Toi Toi Cup na ČT4 Sport

Půlhodinový záznam včerejšího závodu cyklokrosového Toi Toi Cupu na Holých Vrších, který vyhrál biker Jaroslav Kulhavý z týmu Michelin Specialized (report najdete ZDE), můžete sledovat dnes ve 21:10 hod. na kanále ČT4 Sport.
Reprízy budou vysílány ve středu 19.11.2008 od 2:15 hod. a od 14:40 hod a potom ve čtvrtek 20.11.2008 od 5:30 hod.

18.11.2008 - Závody - Michal Červený

Cyklokrosař Albert si natrhl slezinu

Belgická cyklokrosová hvězda Niels Albert má podle posledních zpráv natrženou slezinu a stále se nachází na jednotce intenzivní péče v nemocnici v Gentu.
Toto vážné zranění si týmový kolega Radka Šimůnka ze stáje Palmans Cras přivodil při rozjíždění před třetím závodem série Superprestige v belgickém Gavere. Úřadující mistr světa do 23 let si v ještě několik dní poleží v nemocnici a poté bude až šest týdnů mimo trénink a závodění, což je u rozjetých cyklokrosařů velmi dlouhá doba. Nechme se překvapit, jak a zda-li vůbec se po těchto komplikacích dokáže talentovaný dvaadvacetiletý závodník připravit na své premiérové mistrovství světa v elitní kategorii, které se pojede na přelomu ledna a února v holandském Hoogerheide, kde měl patřit k největším favoritům na duhový dres.

18.11.2008 - Závody - Michal Červený

Kulhavý vyhrál 5.závod Toi Toi Cupu

Biker Jaroslav Kulhavý dál úspěšně pokračuje v cyklokrosvé sezóně. Dnes dosáhl skvělého úspěchu, když zvítězil v pátém závodě národního cyklokrosového poháru Toi Toi Cupu.
Na trati v Holých Vrších u Mladé Boleslavi si závodník týmu Michelin Specialized poradil se všemi soupeři, včetně Petra Dlaska (Fidea Cycling Team), který dojel druhý nebo s domácím suverénem Martinem Bínou (CT Budvar Tábor), jenž bral dnes bronz. Na čtvrtém místě dojel další biker a sice Jan Škarnitzl z týmu Dimp Giant.
V závodě žen se v cíli neradoval nikdo jiný než úřadující mistryně republiky Pavla Havlíková z KC Kooperativa SG Jablonec nad Nisou. Její týmový kolega Jan Nesvadba zvítězil v kategoii juniorů.
Report a galerii připravujeme

17.11.2008 - Závody - Michal Červený

Kateřina Nash stříbrná v USGP#3

Česká bikerka Kateřina Nash Hanušová pokračuje ve svých výborných výkonech na cyklokrosových tratích. Po úspěších na starém kontinentu se závodnice amerického týmu Luna vrátila do zámoří, aby bojovala na tamních cyklokrosových tratích. Ve třetím závodě USGP, tedy americké národní cyklokrosové soutěže, obsadila druhé místo za svou týmovou kolegyní Georgiou Gould. Třetí místo na rozblácené trati Mercer Cupu vybojovala Maureen Bruno Roy (MM Racing p/b Seven Cycles). Právě americká bikerka Georgia Gould Katku vystřídala na průběžné vedoucí pozici v sérii.
V závodě mužů triumfoval Tim Johnson (Cyclocrossworld/Cannondale) před Toddem Wellsem (Team GT) a Ryanem Trebonem (Kona).

16.11.2008 - Závody - Michal Červený

Nijs vítězem třetí Superprestige, Dlask 6.

Třetí závod cyklokrosové série Superprestige, který se jel v belgickém Gavere, se stal kořistí Svena Nijse z týmu Lamdbouwkrediet Tonissteiner. Belgický šampion porazil o deset vteřin Barta Wellense (BEL, Fidea) a třetí dojel další Belgičan Klaas Vantornout (Sunweb Projob). Na blátivé trati se zadařilo našemu Petru Dlaskovi. Závodník belgického týmu Fidea skončil na šestém místě se ztrátou přes dvě minuty a nechal za sebou například i mistra světa Larse Booma. Radomír Šimůnek (Palmans Cras) projel cílem jako třináctý a Martin Zlámalík (Prodoli Racing Team) jako 24.
V čele série je po třetím závodě dnešní vítěz Sven Nijs o čtyři body před Klaasem Vantornoutem. Nejlepším Čechem je Petr Dlask na průběžné 12. pozici.
Těsně pod stupni vítězů skončila Pavla Havlíková (KC Kooperativa SG Jablonec). Na čtvrtém místě ztratila na vítězku, Američanku Katherine Compton, dvě minuty a dvacet vteřin.

