Felt Six Team preview

Dnes vám představíme jeden z nejvyšších X-Country modelů německo-americké firmy Felt postavený jak jinak než na karbonovém rámu...

Autor: Petr Bureš
Felt Six Team preview

Německá fabrika Felt se ještě před několika lety prezentovala v očích cyklistické veřejnosti především jako výrobce cruiserů všemožných variací. Její harleyoidní výtvory tehdy patřily ke šperkům velkých veletrhů, ale jak čas běžel, výrobní sortiment se přesouval stále více a více směrem k mainstreamu a ačkoliv zmíněné cruisery stále v nabídce firmy naleznete, kmenové modely Felt jsou dnes především ty, označované jako MTB. Zářným příkladem nejnovějších trendů je špičkový XC bike Six Team, který vám dnes představíme podrobněji.

Značka Felt
Model Six Team
Typ XC
Rám UHC Advanced Carbon Fiber
Vidlice Rock Shox SID RTL
Zdvih 100 mm
www jmctrading.cz
Cena kola 99 990,- Kč

Jestliže se bavíme o závodním X-Country, pak asi nebude žádným překvapením, že druhý nejvýše postavený model této řady disponuje monokokovým karbonovým rámem, jehož materiál výrobce označuje jako UHC Advanced carbon fiber a mimo jiné na něm nalezneme i kérku "designed in California".

Že nejde o běžnou dálněvýchodní katalogovou produkci dokazují specifické tvary monostaye i celé zadní stavby stejně tak jako tvarování rámového trojúhelníku. Matný lak se sice nemusí líbit každému, stejně tak jako venkem vedená lanka a bovdeny vespod horní rámové trubky. Naopak dokonalý designový soulad dávají kolu vlastní sedlovka, sedlo, představec a řídítka s logem Felt hlásící se k bílomodrokarbonovému designu celého kola.

Celkovému pojetí biku odpovídá i použitá bílá vidlice RockShox SID RTL se 100 vzduchovými milimetry závodního zdvihu a pochopitelně ručním ovládáním lockoutu na řídítkách. Podíváme-li se na osazení, musíme konstatovat, že druhý nejvyšší model disponuje druhým nejvyšším osazením v tomto případě od Sramu, což znamená, že zde najdeme kompletní X-O postavené na nejnovější platformě 2x10 s karbonovými klikami a standardně osazeným nejtěžším převodem 39/11. Sada je použita v custom modrém barevném provedení, které dokonale ladí s designem biku.

Kompletnost sady X-O je natolik dokonalá, že i kotoučovky na sobě mají toto logo v modrém provedení a aby bylo dosaženo nejnižší hmotnosti, jsou řadící páčky uchyceny přímo na brzdových pákách, čímž odpadla nutnost druhých objímek na řídítkách.

Rovněž na zapletených kolech se nešetřilo. Duralové Mavic Crossmax ST se čtyřiadvaceti špicemi jsou obuty do Contenental RaceKing plášťů o rozměru 26x2,2" pyšnícími se na bocích německou vlajkou s dovětkem handmade in Germany.

Felt Six Team je, jak již bylo řečeno, druhým nejvýše postaveným HT karboňákem v nabídce firmy a jako takový je tedy jasně předurčen pro závodní použití. Jeho hmotnost uváděná výrobcem je 9,45kg a cenovka baťovských 99 990,- Kč. Gramhoniči a supernároční raceři budou možná zvažovat nejvyšší provedení Six LTD, na kterém najdete kompletní Sram XX, Mavic SLR, nebo RockShox SID XX World Cup, ušetříte bezmála další kilo na hmotnosti, ale bezmála půl kila budete muset připlatit :-).

Kompletní informace o nových 2011 modelech kol hledejte na stránkách výrobce www.feltbicycles.com, nebo na webu českého zastoupení značky Felt www.jmctrading.cz.

Pokračovat na: Fotogalerie

Seznam stránek článku:

  1. Felt Six Team preview
  2. Fotogalerie
Přečteno - 28140x Tagy: felt tech2011
Zapojte se do diskuze

Mohlo by vás zajímat

  1. Tech newsSkupina Pierer ukázala novinky KTM, Husqvarna, Gas Gas a také Felt
    Skupina Pierer ukázala novinky KTM, Husqvarna, Gas Gas a také Felt
  2. ServisAmerický Felt přechází pod KTM
    Americký Felt přechází pod KTM
  3. Tech newsFelt končí s MTB, dál bude nabízet pouze silničky a gravely
    Felt končí s MTB, dál bude nabízet pouze silničky a gravely
  4. Týmy a klubyGhost Factory 2019 stále na dámské vlně
    Ghost Factory 2019 stále na dámské vlně
  5. ServisJim Felt končí ve Felt Bicycles
    Jim Felt končí ve Felt Bicycles
  6. Tech newsPelmel novinek 2018 díl druhý
    Pelmel novinek 2018 díl druhý

Vlož svůj komentář:

Pro vkládání komentářů je nutné být přihlášený.
Proto se, prosím, tedy buď přihlašte nebo registrujte.
  1. avatar
    #6 Rosťa - vloženo: 01.12.2010 v 20:17:18

    To je kááása:)

    odpověz na tento komentář
  2. avatar
    #5 Fogl - vloženo: 24.11.2010 v 13:06:46

    odpověď na Žvejk — #2 To je originál Mavic. Mám ten černý plastový hnus s vyraženým logem Mavic v servise. Sundávali jsme ho z kamarádových DeeMaxů. :-)

    odpověz na tento komentář
  3. avatar
    #4 McBlacky - vloženo: 24.11.2010 v 09:49:59

    společná objímka brzdy a řazení hmotnost neušetří. Je to jen designová záležitost.

    odpověz na tento komentář
  4. avatar
    #3 Prokop - vloženo: 23.11.2010 v 23:48:26

    No, to bude asi tím, že pila má je 39 zubů. (vzadu je 10-ti kolečko ;-))

    odpověz na tento komentář
  5. avatar
    #2 Žvejk - vloženo: 23.11.2010 v 16:58:28

    a ten kryt výpletu v zadním kole je taky úžasný. :D

    1. na tento komentář reaguje Fogl — #5
    odpověz na tento komentář
  6. avatar
    #1 Babaja - vloženo: 23.11.2010 v 16:12:09

    Barevně sladěný je to móc pěkně.Jen ta oranžová odrazka v zadním výpletu to hyzdí a to desetikolečko je oproti těm klikám nějaký moc velký :-)

    odpověz na tento komentář

redakční systém | ISSN 1803-5744