Broumovsko rozjíždí pohár MTB XC

Otvírák sezóny horských kol v Broumovském výběžku Aprílová osmička MTB se uskuteční již tuto neděli 22.4.2007 v Teplicích nad Metují. Čtrnáctý ročník tohoto závodu opět zahajuje seriál MTB Pohár Broumovska, do kterého se dále počítá Broumovská Bike kostka 10.6. a Velká cena Police nad Metují 26.8. Těšíme se na Vaši účast, připraveno je občerstvení, ceny pro nejlepší tři ve všech kategoriích i bohatá tombola! Propozice k nedělnímu závodu je možné stáhnout ZDE

17.04.2007 - Závody - Jan Němec

S MTBS crew na jarní Cyklojízdu

Pokud vám není zcela lhostejný nerovný boj automobil versus cyklista v pražských ulicích, pojeďte pozítří doprovodit MTBS crew a přijměte pozvánku organizátorů na tradiční jarní Cyklojízdu. Startuje se 19.4. v 18:00 z náměstí Jiřího z Poděbrad. Více informací se dozvíte na stránkách www.cyklojizdy.cz. A nyní již slibovaná pozvánka:
Podívejte se kolem sebe. Vyjdete před dům, jděte do parku, počkejte na tramvaj. Jaké to je? Motáte se od prvního kroku mezi parkujícími vozy? Čiháte na kraji vozovky jako zvíře před dravou řekou? Balancujete na tramvajovém ostrůvku jak gymnasta na hrazdě?

To není normální a může se to změnit! Řešením je regulace aut, postupná změna dopravního chování a více prostoru pro chodce a cyklisty. Přijďte na cyklojízdu a řekněte svým politikům: chci žít v normálním zdravém městě! Zkušenosti ukazují, že je to možné.

VEMTE PŘÁTELE! SVĚTLA A RÁDIO S SEBOU! Jarní cyklojízda bude ozvučena zvuky přírody. Z cykloradiových stanic si můžete naladit hlasy ptactva, zvěře, hmyzu a živlů. Chcete slyšet zvuky pralesa na magistrále? Rádio s sebou!

17.04.2007 - Závody - Jan Němec

Check out novej Xstream

Dubnový Xstream právě zaútočil na trafiky, takže si jej můžete směle vyzvedávat. Startuje ho rozhovor s downhillovou legendou Gaspim společně s pornostar světového formátu Silvií Saint. Obří obrazová reportáž z Freestyle Games potěší každého freestylistu, Tom Malina si povzdechl nad odjezdem z tréninkového pobytu v Kapském Městě. Jak se rozvinul snowboarding v Koreji? Jak se dá létat při kiteboardingu? BMX rozhovor, downhill rozhovor, test návykových pitbiků, reportáž z Night of the Jumps — freestyle motokrosového top závodu. Něco o Formuli 1. Kde se vzal Bungee Jumping, kam se dostal a jak se k němu dostanete vy? Z čeho vybírat při koupi aggressive inline bruslí? Mára Holeček se vydrápal na Žraločí ploutev, až musel léčit omrzliny. O potápění v obrovské jeskyni si přečtete od Petra Vaverky, a uvidíte překrásné fotky. Recenzi knihy o neexistujícím graffiti, kulturu a něco o holkách v extrému najdete na konci, taky luxusní fotky holek v galerii, a můžete se těšit na číslo květnové. Nejdřív si ale sežeňte tohle dubnové! :-) Abych nezapomněl, contest o fotky vašeho držkopádu pokračuje. A časák uvádí fotka z výjezdu týmu Outofhome.cz do dětského domova v Písku. Jak říká downhiller Spyke: „Xstream navěky!“

17.04.2007 - Závody - Jan Němec

Rallye Vltavu vyhrál Cirkl a Kottová

První závod Galaxy série - Xterra Rallye Vltava - vyhrál v sobotu na Hluboké Petr Cirkl, ten porazil na trati dlouhé 64 km i nejlepšího českého bikemaratonce Ivana Rybaříka (KHS.CENYTISKU.CZ). V cíli měl Cirkl, který reprezentuje tým Hrinkow, náskok více než 2 a půl minuty.
Třetí místo na delší trati obsadil Ondřej Fojtík z Dolák MTB teamu a mezi ženami byla nejlepší jeho týmová kolegyně Petra Kottová, ta porazila Karolínu Stolařovou z Galaxy GS Jistebnice i Evu Haškovou ze Slávie Plzeň. Na trati v okolí řeky Vltavy bodoval i mistr světa v cyklokrosu z roku 2003 Martin Zlámalík, který dojel do cíle u Vltavy na 8. pozici.
Kratší trať nejrychleji projel Martin Kříž (Kraken Team Dobříš), který 38 km jel průměrnou rychlostí přes 32 km za hodinu, mezi ženami vyhrála matadora Kája Polívková (Gary Fischer), která má na kontě mnoho titulů mistryně ČR v různých cyklistických disciplínách.
Zvláštní kategorie pro závodníky do 23 let bude kvůli technickým problémům vyhlášena na dalším závodě série, který se pojede 12. května v Prachaticích. Obdrží ji Martin Němeček (Radland Kärnten) a Alžběta Havlasová (CK Plastochem). Na stejném místě bude vyhlášena i kategorie na 60 let.
Kompletní výsledky naleznete na www.xterra.cz, informace o dalších závodech série: www.galaxy-bike.cz

