Na olympijské hry míří Holubová a Cink

Dvě nominační místa pro ČR jsou již zaplněna...

Autor: Tomáš Ježek
Na olympijské hry míří Holubová a Cink

Olympijské hry v Paříži se pomalu blíží a národní federace pomalu zveřejňují jména startujících. Nyní už je znám i český tým. Do olympijského závodu nastoupí za ČR Ondřej Cink a v ženách Adéla Holubová.

V obou kategoriích si Češi vyjeli jedno místo. Nominační jistotu měl již před závodem v Bedřichově Ondřej Cink, který v závodě ČP ani nezávodil. Jeho náhradníkem bude Jan Zatloukal.

O jedno místo v závodě žen se bojovalo v sobotu 9. června v Bedřichově a vyjela si ho Adéla Holubová.

Na základě znění Nominačních kritérií a v jednomyslné shodě reprezentačního trenéra, Trenérské rady pro OH Paříž 2024 a Komise MTB ČSC Vám posílám na vědomí konečnou nominaci OH Paříž 2024:

Nominace Muži Elite:
1. Ondřej Cink (Primaflor Mondraker)
2. Jan Zatloukal (Nutrend Specialized SKR Racing), první náhradník pro OH Paříž 2024

Nominace Ženy Elite:
1. Adéla Holubová (ROUVY Specialized)
2. Jitka Čábelická (GAPP Systém Kolofix), první náhradnice pro OH Paříž 2024
3. Patricie Srnská (Nutrend Specialized SKR Racing), druhá náhradnice pro OH Paříž 2024

Ondřej Cink

Stálo v e-mailu, který v neděli rozeslal reprezentační trenér Viktor Zapletal.

Adéla Holubová se tak ve svých 22 letech poprvé postaví na start olympijského závodu a naváže na úspěšné české závodnice - Jitku Čábelickou, Kateřinu Nash a Terezu Huříkovou. Pro Ondřeje Cinka to bude již čtvrtý start na OH.     

 

 

Zapojte se do diskuze

Mohlo by vás zajímat

  1. Světový pohárDivoká Crans Montana viděla spanilou jízdu Pidcocka a Lecomte
    Divoká Crans Montana viděla spanilou jízdu Pidcocka a Lecomte
  2. Světový pohárPieterse a Pidcock vítězí v short tracku, Čábelická 11.
    Pieterse a Pidcock vítězí v short tracku, Čábelická 11.
  3. Světový pohárTěžký short track U23 zahájil závodní program SP v Crans Montaně
    Těžký short track U23 zahájil závodní program SP v Crans Montaně
  4. Světový pohárSchurter bere vítězství číslo 36, Ferrand-Prévot potvrdila dominanci
    Schurter bere vítězství číslo 36, Ferrand-Prévot potvrdila dominanci
  5. Světový pohárAlpecin Deceuninck je ve formě, Pieterse i Gaze vítězí v short tracku
    Alpecin Deceuninck je ve formě, Pieterse i Gaze vítězí v short tracku
  6. Olympijské hryDalší nominace na olympiádu jsou známé, Dánové přišli o jedno místo
    Další nominace na olympiádu jsou známé, Dánové přišli o jedno místo

Vlož svůj komentář:

Pro vkládání komentářů je nutné být přihlášený.
Proto se, prosím, tedy buď přihlašte nebo registrujte.
  1. avatar
    #30 Orsik - vloženo: 12.06.2024 v 17:40:24

    Copak někdo čeká od vedení sekce MTB něco poctivého to snad ne.A na nějaké pravidla připomínky z vysoka kašlou.Diskuze se přece nepripouští.To ví přece všichni kdo se v tomto prostředí pohybuje.Ti mají hroší kúži.Orsik

    odpověz na tento komentář
  2. avatar
    #29 orwell - vloženo: 12.06.2024 v 16:54:23

