Rozjeďte to Ve škole o kole na Startovači

Napadlo by vás, že se mnohé desetileté dítě na kole sotva rozjede a před první překážkou raději sleze? Taková je realita, jak ji potvrzují zkušenosti účastníků iniciativy Bezpečně na kole z desítek navštívených škol. Dnešní děti nejsou líné ani nešikovné. Dřív nebo později překonají nejistotu a rozjedou se bez balančních koleček. Jenže víc je nikdo neučí! Dojedou k prvnímu obrubníku, semaforu nebo zatáčce a neví jak na to. Pamatují si, že červená znamená stop, ale jak bezpečně zastavit a pak se rozjet třeba do kopce, to už je problém…

"Putujeme od školy ke škole s hromadou kol, přileb a překážek a učíme třeťáky až páťáky jezdit jistě a bezpečně. Za pět let jsme ve školách, při výstavách, sportovních festivalech, v obchodních centrech, při dětských dnech a jiných příležitostech oslovili přes 20.000 dětí," říká zástupce iniciativy Bezpečně na kole Zdeněk Pól. "Bohužel ani s podporou našich sponzorů ale nemůžeme navštívit tolik škol, kolik bychom stihli. Náš rozpočet na to nestačí. Proto jsme právě spustili crowdfundingovou kampaň na Startovac.cz."

Víc se dozvíte na www.BezpecneNaKole.cz 

"Děti kolo milují a my milujeme práci s malými cyklisty. Pomozte nám získávat další děti pro cyklistiku..."

Foto: Michal Červený

29.02.2016 - Závody - autor: Jan Nemec - 23202x
Zapojte se do diskuze

Vlož svůj komentář:

Pro vkládání komentářů je nutné být přihlášený.
Proto se, prosím, tedy buď přihlašte nebo registrujte.
  1. avatar
    #53 Giro - vloženo: 05.03.2016 v 20:49:27

    odpověď na BikerX — #49 Sice jsem řekl dost, ale musím se tě zeptat: Co závidím?

    A protože evidentně máš problém s pochopením textu ještě jednou: Co závidím? Prosím tě o odpověď na tuto otázku, samozřejmě můžeš napsat i něco jiného, ale prosím tě pomoz mi, chci se polepšit a proto do třetice: Co závidím?

    Jinak musím říct, že jde z tebe strach, myslím to doopravdy. Až se zase budou měnit dějiny, ty budeš spravedlivě věšet pomýlené.

    odpověz na tento komentář
  2. avatar
    #52 BikerX - vloženo: 05.03.2016 v 19:20:36

    odpověď na vr40 — #50 Reagoval jsem tím na příspěvek č. 46 kde kolega zmiňuje, že k nečemu takóvému dochází. Já si myslím že k ničemu takovému nedochází a pokud by se tak stát mělo, souhlasím s tím, že by to byl návrat do minulosti a rozhodně si to nepřeji!!!

    odpověz na tento komentář
  3. avatar
    #51 Zdeněk Pól - vloženo: 05.03.2016 v 19:06:54

    odpověď na hibiker — #47 Vaše konspirační teorie začínají do sebe zapadat, že? :) Ve skutečnosti, ač nemáte jméno, ještě víc jste prozradil o sobě. Vynaložil jste vskutku značné úsilí do prostého sdělení, že kampaň Ve škole o kole na Startovači nepodporujete. Víc ve Vašich textech bohužel nenacházím. Fakta Vás nezajímají a v přesvědčení, že zbytek populace si není bez Vás schopen udělat vlastní názor, se zvládáte utvrzovat sám. Nemám Vám tedy víc co nabídnout. Přeji Vám příjemný zbytek víkendu.

    1. na tento komentář reaguje hibiker — #54
    odpověz na tento komentář
  4. avatar
    #50 vr40 - vloženo: 05.03.2016 v 18:26:27

    odpověď na BikerX — #49 Prosím tě, pane chytrý BikereX, který tu sprostě nadáváš, můžeš mi vysvětlit tuto svou větu? "Myslím že mtbs jako jedno z mála cyklomédií stále ponechává své diskuse otevřené všem názorům včetné těch často pomýlených ...! Zřejmě tím chceš říci, že by se tu měly nechávat jen názory, které se budou cenzurovat a které se budou nějakým Pólům nebo majiteli servru hodit. Zřejmě jsi zamrzl někdy v bolševické době. Popros mámu, ať ti dá pár facek za ty nadávky.

