TEST: Garmin Fénix 6X

Pojďme se podívat, kam Garmin posunul sportovní hodinky Fénix v aktuálním provedení. Připravili jsme pro vás psanou recenzi i pohyblivé obrázky...

Autor: Tomáš Růžička
TEST: Garmin Fénix 6X

Fotogalerie

Garmiin Fénix 6X
Garmiin Fénix 6X
Garmiin Fénix 6X
Garmiin Fénix 6X
Garmiin Fénix 6X
Garmiin Fénix 6X
Garmiin Fénix 6X
Garmiin Fénix 6X
Garmiin Fénix 6X
Garmiin Fénix 6X
Garmiin Fénix 6X
Garmiin Fénix 6X
Garmiin Fénix 6X
Garmiin Fénix 6X
Garmiin Fénix 6X
Garmiin Fénix 6X
Garmiin Fénix 6X
Garmiin Fénix 6X
Garmiin Fénix 6X
Garmiin Fénix 6X
Garmiin Fénix 6X
Garmiin Fénix 6X
Garmiin Fénix 6X
Garmiin Fénix 6X
Garmiin Fénix 6X
Garmiin Fénix 6X
Garmiin Fénix 6X
Garmiin Fénix 6X
Garmiin Fénix 6X
Garmiin Fénix 6X
Garmiin Fénix 6X
Garmiin Fénix 6X
Garmiin Fénix 6X

 

Přečteno - 38893x Tagy: testy garmin gps doplňky
Zapojte se do diskuze

Mohlo by vás zajímat

  1. Testy - RecenzeTEST: Mondraker F-Podium Carbon R
    TEST: Mondraker F-Podium Carbon R
  2. Testy - RecenzeTEST: Trek Supercaliber 9.8
    TEST: Trek Supercaliber 9.8
  3. TechnikaFotogalerie: Superior XF Team Issue
    Fotogalerie: Superior XF Team Issue
  4. VideoVIDEO: srovnávací test aku myček
    VIDEO: srovnávací test aku myček
  5. Testy - RecenzeTEST: Superior XF Team Issue
    TEST: Superior XF Team Issue
  6. Testy - RecenzeTEST: mobilní aku myčky
    TEST: mobilní aku myčky

Vlož svůj komentář:

Pro vkládání komentářů je nutné být přihlášený.
Proto se, prosím, tedy buď přihlašte nebo registrujte.
  1. avatar
    #25 j_mikes - vloženo: 03.03.2020 v 13:02:19

    odpověď na JirikH — #6 Musím jen souhlasit s Tomáš Růžička — #11a lalin — #12. Polar jsem před pár lety měl a od té doby už ví, že jediná cesta je Garmin :-)

    odpověz na tento komentář
  2. avatar
    #24 JirikH - vloženo: 01.03.2020 v 14:25:22

    odpověď na Jachym — #16 Tak jo, je rozdí 5 min na věc čumět v shopu nebo je mít pár dnů. V tomto souhlas.

    odpověz na tento komentář
  3. avatar
    #23 JirikH - vloženo: 01.03.2020 v 14:23:35

    odpověď na Tomáš Růžička — #22 Psal jsem, že si myslím, že Polar je lepší jako sporttester. A zároveň jsem psal, že Garminy budou lepší jako chytré hodinky. Prostě sporttester je sporttester a chytré hodinky jsou chytré hodinky, byť se funkčně částečně překrývají.

    Pokud jde o sport - zda si někdo udělá zátěžové testy, určí si AnP, VO2 max, atd., to je přece vedlejší (jistě HRmax potřebuji pro nastavení čehokoliv, co snímá HR).

    Podstatné od sportterstesteru je vědět, kdy mohu a kdy ne. Jistě, konečný prvek pro rozhodnutí jsem já. Ale to je to, co mě zajímá, kdy mohu více, kdy na doraz a kdy jen zlehka. A tady prostě nevidím nic moc od Garminu. A ze zkušenosti vím, že ne vždy pocity odpovídají. Rozjedu se, sporttester říká do toho, i když se mi moc nechce. A ono zjistím po chvíli, že to jde. Stalo se mi nejednou. Ano, je to na delší povídání. Mám doma Garminy, Polary, měl jsem Xiaomi Amazfity. Takže něco vím. Manželce opravdu stačí jen ty Garminy. Nicméně když se hýbu a mám pocit, že bych z pohybu mohl dostat více, potřebuji prostě sporttester.