    Po přečtení článku "Tým Jitky Čábelické se brání..." musím upřesnit Dlohošovu nepravdu o přímé konfrontaci závodnic. Čábelická porazila Holubovou na Zadově a to navíc po těžkém závodě na ME v Rumunsku. Ten Holubová nejela a Srnská také ne. Srnská odpočatá po neúspěch v Brazílii excelovala právě na Zadově. Osobně se potkaly holky ve Stupně (to se nepočítá) a tam bylo také navrch pro Čábelickou. Holubové to jezdilo v U23 více v minulém roce, letošní výsledky asi byly trochu za očekáváním, proto neklaplo 2. kritérium,ale v technice má ještě rezervy . Pařížská trať je technicky velice náročná a tu už si Čábelická měla možnost vyzkoušet v závodním módu . Mezi kategoriemi elite a U23 je velký rozdíl, ten zřejmě mladé závodnice poznají, ale popisovat jaký časový rozdíl byl mezi závodnicemi, když každý závod je jiný, není vypovídající hodnotou pro aktuální výkonnost.

    Holky jsou dobré všechny a všem jim fandím, ale to zákulisí bafuňářů. Horší než jízda na hlaďák v bahně a proti větru. Takže tolik k nepravdám a ohýbání, které demotivuje závodníky, manažery a potažmo i fanoušky. (A z pěti hlasů jsou tři ve střetu zájmů - to je už bonbónek jak z vyšší politiky). Kde je fair play.

    odpověz na tento komentář
  3. avatar
    #28 Aleš Procházka - vloženo: 12.06.2024 v 08:35:41

    Celá tahle diskuse je smutný obraz toho, kam to XCO v Česku dotáhlo 12 let po zlatě Jardy v Londýně (Škarna 12, Ondra 14.), Katka Nash 14., Rio 2016 Jarda stříbro (Ondra 14., Škarna 22.) , Katka Nash 5., Tokyo Ondra DNF, Jitka 22. Když škrtneme multitalent Katku Nash (v roce 1993 jsem byl u premiéry Katky Hanušové v Českém poháru v Písku), která se sportem baví v úplně jiných podmínkách a prostředí, tak všichni osvědčení jezdci postupem času dozráli, zestárli a nikdo z mladých je nenahradil a ani jen tak nenahradí. Minimum rozvoje disciplíny v regionech způsobuje, že všichni mládežníci objíždí a ucpou národní pohár, aby po juniorech zjistili, že mají jet v posledním ročníku střední školy závody s Cinkem, Marrotem, Terpstrou a...skončí. Nemají možnost jet závody U23 a podle pravidel UCI skončí po 30 minutách, jako ve starších žácích. Vykašlou se na cyklistiku nebo se pustí na pohodu do maratonů. Ten systém je celej nastavenej blbě, za rozvoj a výsledky disciplíny má někdo vliv i odpovědnost, přináší to i přístup k veřejným a svazovým financím a to je pevná pavučina vztahů. A z té provázanosti pak vzniknou prasárny a ohýbání pravidel. Třeba to časem někomu začne vadit, že v jarních závodech kadetů startuje 120 kluků a v mužích z nich pojede tak 1-2 z ročníku. Vlastně i to je důvod, proč moji kluci utekli na silnici s cyklokrosem, protože si fakt dobře zazávodí.

    odpověz na tento komentář
  4. avatar
    #27 nossanek - vloženo: 12.06.2024 v 08:32:55

    odpověď na G23 — #26 Tam nahore by je to nijak neohrozilo, To ze pojede Lutakova sverenkyne, je jedna vec.

    Zapletal, Marek, Dlohos jaou jedna ruka.

    Proste vysachovali Jitku, proteze by sni nic nemeli(hlavne Zapletal), potrebuke tam posunout sve sverence Srnska a Zapletal, prejdou pod ochranu strediska (Dukla) a berou Plat. Za vsim hledej penize.

    Zapletal je bezpater, ktery musi byt stredobodem.

    odpověz na tento komentář
  5. avatar
    #26 G23 - vloženo: 12.06.2024 v 07:59:59

    odpověď na orwell — #25 Díky, koukl jsem na ten WeLove Cycling, a je to síla, co tam ten Dlohoš říká! Taková malá konspirační úvaha, založená na určité znalosti, zkušenosti. Víš proč dali přednost té mladé?! Protože je velká pravděpodobnost umístění ať té, nebo té, tak okolo 20. místa. Protože se hodnotí umístění do tak do 6. místa, max. do 10., bylo by to hodnoceno jako neúspěch, a tím pádem ohrožená místa těch nahoře. Když takhle dopadne mladá holka, dá se to zdůvodnit tzv. sbíráním zkušeností, a to projde...