    1. na tento komentář reaguje BikerX — #52
    odpověz na tento komentář
  5. avatar
    #49 BikerX - vloženo: 05.03.2016 v 17:45:58

    Haló, mohl by mi někdo ze zde přítomných čtenářů vysvětlit, proč se tu dva evidentní závistivci a v mých očích totální kokoti navážejí do projektu BNK který ani jeden z nich očividně nezná, přesto ho odsuzují a napadají všechny co se vyjádří na jeho podporu. Myslím že mtbs jako jedno z mála cyklomédií stále ponechává své diskuse otevřené všem názorům včetné těch často pomýlených a to, že se zde občas někdo kritizovaných zastane je naprosto normální, byť bohužel minoritní jednání. Vím že tím já sám asi ničemu neprospěji, ale běžte už do prdele vy kreténi, už jste nám to opravdu dostatečně objasnili.

    1. na tento komentář reaguje vr40 — #50
    2. na tento komentář reaguje Giro — #53
    3. na tento komentář reaguje petan — #59
    odpověz na tento komentář
  6. avatar
    #48 Giro - vloženo: 05.03.2016 v 16:52:42

    odpověď na hibiker — #47 Hi hibikere,

    V mé odpovědi to trochu vypadá, jako bych se od tebe distancoval. Tak to ne. Ty do toho šťouráš jen víc než já. Jsem rád, že nejsem sám, kdo si nenechá jen tak něco přilepit na nos. Lidi chtějí slyšet, jak jim někdo za jejich peníze pomáhá, ale to je taková rakovina naší společnosti. S cyklistikou to má jen tu souvislost, že i ta je součástí společnosti.

    Smekám před těmi, kteří opravdu pomáhají, je mi líto těch, kteří na tom parazitují.

    A teď opravdu odcházím, nechtěl jsem utéct.

    odpověz na tento komentář
  7. avatar
    #47 hibiker - vloženo: 05.03.2016 v 16:09:56

    Zábavná diskuze.:-) Pane Póle, jste také zábavný. Uvědomte si, že první, uplně první, kdo píše o penězích a uvádí další čísla ve spojitosti s tímto vaším pochybným projektem, jste vy. Vy píšete o 33tisících na akci, vy píšete o 4000 školách, o dvou stovkách na dítě a o nákladech na pohonné hmoty. A teď se divíte, že když někdo není kafka, která vám na ty vaše nesmysly skočí, bezmyšlenkovitě ze sebe nechá vysosat peníze,vezme si kalkulačku a uvede vás do reálných čísel, tak se můžete vzteky pominout. Chápu, že potřebujete blbce, kerým zahrajete dětma na city a oni sednou k počítači a převedou vám hned peníze, abyste mohli ditě naučit jezdit na kole a "posunout" ho, jak píšete. Na dvacet minut posadíte stovku dětí na kolo Specialized a za to chcete zinkasovat 33tisíc. Ano, píši o penězích, protože především vy o nich píšete a vy chcete ty peníze z lidí dostat.Je to vše o penězích. A hlavně tady nepřesvědčujte, že jste se jednoho dne ráno probudil a ukápla vám slza z toho, že některé děti neumí přejet klacek a tak jste se rozhodl spasit svět a naučit je to. Evidentně vám vadí, že někdo (já) se tu snaží rozkrýt ty vaše smyšlená čísla. To jste asi nečekal a chápu, že vám to je nepříjemné.

