Author 2019 - to, co lidé chtějí

Komplexní přehled novinek české značky Author, tak, jak ho nachystala pro příští sezonu modelového roku 2019...

Autor: Petr Bureš
Foto: Petr Bureš
Author 2019 - to, co lidé chtějí

Author je natolik velkou a starou firmou, že už si zažil opravdu mnoho. Stejně tak jako má mnoho svých příznivců, má také mnoho odpůrců, ale to k tomu prostě tak nějak automaticky patří. V posledních letech se snaží ale stále více naslouchat názorům svých zákazníků, potažmo i obchodníků a také na základě toho připravovat své novinkové kolekce.

Modelová řada 2019 patří mezi ty, v rámci kterých se sice neobjevuje mnoho překvapivých a na první pohled dechberoucích novinek, přesto je v ní víc než dost premiér a nových modelů, které jsou důkazem výše vyřčeného. Připravili jsme pro vás proto následující stručný přehled a průřez nabídky Authoru, abyste si dokázali udělat představu o tom, s čím a jak se bude Author snažit oslovit v blízké budoucnosti své zákazníky.

Celoodpružená kola

V kategorii celoodpružených kol žádné velké změny nečekejte. Nabídka je zde rozdělena do dvou kategorií na pomalu dosluhující gravity modely Ninja a Patriot a jezdivější novou generaci fullů A-Ray, která byla premiérově představena loni.

Author sice otevřeně přiznává, že na nové generaci bývalých Agangů, to jest trailových, enduro a DH biků, nepracuje, ale jelikož byla stávající generace těchto modelů, která si mimochodem svou premiéru odbyla již v roce 2014, navržena až s vizionářským smyslem pro funkčnost, ponechává její zástupce v nabídce i pro rok 2019. Málokterý výrobce si může dovolit něco podobného...

Legendární Patrioty EVO najdete v nabídce ve dvou úrovních výbavy, a to buď za 55 tis. nebo za 90 tis. Kč. Sjezdové a freeride biky Ninja už ale Author v rámci katalogu 2019 výrazně zredukoval; 27,5" sjezďáky úplně končí, zůstává pouze freeride verze tohoto populárního biku s označením Ninja FR, která je vybavena jednokorunkovou vidlicí, zdvihy 180 mm a je postavena na 26" kolech. Author za ni chce ale pouze 39 990,- Kč.

Oproti tomu loni představené fully A-Ray jsou natolik "čerstvé", že ty měnit ani nijak upravovat není potřeba, a tak je Author ponechává v nabídce beze změn i pro MY2019.

Ve stručnosti si jen připomeňme, že jde o celoodpružený XC bike se 100mm zdvihem a 27,5" alternativu postavenou na obdobném rámu, ale se 130mm zdvihem. XCéčko je pak k dispozici buď v karbonu za 110 tis., nebo v hliníku za 60 tis. Kč a stejnou částku stojí i 130mm 27,5" hliníková verze.

Pokračovat na: Hardtaily

Seznam stránek článku:

  1. Author 2019 - to, co lidé chtějí
  2. Hardtaily
  3. Gravel, Adventure a Road
  4. Elektronovinky
  5. Fotogalerie
Přečteno - 33672x Tagy: author tech2019
Zapojte se do diskuze

Mohlo by vás zajímat

  1. Ostatní závodyAuthor Šela Marathon 2024 přesně za měsíc. Bude to finální rozlučka
    Author Šela Marathon 2024 přesně za měsíc. Bude to finální rozlučka
  2. Testy - RecenzeTEST: Author Versus 29 3.0
    TEST: Author Versus 29 3.0
  3. PreviewAuthor uvádí nový trailový Versus
    Author uvádí nový trailový Versus
  4. ServisAuthor slaví 30 let
    Author slaví 30 let
  5. Výstavy a veletrhySvětové premiéry a novinky na festivalu Gravel Days
    Světové premiéry a novinky na festivalu Gravel Days
  6. TechnikaFotogalere: Author Elite 27,5
    Fotogalere: Author Elite 27,5

Vlož svůj komentář:

Pro vkládání komentářů je nutné být přihlášený.
Proto se, prosím, tedy buď přihlašte nebo registrujte.
  1. avatar
    #2 Frank - vloženo: 06.11.2018 v 19:33:52

    odpověď na Hazoš — #1 To je pravda, ty gripy, co jsou na novince Orion už mám pár let na kole:) Jinak ty hliníky pořád vypadají, jako modely z roku 2005. Kdyby alespoň brousili ty svary, dneska už to má kdekdo a mnohem líp to vypadá.

    odpověz na tento komentář
  2. avatar
    #1 Hazoš - vloženo: 05.11.2018 v 20:34:51

    Jj přesně to zákazníci chtěji! Starý rámy, starou geometrii, neprodejný starý komponenty povětšinou a vyvěšené za ceny kde konkurence prodává novinky :D....něco mi říká že uvedená druhá skupina, tedy odpůrci....se bude rozrůstat čím dál více :D

    1. na tento komentář reaguje Frank — #2
    odpověz na tento komentář

redakční systém | ISSN 1803-5744