16.11.2008 - Závody - Michal Červený

La Ruta skončila: Šíbl 4. v etapě

Poslední den a nejlepší výsledek pro jednoho ze čtyř českých bikerů na startu etapového závodu La Ruta de los Conquistadores. Radoslav Šíbl (Bikezone.cz/MRX) dnes dojel čtvrtý, když nestačil pouze na tři kostarické bikery. Ve výsledkové listině etapy předčil holešovský rodák i takové hvězdy jako je evropský šampion v MTB marathonu Thomas Dietsch nebo trojnásobný vítěz Vuelty Roberto Heras. Smůlu si naopak vybral za všechny etapy Jan Kopka (Toi Toi), který urval přesmykač a dojel až 78. (v celkovém pořadí mu patří 42. příčka). Osmapadesátý dnes dokončil Lukáš Mráz (celkově 65.) a jeho kolega z X-Sports Bohuslav Bábor 118. (125. celkově). Celkovým vítězem po čtyřech etapách byl vyhlášen Federico Ramírez Méndez (BCR Pizza Hut), který tak La Rutu vyhrál již popáté v kariéře. Reportáž čtěte opět na webu www.bikezone.cz a výsledkové listiny včetně průběžného pořadí závodu po dvou etapách naleznete na www.adventurerace.com.

15.11.2008 - Závody - Tomáš Gladiš

Ulman vítězem zimních Trans Brd

Maraton Giro Winter Trans Brdy v Letech u Prahy uzavřel Poštovní spořitelna Maraton Sérii. Vítězem na 42 kilometrů dlouhé trati se stal domácí závodník Matouš Ulman z týmu Scott&Hagget MTB. Cílem projel s pohodlným náskokem téměř pěti a půl minuty před Tomášem Peškem (Scott Scania Team Kolín). Třetí skončil silničář Jiří Nesveda (Na Pytlovně klid - Lesů pán!), čtvrtý Marek Rauchfuss (CK MTB Maraton Hlinsko) a pátý Jan Novota (TT Cyklorenova Cvikov). V kategorii žen zvítězla Ivana Loubková (TT Cyklorenova Cvikov) před Kateřinou Loubkovou a Evou Grycovou (Poštovní spořitelna).
Kompletní výsledky najdete ZDE

15.11.2008 - Závody - Michal Červený

La Ruta: předposlední etapa

Třetí a zároveň předposlední etapa o délce 66,7 kilometrů nabídla účastníkům kostarické La Ruta de los Conquistadores mimo jiné stoupání na 3000 metrů vysokou sopku Irazú. Toto bávané stoupání ale nebylo tím nejhorším, co dnes bikery potkalo. Vítězem se dnes časem 3:20:23 stal průběžný lídr závodu Federico Ramírez Méndez. Druhý - a to dnes i celkově - Paolo Montoya Cantillo na něj ztrácel přes šest minut, ale jinak oba Kostaričané zbytek startovního pole naprosto deklasovali. Třetí Thomas Dietsch už totiž ztrácel bezmála půl hodiny! Roberto Heras ve sjezdu ze sopky ztratil kontakt se špičkou a dojel až 10. Nejlepší z našich Radek Šíbl (Bikezone.cz/MRX) dojel 20. a v celkovém pořádí mu před poslední etapou stále náleží desátá příčka. Jan Kopka (Toi Toi) dnes 42. (průběžně 4. v kategorii), Lukáš Mráz (X-Sports) 62. (34.) a Bohuslav Bábor (X-Sports) 160. (32. v kategorii). Reportáž čtěte opět na webu www.bikezone.cz a výsledkové listiny včetně průběžného pořadí závodu po dvou etapách naleznete na www.adventurerace.com.

14.11.2008 - Závody - Tomáš Gladiš

Jan Kopka dnes dojel druhý

Ani druhá etapa La Ruta de los Conquistadores nebyl procházkou růžovým sadem. Na bikery dnes čekalo 75 kilometrů. Kostaričtí jezdci si hlídají přední příčky a dnes si první dva pouze prohodili místa: vyhrál Paolo Montoya Cantillo v čase lehce pod čtyři hodiny. Dařilo se dnes Janu Kopkovi, který dojel druhý ve své věkové kategorii a 34. celkově, zatímco nejlepším z českých účastníků byl i dnes Radoslav Šíbl (Bikezone.cz/MRX). Ten dokončil jako patnáctý a v celkovém pořadí mírně klesnul na desáté místo. Aktuální report z druhé etapy najdete opět na webu www.bikezone.cz a výsledkové listiny včetně průběžného pořadí závodu po dvou etapách naleznete na www.adventurerace.com.

