Posledních 100 míst na Bikechallenge!

Sezóna pomalu ještě ani nezačala a organizátoři červencového Author Bikechallenge - jediného etapového závodu dvojic na našem území - hlásí posledních 100 volných startovních míst v závodě! Na startovní listině jsou již zaneseni účastníci z 18 zemí - celá Evropa, Jižní Amerika, JAR a Kanada. Přihlášky a více informací naleznete na strákách závodu www.bikechallenge.cz

03.04.2007 - Závody - Jan Němec

Huříková 2. Spěšný 6. v Langenlois

První dubnový den nebyl pouze aprílovou příležitostí jak nachytat nepřipravené aprílovým žertíkem, ale také další možností, jak získat poměrně blízko od našich hranic UCI body. V Rakouském Langenlois se jel mezinárodní XC závod Kamptal - Klassik - Trophy a naši byli vidět opět hodně vysoko. Elitní mužskou kategorii vyhrál Ital Yader Zoli (KTM International) před domácí dvojicí Christoph Soukup (Fuji), Martin Kraler (Gewiss Bianchi). Z našich dojel nejlépe Milan Spešný (Merida Biking) na 6. místě a hned za ním se seřadila další trojice čechoslováků : Boudný, Friedl, Barenyi. Ostatní viz komplení výsledky.

Ženám kralovala domácí Elisabeth Osl (Toni's Pro Team) před naší Terezou Huříkovou (ČS - MTB) a Slovinkou NinouHomovec (MBK). Další naše zástupkyně pak obsadily 10. místo v podání Pavly Havlíkové (KC Kooperativa) a 16. místo díky Tereze Jansové (ČS - MTB). Ostatní viz komplení výsledky.

Kompletní výsledkové listiny jsou k dispozici zde. Report a galerii pro vás připravujeme.

01.04.2007 - Závody - Petr Bureš

Cape Epic 2007 - dobojováno!

capeepic_logoČtvrtý ročník etapového závodu ABSA Cape Epic v Jihoafrické republice vyhrála německá dvojice Karl Platt a Stefan Sahm z týmu Bulls. Osm etap o celkové délce 886 kilometrů s převýšením více jak 15 tisíc metrů absolvovali v čase 33 hodin a 8 minut.
Na druhém místě dojela s pětiminutovou ztrátou dvojce z týmu Cannondale - Vredestein, Roel Paulissen a Jakob Fuglsang. Jako třetí dojel tým Dolphin Mountainbike ve složení Bart Brentjens a Rudi van Houts.
Více informací najdete na webu závodu.
Galerii exotických fotografií pak můžete očekávat v příštím týdnu zde na MTBS.

31.03.2007 - Závody - Michal Červený

Rozpis českého poháru

V kalendáři závodů můžete u Českého poháru najít rozpisy seriálu ke cross country, downhillu a marathonu. Organizátoři finišují s posledními úpravami plakátů a propozic, snad se již brzy dočkáme stránek.

30.03.2007 - Závody - Jan Němec

První prověrka v Langenlois

Vydrží v neděli rakouské vinařské městečko Langenlois nátlaku českých bikerů? Kamptal - Klasik - Trophy - závod s historií sahající až do roku 1991 se svým jarním termínem, dobrou konkurencí a kategorií C1 stal oblíbeným mezi našimi, polskými i slovenskými závodníky. Směle jej můžeme brát za sedmý závod Českého poháru. V posledních letech se závod stal pro českou bikovou špičku prvním sezóním vzájemným porovnáním sil. Stejně jako loni nebude MTBS crew na stráních vinic, kde se závod odehrává, chybět. Na stránkách www.urc-langenlois.at by dnes večer měli organizátoři zveřejnit startovní listinu.