    Trochu jsem si vás progoogloval. Zajímavé čtení. Měl jste funkci na svazu cyklistiky. Z té vás vyhodili. Pracoval jste ve Specialized. Odtud jste také neodešel sám, dobrovolně. A teď jste se asi přicucnul ke společnosti, která pořádá tyto akce. Neříkám, že to je zcela k ničemu, ale cena neodpovídá času, kterou dětem věnujete. Pokud tu někdo provozuje virtuální realitu, tak jste to vy. Vše, co jsem tu napsal já má reálný základ. Jediná virtualita jsou ta vaše čísla, která mají omračovat a nutit lidi platit. Můj čas tady tím není promrhaný. Můj čas jsem věnoval tomu, abych ostatní upozornil na velkou "podivnost" těch vašich akcí. Lépe jsem ten čas nemohl strávit:-)

    1. na tento komentář reaguje Giro — #48
    2. na tento komentář reaguje Zdeněk Pól — #51
    odpověz na tento komentář
  8. avatar
    #46 Giro - vloženo: 05.03.2016 v 14:20:24

    odpověď na petan — #40 Milý Petane,

    Upřímně musím říct, že nevím, jestli jsi mě víc vyděsil nebo nasr…

    Až do teď jsem si myslel, že diskuzní fórum je prostor pro diskuzi a v ní mohou padat i kritické a nepříjemné otázky. Vidím, že se vrací doba, kdy bude opět povolena pouze „pozitivní kritika“- terminus technikus komunismus.

    Opravdu jsem si nikde ve svých příspěvcích nepřečetl jméno tebou zmíněné společnosti (není to pro mě vůbec podstatné-kola neprodávám, živí mě něco úplně mimo jakýkoli sport).

    Marně hledám ve svých příspěvcích čísla.

    Všude jsem se snažil mluvit obecně a bez osobní záště.

    Nikde jsem nikoho neurážel, nebyl sprostý.

    Bohužel z tvé reakce mám pocit obchodních zájmů.

    Fakt nevím jak, jsi myslel „komu tím prospějete?“ Jestli jako citát z filmu, tak se ti podařilo kouzlo nechtěného, protože přetím muselo být „ kde udělali S oudruzi chybu?“ (že do toho lidi šťouraj).

    Jestli opravdu jako otázku, pak umím odpovědět. Kritickým myšlením (ke všemu!!!)se bráníme jakýmkoli podvodníkům. Ať je to čerpání dotací pod pláštíkem bohulibé činnosti, tak sbírkám pořádaných podvodníky atd.

    Bohužel i z reakce Aleše je vidět, že lid považuje dotace za řešení. No já patřím k těm, kteří si myslí, že dotace jsou cesta do pekel.

    Tímto Mtbs předávám prudit, nemám zájem číst nekritické vzájemně se chválící texty.

    odpověz na tento komentář
  9. avatar
    #44 Zdeněk Pól - vloženo: 05.03.2016 v 13:21:19

    odpověď na hibiker — #42 Váš boj za investici ve výši jednoho "Túúúúdle" se stává obdivuhodným :) Škoda, že Vám celou dobu uniká pointa naší práce. Kéž byste zlomek toho promrhaného času nás všech věnoval něčemu užitečného. Počítat s Vámi virtuální garáže a tabulkové počty opravdu nebudu. My žijeme v reálném světě, kde děti mají jméno, kde některé umí na kole víc, jiné méně a další kolo nesnáší. Kolegové nebo i já jsme každému jednomu nasadili přilbu na hlavu, každému z nich učitelka vypsala jméno na diplom. V rámci standardního programu pro základní školy, během jedné vyučovací hodiny je třída rozdělena na dvě poloviny. Jedna začíná teoretickým výkladem, druhá praxí. V polovině se skupiny vymění. Na kole děti stráví cca 20 minut. K dispozici je cca 25 kol. V reálném světě byste se divil, jak málo někdy stačí, aby se dítě zbavilo svých obav a posunulo se dál, ačkoli to od klávesnice možná vnímáte jinak. Možná se náš projekt ukáže být málo "sexy" pro crowdfunding, ale pokračovat rozhodně bude, tak jak běžel roky před tím, než jste se tu začal ohánět svou virtuální realitou. Pane hibikere, odvaha není co člověk potřebuje, aby odpovídal na Vaše zvídavé dotazy, podezírání a podsouvání nepravd. Bohatě stačí vědět, že zatímco Vy budete donekonečna pochybovat, jiní půjdou a zkusí pomoci tam, kde cítí, že je třeba.