    Btw Stravu mají jak Polar V800, tak novější Vantage. Nebo měl jsem 24 h Body Battery 5, jel jsem na kole a Polary hlásily po ortostatickém testu žádný problém.

    odpověz na tento komentář
  4. avatar
    #22 Tomáš Růžička - vloženo: 01.03.2020 v 12:04:03

    odpověď na JirikH — #15 Hele, ok, beru to. Tento příspěvek je alespoň konstruktivní. V prvním byl hejt „Polar je lepší“ v druhém nějaké argumenty, když nahození zafungovalo. Pak jsi recenzi přečetl a přišel s kritikou. Beru to. Nebudu tu házet odhady procent. Ale drtivá většina uživatelů (a vycházím i z pozorování okolí a také výkonnostních cyklistů) spoustu těch funkcí nevyužije. Pokud to někdo bere tak „vědecky“ jak se tu snažíš demonstrovat ty, tak si udělá zátěžový test a trénuje systémově. A sporttester používá k monitoringu v tréninku a vyhodnocování u PC. Rozhodně se nenechá trénovat sportesterem. Přesnost měření některých veličin nevyhodnotím. Je potřeba přečíst tedy recenze kde je to popsané lépe a držet se Polaru. U Fénixů je zajímavé to propojení sport vs civil a více lidí bude zajímat navigace, Strava, Radar, Garmin Pay... Ale to bych, jak cítím, se s tebou pouštěl do nekonečné diskuse 😊 Hezký den, Tomáš

    1. na tento komentář reaguje JirikH — #23
    odpověz na tento komentář
  5. avatar
    #21 Tomáš Růžička - vloženo: 01.03.2020 v 12:02:00

    komentář byl smazán

    odpověz na tento komentář
  6. avatar
    #20 Tomáš Růžička - vloženo: 01.03.2020 v 11:52:40

    komentář byl smazán

    odpověz na tento komentář
  7. avatar
    #19 lukowicz - vloženo: 01.03.2020 v 11:41:30

    odpověď na Tomáš Růžička — #18 Aha, tím pádem budu hodně vybírat.Díky za info. Jen doufám že Garmin na náš trh dodává obě verze podsvícení a né jen modrou

    odpověz na tento komentář
  8. avatar
    #18 Tomáš Růžička - vloženo: 01.03.2020 v 11:39:10

    odpověď na lukowicz — #17 Mám info z Garminu, že to není tímto ovlivněno...

    1. na tento komentář reaguje lukowicz — #19
    odpověz na tento komentář
  9. avatar
    #17 lukowicz - vloženo: 01.03.2020 v 11:23:50

    Jen k tomu podsvícení: U modelu bez safírového skla je modré podsvícení a u modelu se safírem je černé podsvícení. Tady to týpek hezky porovná

    https://www.youtube.com/watch?v=J8XZ_lsGGtI

    1. na tento komentář reaguje Tomáš Růžička — #18
    odpověz na tento komentář
  10. avatar
    #16 Jachym - vloženo: 01.03.2020 v 09:39:22

    odpověď na JirikH — #15 Já bych to neviděl tak černě. Mě se recenze líbila, je vidět, že autor má s garmin hodinkama nějaké zkušenosti a ne že je dostal půjčené na týden. Nemá cenu opisovat DC Rainmakera a už vůbec ne se pokoušet ho trumfnout. Tady asi pro většinu čtenářů je bike zábava a ne věda.

    1. na tento komentář reaguje JirikH — #24
    odpověz na tento komentář
  11. avatar
    #15 JirikH - vloženo: 01.03.2020 v 09:16:59

    Jinak recenze bez prověření a otestování spprttester funkcí je na nic. Hodinky se mohu osahat i v obchodě. A napsat, že trénovat hlavně podle pocitu, to je absolutní nepochopení funkci sporttesteru. Anebo jeho nefunkcnosti

    1. na tento komentář reaguje Jachym — #16
    2. na tento komentář reaguje Tomáš Růžička — #20
    3. na tento komentář reaguje Tomáš Růžička — #22
    odpověz na tento komentář
  12. avatar
    #14 JirikH - vloženo: 29.02.2020 v 22:51:34

    odpověď na Tomáš Růžička — #11 Navigace na Garminu se cyklistům může hodit, pokud nehledají meze, jak moc mohou trénovat a co nejvíce se posunovat. Takže Polary nebudou pro každého cyklistu. Podle mě tedy.

    odpověz na tento komentář
  13. avatar
    #13 JirikH - vloženo: 29.02.2020 v 22:49:57

    odpověď na lalin — #12 Od sporttestesteru očekávám pokročilé funkce diagnostiky. Chytré hodinky mají takové ty fičury pro běžný život, jako přehrávač, navigaci, platby, atd. Nicméně testoval jsem na Garminu, protože nějaký mám, např. body battery, SpO2, VO2 max, apod. Po půl roce testování musím říci, že Garmin dává velmi orientační hodnoty. Hodně toho svádím na optický senzor, který z principu je hodně nepřesný, zejména při vyšších tepových frekvencích nebo změnách. A na měření variability tepu se také moc nehodí. Porovnával jsem ledacos s hodnotami naměřenými s hrudním pásem. A jako sporttester mě Garmin prostě nepřesvědčil. Kdo je prodejcem Polaru, to se snad dá dohledat na netu. Takže příště ověřené info.