30.03.2007 - Závody - Jan Němec

Qashqai Urban Challenge

Automobilka Nissan si vybrala sportovní podniky horských kol (zaplať pánbu) jako jedny z nejstrategičtějších partnerů. A to nejen ve světovém poháru, jehož se Nissan stal generálním partnerem, ale také ve freeridovém seriálu Qashqai Urban Challenge propagující nový model automobilky. Pět závodů, pět disciplín, pět měst, prize money 200.000 EUR! Lákavé že? Jelikož za vším stojí Tarek Rassouli, závodů se zúčastní jen ti nejlepší, pozvaní rideři. Sledovat jednotlivé závodů budete moci na stránkách www.nissan-qashqaichallenge.com nebo přímo na místech a to: 4.-5.5. Newcastlu při North Shore, 11.-12.5. v Miláně při dirtu, 18.-19.5. v Madridu při streetu, 25.-26.5. v Kolíně nad Rýnem při street parku a poslení možnost budete mít v Paříži 22.-23.6. na bigairu!

30.03.2007 - Závody - Jan Němec

Nové trika Šela maratonu

Author Šela Marathon již třetím rokem spojuje své síly při tvorbě triček pro závodníky s firmou B2. Ta je zárukou kvality svých nápadů a tak nebude vůbec odvážné tvrzení: tohle triko se sakramentsky povedlo! Organizátoři připravují provedení pro dámy i pány a kromě toho další spousty novinek a informací, které můžete vstřebávat ZDE

29.03.2007 - Závody - Jan Němec

Změna termínu finále ČP DH!

Změna nastává v termínové listině Českého poháru Motorola DH Cup - finálový závod ve Špindlerově Mlýně, původně plánovaný na 2.9. se přesunuje na 16.9. z důvodů odjezdu reprezentantů na MS do skotského Fort William.

27.03.2007 - Závody - Jan Němec

Do Teplic se chystají i Číňanky

První závod Českého poháru cross country v Teplicích bude letos zřejmě velmi dobře obsazen. Což je určitě dobrá zpráva pro diváky a pro pořadatele, pro naše závodníky však již tolik ne. Boj o zlaté medaile a lákavé finanční odměny mužům zkomplikují dva členové Multivan Merida Teamu - stříbrný medailista z Atén Jose Antonio Hermida a úřadující mistra světa v marathonu Ralph Näf - ženám pak snahy ztíží trio čínských závodnic Chengyuan, Ying a Jingling. Stejně jako loni se mezi přihláškami objevila i pětice jmen z Ugandy. Po víkendu můžete očekávat další informace.

27.03.2007 - Závody - Jan Němec

GT - GoGen Tour 2007 pokračuje

Seriál sjezdů na horských kolech GT — GoGen tour 2007 pokračuje v neděli 1.4.2007 na náhradní trati Sportlandu Babylon ve Strážovicích u Kyjova. Věřte, že se nejedná o žádný aprílový žertík. Trať v Osvětimanech je podmáčena a tak přicházíme s novou lokalitou.
V tomto areálu, kde byla minikárová dráha,půjčovna čtyřkolek, lyžařský svah atd. se kola představí poprvé. Zázemí je zde však výborné a počasí se snad již taky umoudří a tak se jezdci můžou těšit na atraktivní rychlou trať a diváci na zajímavé souboje asi stovky špičkových jezdců z Čech, Slovenska a Polska.
Trénink začíná v 9,30 hod. První závodní jízda v 11,30 a finále ve 13,30 hod.
Pořadatelé zvou všechny příznivce této adrenalinové disciplíny.
Propozice k závodu k dispozici ZDE

26.03.2007 - Závody - Jan Němec

24 hodin MTB

24 hodin MTB v roce 2007 po třinácté! Ten se uskuteční 16.-17.6.2007 ve Vesci u Liberce ve standardních kategoriích — čtveřice, dvojice a jednotlivci. Kdo se stal fanatikem 24hodinovky, tak už tyto informace dávno ví. Pro ostatní je potřeba to zopakovat a přidat pár nových informací: došlo k výměně dodavatele výsledkového servisu, bohatší nejen doprovodný program, nové místo závodu, registrace závodníků začíná 1.4. a v neposlední řadě nový "imič" webovky www.24hours-mtb.com. Celou pozvánku od pořadatelů čtěte ZDE

26.03.2007 - Závody - Jan Němec

Záhřebský sjezd zrušen

Jedna nepříjemná zpráva přišla od chorvatských pořadatelů.... populární sjezdový závod Bistra T-Mobile Downhill (Class 1) v Záhřebu byl zrušen. Závod, který po dlouhá léta znám pod názvem Olympus Downhill se stále více a více zapisoval do povědomí riderů po celé Evropě. Zklamání tak bude o to větší, že organizátoři nepočítají ani se závodem v roce 2008.