    odpověz na tento komentář
  10. avatar
    #43 hibiker - vloženo: 05.03.2016 v 12:20:53

    odpověď na Aleš Procházka — #41 Pane Procházko, zřejmě je u vás zvykem lidi s jiným názorem urážet. něco takového jste právě napsal. Neznám vaše projekty pro děti, ale tady se bavíme o projektu jiném kde já především pochybuji o kvalitě projektu, při kterém ti lidé vyjíždí do škol.Když už pominu reklamní účinek jisté firmy. Počkejme si, jestli pan Pól dostane odvahu a napíše nám, jak to probíhá, jak akce vypadá a jestli to bude korespondovat s tím, co tu už o akci napsal.Pokud to sem napíše, sám se, asi jako zkušený pořadatel, budete k tomu moci vyjádřit, jestli to je adekvátní k vynaloženým nákladům.

    1. na tento komentář reaguje Aleš Procházka — #45
    odpověz na tento komentář
  11. avatar
    #42 hibiker - vloženo: 05.03.2016 v 12:14:04

    odpověď na Zdeněk Pól — #39 Pane Póle? Jaké dedukce? To jsou reálná čísla. Spotřeba pohonných hmot je jasná, jejich cena také. Vy jste napsal, že většinu nákladů spotřebují pohonné hmoty. Napsal nebo nenapsal? Cena garáží na uskladnění je také jasná. Žádná dedukce, najděte si nějaký realitní server a ceny pronájmů garáží (čistých a pěkných garáží) v Praze. A to jak, výuka ve školách probíhá je také z toho, co jste napsal, jasné. Průměrný počet dětí najdete na internetu na oficiálních stránkách Školských správ, ZŠ nebo MŠ. Stačí zapátrat. O tom všem již nemá cenu diskutovat. Ale prosím vás o jediné, nejzajímavější je asi podoba výuky.

    Můžete sem prosím napsat harmonogram výuky jedné třídy? Za pět vyučovacích hodin jich "otočíte" pět.To by mě opravdu zajímalo a tak bych si to velmi rád přečetl od vás. Zatíží vás to maximálně třemi minutami, za které ty dva řádky napíšete.

    Prosím o tuto podobu například:

    a) teoretická výuka ve třídě, 20 minut

    b) přesun dětí na hřiště a rozdělení kol, seznámení s tratí, 10 minut

    c) vlastní výuka jízdy na překážkách, 15 minut

    d) počet dětí v jedné skupině

    e) počet kol k dispozici

    Věřím, že to pro vás není problém. Mohu vás o to poprosit? Nebo se zdráháte? To snad není nic tajného nebo náročného, co bych si chtěl přečíst.

    1. na tento komentář reaguje Zdeněk Pól — #44
    odpověz na tento komentář
  12. avatar
    #40 petan - vloženo: 05.03.2016 v 08:35:04

    odpověď na hibiker — #37 odpověď na Giro — #31 Pánové vy mě opravdu už nebavíte. Když vás to tak trápí, tak ty peníze prostě neposílejte. Ale opravdu mne udivuje proč tady opakovaně rozebíráte kolik stojí nafta místo toho abyste rozebírali kolik stojí další režie a lidské zdroje. 80% projektů na Startovači a obdobných crowdfunding webech nejsou charity a ani se tak netváří prostě chtějí pomoci se startem projektu, nebo jeho rozšíření a je jenom na lidech, jestli jim to umožní, nebo ne. Chápu, že máte zřejmě z nějakého důvodu odpor ke značce Specialized, nicméně současně s tím máte opravdu naivní představu, že lze podobné projekty u nás dělat v takovémto rozsahu se všemi ostatními značkami. Specialized na tom pochopitelně vydělat chce a proto dává kola za výhodných podmínek k dispozici, problém je v tom, že nikdo jiný toho u nás schopen v takovémto rozsahu není a proto je situace taková jaká je a je jen velice naivní si myslet, že když přijdete s podobným projektem za některou konkurenční značkou, dá vál podobné nebo dokonce lepší podmínky. Takže bych to viděl na závěrečné shrnutí, že je rozhodně dobré, že se zde někdo o něco podobného snaží a opravdu pro ta děcka něco dělá, protože diskutovat o tom hodiny vám jde, ale "komu tím prospějete?"