    1. na tento komentář reaguje nossanek — #27
    odpověz na tento komentář
  6. avatar
    #25 orwell - vloženo: 11.06.2024 v 12:41:05

    odpověď na G23 — #24 Ke kritériu č.3: Pokud by vyhrála Bedřichov Srnská (a že měla našlápnuto , než jí seklo), , tak pojede do Paříže . Předjížděla i Adélu, V Brazílii měla handicap po pádu v tréninku.

    V NMNM byly U23 za očekáváním a nepotvrdily. Pseudovýsledek na Akademickém mistrovství světa se hodí do portfolia někomu, kdo potřebuje argumentovat alespoň nějakým výsledkem. Pro ten mohla jet i Adéla. Ale Luťák s Rouvy ví co dělá .

    Takže kritérium č.3 na českém poli tak jednoznačné nebylo. A první dvě splnila pouze jedna.

    A ještě jedna věc, tady už nejde ani o OH, ale o čest. Když si dovolí p. Pepa Dlohoš někoho označit za lhářku, která si vyložila nominační kritéria po svém (použil na WeLove Cycling), tak to chce mít opravdu žaludek. A navíc Jitka Bedřichov nejela špatně, do chvíle než odstoupila . Ať je to zdravotní stav nebo technickým problém, závodit s vědomím , že "odvolávám , co jsem slíbil" , nominační kritéria neplatí, ale jeď, když vyhraješ... je to hnus Velebnosti

    1. na tento komentář reaguje G23 — #26
    odpověz na tento komentář
  7. avatar
    #24 G23 - vloženo: 11.06.2024 v 09:39:32

    odpověď na Marek Jochec — #23 No nebylo to před Bedřichovem 1 : 1. Bod 1. nebo 2. splnila pouze Čábelická, takže má 1 bod Holubová nula. Bod 3. Touškov Holubová 1 bod,, Zadov Čábelická 1 bod, tedy před Bedříchovem 2 : 1. Až po tom přichází další kritérium, pojede ten, kdo bude lepší v Bedřichově, v tom je ten podraz...

    1. na tento komentář reaguje orwell — #25
    odpověz na tento komentář
  8. avatar
    #23 Marek Jochec - vloženo: 11.06.2024 v 09:29:59

    odpověď na G23 — #22 Ano, však píšu: Bohužel to překroutili a řídí se až bodem 3. a to výsledky v ČP kdy před Bedřichovem to bylo 1:1

    nebrali v úvahu SP a ME

    1. na tento komentář reaguje G23 — #24
    odpověz na tento komentář
  9. avatar
    #22 G23 - vloženo: 11.06.2024 v 09:06:17

    odpověď na Marek Jochec — #21 Nebylo to 1 : 1, protože bod č.1 (potažmo bod č.2.) splnila pouze Čábelická, bod č.3. by mohl být jako jedna 1 : 1, v Touškově porazila Holubová Čábelickou a na Zadově Čábelická Holubovou...Jediné rozumné a spravedlivé další kritérium by tak mohlo být to, kdo vyjel účast na OH! Bez těch bodů by tam nejel nikdo! P.S: O těch holkách to není, je to o těch, co vytvářejí tyto třenice!

    1. na tento komentář reaguje Marek Jochec — #23
    odpověz na tento komentář
  10. avatar
    #21 Marek Jochec - vloženo: 11.06.2024 v 08:59:46

    Ženy Elite/U23 (uzávěrka nominace: 17.6.2024):

    „A“ tým Ženy Elite/U23

    1. závodnice, které se umístily na MS, SP, ME XCO v kat. Elite sezóny 2023/2024 do 28. místa

    2. . závodnice, které se umístily na MS, SP, ME XCO v kat. U23 sezóny 2023/2024 do 6. místa

    zatím splnily: Jitka Čábelická, Adéla Holubová, Patricie Srnská ( beru tak že splnily obě)

    Nominace závodnice „A“ týmu bude vycházet z těchto kritérií:

    1. závodnice, které se umístí v závodě SP, ME XCO v kat. Elite sezóny 2024 do 28. místa

    2. závodnice, které se umístí v závodě SP, ME XCO v kat. U23 sezóny 2024 do 6. místa

    3. posouzení vzájemné výkonnosti v závodech ČP 2024 (Touškov, Zadov, Bedřichov)

    (nominace bude vycházet z komplexního posouzení výsledků v následující posloupnosti významu akcí: SP,ME,ČP)

    Toto je dá vykládat různě, pokud by dodrželi posloupnost významu akcí tak 27. místo v SP Čábelické, by mělo mít největší váhu a to by ji mělo poslat na OH - tak to chápu já.