    P.S.: Garmin navíc tyto funkce pro sporttester nakupuje od Firstbeat. Podobně jako Huami (Xiaomi - ty jsem testoval také). Nebo Fitbit... Polar má vlastní research, je méně zaměřený na masy, ovšem o to více na sport.

    odpověz na tento komentář
  14. avatar
    #12 lalin - vloženo: 29.02.2020 v 22:00:03

    odpověď na JirikH — #6 Nejste prodejce Polaru? Jinak teda nevím :-) Polar byl špička nevím před 10ti až 15ti lety, stejně jako Nokia... ale pak udělali finští inženýři asi někde chybku a tvrdit dnes o Polaru že to je proti Garminu pořádný sportestr :-D ...no mě jste teda nepřesvědčil ;-) Sportesterů jsem měl několik i od Polaru, Suunta 2x a nyní mám už pátým rokem F3 a právě jsem objednal F6 :-)

    1. na tento komentář reaguje JirikH — #13
    odpověz na tento komentář
  15. avatar
    #11 Tomáš Růžička - vloženo: 29.02.2020 v 21:02:33

    odpověď na JirikH — #6 Díky za přínosný komentář. Škoda, že jsem to nevěděl dřív. Mohl jsem si ušetřit spoustu písmenek, obrázků a videa... Jen ti zpovykaní cyklisti to netuší a převažuje na řídítkách Garmin :) Tomáš

    1. na tento komentář reaguje JirikH — #14
    odpověz na tento komentář
  16. avatar
    #10 Pepa RSV4 - vloženo: 29.02.2020 v 21:01:31

    odpověď na Jachym — #7 👍

    odpověz na tento komentář
  17. avatar
    #9 Pepa RSV4 - vloženo: 29.02.2020 v 21:00:35

    odpověď na Jachym — #7 👍

    odpověz na tento komentář
  18. avatar
    #8 Tomáš Růžička - vloženo: 29.02.2020 v 21:00:01

    odpověď na Jachym — #7 Jj ...ten tep se objevil tuším v předposlední aktualizaci 6.0 Taky jsem to uvítal. Tomáš

    odpověz na tento komentář
  19. avatar
    #7 Jachym - vloženo: 29.02.2020 v 20:34:36

    odpověď na Pepa RSV4 — #3 Tak já úplně stejně: F5 můj první sporttester, přešel jsem na F6x před měsícem. Byl jsem hodně spokojen už s F5, samozřejmě F6x je ještě lepší a můžu ho doporučit i když podle mě zas tak velký rozdíl od F5 to není. I tak jsem rád že jsem upgradoval: víc mi sedí ta velikost, výdrž baterie je super a větší displej taky.

    K recenzi: dík za ten tip jak zobrazit HR na mapě při navigaci, to jsem nevěděl a při navigaci mi to chybělo.

    1. na tento komentář reaguje Tomáš Růžička — #8
    2. na tento komentář reaguje Pepa RSV4 — #9
    3. na tento komentář reaguje Pepa RSV4 — #10
    odpověz na tento komentář
  20. avatar
    #6 JirikH - vloženo: 29.02.2020 v 18:25:05

    Chytré hodinky to budou dobré. Ale pokud chce někdo pořádný sporttester, tak Polar.

    1. na tento komentář reaguje Tomáš Růžička — #11
    2. na tento komentář reaguje lalin — #12
    3. na tento komentář reaguje j_mikes — #25
    odpověz na tento komentář
  21. avatar
    #5 Pepa RSV4 - vloženo: 29.02.2020 v 16:18:14

    Už se těším na video.Viděl jsem už na Youtube představení Fenix 6X A zároveň lehké srovnání s Forerunner 945 . Fenix 5 jsou moje první hodinky od Garminu a jsem velmi spokojený. Do té doby jsem měl jen LG a Moto 360. Dnes už bych do takových nešel. Garmin je na sport o hodně lepší.

    odpověz na tento komentář
  22. avatar
    #4 Tomáš Růžička - vloženo: 29.02.2020 v 12:14:08

    odpověď na Pepa RSV4 — #3 A tak to mě mrzí :) Z F5+ bych váhal, z F5 to asi smysl dává... Příští týden bude ještě video recenze, kterou jsem nestihl sestříhat. Tomáš

    odpověz na tento komentář
  23. avatar
    #3 Pepa RSV4 - vloženo: 29.02.2020 v 11:51:28

    odpověď na Tomáš Růžička — #2 V současné době používám Fenix 5. A hodně vážně uvažuji o Fenix 6X Pro. Vaše recenze mě hodně nahlodala.

    1. na tento komentář reaguje Tomáš Růžička — #4
    2. na tento komentář reaguje Jachym — #7
    odpověz na tento komentář
  24. avatar
    #2 Tomáš Růžička - vloženo: 29.02.2020 v 10:08:02

    odpověď na Pepa RSV4 — #1 Ano samozřejmě... Po jízdě aktivitu zastavíte a uložíte. Navigace se dá spustit v průběhu aktivity a nebo i ukončit. Tomáš

    1. na tento komentář reaguje Pepa RSV4 — #3
    odpověz na tento komentář
  25. avatar
    #1 Pepa RSV4 - vloženo: 29.02.2020 v 08:36:24

    Mám otázku. Dá se použít navigace a mít zároveň zapnutý záznam výkonu?

    1. na tento komentář reaguje Tomáš Růžička — #2
    odpověz na tento komentář

redakční systém | ISSN 1803-5744