26.03.2007 - Závody - Jan Němec

Hlaváč vyhrál GP Zlatoličje

Na tradičním jarním závodě Grand Prix Zlatoličje, který byl tentokrát zařazen jen do kategorie C2, exceloval Václav Hlaváč (Scania Apache Kolín), když za sebou ve výsledkové listině nechal Rakušana Christopha Soukupa (Fuji) nebo exmistra světa do 23 let Němce Manuela Fumice (FBI). Ale nebyl to jen on, kdo na rozblácené trati skvěle reprezentoval Českou republiku, v první desítce bylo hned šest šeských jmen

elite + U23 muži - 9 okruhů (54 km)
1. Václav Hlaváč (Cze, Scania Apache) 1:45.58
2. Christoph Soukup (Aut, Fuji Europe) +0.18
3. Milan Spěšný (Cze, Merida) +0.19
4. Lukáš Vlach (Cze, Merida) +0.54
5. Ivan Rybařík (Cze) +1.38
6. Ondřej Zelený (Cze, Scania Apache) +2.10
7. Manul Fumic (Ger, Fumic Brothers International) +3.01
8. Tomáš Tvrdík (Cze, Michelin Specialized) +3.50
9. Luka Kodra (Slo, Calcit Kamnik Cult) +3.59
10. Roman Rametsteiner (Aut) +4.40

elite + U23 ženy - 5 okruhů (30 km)
1. Elisabeth Osl (Aut, Toni‘s Kirchberg) 1:10.10
2. Nina Homovec (Slo, MBK Hidria) +1.09
3. Janka Števková (Svk, Dohnany) +2.10
4. Maria Osl (Aut, Toni‘s Kirchberg) +2.52
5. Šárka Chmurová (Cze, Max Cursor) +4.30

25.03.2007 - Závody - Jan Němec

Malevil v dobré společnosti

Albrecht Dietze - pořadatel nejstaršího německého bikemaratonu - Erzgebirgs-Bike-Marathon (EBM) v městečku Seiffenu, si nemohl přát k 15. výročí vzniku jeho závodu lepší dárek. Největší evropský MTB magazín BIKE ho v č. 3/2007 uvedl do Síně slávy. Jedná se o skutečně významné ocenění; „Hall of Fame“ existuje teprve 2 roky a Albrecht se zabydlel mezi takovými osobnostmi jako John Tomac, Ned Overend, Tom Ritchey nebo Tinker Juarez. EBM je finálovým závodem evropské série Marathon Man Europe, ve které je také český Kelly's Malevil Cup. Jak je vidět, Malevil je ve velmi dobré společnosti! Celou zprávu je možné přečíst ZDE

22.03.2007 - Závody - Jan Němec

Nová kola na nových CZ stránkách 2007

Nový kabát dostalo a dostává během letošní zimy mnoho stránek. Zásadními redesigny si prošly nedávno například www.norcobikes.cz (prezentace dovozce značky Norco), www.racebike.cz (tradiční český výrobce zejména odpružených rámů RB), či kultovka zaměřená na hightech www.santacruz.cz. Na všech najdete aktuální nabídku kol pro rok 2007.

21.03.2007 - Technika - Petr Bureš

Kopka zvítězil na Aljašce

Včera brzy ráno středočeského času ukončil Jan Kopka ve městečku Nome jako vítěz 1100 mil (1770 km) dlouhý závod zamrzlou aljašskou divočinou Iditarod Trail Invitational. Cesta mu trvala 23 dnů, 2 hodiny a 42 minut. Více informací na oficiálních stránkách závodu www.alaskaultrasport.com nebo českém zpravodajství ze závodu www.ivelo.cz/Iditarod-Trail-Invitational-2007

21.03.2007 - Závody - Jan Němec

Nissan UCI MTB World Cup 2007

UCI těsně před prvním závodem SP v marathonu oficiálně ohlásilo, že světový pohár bude mít titulárního sponzora Nissan. Současně s tím zveřejnilo, že světový pohár bude mít jedenáct zastávek v deseti zemích, což v tuto chvíli znamená, že se stále počítá s dalším závodem. O kauze se zrušením tří závodů jsme vás již informovali v článku Kalendář závodů SP řídne . Od té doby se bohužel ze strany UCI nezměnilo vůbec nic, vyjádření kde bude další závod SP nebo alespoň kdy jej zveřejní jsme se zatím nedočkali. Nissan s UCI podepsal smlouvu do roku 2009.

