SP v Novém Městě bez Jaroslava Kulhavého

Bohužel. Je to tak. Těžké rozhodnutí učinil úřadující mistr ČR dnes. Vysočina tak bude poprvé bez svého prvního vítěze...

Autor: Pressnews
Foto: Michal Červený
SP v Novém Městě bez Jaroslava Kulhavého


Biker Jaroslav Kulhavý se kvůli přetrvávajícímu zdravotnímu problému nepostaví na start Světového poháru horských kol v Novém Městě na Moravě. Dnes to oznámil v tiskové zprávě.

“Je to pro mě samozřejmě nejhorší možný scénář a velmi těžké rozhodnutí, závod v Novém Městě patří každý rok mezi mé vrcholy sezony. Šance na dobrý výsledek je však letos minimální a fanoušci si také nezaslouží, abych závodil někde v hloubi startovního pole,” vysvětluje své rozhodnutí olympijský vítěz, který má ve své sbírce kromě dvou olympijských medailí také všechny světové triumfy, které lze v cyklistice horských kol získat.

Jaroslav Kulhavý v Albstadtu...

“Poslední týdny se mi zhoršil stav, který souvisí se zraněními, která jsem si způsobil v průběhu posledních let. Je to vcelku složitější na vysvětlení, každopádně mé tělo mě nepustí do maximální zátěže, ať už v tréninku, tak v závodě. Když jsem začal s intenzivními tréninky po Cape Epic, vše se ještě zhoršilo,” doplňuje Jaroslav Kulhavý, který nyní absolvuje intenzivní fyzioterapii a upravený trénink.

"Jára pořád chce závodit na vrcholové úrovni, má motivaci vyhrávat i pomoci získávat cenné body pro náš olympijský tým,“ říká trenér Viktor Zapletal. "Základem ale je, aby byl na 100% zdravý a mohl se v tréninku a v závodech spolehnout na své schopnosti, které potřebuje k odpovídajícímu výkonu. Teď tomu tak není, v podstatě už rok se potýkáme s komplikacemi. Rozhodli jsme se tedy, že následující týdny závodění pozastavíme, Jára podstoupí intenzivní léčbu a trénink, a pokud bude vše probíhat podle plánu, měl by se objevit nejpozději na MČR v maratonu, následně na Mistrovství Evropy v maratonu a týden nato by se vrátil do seriálu Světového poháru XCO ve francouzském v Les Gets,“ doplňuje trenér.

Zapojte se do diskuze

Mohlo by vás zajímat

  1. Světový pohárOkruh v Araxá plný skoků, rozhodčí musí krotit
    Okruh v Araxá plný skoků, rozhodčí musí krotit
  2. Světový pohárSvětový pohár v NMnM spustil nový web i přihlášky do doprovodných závodů
    Světový pohár v NMnM spustil nový web i přihlášky do doprovodných závodů
  3. Světový pohárBikový karneval SP pokračuje v Araxa! 2. díl startuje už zítra
    Bikový karneval SP pokračuje v Araxa! 2. díl startuje už zítra
  4. Světový pohárCo ukázal první SP v Mairipora? Nástup nových tváří nebo jen boj o OH?
    Co ukázal první SP v Mairipora? Nástup nových tváří nebo jen boj o OH?
  5. Světový pohárÚvodní díl SP v Brazílii vyšel Američanům, Cink 17.
    Úvodní díl SP v Brazílii vyšel Američanům, Cink 17.
  6. Světový pohárGaze a Richards vítězí v úvodním short tracku SP, Cink 23., Čábelická 28.
    Gaze a Richards vítězí v úvodním short tracku SP, Cink 23., Čábelická 28.

Vlož svůj komentář:

Pro vkládání komentářů je nutné být přihlášený.
Proto se, prosím, tedy buď přihlašte nebo registrujte.
  1. avatar
    #4 Geronimo - vloženo: 23.05.2019 v 08:31:58

    Myslím že nebude trvat dlouho a Jára se připojí k Fontanovi, Absalonovi a dalším, kterým v XCO už ujel vlak a začne nás přesvědčovat jak skvělé je závodění na ebikách.

    odpověz na tento komentář
  2. avatar
    #3 rotik - vloženo: 23.05.2019 v 07:48:05

    odpověď na pruchajarda23 — #1 Pěkně jsi to shrnul, vidím to prakticky stejně. Už delší dobu lítal Jára v oblacích marketingu s Maseratti a spol., všechna jeho prohlášení do médií za poslední cca dva roky byl čirý alibismus a prázdné fráze. Ani ty rozhovory s ním tady nejdou k jádru věci, ale chodí se jen okolo horké kaše. Jestli je to týmem lidí kolem něj nebo přímo jím, to já nedokážu posoudit, ale je to tristní a velmi smutné. Uvidíme, zda s tím dokáže ještě něco udělat. Dovedu si představit, že bude jezdit na špici v maratonech, ale o XC mám o tom, že by se vrátil do špičky velké pochyby, tam mu ujíždí vlak už dost dlouho.