17.04.2007 - Závody - Jan Němec

Author Šela již nyní trhnul rekord

Pořadatelé Author Šela marathonu (5.5.2007) registrují rekordní zájem o účast v ročníku 2007 - k 16.4. registrují 1420 přihlášených jezdců z Česka, Slovenska, Polska, Maďarska, Rakouska, Německa, Chorvatska a Equadoru. Zcela jistě se tak zlomí rekord v účast 1418 závodníků v roce 2006. Podle pořadatele závodu Aleše Procházky za to můžou tyto faktory: "1. zavedením kratší 52 km jsme oslovili i jezdce, kteří by nezvládli na úvod sezóny devadesátku 2. neobvyklá zima a ještě neobvyklejší jaro umožnili lidem najet potřebné kilometry pro získání základní kondice. Předpokládaný počet účastníků hlavního závodu tak směřuje k číslu 1700 jezdců, českým maratonským unikátem je větší množství přihlášených na delší trase (o 190 více), nedělního Dětského Author Šela marathonu v Přerově (6.5.2007) se zúčastní odhadem 200-300 dětí."
Horkou novinkou je spolupráce při navádění závodu terénem Dušanem Randýskem z Hranic, účastníkem letošní Rallye Lisabon - Dakar. Více info zde: www.selasport.cz

17.04.2007 - Závody - Jan Němec

Škarnitzlová vyhrála ČP na silnici

Sedmnáctiletá bikerka Jitka Škarnitzlová (dimp Giant team) vyhrála druhý závod Českého poháru juniorek a žen v hromadném silničním závodě, který se jel o uplynulém víkendu v okolí Plzně. Jitka je prvním rokem mezi juniorkami a hned při svém prvním větším startu v této kategorii na silnici porazila zkušené bikerky a silničářky jako je Šárka Chmurová, Pavla Havlíková, Kateřina Bohatá nebo Barbora Bohatá. Jitka jde ve šlépějích svého staršího bratra Jana Škarnitzla, reprezentanta v mtb a cyklokrosu. Ten skončil na víkendovém německém poháru mtb XC na třetím místě v kategrorii pod 23 a celkově 21. Oba dva pojedou tento víkend Světový pohár horských kol v Belgickém Houffalize. Jitka ve vloženém závodě juniorek a Jan hlavní závod mužů. Po náročné zimní přípravě oběma stoupá forma a tak věříme v kvalitní výsledek. Vždyť Jan je společně s Jaroslavem Kulhavým členem reprezentačního A týmu a jeho dlouhodobým cílem je Olympiáda v Pekingu. /pr/

16.04.2007 - Závody - Jan Němec

Kateřina Nash úspěšná na Sea Otter

Dobré zprávy dorazily ze Spojených států, konkrétně z Kalifornského Monterey, kde včera skončil tradiční cyklistický festival Sea Otter Classic. Letos mělo Česko jediného zástupce - Kateřinu Nash - Hanušovou (Luna Women). Katka nás reprezentovala na jedničku: MTB časovku vyhrála, v XC short tracku skončila druhá a v klasickém XC brala bronz. Tedy kompletní medailová sbírka. Více informací o závodě a festivalu najdete na www.seaotterclassic.com. Příští týden se Katka opět představí na světovém poháru v Houffalize

