Road Classics vyrazí v sezoně 2024 na dva nové monumenty

Po vyprodané premiéře na Ještědu přidává seriál Road Classics do svého itineráře dva nové monumenty…

Autor: Pressnews
Road Classics vyrazí v sezoně 2024 na dva nové monumenty

Seriál Road Classics vnesl do české scény něco nevídaného. Premiéra po trase z Liberce přes Jizerské hory na Ještěd vedla po kompletně uzavřených silnicích. Navíc si účastníci užili prémiového servisu v podobě luxusně vybavených občerstvovaček, na nichž se servírovala káva do porcelánu. Nebylo tak divu, že se kapacita závodu zcela vyčerpala. Organizátoři navíc myslí na hobbíky, kterým nejde o každý watt v analýze jejich výkonu, ale hlavně o zážitky. Právě k tomu slouží kategorie švih, která má formu projížďky s měřenými úseky, kde se cyklisté mohou porovnat – ideální zážitek pro partu. 

Na Ještěd se seriál vrátí i v následující sezoně, závodníci a švihaři tam vyjedou 14. září. Navíc přibudou další neméně atraktivní zastávky, kde to organizátoři plánují rozjet ve stylu cyklistického luxusu.

Otvírák sezony Road Classics se pojede 25. května na Pálavě, jíž dominuje vrchol Děvín. Na úvod by mělo jít o snadnější trasu umístěnou na okruh. Na Jižní Moravě přeci jen nejsou dlouhá horská stoupání, a tak organizátoři počítají, že hlavní trasa bude měřit kolem 150 kilometrů, s tím, že účastníci budou mít možnost zvolit kratší alternativu. To bude platit i ve dvou zbylých případech. 

„Chceme dát možnosti vyzkoušet si prémiovou cyklistiku i těm, kteří si na trasy přes 100 km nevěří, na silničce začínají a spíše než závodění si chtějí vyzkoušet atmosféru velké akce a jízdu po uzavřených silnicích s prvotřídním servisem,“ říká šéf projektu Road Classics Jan Hejda.

Klínovec 3. srpna naopak představí ryze horskou trasu, skrz opuštěné kouty západní části Krušných hor. Inspekce ukázaly, že se tam ukrývají velice slušné cesty, které závodníkům nabídnou podobný profil jako v Jizerkách. Nebude chybět vrcholový dojezd, ale trasa bude o malinko snadnější než na Ještědu, protože se začne na Božím Daru. 

Výraznou novinkou oproti „nultému“ ročníku 2023, kdy se šlo o jednorázovku, bude celková klasifikace seriálu. Organizátoři připravují systém bodování jednotlivých závodů. Při finále na Ještědu je třeba myslet na to, že závod bude mít omezenou kapacitu. Ještěd a Liberec nemohou pojmout nekonečné množství cyklistů, a tak se vyplatí s registrací neotálet.

Už od úterý 5. prosince se na webu roadclassics.cz rozjíždí registrace na jednotlivé závody i celý seriál. Nabídka nejvýhodnějších startovných potrvá do Vánoc. Nechybějí i speciální dárkové vouchery, aby zájemci mohli své blízké obdarovat neopakovatelným zážitkem. A darovat zážitek, to je nejvíc.

Registrace a více informací ZDE 

Přečteno - 6573x Tagy: silnice gravel road classics
Zapojte se do diskuze

Mohlo by vás zajímat

  1. TechnikaFotogalerie: Van Rysel E-GRVL HD
    Fotogalerie: Van Rysel E-GRVL HD
  2. Testy - RecenzeTEST: Van Rysel E-GRVL HD
    TEST: Van Rysel E-GRVL HD
  3. Testy - RecenzePrvní dojem: ocel nebo titan - Javax vs. Equator
    První dojem: ocel nebo titan - Javax vs. Equator
  4. Ostatní závodyPetr Vakoč v Rakousku zahájil světovou gravel sérii
    Petr Vakoč v Rakousku zahájil světovou gravel sérii
  5. Testy - RecenzeTEST: Lapierre Pulsium Allroad 6.0
    TEST: Lapierre Pulsium Allroad 6.0
  6. Ostatní závodyMS na gravelu bude v roce 2024 hostit Belgie, pořadatelé odhalili trasu
    MS na gravelu bude v roce 2024 hostit Belgie, pořadatelé odhalili trasu

