Rondo - nová gravel značka na trhu

Představení polské značky Rondo, která nově přichází na český trh...

Autor: Petr Bureš
Foto: Rondo & Robert Štěrba
Rondo - nová gravel značka na trhu

Není to ojedinělý scénář, když se majitel úspěšného obchodu s koly rozhodne, že se stane prodejcem nějaké nové značky. Zpravidla ho k tomu vedou ambice posunout své podnikání někam dál, ale může to být například i zajímavá výzva, jak rozšířit sortiment své prodejny.

Spořilovská prodejna Roberta Štěrby je známá tím, že ani v posledních dvou letech netrpěla výrazným nedostatkem kol, naopak. Během nedávné doby se zde objevilo hned několik značek, které doplnily nabídku, vzniklou výpadkem loňských dodávek, například Meridy, Authoru a dalších značek. V roce 2022 se čerstvým přírůstkem v sortimentu spořilovské prodejny stala polská značka Rondo, která se zabývá především sortimentem štěrkoletů a jím příbuzných modelů. V Česku ji najdete jen na několika málo místech, ale u Roberta Štěrby najdete nejvíce kol skladem, na které je možné přijít se podívat.

RONDO je na trhu od roku 2007 a patří pod křídla společnosti, vyrábějící kola NS bikes. Rondo vzniklo jako značka specializující se na kola s "beranama" a nyní nabízí zejména gravely, nicméně letošní novinky jsou i mezi čistě silničními rámy.

Robert Štěrba k tomu říká: "Filosofie naší firmy je nabízet výrobky, kterým věříme, o kterých něco víme, za které dáváme ruku do ohně. Rondo je u nás na prodejně novinkou. Rondo jsme si vybrali, protože je nám velmi blízké a cítíme, že technici, grafici a obchodníci v Rondu vnímají cyklistiku podobně jako my."

V nabídce značky Rondo najdeme rámy vlastní konstrukce a formy, které jsou vyráběny z několika různých materiálů. Najdou se zde příznivci oldschool oceli nebo hightech titanu, ale základ tvoří samozřejmě hliníkové rámy doplněné o karbonové modely vlastní konstrukce.

Všechny gravelové modely nesou kmenové označení Ruut. Ruut se zrodil z potřeby mít opravdu všestranné kolo schopné dlouhých jízd s plnou zátěží, brašnami s výbavou a zároveň schopností uspokojit potřeby sportovně laděných jezdců. Design rámu a vlastní vidlice s měnitelnou geometrií vytváří bike, který skutečně vypadá velice moderně a jinak než průměrný běžný gravel.

Variabilní geometrie Twin Tip

Rondo Ruut nabízí variabilní geometrii, které dosahuje flipchipem integrovaným do přední vidlice. S rostoucí potřebou univerzálních kol si Ruut zachovává svůj sportovní charakter, a přitom je dostatečně pohodlný při jízdě na dlouhé vzdálenosti. Nejvýznamnější inovací Ruut gravel kol je karbonová vidlice s volitelným uložením přední osy, které vám umožní upravit geometrii podle vašich osobních preferencí a stylu jízdy. Můžete si nastavit kolo přímo pro rychlou a agresivnější jízdu či podle potřeby změnit stopu přední vidlice a tak mít větší kontrolu nad kolem a pohodlím. Je jenom na vás, jak si kolo přizpůsobíte.

Zajímavou informací pak je také to, že novou ambasadorkou značky je známá polská bikerka Maja Włoszczowska.

Nejprodávanějším modelem je karbonová varianta CF, nicméně také dostupnější hliníkové provedení AL má co nabídnout, protože kromě karbonové vidlice přináší i velice zajímavou cenu.

Některé modely jsou již k dispozici na prodejně, jiné je nutné v případě zájmu objednat a chvíli si na ně počkat. Aktuální nabídku značky najdete na stránkách výrobce www.rondo.cc. Aktuálně nabízený sortiment a jeho dostupnost pak můžete snadno zjistit na stránkách www.sterbabike.cz.

Přečteno - 11265x Tagy: gravel rondo
Zapojte se do diskuze

Mohlo by vás zajímat

  1. Výstavy a veletrhyŠtěrba Bike zve na třetí ročník Gravel days na Spořilově
    Štěrba Bike zve na třetí ročník Gravel days na Spořilově
  2. TechnikaFotogalerie: Pells Raw 2
    Fotogalerie: Pells Raw 2
  3. DoplňkyCane Creek uvádí první upsidedown gravel vidlici Invert
    Cane Creek uvádí první upsidedown gravel vidlici Invert
  4. TechnikaFotogalerie: Equator Yasei
    Fotogalerie: Equator Yasei
  5. Testy - RecenzeTEST: Pells Raw 2 - Lehký gravel tančík, který překvapí obratností
    TEST: Pells Raw 2 - Lehký gravel tančík, který překvapí obratností
  6. Testy - RecenzeTEST: Equator Yasei - Titanové opojení
    TEST: Equator Yasei - Titanové opojení

Vlož svůj komentář:

Pro vkládání komentářů je nutné být přihlášený.
Proto se, prosím, tedy buď přihlašte nebo registrujte.

redakční systém | ISSN 1803-5744