České představení mládeže v Albstadtu zachránily juniorky Spěšná a Hanáková

Páté a osmé místo mezi juniorkami obsadily české naděje Spěšná a Hanáková, na první body dosáhla v kategorii U23 i dvacátá Holubová...

Autor: Jan Němec
Foto: Jan Brychta
České představení mládeže v Albstadtu zachránily juniorky Spěšná a Hanáková

 
Druhý závodní den na světovém poháru v německém Albstadtu patřil kategoriím juniorským a závodníkům do 23 let. České barvy zachránily zejména juniorky Simona Spěšná (jb Brunex Superior) a Eliška Hanáková (Rexonix Racing), které se jako jediné probojovaly do top desítky. Svůj nejlepší výsledek v závodě SP zajela i Adéla Holubová (kola-bbm.cz), za 20. místo brala prvních 6 bodů do celkového hodnocení světového poháru. Slibné 22. a 33. místo zajeli "prvoročáci" mezi juniory Patrik Černý (Expres CZ Tufo Kolín) a Ondřej Novotný (Dukla Praha).

Už v půl desáté ráno vyrazilo na trať v Albstadtu 73 juniorek, Češky měly v pelotonu početné zastoupení - se světovou konkurencí jich vyrazilo do boje celkem sedm. Závod měly pevně v rukou Švýcarky, závěr nakonec vyšel lépe Monique Halter, která svou krajanku Anina Hutter dokázala nechat za svými zády.

Simona Spěšná


Velkou radost českým barvám udělala Simona Spěšná, která měla velkou část závodu na dohled i medaili. Ve finále dojela pátá se ztrátou 2:14 min. "Měla jsem holky, který bojovaly o třetí místo pořád na dohled, ale jsem strašně ráda za pátý místo ve světový juniorský sérii," svěřila se Simona, která do Německa cestovala s klidnou hlavou.

"Minulý týden jsme měli soustředění v Novém Městě, byla jsem z toho ale strašně unavená, musela jsem si před Albstadtem dát úplný volno. Bála jsem se, že to nebude ono, ale dala jsem se dohromady, jak psychicky, tak i fyzicky. Do Albstadtu jsem tak jela s klidnou hlavou a hodně jsem se těšila, ale nevěděla jsem, co od závodu čekat. Už se moc těším do Nového Města, dneska mě to hodně nakoplo, za týden to bude jen a jen v mých rukou, co tam předvedu," dodala nejúspěšnější česká závodnice sobotního programu. 


Eliška Hanáková

Jen o půl minutku pomalejší byla v cíli osmá Eliška Hanáková, která navíc startovala s vysokým startovním číslem. To je zrovna na okruhu v Albstadtu na smeknutí klobouku. "Můj cíl byl dostat se do top 15, což se povedlo, popravdě jsem to vůbec nečekala a z osmého místa jsem opravdu moc nadšená. Ještě, když jsem neměla úplně výhodnou startovní pozici a musela jsem se prodírat startovním polem až z 61. místa;  uvidíme jak to půjde příští týden v Novém Městě, tento závod je také jeden z mých cílů pro tuhle sezonu," prozradila aktuální juniorská mistryně republiky v cyklokrosu.


Patrik Černý

V juniorech to byl závod jednoho muže, a to konkrétně dánského reprezentanta Gustava Pedersena, který už po prvních 500 metrech vedl a během čtyř okruhů před sebe nikoho nepustil. Druhý dojel Jan Christen ze Švýcarska a třetí domácí Paul Schehl.

Sto padesát závodníků je na trať v Albstadtu až příliš mnoho. Ten, kdo není po startu do patnáctého, možná dvacátého místa, má smůlu. Několik úseků v prvním kole pak absolvuje pěšky v zácpě... To se bohužel stalo osudné i sedmi českým juniorům na startu, v drtivé většině prvoročákům. Nejlépe tak na tom byl se startovním číslem 29 Patrik Černý, který dojel na 22. místě, vítěz ČP XCO v Městě Touškov Ondřej Novotný pak o 11. míst za ním. 