    1. na tento komentář reaguje Aleš Procházka — #41
    2. na tento komentář reaguje Giro — #46
    odpověz na tento komentář
  13. avatar
    #39 Zdeněk Pól - vloženo: 05.03.2016 v 08:30:57

    odpověď na hibiker — #37 Pane hibikere, potřetí opakujete stejnou hříčku čísel podloženou jen Vašimi dedukcemi. Z čeho například vychází Vaše tvrzení, cituji "...v jedné třídě ZŠ je dnes sotva 20 dětí"?

    1. na tento komentář reaguje hibiker — #42
    odpověz na tento komentář
  14. avatar
    #38 Zdeněk Pól - vloženo: 05.03.2016 v 08:23:51

    odpověď na Fógl — #36 Naprosto souhlasím a děkuji za tip. Další závody pro děti a mládež najdete na http://www.bezpecnenakole.cz/akce Většina z nich, včetně Vámi zmíněné, má své komerční partnery či spíše podporovatele a je to tak naprosto v pořádku.

    odpověz na tento komentář
  15. avatar
    #37 hibiker - vloženo: 05.03.2016 v 08:08:27

    Pan Pól už je zřejmě nervózní:-) Lidi, než dáte peníze na podobné projekty, které se vás snaží přesvědčit svou sociálností, počítejte trochu a zamyslete se. Pokud od vás někdo chce peníze a vy mu je dáte, máte právo se ptát, jak vaše peníze budou využity. Pokud to někdo myslí dobře, s klidem vám ukáže rozpočet. Vždyť vy se svými penězi se stáváte jeho sponzorem, jakýmsi podílníkem. Proč by vám nemohl složit účty, když jste přispěli? Zamyslete se i nad smysluplností projektu, jeho účinností.

    Všimněte si v tomto případě (budu se opakovat), že po nás chtějí vybrat 33.000 Kč na jednu akci. Akcí chtějí pořádat navíc deset. Prý to je "jen" 200 stovky na dítě. Blbnou nás tím, že v jedné třídě je 25 až 30 dětí. Celkem prý "naučí" jezdit na kole 1.500 dětí. Schválně částku podělí 30, aby vyšly jen ty dvě stovky. Kdyby to podělili 25, tak to je 260 Kč. Vím, je to maličkost, ale ukazuje to na způsob, jakým tyto organizace počítají, aby nás ohromily a přesvědčily. A to ani nevědí, že v jedné třídě ZŠ je dnes sotva 20 dětí. Na jednu akci jsou prý reálné nákladye 33000 Kč. Pól píše, že většinu nákladů spolknou pohonné hmoty. To je více jak 16.000 Kč na dopravu na jednu akci. Většina je přeci nadpoloviční, že? Každý ať si spočítá náklady na naftu sám, třeba když jedou do vzdálenosti 100 Km. Tam a zpátky to je ve skutečnosti asi dvacet litrů nafty a tedy necelých šest stovek za jednu dodávku ... Vím, neznám podmínky dopravy, jestli jsou dodávky jejich atd. Ale Pól tu v dikuzi opravdu píše pohonné hmoty. Píše o překážkách a jejich obnově a uskladnění. Na fotkách jsou asi tři překážky, nějaké plastové placičky na zem a (asi) nafukovací kužele. Ty překážky jsou tak bytelné, že děti je nepoškodí ani za sto let. Obnova ano, ale za kolik ve skutečnosti? A uskladnění? Pronájem jedné garáže (do které by se jim to jejich vybavení vešlo možná desetkrát) stojí v Praze, odkud asi jsou, asi tisícovku až dvě měsíčně. Potom tam rozdají pár diplomů velikosti A5. To je také pár korun. Možná koruna, dvě za kus. Pól to tady v diskuzi zlehčuje tím, že prý ještě vozí pro děti repelent na vši ... A zbývají platy lidí, co s tím lunaparkem jezdí. A tady asi bude příčina vysokého rozpočtu. Tady je potřeba se zamyslet, proč se takováto, nebo takovéto akce dělají. Jestli to není náhodou více kvůli výplatám lidí co to pořádají než z nějakého sociálního cítění. Jaké jsou vůbec pohnutky.