    Bohužel to překroutili a řídí se až bodem 3. a to výsledky v ČP kdy před Bedřichovem to bylo 1:1

    1. na tento komentář reaguje G23 — #22
    odpověz na tento komentář
  11. avatar
    #20 midlander - vloženo: 11.06.2024 v 08:24:19

    Tak ty původní kritéria jsou napsaný tak, že vždycky záleží na rozhodnutí trenérů. Rozhodně to nejsou jasně daná kritéria. Máme tu malý píseček a stejně je na něm zlá krev... :-(

    odpověz na tento komentář
  12. avatar
    #19 orwell - vloženo: 11.06.2024 v 07:21:35

    Ale jedná se o olympiádu, což je asi největší sen každého sportovce. A proto se na českém písečku dějí tato kouzla. Líto je mi závodníků, protože ta hořká pachuť tam je pro všechny. Pro Terezu H. se účast na OH též vyboxovávala. Milan S. byl vyšachován stejně jako Karla Š. A o olympijské krádeži u Nikoli N. už ani nemluvím. Olympijský cyklus stojí každého sportovce hodně dřiny i peněz a když už se vidí na olympiádě, protože splnil a pak je to jinak, No nechtěl bych být v jeho kůži.

    odpověz na tento komentář
  13. avatar
    #18 orwell - vloženo: 11.06.2024 v 07:06:41

    Kdyby jezdila Kačka N. a řekla že chce do Paříže, tak pojede i bez kritérií a bodů. 😉. Ve Švýcarsku to mají holky také těžké. Do 30. v rankingu je jich tam více a nominaci po NMNM dostala Jolanda, které se to vůbec nepovedlo.

    odpověz na tento komentář
  14. avatar
    #17 zalesakbike1122 - vloženo: 11.06.2024 v 05:29:07

    Podivejte se na casy kol v zavodech svetaku, s casem co jezdi U23 6.misto se prakticky vejde s odrenyma usima do 30. V elite, pokud jsou stejny podminky na trati. Rozdil mezi kategoriema je brutalni, vubec neresim pocet startujicich. Nejlepsi U23 maji dalsi rok problem se vejit do 20 v elite, treba jako Pedersen, takze to 28. Misto z pohledu elite a 6. Z U23 odpovida realite.

    odpověz na tento komentář
  15. avatar
    #16 nossanek - vloženo: 10.06.2024 v 23:00:06

    To co jsem napsal, za tim si stojim,

    V privni rade jde o penize, ktere Zapletal potrebuje pro svuj team, mit v teamu olympionyky i kdyz nahradniky,

    jsou nemale penize.

    S Cebelinske, Cinka ma velke hov. Ty on nepotrebuje!!

    Tak nekoho odstreli.( Jitka)

    Ani bych se nedivil tomu, ze odstreli i Cinka( ze dravotnich duvodu) a pojede jeho sverenec Zatloukal.

    On na to ceka!

    Zapletal se rad foti a chvali.

    odpověz na tento komentář
  16. avatar
    #15 nossanek - vloženo: 10.06.2024 v 22:48:15

    Zapletal je spina

    odpověz na tento komentář
  17. avatar
    #14 orwell - vloženo: 10.06.2024 v 21:28:48

    Jitky se musím zastat. ME Rumunsko na rozdíl od Adély dojela, Hned po tom na Zadově ji porazila. Touškov je "rodná" trať Adély. Myslím, že ve Stupně utrpěla A také porážku. Fandím oběma zavodnicím, ale tak jasně bych třetí kritérium neviděl. Spíš mě napadá jestli se neoteviral prostor pro třetí nominováni. Dále se nabízí otázka, co kdyby Jitka v Bedřichově nenastoupila na start ze zdravotních důvodů?