    odpověz na tento komentář
  3. avatar
    #2 panzdenda - vloženo: 23.05.2019 v 07:24:21

    Ono se to XCO za posledních pár let zase tak nezměnilo. V reálu je to pořád ten samý závod těch samých lidí pořád dokola několik let. Když se podívám do rankingu UCI XCO v roce 2015 jsou tam v popředí de facto ti samí lidé jako dnes a skoro ve stejném pořadí (Schurter 2015 - 2., 2019 - 1., M. Flueckinger 2015 - 6., 2019 - 5. Cink 2015 - 12., 2019 - 12.. Jen Jarda klesá pořád níže a níže a vymlouvá se na kdeco. Nabízí se také otázka, zda v době své největší slávy, kdy všechny drtil, nedopoval.

    odpověz na tento komentář
  4. avatar
    #1 pruchajarda23 - vloženo: 23.05.2019 v 01:40:53

    Příběh Jaroslava Kulhavého mi připomíná výbornou detektivku "V pasti lží", kde hlavní hrdinka do té pasti nakonec nespadne. To už ale nelze říci o Jardovi. Dnes již legenda světového crosscountry do této pasti lží spadla a jak to tak vypadá, tak se z ní asi ne moc rychle, jestli vůbec, vyhrabe. Tu past mu připravil před dvěma lety jeho nový realizační tým, který mu měl pomoci rok po OH v Riu zkvalitnit jeho přípravu na další OH cyklus . Bohužel již stejnou dobu na tomto webu neustále čteme příběhy Jardy, resp. o něm, proč něco nefunguje, proč nedojel, jaké má problémy se zdravím, jak ho ale připravujeme , jaké má skvělé prametry. Prostě smyšlené lži , jen aby nevyšla ven jejich nekompence. A výsledky se od loňského Cape Epicu nedostavují. Jarda v loňské sezóně udělal jediný slušný výsledek v NMNM devátým místem a vyhral Český pohár . A rok ukončil fiaskem na MS v Lenzerheide. O letošním roce ani raději nemluvme.Tu pevnou sít lží mu bohužel utkal jeho vlastní tým, manažerem počínaje a trenérem jedním i druhým konče. Místo aby Jardovi pomohli možná z jeho a pro něj neznáme situace poklesu výkonnosti , tak všichni mu plácali po ramenou, hlásali na tomto webu jak je vše super a jak příprava probíhá optimálně. Ztratil se respekt před soupeři- jeden z jeho "trenérů" vykřikoval do éteru, že Nino Schurter je gumový panák, kdežto Jadra dieslový motor. Jeho realizační tým si jaksi pozapomněl všimout, že Crosscountry jako sport se posunul během 3 let do zcela jiné dimenze dynamiky, intenzity a techniky a jak je vidět, tak tento moment šel okolo nich, asi když opět do médií vysílali další vlákna lží o Jardovi. A na jednou se ta vlákna lží omotala okolo Jardy a zjišťujeme věci , které se měly řešit již před dvěma lety , před rokem. Vzpomeňme si na Jardovo vysokohorské soustředění před svěťákem v Andoře. Po 500 metrech Jarda slézá z kola !! A další a další výmluvy proč to nejde. A letošní rok už je pouze vyvrcholení profesionální práce těchto "vědců, a "trenérů" Jarda se opět už začal bát závodit s nejlepšími už i v Čechách a jede závodit na Slovenský pohár!!! Ano až tak klesl-ale přišla výmluva, že si jel vyjet body( ten samý víkend se jel u nás XC pohár s body 2x vyššími. Jarda si myslím takový závěr kariéry v CrossCountry nezasloužil. Ale tým mu vybral manažér a on s ním asi souhlasil. Nyní sklízí úrodu. Tihle hoši okolo něj touží jen a jen po slávě a pro ní udělají všechno , Než aby řekli pravdu Jardovi do očí ,proč jde výkonem 2 roku setrvale dolů ,o žebříčku ani raději nemluvme, a tvrdě začali pracovat ( od toho trenér přeci je ), tak nám nám na MTBS posílají ty smutné až tragikomické výmluvy a Jardu poplácávají po ramenou.

    Je mi Jaroslava líto , toto si nezasloužil, ale do té sítě hlavu strčil on a nerozpoznal profesionalitu od amatérismu a mazanosti těchto slavomamů.

    1. na tento komentář reaguje rotik — #3
    odpověz na tento komentář

redakční systém | ISSN 1803-5744