13.11.2008 - Závody - Tomáš Gladiš

La Ruta odstartovala: Šíbl 8.

Kostarický čtyřetapový závod La Ruta de los Conquistadores se čtyřmi českými bikery na startu dnes odstartoval první etapou z městečka Jacó na břechu Tichého oceánu. Se 115 kilometry, 4400 metry převýšení a všudypřítomným blátem si nejlépe poradil domácí Federico Ramírez Méndez, který závod ovládl i v loňském roce, a dnešní etapu vyhrál v čase 5:54:40. I další tři místa patřila Kostaričanům. Český biker Radoslav Šíbl (Bikezone.cz/MRX) dojel jako třetí nejlepší Evropan (po Herasovi a Dietschovi) na 8. místě (6:30:18) a Jan Kopka (7:36:51) dojel čtvrtý ve své věkové kategorii. Aktuální report z první etapy najdete již nyní na webu www.bikezone.cz a kompletní výsledky naleznete na www.adventurerace.com.

12.11.2008 - Závody - Tomáš Gladiš

Huříková bude za pultem McDonald's

V pátek 21. listopadu mezi 10:00 - 11:00 bude Tereza Huříková prodávat hranolky v restauraci Mc Donald's na Václavském náměstí v Praze. Splnění její prohrané sázky s ředitelem McDonald's ČR bude zároveň spojeno s charitativním projektem World Childrens Day, kdy výtěžek z této akce jde na konto obecně prospěšné společnosti Ronald Mc Donald's Charity.

Předmětem sázky, která proběhla těsně před odletem na olympiádu, bylo umístění do 15. místa na OH. V případě že by Tereza dojela lépe dostala by poukázku na zeleninové saláty na celý rok zdarma, v případě horšího umístění si pak měla stoupnout za pult jedné z restaurací Mc Donald's. Jelikož Tereza olympijský závod nedokončila, čeká jí příjemná povinnost dostát slovu a zároveň tím pomoci nemocným dětem a jejich rodičům.

Jak dlouho jste neměli mekáče vy?

12.11.2008 - Závody - Jan Němec

Gunn Rita Dahle je těhotná!

Norská pětatřicetiletá bikerka Gunn Rita Dahle Flesja v polovině řijna nechala rozplynout pochybnosti o své budoucí kariéře, když podepsala čtyřletou smlouvu s týmem Merida Multivan, která jí má zajistit milion a půl EUR.
Dnes ale přišla další zajímavá zpráva: Gunn Rita je těhotná! Termín porodu je stanoven na duben, a tak je jasné, že začátek sezóny je pro olympijskou vítězku z Atén pasé. Návrat však plánuje na konec června na Gunn Rita Marathon v Montebellunu. Cílem závodní sezónu pro ní bude ale mistrovství světa v Austrálii. "Termín mistrovství světa mi nahrává do karet, nemusím se tak zabývat ničím jiným a soustředit se pouze na šampionát. Norská Olympijská Federace má speciální program pro trénink v těhotenství, což mi hodně pomáhá," sdělila v tiskové zprávě Gunn Rita.
Vedení týmu se nechalo slyšet, že o jejím záměru vědělo. "Věříme, že miminko bude pro Gunn Ritu novou motivací a že rozšíří svou sbírku šesti titulů mistryně světa," řekl týmový manažer Andreas Rottler.

12.11.2008 - Závody - Jan Němec

Vyhlášení Poštovní spořitelna maraton série a 24 hours MTB Space

Slavnostní večer k ukončení seriálů horských kol Poštovní spořitelny a vyhlášení vítězů seriálů “Poštovní spořitelna maraton série“ a “24-hours MTB SPACE“ se koná v sobotu 15.11.
Začátek slavnostního večera v sále v Letech u Prahy (ul. V chaloupkách) je v 17:00 (sál otevřen od 16:30). Na slavnostní večer jsou zváni všichni vítězové. Jelikož ještě není o všech 1.-3. místech maratonské série rozhodnuto, doporučujeme Vám zkontrolovat si průběžné pořadí (www.postovnisporitelnaMTB.cz), zda-li právě vy nedosáhnete po posledním závodě na stupně vítězů, které Vám zaručí vstupenku na večer.