    odpověz na tento komentář
  18. avatar
    #13 North Boy - vloženo: 10.06.2024 v 20:33:33

    Původní kritéria :

    1) kriterium : závodnice, které se umístí v závodě SP, ME XCO v kat. Elite sezóny 2024 do 28. místa

    Tento bod splnila v 2024 závodnice Jitka Čábelická:

    27.místem na Světovém poháru v Mairipora (Brazílie)

    21.místem na Mistrovství Evropy v Cheile Gradistei (Rumunsko)

    2 kriterium: závodnice, které se umístí v závodě SP, ME XCO v kat. U23 sezóny 2024 do 6. místa

    Výsledek: závodnice Patricie Srnská a Adéla Holubová nesplnily v závodech Světového poháru, ani Mistrovství Evropy

    3 kriterium ( logicky platí pouze pro rozhodování mezi těmi co splnily svůj bod výše, což se ale nestalo )

    Posouzení vzájemné výkonnosti v závodech ČP 2024 (Touškov, Zadov, Bedřichov)

    Nové prohlášení k nominacím - nové kriterium:

    Reprezentační trenér po konzultaci se členy trenérské rady, vzhledem k vyrovnanosti závodnic „A“ výběru pro OH Paříž:

    Jitka Čábelická (GAPP Systém Kolofix)

    Adéla Holubová (ROUVY Specialized)

    Patricie Srnská (Nutrend Specialized SKR Racing)

    a zároveň i skutečnosti, že se žádné závodnici nepodařilo v sezóně 2024 dosáhnout významného mezinárodního výsledku, který by vybočoval ze základního rámce Nominačních kritérií, rozhodnul prodloužit nominační uzávěrku až po závodě CONSEQ Českého poháru MTB XCO v Bedřichově.

    Závěr:

    ano, opravdu porušili vlastni pravidla respektive jejich ducha, nicméně byla ta napsaná tak, aby v nich byla skulinka a mohli licitovat do poslední chvilky, proč asi.

    Druhá poznámka, kdyby napsali kriterium že jede 1) bud' ten kdo bude v top 10 závodě SP, ME XCO v kat. Elite sezóny 2024 anebo 2) vyhraje ve vzájemném souboji tak nemuseli nic měnit.

    Jenže to by svaz a bafuňáři nemohli provádět ty tanečky okolo.

    Ještě k tomu, taky nechápu kterej jouda vymyslel, že bude stačit do 28 místa Ellite. To bylo jasný, že to je vtip. Ale bylo to ofiko kriterium? Bylo.

    Jo a pokud by chtěli U23 usilovat do kvalifikaci skrze kriterium 1 tak by se musely postaršit. Je nesmysl , aby jel někdo z U23 na závody kategorie, který v životě předtím nezkusil.

    odpověz na tento komentář
  19. avatar
    #12 panzdenda - vloženo: 10.06.2024 v 20:32:12

    Nominační kriteria byla jasně daná od listopadu. Jitka si je mohla nastudovat a pak by se nedivila, že na OH nejede. Kdyby v Bedřichově vyhrála, jela by na OH ona (viz třetí bod nominace - porovnání vzájemné výkonnosti na závodech ČP v sezóně 2024).

    odpověz na tento komentář
  20. avatar
    #11 G23 - vloženo: 10.06.2024 v 14:12:25

    Kdysi bývalo pravidlo, chceš závodit v 23, pak jsi 23, chceš závodit v dospělých, pak jsi dospělá...A platilo to po celou sezónu a pro všechny závody, nešlo to vzít zpět...Mohlo být přesné srovnání a dlouhodobější...Byla dána kritéria, ale ta se náhle změnila, je třeba něco více dodávat... Doba běží dál, ale tyhle drobné nominační podrazy jsou stále stejné...

    odpověz na tento komentář
  21. avatar
    #10 Honza S. - vloženo: 10.06.2024 v 13:14:42

    odpověď na pp — #6 https://www.sport.cz/clanek/cyklistika-cink-a-holubova-budou-na-oh-hajit-ceske-barvy-v-zavodech-horskych-kol-5029921

    https://www.idnes.cz/sport/cyklistika/nominace-horska-kola-ondrej-cink-adela-holubova.A240609_170128_cyklistika_ten

    odpověz na tento komentář
  22. avatar
    #9 Marek Jochec - vloženo: 10.06.2024 v 12:27:15

