-D

    1. na tento komentář reaguje Pavel.ctvas — #29
    odpověz na tento komentář
  17. avatar
    #14 ZdeněkŠ - vloženo: 04.01.2012 v 14:36:35

    odpověď na vlada — #12 Však to není povinná akce SSM. Každý má svobodnou volbu.odpověď na Josef — #6

    odpověz na tento komentář
  18. avatar
    #13 Kuba - vloženo: 04.01.2012 v 14:23:04

    odpověď na vlada — #12 Prosím tě, mohl bys být konkrétní? Napiš názvy závodů, rád bych to objel, když to nemám taj daleko. Díky moc.

    odpověz na tento komentář
  19. avatar
    #12 vlada - vloženo: 04.01.2012 v 14:07:24

    600 Kč je startovné na kolo pro život, jsou o dost levnější závody ve východních čechách, které mají zajímavý tratě - lázně bělohrad, česká třebová, ústí nad orlicí...

    1. na tento komentář reaguje Kuba — #13
    2. na tento komentář reaguje ZdeněkŠ — #14
    odpověz na tento komentář
  20. avatar
    #11 vilík - vloženo: 04.01.2012 v 11:56:21

    Máš recht Véno!!!...jedu a už se těšim, ikdyž tě místy budu určitě proklínat:-)

    odpověz na tento komentář
  21. avatar
    #10 Manas - vloženo: 04.01.2012 v 11:53:29

    Asi zacnu trenovat, Venu jsem nevidel tisic let a ani Honzu ... vlastne od skoly :-)

    odpověz na tento komentář
  22. avatar
    #9 Vena - vloženo: 04.01.2012 v 10:23:16

    Pokud to srovnavate s maratonem nak na 50 chtej 600 za startovne. Tydy bude delka cca 225 km to znamena 225/50*600je 2700 kurun ktere by ste zaplatili za stejen kilometry na nejkake 50 ktera je komerne vedena po sirokych cestach aby to ujel kazdej Pepiiik z Prahyyy na skladace. Zajistit zavod po singlech v horacha da mnoem vic prace. Navic kdyz se pro rpvni rocnik prihlasi 200-250 lidi tak budem stastny tak ze to stim rozpoctem nebude tak divoky

    odpověz na tento komentář
  23. avatar
    #8 bobo - vloženo: 04.01.2012 v 08:52:37

    No právě že moc dovolené to nebude, termín kluci vymysleli na naše státní svátky Cyrila a Metoděje a Jana Husa, což považuji za dobrý počin a navíc je začátek prázdnin.

    odpověz na tento komentář
  24. avatar
    #7 kliiima - vloženo: 04.01.2012 v 08:27:20

    Zkuste se na to podívat z druhé strany, kolik zaplatíte za start na 3 maratonech? Prolog samozřejmě taky něco stojí.

    Po pravdě ale radši si zajedu 24 hodinovku (na tu si nemusím brát dovolenou:)).

    odpověz na tento komentář
  25. avatar
    #6 Josef - vloženo: 03.01.2012 v 20:41:51

    2.500,- není zas takový ranec, protože se jede 4 dny. Zásadní je, co za své peníze získám... A zde je toho proklatě málo... Umytí a úschova kola je standard, dokonce si troufám do standardu zahrnout i jídlo, které tady chybí. Když začnu počítat, tak na startovném se vybere 1,25mil. + předpokládám že sponzoři taky nějakou kačkou přispějí. Finanční odměny jsou za něco málo přes 80tis., ceny do tomboly jsou jistě od sponzorů zadara ale jsou za 50. Medaile taky něco stojí. Velkou částku bere jistě jídlo na občerstvovačkách a zajištění osob se závodem spojených (brigádnici atd.). Némam v tomto extra zkušenosti, ale předpokládam že to výjde na den akce cca 150-200tis. a to je s velkou rezervou. Tak si říkám, že se dohudnu s kámošema, zajistíme nějaký zvučný jména + značku a jdu do toho taky ..... Ne to je sranda, pořadatelé mají můj obdiv, ale myslím, ýe to mají dobře spočítany a v tomto případě až moc dobře.

    1. na tento komentář reaguje ZdeněkŠ — #14
    odpověz na tento komentář
  26. avatar
    #5 vlada - vloženo: 03.01.2012 v 20:22:28

    za 2500 to je i s ubytkem v 3* hotelu ne?

    odpověz na tento komentář
  27. avatar
    #4 Mufan - vloženo: 03.01.2012 v 16:43:26

    Také za to 2500 nedám.

    1. na tento komentář reaguje Zdeněk — #
    odpověz na tento komentář
  28. avatar
    #3 Neddy - vloženo: 03.01.2012 v 13:33:16

    Sakra! Přesně něco takovýho bych si přál jet, krásný tratě (většinu znám, jsem z Trutnovska). Jen to startovný pro mě není no :) Tak snad alespoň nezávodně :-P

    odpověz na tento komentář
  29. avatar
    #2 vena - vloženo: 03.01.2012 v 12:29:52

    Max pocet je 500 ucastniku. Vic nejsme v soucastne dobe schopni zvladnout(ubytovani, zachody, sprchy, myti kol.....)

    odpověz na tento komentář
  30. avatar
    #1 Láďa - vloženo: 02.01.2012 v 22:53:42

    Je omezený počet startujicích? Díky

    odpověz na tento komentář

redakční systém | ISSN 1803-5744