    A když si k tomu přičteme všudepřítomnou reklamu na akci na Specialized, dotaci z veřejných prostředků od Hl. města Prahy, že děti jezdí během té hodiny na kole jen asi dvacet minut, zbytek je zřejmě teorie ve třídě (VIZ fotografie), tak to je ten důvod, proč třeba já bych nedal na tuto akci ani korunu. Takže ani s tím repelentem na vši mi to nějak nesedne.

    1. na tento komentář reaguje Zdeněk Pól — #39
    2. na tento komentář reaguje petan — #40
    odpověz na tento komentář
  16. avatar
    #36 Fógl - vloženo: 04.03.2016 v 23:45:36

    Celá tato diskuze je velmi úsměvná! Stačí se podívat na akci: "TVOJE KOLO, TVOJE ZÁBAVA" na www.toptenteplice.cz! Žádná loga světových značek, žádný business, jen touha dostat děti na kolo! Tomu říkám projekt, za který jeho pořadatelé zaslouží respekt!!!

    1. na tento komentář reaguje Zdeněk Pól — #38
    odpověz na tento komentář
  17. avatar
    #35 Zdeněk Pól - vloženo: 04.03.2016 v 10:08:53

    odpověď na Zdeněk Pól — #34 Omlouvám se za chybu, vzkaz byl určen panu hibikerovi.

    odpověz na tento komentář
  18. avatar
    #34 Zdeněk Pól - vloženo: 04.03.2016 v 10:07:13

    odpověď na hibiker — #32 odpověď na hibiker — #32 Pane Giro, čtu Vaše příspěvky pozorně, není nutné je opakovat. Vaše stanovisko jste už v úvodu výstižně vyjádřil svým "Túúúúdle!" :) Přeji Vám hezký víkendu.

    1. na tento komentář reaguje Zdeněk Pól — #35
    odpověz na tento komentář
  19. avatar
    #33 hibiker - vloženo: 04.03.2016 v 09:56:36

    odpověď na Giro — #31 Aha Gireo, toho jsem si nevšiml, tak ještě ke všemu se dělá někomu reklama z veřejných dotací.

    odpověz na tento komentář
  20. avatar
    #32 hibiker - vloženo: 04.03.2016 v 09:47:45

    odpověď na Giro — #29 Pan Pól nás pořád zve na nějakou akci.:-) Jak už jsem napsal, mě samozřejmě nevadí že takové akce dělají, ale vadí mi, že si tam postaví stan Specialized, posadí je na kola Specialized, na hlavu jim dají přilby Specialized a když jdou děti domů tak jim dají do ruky pexeso Specialized (je na něm také adresář prodejen?) a jak jsem viděl na fotkách také někdy rozdají i plakát Kulhavýho na Specialized (je lepší kolo než Specialized, když na něm jezdí vítěz olympiády?). A potom tu rozpoutají jakousi výběrčí akci, aby mohli dělat reklamu Specialized ještě ve více školách, ale ne za své peníze. Ať si to platí sami a neotravují s tím okolí. Je to prostě dobře vymyšlené a jak jsem psal v předchozím příspěvku, efektivita je mizivá. Proč se babrat s efektivitou, když se jedná především o logo, že? Ať sem pan Pól napíše, jak taková akce ve škole vypadá. Už nám oznámil, že na to mají pět hodin na pět tříd a že jsou děti rozdělené na polovinu. Každá třída vyučovací hodinu, 45 minut. To jsou asi dva řádky, jak dlouho teorie, jak dlouho na kole. To asi nebude problém!

    A pane Pól, kdy jste se byl podívat ve školní třídě? Opravdu se domníváte, že dnes je v jedné třídě třicet dětí?

    A je to tak jak píše Giro:"Tati, já to chci ..." Reklama mířená na děti je tak snadná ...

