Cannondale připravuje velký přesun výroby z Asie do Ameriky

V posledních týdnech se to zprávami o Cannondale doslova hemží. Informace o přípravách velkého návratu značky jsou ovšem velice zajímavé i z byznysového hlediska...

Autor: Petr Bureš
Cannondale připravuje velký přesun výroby z Asie do Ameriky

Zatím poslední zpráva, která se týká poměrně zásadní změny majitele celé skupiny Dorel Sports, pod kterou patří Cannondale, společně s několika dalšími značkami, podle informací stávajícího vedení společnosti nesouvisí se strategickým rozhodnutím přesunout výrobu a montáž kol z Asie.

Pon.Bike přebírá Dorel Sports, majitele Cannondale a GT

Již letos v březnu vedení společnosti Dorel Sports uvedlo, že připravuje otevření dvou velkých montážních závodů, přičemž jeden bude v Rinconu na východním pobřeží státu Georgia a druhý se bude nacházet v Holandsku, tedy v Evropě.

Po tomto oznámení začala společnost hledat v letošním roce nové zaměstnance do obou nových destinací a nyní přichází aktualizované informace o dalším postupu.

Generální ředitel Dorel Sports Nick Hage k tomu uvádí, že plánování přemístění montáže kol Cannondale zpět do USA začalo ve skutečnosti již před několika lety. Vzhledem k výrazným komplikacím v rámci současného dodavatelského řetězce, které v současnosti brzdí celý průmysl, nebylo možné načasovat oznámení o této strategické změně lépe.

Závod o rozloze 102 tisíc metrů čtverečních v Rinconu má být otevřen pro montáž ve třetím čtvrtletí roku 2022. Cannondale nyní využívá k distribuci kol asi 72 tisíc metrů čtverečních velké prostory v distribučním centru West Coast, které se nachází ve městě Vacaville v Kalifornii.

Počítačový rendr nové továrny v americkém Rinconu

 

"V roce 2019 jsme začali dávat dohromady všechny plány a rozhodli jsme se, že chceme vrátit montáž zpět do USA," říká Nick Hage. "Máme zkušenosti s montáží v Bedfordu v Pensylvánii a vnímáme výhody větší kontroly nad naším dodavatelským řetězcem. Dokonale to odpovídá naší současné strategii růstu, která zahrnuje odklon od tradičního každoročního časování modelového roku a lepší možnosti komunikace s našimi maloobchodními partnery."

Poté, co společnost Pacific Cycle koupila zadlužený Cannondale, rozhodla v roce 2010 přemístit výrobu rámů z Bedfordu do Asie. Montáž kol pak následovala o pár let později. Nyní se většina kol vyrábí v Asii kromě ebiků, které jsou montovány v Evropě.

V bezprostřední budoucnosti se plánuje návrat montáže kol s tím, že výroba samotných rámů prozatím zůstane v Asii. Vedení společnosti však údajně zvažuje, že by zpět do USA mohla být přesunuta také výroba samotných rámů. Žádné další detaily ani termíny, kdy by k tomu mohlo dojít, zatím Nick Hage říci nechtěl.

Evropa s mírným náskokem

Jestliže americká továrna má otevírat až koncem příštího roku, pak plány s montáží kol v Evropě jsou na tom o poznání lépe, myšleno časově. V Holandském Almelu totiž už nová továrna stojí a montáže kol v ní se začínají rychle rozjíždět.

Vedení počítá s tím, že kapacita montáží kol v holandské pobočce by se měla během prvního čtvrtletí roku 2022 až ztrojnásobit a společně s montážní továrnou v Rinconu by měla dosahovat během příštího roku kapacity 500 000 kol ročně.

Nové moderní montážní linky už jedou v holandském Almelu

 

Cannondale bude do té doby už patřit novému vlastníkovi, evropské společnosti PON.Bike, která koupila celou skupinu cyklistických značek, vlastněných koncernem Dorel Sports letos na podzim a dokončení převodu plánuje v prvním čtvrtletí roku 2022.

Přečteno - 9951x Tagy: cannondale koncerny business
Zapojte se do diskuze

Mohlo by vás zajímat

  1. ServisFitch Ratings snižuje hodnocení koncernu Accel Group
    Fitch Ratings snižuje hodnocení koncernu Accel Group
  2. ServisZakladatel Santa Cruz Rob Roskopp míří do Specialized
    Zakladatel Santa Cruz Rob Roskopp míří do Specialized
  3. ServisArmin Landgraf novým CEO ve Specialized
    Armin Landgraf novým CEO ve Specialized
  4. ServisKona mění majitele, vrací se do rukou svých zakladatelů
    Kona mění majitele, vrací se do rukou svých zakladatelů
  5. ServisDT Swiss přesouvá výrobu, odpružení se bude montovat v Polsku
    DT Swiss přesouvá výrobu, odpružení se bude montovat v Polsku
  6. ServisAmer Sports prodává americkou značku ENVE
    Amer Sports prodává americkou značku ENVE

Vlož svůj komentář:

Pro vkládání komentářů je nutné být přihlášený.
Proto se, prosím, tedy buď přihlašte nebo registrujte.
  1. avatar
    #1 Cannonbiker - vloženo: 07.11.2021 v 09:39:25

    Já chci zase na kole nápis Handmade in USA!

    odpověz na tento komentář

redakční systém | ISSN 1803-5744