16.04.2007 - Závody - Jan Němec

Škodabike za 200Kč už jen do středy

Plzeňský Škodabike marathon oslaví v letošním letošním roce čtvrté narozeniny. Závod sice startuje až v sobotu 28.4., ale trať si již nyní vyzkoušela vítězka Evropského seriálu v triathlonu Lenka Radová. Po konzultaci se zastupitelstvem Starého Plzence, dochází k drobným úpravám trati. Jedná se o úsek od občerstvovací stanice zpět k dálniční lávce, kde bude trať nově vedena po rozhraní lesa pod Radyní a luk nad obcí Losiná. Ostatní atraktivní části tratě, včetně sjezdu schodů z vrcholu Radyně, zůstaly zachovány. Základní model závodu tedy zůstává, včetně distancí, zachován: 6km dětská nezávodní trať, 30km a 60km. Start a cíl je ve ŠKODA SPORT PARKU, zachovány jsou oba vrcholy trati (Radyně a Maršál), průjezd areálem zámku Kozel i technické pasáže v okolí hradu Lopata. Mapku tratě, stejně jako další důležté informace naleznete na www.skodabike.cz. Důležitou zprávou je blížící se termín zaplacení nízkého startovného, do středy 18.4. máte šanci startovat za 200 Kč, po tomto datu za 350 Kč. Na trati budou, stejně jako v minulých letech pomáhat dobrovolníci povětšinou z studentů KTV FPE ZČU. Lze tedy všem milovníkům horských kol popřát hodně zdaru a lepší počasí, než v roce 2006.

16.04.2007 - Závody - Jan Němec

Výsledky Münsingen

Výsledky včerejšího závodu v Münsingenu jsou ke stažení ZDE

16.04.2007 - Závody - Jan Němec

Kulhavý bodoval v Liquigas Cupu

Liquigas Cup - Brescia (ITA) - Jaroslav Kulhavý (Michelin - Specialized MTB team) zvítězil ve své kategorii U23. Celkově obsadil Jarda v elitní mužské kategirii 6. místo se ztrátou necelé minuty na vítězného Zolliho (KTM). Druhý dojel Gutieres (KTM), třetí místo obsadil Perez (Full Dynamix).

14.04.2007 - Závody - Petr Bureš

Víkendové tipy

Víkend klepe na vrátka, meteorologové slibují, že nám sluníčko na celou dobu přibijí na oblohu, nejlepší čas vyrazit konečně v "krátkejch" někam na výlet nebo si už střihnout první závod. Jako by to pořadatelé prvních jarních závodů nejen u nás tušili, v našem kalendáři se jich sešlo hned 8!
Marathony:
14.4. Dema Chřibská 50 - Roštín (rekreační areál Kamínka)
14.4. Xterra MTB Rallye Vltava - Hluboká nad Vltavou
14.4. Přes dva kopce - Jedomělice (okr. Kladno)
XC:
14.4. Konrad MTB - Vratislavice nad Nisou
14.4. Liquigas Cup - Brescia (ITA)
15.4. Bundesliga - Münsingen (GER)
15.4. Swisspower Cup - Wintherthur (SUI)
15.4. Slovenský pohár - Vinohrady nad Váhom

13.04.2007 - Závody - Jan Němec

Poslední 3 dny přihlášek na Author Šela!

Ahoj bikeři,
poslední tři dny zbývají do první uzavírky přihlášek na Author Šela marathon v pondělí 16.4. Do tohoto data došlé přihlášky a platby obsahují ve startovném 550 Kč pamětní tričko z limitované edice od B2 a startovní číslo se jménem, příjmením a státem. Možnost on-line přihlášky na poslední chvíli: ZDE, pro spárování platby v termínu do 16.4. nedoporučujeme platbu převodem, ale nyní pouze hotovostním vkladem na účet pořadatele v ČSOB. Mimořádný příjem přihlášek a plateb nabízíme v sobotu 14.4. na závodech DEMA Chřibská padesátka před i po závodě (doufám, že na mně nebudete dlouho čekat). Dnes ráno evidujeme 1057 přihlášek, z toho 725 zaplacených, opět sledujeme český maratonský unikát - máme více přihlášených na dlouhou trasu!
A kdo má chuť si projet kratší trasu "Šely, pořadatelé závodu zvou na její pohodové projetí v neděli 15. dubna v 10 hodin od mostu v Lipníku nad Bečvou.
Zdraví Aleš Procházka

13.04.2007 - Závody - Jan Němec

Teplice mají svůj plakát

Oficiální plakát prvního závodu Českého poháru cross country v Teplicích je na světě, vy si jej můžete prohlédnout společně s propozicemi ZDE

13.04.2007 - Závody - Jan Němec

Ostře nabitý Münsingen

Předkolem světového poháru by se dal nazvat první závod německé bundesligy v Münsingenu tuto neděli. Při pohledu do provizorní startovní listiny vše nasvědčuje tomu, že naši borci to nebudou mít jednoduché. Závod kategorie C1 nalákal zástupce České spořitelny, Scania Apache Kolín, Merida Biking, Maxidek Cannondale a DIMP Giant. Tým Michelin Specialized dal tento víkend přednost stejně hodnocenému závodu v italské Brescii. MTBS vás bude na konci víkendu informovat....