Vlož svůj komentář:

Pro vkládání komentářů je nutné být přihlášený.
Proto se, prosím, tedy buď přihlašte nebo registrujte.
  1. avatar
    #8 G23 - vloženo: 14.12.2023 v 08:37:58

    odpověď na Aleš Procházka — #7 To, co říkáš o P-KV-P vidím přesně tak, a byly i jiné závody, kterým by se mohlo říkat monument, silniční Král Šumavy, který byl zaříznut PČR Západočeského kraje. A tyhle ty supermarketový závody jsou pro jiný druh cyklistů, než co jezdí Mamut, Krakonošák apod. To je pro lidi, co nemají pojem, zkušenosti, trochu snobi, potřebují v pondělí v kanceláři ukázat fotku s celebritou. Těm nevadí, že jsou vlastně podvedeni, když někdo říká monument 150 km na Pálavě…, jiný, že jedou Tour de France okolo Křivoklátu…Proč pro ty organizátory není problém sehnat všechna povolení možná vysvětluje to, že například za tímto projektem je bývalý marketingový ředitel ČOV…

    odpověz na tento komentář
  2. avatar
    #7 Aleš Procházka - vloženo: 11.12.2023 v 08:08:38

    Fascinující, nazvat něco na 100 a 150 km monumentem. Obnovte Praha - Karlovy vary - Praha a smeknu klobouk, to by dávalo smysl, udělat race pro licenční UCI kategorie i pro hobany. To bych rád někdy jel. Co je ale sprostý, kluci z Přerova dělají 24. ročník silničního maratonu Mamut tour ve svém termínu 25.5.2024, takhle se tam bez domluvy nasrat a ten termín ukrást, to se prostě nedělá. Chápu, jsou to zcela jiné světy, lokální parta kolem prodejny versus profesionální agentura.

    1. na tento komentář reaguje G23 — #8
    odpověz na tento komentář
  3. avatar
    #6 Babaja - vloženo: 07.12.2023 v 15:46:54

    odpověď na Honza S. — #4 Nejsi. Proto sem taky už moc nelezu. A ty reklamy, co neustále překrývají půl displeje mobilu, to je teda fakt humus!!!

    Když žumpa, tak pořádná :-)

    odpověz na tento komentář
  4. avatar
    #5 midlander - vloženo: 07.12.2023 v 13:15:04

    odpověď na panzdenda — #2 jo, já tomu věřím, nemusím chápat všechno. :-)

    odpověz na tento komentář
  5. avatar
    #4 Honza S. - vloženo: 06.12.2023 v 18:15:42

    Jsem jediný, komu tahle diskuse připadá absurdní? Kdysi to býval web, kde redaktoři psali o horských kolech. Teď se tu diskutuje nad zkopírovanou tiskovou zprávou o tomto... :-/

    1. na tento komentář reaguje Babaja — #6
    odpověz na tento komentář
  6. avatar
    #3 leszczynski - vloženo: 06.12.2023 v 17:04:23

    odpověď na midlander — #1 A komu by se to zdálo málo, může na místě zaplatit 4000 Kč.

    odpověz na tento komentář
  7. avatar
    #2 panzdenda - vloženo: 06.12.2023 v 16:40:36

    [odpověď na midlander — #1 Nižší starovné nemá smyśl, neboť kapacita závodů bude dle očekávání bez problémů naplněna. Dnes už spousta lidí nějakou tu tisícovku neřeší a ti, kteří řeší nejsou cílová skupina těchto akcí.

    1. na tento komentář reaguje midlander — #5
    odpověz na tento komentář
  8. avatar
    #1 midlander - vloženo: 06.12.2023 v 15:53:23

    early bird za 2590,-? tak to musí být vskutku prémiová cyklistika. :-O

    1. na tento komentář reaguje panzdenda — #2
    2. na tento komentář reaguje leszczynski — #3
    odpověz na tento komentář

redakční systém | ISSN 1803-5744