19.03.2007 - Závody - Jan Němec

"Jeden Xstream, pane!"

Ahoj přátelé extrémních sportů!
Nový Xstream vyšel, už se rozvaluje na stáncích a v hypermarketech a čeká, až si ho koupíte a přivinete na svou hruď. Tentokrát celé číslo odpálil materiál od Mushowáků z Mauritiu, kde trénovali a byli svědky děsivého pádu Rubena Lentena. Rozhovor s Alešem Valentou a talentovanou snowboardistkou Šárkou Pančochovou nahlíží do pozadí freestyle lyžování i do vývoje českého holčičího snowboardingu. Nálož kitingu nekončí u Mauritiu, repky z masivních akcí u nás vás neminou. Fotoeditorial a reportáž ze snowboardového tábora vyseknul co svou prvotinu náš nový člen Petr Navrátil, Zuzka Kalátová se zamyslela nad českou účastí na Xgames, Viktor Plas vyzpovídal další české béemiksaře, kteří se nebojí točit se ve vzduchu přes hlavu, Spyke zase přinesl zprávu o downhill šílenství v mexickém metru. O tom, že na velikosti nezáleží, nám povyprávěl Buba, malý velký downhill chlapák. Projeli jsme snowscoot, prkno s řidítkama, a je to věru dobrá věc, když napadne sníh a vy se heftů pustit nechcete. Ondra Kasík probral s českými FMX odhodlanci jejich pohled na pády, džkopády a zranění. Zajímavé čtení usměrní každého pochybovače, který by si myslel, že létat vzduchem s motorkou a dělat kolem ní skopičiny, je jednoduché a snadné. O freeridu na vodě pod plným plynem vám poví Iceman, v Dubaji se jela čtyřiadvacetihodinovka, nálož zajímavostí najdete v pelmelu, nově víc informací o agresivních inlajnerech, na čtení o expedici k severnímu pólu si vemte šálu a svetr a jestli se bojíte žraloků, tak se snad ani nedívejte do článku o potápění na nádech mezi tyhle „mazlíčky“. Zajímavý produkty, nějaký modelky a stránka o Xstreamholkách, to nám Xstream uzavírá. Contest o fotky s vaším držkopádem znamená, že si odřeniny můžete zhojit dobrým pocitem z nejkvalitnějšího páteřáku na světě. Takže nezapomeňte na svého trafik-dědka cestou na tramvaj houknout: „Jeden Xstream, pane!" /pr/

18.03.2007 - Závody - Jan Němec

Na Kanárech vyhrál Paez. Rybařík 8.

spmx_gc_finish_bleskV prvním závodě světového poháru maratonců na Gran Canarii zvítězil Kolumbijec Leonardo Paez (Full Dynamix), když před cílem utrhl Thomase Dietsche a Albana Lakatu. Výborně zajel Ivan Rybařík z týmu KHS.cenytisku.cz, který dojel na 8. místě s malou ztrátou na silničáře Gilberta Simoniho. 
Oficielní výsledky s dalšími českými jmény nejsou zatím k dispozici.
Více informací vám přineseme v zítřejším článku a v pondělí můžete očekávat obsáhlou galerii. Výsledky závodu ke stažení ZDE

17.03.2007 - Závody - Michal Červený

20.3. POHŘEB MICHALA PICKA

SE SVOLENÍM VÁŽENÉ RODINY SI DOVOLUJEME OZNÁMIT, ŽE POSLEDNÍ ROZLOUČENÍ S MICHALEM PICKEM SE USKUTEČNÍ V ÚTERÝ 20.3. V 11 HODIN V KREMATORIU V PRAZE STRAŠNICÍCH.

13.03.2007 - Závody - Jan Němec

Stránkování

redakční systém | ISSN 1803-5744