    1. na tento komentář reaguje Zdeněk Pól — #34
    odpověz na tento komentář
  21. avatar
    #31 Giro - vloženo: 04.03.2016 v 09:44:23

    odpověď na Zdeněk Pól — #30Pane Póle, pardon, co jsem Vám vložil do úst? Nikde necituji, nikde nepíšu: pan Pól říká, pouze zmiňuji odpověď na neoslovení dalších firem. Otázka byla jasná – proč? To v odpovědi bylo: .. kdy byl býval iniciátor…, a ne odpověď na to proč. Nikde jsem ani nedočetl, kdo byl/je iniciátor, ale možná špatně čtu.

    Moje předjímání o dotacích je na základě toho, že jedním z partnerů (předpokládám, že i finančních přispěvatelů, je Hlavní město Praha). Omluvte mě, ale opravdu nemám rád, když jdou jakékoli státní/obecní peníze na něco spojené s komerčním profitem. Není to nic osobního, mě to jen prostě … Dál už Vás nechám v klidu žít. Takových projektů s dotacemi propojených s byznysem je v celé EU tolik, že by z toho jednoho kleplo :-) ( a jednou klepne :-))

    Hezký den i Vám.

    1. na tento komentář reaguje hibiker — #33
    2. na tento komentář reaguje petan — #40
    odpověz na tento komentář
  22. avatar
    #30 Zdeněk Pól - vloženo: 04.03.2016 v 09:02:31

    odpověď na Giro — #29 Pane Giro, vkládáte mi do úst nevyřčené. U zrodu projektu jsem nebyl a zazlívat jeho zakladateli, jestli se rozhodl oslovit jednu značku nebo všechny, mne nikdy nenapadlo prostě proto, že než teoretizování a co-by-kdyby, je pro mne důležitá reálná práce a její výsledky. Jste srdečně zván na některou z akcí. V té virtuální "marketingové učebnici" jistě stojí i stará pravda, že nad osobní zkušenost není. Hezký den.

    1. na tento komentář reaguje Giro — #31
    odpověz na tento komentář
  23. avatar
    #29 Giro - vloženo: 04.03.2016 v 08:38:49

    odpověď na Zdeněk Pól — #23 Já zase nerozumím tomu, proč by na cyklistickém serveru, nemohla být kritická diskuze k cyklistickému projektu.

    Musím říct, že vaše odpověď na oslovení dalších možných značek ve mně prohlubuje nedůvěru k vašemu projektu. Buď mi nerozumíte, nebo to schválně rozmělňujete. Kde by byl problém, kdyby vám nabídl podporu např. Trek, Giant, Kona, Author atd.? Měl byste pouze více kol nebo byste vybrali ty s nejlepší podporu. Vy je ani neoslovíte a hned víte, že by to nešlo. To trochu smrdí :-):-(.

    Nezlobte se (nebo zlobte), ale z toho projektu kouká podprahová reklama na produkt (kole jedné značky, závodníci jezdící na té značce, podpůrné doplňky s logem té jedné značky, to je jak z marketingové učebnice: „Tatí já chci to kolo, co jsme měli ve škole“).

    Mám též obavy, že následně bude následovat žádost o finanční podporu z Ministerstva školství ČR a dotace z EU, s odkazem na kladné reakce škol. Vás uvidíme v TV jako předního propagátora cyklistiky a ty oddíly dál budou dělat jen černou práci s dobrovolníky, kteří to dál budou dělat opravdu zadarmo.

    Mám velký respekt k projektům, které si na sebe vydělají (případně pomůžou)standardní cestou – chci /nechci, koupím/nekoupím a poměrně velký despekt k těm, kteří pod pláštíkem pomoci tahají peníze z jiných kapes. Nemusí to být váš případ, ale dost pochybností vzbuzujete.