12.04.2007 - Závody - Jan Němec

Natřete to Graciovi nebo Peatovi

Jedinečnou šanci všem amatérským downhillerům nabízí bikový festival Sympatex Bike Festival ve Willingenu, který letos slaví kulaté - desáté výročí. Stačí se zaregistrovat na www.wheelsofspeed.de a můžete si to rozdat se světovými esy jako je Greg Minaar, Cedric Gracia, Nathan Rennie, Steve Peat nebo Sam Hill. Na stránkách je zmínka i o našem Michalu Prokopovi, ale on sám nám start nepotvrdil. Na poměrně netechnické trati se již dvakrát odehrál závod světového poháru.

12.04.2007 - Závody - Jan Němec

McConneloug potvrdila start v Teplicích

Zprávy o blížícím se zahájení nejvyšší české bikové soutěže - Českého poháru cross country se mění den ode dne! Některé jsou potěšitelné, některé naopak. Tak nejdříve tu špatnou zprávu: světová cyklistická federace UCI nakonec nepovolila závodu statut Class 1, protože závod byl přesunut oproti plánu z Kuřimi a loni v Teplicích závod nebyl. Podnik je v kategorii C2. Ostatní závody zůstanou v Class 1 dle návrhu, tj. Kutná Hora (pouze pro muže) a Česká Kamenice (ženy i muži). Ta dobrá zpráva zní: před několika málo minutami jsme obdrželi potvrzení od Američanky Mary McConneloug (Kenda/Seven Cycles), že spolu se svým přítelem a týmovým kolegou Michaelem Broderickem budou v Teplicích startovat. Vše nasvědčuje tomu, že teplická ouvertura bude opravdu světová.

11.04.2007 - Závody - Jan Němec

MS 2007 hledá dobrovolníky

Od 3. do 9. září se ve skotském městečku Fort William sjede mountainbikový svět, organizátoři očekávají více jak 700 závodníků z 50ti zemí a k tomu něco málo přes 50.000 diváků. Celý ansábl mistrovství světa však potřebuje i dobrovolníky a šanci mají všichni, kdo je minimálně 16 let starý, nadšený biker a pracant, kterému nebudou vadit dlouhé "šichty", ustojí příšerné skotské počasí a otravující mušky "midges". Odměnou bude ojedinělá šance stát se součástí týmu lidí každoročně připravující nejlépe hodnocený závod světového poháru, ale také zajištěné ubytování, jídlo a příspěvek na cestu ve výši 40 £. Pokud vás tato nabídka zaujala, neváhejte se podívat na www.fortwilliamworldchamps.co.uk a využít online přihlášek.

10.04.2007 - Závody - Jan Němec

Horáková brala v USA zlato.

Orlando (USA - ČTK) - Jana Horáková vyhrála v Orlandu sobotní závod severoamerické bikrosové kvalifikace na olympijské hry v Pekingu. Úspěch českých barev navíc umocnila čtvrtým místem ve finálové jízdě Aneta Hladíková, šest bodů do žebříčku si připsal i Michal Prokop, který skončil sedmý. Zítězil domácí Kyle Bennett.

09.04.2007 - Závody - Petr Bureš

Desert MTB Trophy v Maroku

Jestliže patříte mezi ty, kteří vyhledávají netradiční závody, milujete dobrodružství a možná byste si chtěli splnit i nějaký sen, je Desert MTB Trophy právě pro vás! Pět etap v náročném terénu marocké pouště z města Merzouga do Zagory je to sice "jen" 350 km, ale vzhledem k tomu, že organizátoři dávají na přejezd jedné etapy čas od 9:00 do 16:00 nebude to zřejmě nic špásovního. Pro Jéňu Kopku asi "pícakejk", ale pro nás obyčejné smrtelníky by takový závod mohl být výzvou a vstupem do světa dobrodružství. První ročník závodu je naplánován na 13.-20. října 2007. Pokud vás výše zmiňované láká, navštivte webové stránky www.merzougatrophy.com

06.04.2007 - Závody - Jan Němec

Obrázky z Cape Epicu v novém

Ve spolupráci s německým fotografem Frankem Bodenmüllerem jsme pro vás připravili exklusivní galerii obrázků z jihoafrického etapového závodu dvojic - Cape Epic. To ovšem není vše! Pro větší pohodlí jsme, na vaše výzvy, upravili i listování velkými fotkami a přidali jsme k nim popis. Pěknou prohlídku!

04.04.2007 - Závody - Jan Němec

Stránkování

redakční systém | ISSN 1803-5744