Program celého večera je naladěn do předswingové éry. Hrát bude a celým večerem Vás provede Hottentots Orchestra, představí se doboví tanečníci a můžete se seznámit s koly, která se používala v meziválečném období. Abychom nepokazili atmosféru večera, vítáme každého účastníka, který se pokusí příjít v dobovém oblečení 30. let. Před zahájením od 16:30 můžete shlédnout DVD z Mistrovství ČR ve 24hodinovém závodě a vybrané fotografie ze závodů. Samozřejmě pivo, víno, nealko a pohoštění je pro všechny účastníky večera připraveno. Volné/zbylé vstupenky budou za 590,- Kč, ale jejich počet je omezen.

Kontakt: info@progresscycle.cz
11.11.2008 - Závody - Jan Němec

Giant má nový CZ web

České zastoupení firmy Giant, firma Progress Cycle, oznamuje všem příznivcům této značky, že byly spuštěny nové internetové stránky Giant v češtině. Jde o kompletní lokalizovanou verzi mezinárodních stránek, kterou naleznete zde : www.giant-bicycles.com/cs-CZ. Na stránkách najdete veškeré informace o modelech 2009 i použitých technologiích a to vše v našem rodném jazyce.

10.11.2008 - Technika - Petr Bureš

Rybařík závodí v Austrálii

Bikemaratonec Ivan Rybařík, který se rozhodl po bikovém etapáku Crocodile Trophy zůstat přes zimu v teplé Austrálii našel nové dočasné působiště v týmu Rockstar Racing u místního bikera Craiga Gordona.
Sedmadvacetiletý Ivanator z jihočeské Jistebnice se během týdne zotavil z virózy, která ho skolila před poslední etapou krokodýla a už včera se u protinožců postavil na start svého dalšího závodu - maratonu The Higland Fling nedaleko Sydney, který měl statut mistrovství Austrálie v MTB Maratonu.
Náročný závod o délce 110 kilometrů s převýšením téměř 2500 metrů vyhrál čtvrtý muž Crocodile Trophy Craig Gordon. Ivan dojel na šestém místě.
"Byl to nádherný závod s technicky náročnou tratí v pralese plnou singletracků. Organizačně byl závod velmi dobře zvládnutý a připomínalo mi to závody doma. Trať je ale nesrovnatelná...", říká o svém prvním startu a Austrálii Ivan. "Jelikož jsem byl nemocnej, tak jsem s šestým místem spokojenej. Vyhrál můj kamarád, kolega a hostitel z Rockstar Racing Teamu Craig. Konkurence je v Austrálii asi podobná jako u nás. Máme silný tým, hned po startu nechali ujet našeho týmového kolegu Troye a kontrolovali pozice. Mě se podařilo odpadnout v točivých pasážích v jednom ze singletracků a musím přiznat, že jsem na tom v těchto úsecích velmi špatně. Mám se od Australanů co učit a doufám, že si do Čech přivezu daleko lepší techniku než mám zažitou z domácích maratonů.", dodává Ivan, který se do České republiky a svého nového domácího týmu Toyota Dolák vrátí zřejmě až v březnu.

10.11.2008 - Závody - Michal Červený

SP CX#3: Vyhrál Boom, Katka Nash třetí

Třetí závod světového poháru v cyklokrosu, který se jel včera v nizozemském Pijnackeru vyšel nejlépe domácímu Larsu Boomovi.
Úřadující mistr světa ze stáje Rabobank se o vítězství přetahoval hlavně s dalším mladým závodníkem - Belgičanem Nielsem Albertem ze stáje Palmans Cras. V posledním kole byl ale Holanďan silnější a dojel si pro své první vítězství v letošním SP a to s náskokem šesti sekund. Třetí dojel se ztrátou 34 vteřin Sven Nijs /BEL, Landbouwkrediet - Tonissteiner/, čtvrtý Bart Wellens /BEL, Fidea/ a pátý Sven Vanthourenhout /BEL, Sunweb Pro Job/.
Českým závodníkům se třetí z celkových devíti podniků nevydařil. Nejlépe dojel Zdeněk Štybar z týmu Fidea a to až na 13. místě se ztrátou bezmála dvou minut. Radomír Šimůnek /Palmans Cras/ dojel 20., Martin Bína /CT Budvar Tábor/ 23., Kamil Ausbuher /EXE Jeans/ 25., Jaroslav Kulhavý /Michelin Specialized/ 28., Martin Zlámalík /Prodoli/ 32., Vladimír Kyzivát /Johnson Controls AŠ MB/ 35., David Kášek /CT Budvar Tábor/ 39.
Naopak další medaili získala Kateřina Nash Hanušová! V závodě žen dojela bikerka týmu Luna Women's třetí, s půlminutovým odstupem na vítěznou Němku Hanku Kupfernagel. Druhá skončila Američanka Katherine Compton. Pavla Havlíková /KC Kooperativa SG Jablonec/ dojela osmá a Jana Kyptová dvacátá.
Kompletní výsledky najdete na stránkách UCI