    Kritéria z podzimu zde: https://mtbs.cz/clanek/cesti-bikeri-znaji-nominacni-kriteria-na-oh-2024/kategorie/olympijske-hry-mtb-xco

    odpověz na tento komentář
  23. avatar
    #8 karel.neugebauer.7 - vloženo: 10.06.2024 v 12:03:35

    Je škoda, že místní novináři nezapátrají, neseženou podklady a zcela jasně nenapíšou článek s odkazy na informace (ať se tu pak v diskuzích neřeší nesmysly a odkazy jinam). Nepředpokládám, že by Jitka lhala nebo překrucovala pravdu. Kritéria na podobné věci mají být naprosto transparentní a neprůstřelná.

    odpověz na tento komentář
  24. avatar
    #7 trance28 - vloženo: 10.06.2024 v 11:33:47

    odpověď na pp — #6 treba i na idnesu je toho snad vic :-)

    odpověz na tento komentář
  25. avatar
    #6 pp - vloženo: 10.06.2024 v 11:27:48

    odpověď na Honza S. — #4 na jakých webech? Nemůžu nic najít? Díky

    1. na tento komentář reaguje trance28 — #7
    2. na tento komentář reaguje Honza S. — #10
    odpověz na tento komentář
  26. avatar
    #5 Frybis - vloženo: 10.06.2024 v 11:26:01

    odpověď na Honza S. — #4 No doufám, že pan Ježek nyní na 100% žhavý drát, už má 3 TB dat od Viktora, šťastných i zklamaných závodnic a jejich managerů. Srovnávací tabulka výsledků závodnic za posledních 32 měsíců a nezapomene sem dát i výpis z jejich Stravy by nám poodhalil, která závodnice bere přípravu na hry vážně a která to dává jen na talent. Určitě to bude velké :-D

    odpověz na tento komentář
  27. avatar
    #4 Honza S. - vloženo: 10.06.2024 v 09:19:54

    odpověď na Frybis — #3 Také očekávám plodnou diskusi. :-) Jenom škoda, že zrovna tedy je těch informací minimum, na všech ostatních webech je i Jíťy reakce a Zapletalovo vyjádření. Bez toho je ten článek takový jalový.

    1. na tento komentář reaguje Frybis — #5
    2. na tento komentář reaguje pp — #6
    odpověz na tento komentář
  28. avatar
    #3 Frybis - vloženo: 10.06.2024 v 07:54:34

    Diskuze zde bude patrně velmi obsáhlá, bohužel ne vždy ti co vyjeli body udrží formu do Olympiády.

    1. na tento komentář reaguje Honza S. — #4
    odpověz na tento komentář
  29. avatar
    #2 nossanek - vloženo: 09.06.2024 v 22:01:05

    odpověď na Honza S. — #1 Honzo musim ti protirecit, Cebelinska vyjela body, Cink vyjel body, kde byla Holbova, nedej boze Zatloukal.

    To stejne se stalo Spesnakovi, kdy mu ukradli diky jednomu zavodu nominaci, je Cink.

    Pokud by Holubova vyhravala Svetaky U23, Zatoukal to

    stejne, tak jsem ticho. Holubova ma daleko do 5tky,

    Zatlokal km. Vyjadreni Zapleta je stejne hnusne jako sam Zapletal,

    Zapletal potrebuje mit na sobe zavysle mladochy, pro karieru, Cebelinska a Cink na neho serou aby se snim fotili.

    Jo a nezapomente mi pripomenout, ze tam mam hrubky.

    odpověz na tento komentář
  30. avatar
    #1 Honza S. - vloženo: 09.06.2024 v 20:30:50

    Měl s Adélou poslat Honzu Zatloukala. Reálně na bednu nemá šanci nikdo z našich, tak by mladí posbírali zkušenosti. Ondra ani Jiťa za další čtyři roky lepší nebudou a jenom za zásluhy olympiáda být nemá.

    1. na tento komentář reaguje nossanek — #2
    odpověz na tento komentář

redakční systém | ISSN 1803-5744