    1. na tento komentář reaguje Zdeněk Pól — #30
    2. na tento komentář reaguje hibiker — #32
    odpověz na tento komentář
  24. avatar
    #28 Zdeněk Pól - vloženo: 04.03.2016 v 08:36:52

    odpověď na hibiker — #27 Dovoluji si připomenout nabídku Vaší návštěvy některé z akcí.

    odpověz na tento komentář
  25. avatar
    #27 hibiker - vloženo: 04.03.2016 v 08:31:03

    odpověď na Zdeněk Pól — #26 ale jak je patrné, vazby na Specialized tu jsou pořád. A s tím časem to je ještě horší:-)než jsem si myslel. Jedna vyučovací hodina 45 minut, z toho půlka teorie u dopravních značek ve třídě ( to je vidět na fotkách). Přesun na hřiště, zkoušení a zapínání přilby, rozdělení kol, potom patnáct minut a méně jízda na kole, školní zvonění, konec hodiny, další třída ... Efektivita tedy mizivá. Nebo co se za patnáct minut dítě naučí? S výjimkou rozzářených oček s úžasem sledující logo na kole:-) Už toho nechme. Prostě promo akce pro Specialized!

    1. na tento komentář reaguje Zdeněk Pól — #28
    odpověz na tento komentář
  26. avatar
    #26 Zdeněk Pól - vloženo: 04.03.2016 v 08:01:35

    odpověď na hibiker — #25 Pane hibikere, vysvětlení je opět prosté. Ve Specialized nepracuji už rok. K Vaším výpočtům tedy ještě jednou... ve škole jsme 5-6 vyučovacích hodin, v jedné třídě je 25-30 dětí, které jsou během hodiny rozděleny na dvě poloviny.

    1. na tento komentář reaguje hibiker — #27
    odpověz na tento komentář
  27. avatar
    #25 hibiker - vloženo: 04.03.2016 v 07:10:57

    odpověď na Zdeněk Pól — #24 Já se díval kdo jste "Své zkušenosti marketingového manažera Specialized dávám do BNK". A to chcete namlouvat, že akce má za cíl pouze naučit děti jezdit na kole. Myslím že hlavní smysl akce je někde úplně jinde. Máte to vymyšlené velmi chytře. Mě by to nevadilo, až na to, že chcete propagovat Specialized za vybrané peníze. Ať si to celé zaplatí sám. Díval jsem se také na fotky. Tam není při akci ve škole 150 dětí, jak se vytahujete, tam sedí dvanáct dětí. Také za 33tisíc korun? :-)To by bylo 2.750 za dítě:-)

    1. na tento komentář reaguje Zdeněk Pól — #26
    odpověz na tento komentář
  28. avatar
    #24 Zdeněk Pól - vloženo: 03.03.2016 v 20:49:05

    odpověď na hibiker — #22 Pokud to nebyla jen řečnická otázka, pak odpověď na otázku "Co to je zač ten Pól?" najde každý snadno v profilu autora projektu na Startovači. Rádi Vás pozveme na některou ze škol blízko Vašeho bydliště, abyste svůj názor mohl podložit reálnou zkušeností. Můj telefon je 725 928 450, email zdenek.pol@bezpecnenakole.cz

    1. na tento komentář reaguje hibiker — #25
    odpověz na tento komentář
  29. avatar
    #23 Zdeněk Pól - vloženo: 03.03.2016 v 20:39:17

    odpověď na Giro — #21 Přiznávám, že otázka "proč dělat osvětu ve škole právě na cyklistiku" mě a cyklistickém serveru zaskočila :) Jízda na kole není jen sport, je to také způsob dopravy. Cituji ředitelku ZŠ Eden: "Dopravní výchova je součástí školního vzdělávacího programu a dá se vyučovat různou formou. Preferujeme přímou zkušenost žáků před předáváním teoretických znalostí a BNK splňuje v tomto smyslu naše nároky."

    Nezaměňujte, prosím, naši snahu o obecnou popularizaci cyklistiky s náborem do oddílů. Pro tento účel nabízíme existujícím cyklistickým klubům prezentaci na webu http://www.bezpecnenakole.cz/kluby Samozřejmě, že bez péče rodičů nebo odborníků v oddílech a kroužcích, se z žádného dítěte nestane cyklista jen absolvováním našeho programu ve škole.

    Teoreticky, kdyby byl býval oslovil iniciátor projektu všechny značky zastoupené na trhu a všechny by mu přislíbily podporu, jak by měl pak postupovat? To je přeci naprostá utopie :)

    1. na tento komentář reaguje Giro — #29
    odpověz na tento komentář

redakční systém | ISSN 1803-5744