10.11.2008 - Závody - Michal Červený

Dietsch opouští Bianchi

Jeden z nejlepších maratonců světa, Francouz Thomas Dietsch po osmi letech opouští tým Gewiss Bianchi a přestupuje do německého týmu Bulls. Čtyřiatřicetiletý biker, který má na kontě mimo jiné také celkové vítězství světového poháru v maratonu nebo titul mistra Evropy v téže disciplíně, podepsal s týmem tříletou smlouvu a stal se tak týmovým kolegou výborných německých maratonců Karla Platta a Stefana Sahma. Po zániku světového poháru XCM se bude tým soustředit na mistrovství světa, mistrovství Evropy, národní maratonské šampionáty a další velké evropské bikemaratony a etapové závody.

09.11.2008 - Závody - Michal Červený

Vyhlášení Top Ten Pelotonu

Po roční pauze jsme se opět dočkali slavnostního ceremoniálu vyhlášení žebříčku Top Ten Pelotonu. To se odehrálo dnes odpoledne na brněnském výstavišti v rámci veletrhu Sport Life.

Jen těžko se mohlo pochybovat o vítězi letošního ročníku - Romanu Kreuzigerovi, který se letos blýsknul úspěchy jako 1. místo Kolem Švýcarska, 2. místo Kolem Romandie, 13. místo Tour de France. Kuriózní situace nastala mezi ženami v kategorii DH/4X, shodný počet bodů totiž získala Jana Horáková a Romana Labounková....

silnice: Roman Kreuziger, Jarmila Machačová
cross country: Jaroslav Kulhavý, Tereza Huříková
downhill & fourcross: Kamil Tatarkovič, Jana Horáková + Romana Labounková
maraton: Ivan Rybařík, Barbora Radová
cyklokros: Zdeněk Štybar
masters: Zdeněk Karásek

08.11.2008 - Závody - Jan Němec

Mlynář vítězem Sport Life Cupu

Tradiční výstavištní bikové kritérium Merida Sport Life Cup na veletrhu Bike Brno má své vítěze. V závodě žen za nepříznivého deštivého počasí zvítězila Jitka Škarnitzlová z týmu dimp Giant před Šárkou Chmurovou (Max Cursor) a třetí Veronika Strašilová (Pell's).
V závodě mužů se po několika kolech mezi halami brněnského výstaviště na čele vytvořila dvojice závodníků a sice Zdeněk Mlynář z Max Cursoru a Milan Spěšný, který se poprvé představil v dresu svého nového týmu - České spořitelny MTB. Svou premiéru ale ve vítězství neproměnil - na Mlynáře v posledním kole nestačil. Třetí místo vybojoval Ondřej Zelený (Michelin Specialized).

Kompletní výsledky hledejte ZDE, více inforrmací na stránkách pořadatele www.favoritbrno.cz

08.11.2008 - Závody - Michal Červený

Sport Life: Hvězdy v pavilonu F

Nejen kola jsou k vidění na výstavě Bike Brno v rámci sportovního veletrhu Sport Life 2008.
Na pódiu v pavilonu F se vedle komentátora Roberta Bakaláře jak na běžícím pásu střídají české cyklistické celebrity.
Vedle Garyho Fishera do moravské metropole dorazila další biková stár a sice stříbrná medailistka z Pekingu, Polka Maja Wloszczowska. Ta zítra spolu se svou maminkou českým návštěvníkům představí svou firmu zabývající se šitím dresů. Dalšími, kdo dnes usedli na horkou stoličku byli například silničář Roman Kreuziger, Jiří Ježek, Kateřina Neumannová, Kateřina Nash nebo Jaroslav Kulhavý. Oba posledně jmenovaní už Brno ale opustili. Vydali se totiž do nizozemského Pijnackeru na další závod cyklokrosového světového poháru.
Pakliže brněnské výstaviště a pavilon F o víkendu navštívíte, nenechte si ujít také zajímavou módní přehlídku cyklistického oblečení...

07.11.2008 - Závody - Michal Červený

Stránkování

redakční systém | ISSN 1803-5744