Ondřej Novotný

"Jelo se mi dobře jen se mi úplně nepovedl start. V průběhu závodu jsem se ale propracoval někam ke dvacítce a do cíle dojel 22. S výkonem jsem spokojenej a už se těším do Nového Města, kde bych rád výsledek vylepšil," vypověděl Patrik, jehož slova potvrdil i Ondřej: "Mně se start docela povedl, ale ve druhém kole mě zdržel pád a přišel jsem o hodně míst a času. Ale jelo se mi dobře a jsem nakonec spokojený s výsledkem, byla to velmi dobrá zkušenost, a už se těším na příští týden do NMNM.

Třiadvacítkářům jasně dominoval aktuální mistr světa této kategorie Martin Vidaure Kossmann z německé stáje Lexware MTB. Byť jeho náskok na své pronásledovatele nebyl nijak velký, pečlivou jízdou bez chyb nedopustil žádné drama. Druhý se ztrátou 37 sekund dojel Gustavo Pereira z Brazílie, třetí pak Švýcar Dario Lillo, ten ztratil o dalších šest vteřin více.


Martin Vidaure Kossmann

Čeští závodníci propadli, světová konkurence jim v Albstadtu ujela. Bohužel, jinak se výsledky českých zástupců pojmenovat nedají. I když Jan Zatloukal (Nutrend Specialized) nezačal špatně, během pětikolového závodu se jen propadal až na finální 36. příčku. Na svůj dosavadní nejlepší výsledek v SP - 24. místo v Petrópolisu - nedokázal navázat. "Čekal jsem rozhodně víc, ale nedá se nic dělat, uvidíme příští týden v NMNM. Po startu jsem byl dobře, okolo osmého místa, ale bohužel jsem dnes neměl nohy a postupně jsem cedil. Nevím, jestli jsem byl špatně rozjetý nebo čím to bylo." Až na 99. pozici skončil Jan Sáska a na 105. místě Jakub Vlasatý (oba Rouvy Specialized).


Jan Zatloukal

Po úvodním závodě SP v Brazílii si stejně jako Martin mezi mladíky připsala druhé vítězství v kategorii žen U23 Line Burquier (FRA, Canyon Cllctv). Jen v úvodních dvou kolech to byl souboj dvou mistryň světa. Juniorská mistryně světa z Val di Sole Line ho sváděla s mistryní světa U23 v cyklokrosu Puck Pierterse (NED, Alpecin Fenix). Nakonec byla mladší Francouzka v cíli o minutu rychlejší než Nizozemka. Bronz si vyjela Sofie Pedersen z Dánska.


Adéla Holubová

Prvních šest bodů do hodnocení SP si dvacátým místem vyjela Adéla Holubová, jedna ze dvou českých bikerek na startu. /Karolína Bedrníková kvůli maturitě vynechala, pozn. redakce/ "Já jsem s 20. místem na SP spokojená, top15 byla chvíli na dohled, ale pak mě začaly dojíždět holky, který startovaly ze zadních pozic. Snažila jsem se tedy udržet alespoň dvacítku, což se povedlo. Je to můj nejlepší výsledek ve svěťáku vůbec a příští týden se v NMNM pokusím pozici ještě vylepšit a posunout se do té patnáctky," řekla Adéla, která se těší na domácí kotel. "Pokud v Novém Městě nezaprší, tak to tam mám ráda a sedí mi to. Věřím, že hlavně diváci mě po těch dvou letech poženou vpřed!"

 

 

Pokračovat na: Výsledky

Seznam stránek článku:

  1. České představení mládeže v Albstadtu zachránily juniorky Spěšná a Hanáková
  2. Výsledky
Zapojte se do diskuze

Mohlo by vás zajímat

  1. Světový pohárBikový karneval SP pokračuje v Araxa! 2. díl startuje už zítra
    Bikový karneval SP pokračuje v Araxa! 2. díl startuje už zítra
  2. Světový pohárCo ukázal první SP v Mairipora? Nástup nových tváří nebo jen boj o OH?
    Co ukázal první SP v Mairipora? Nástup nových tváří nebo jen boj o OH?
  3. Světový pohárÚvodní díl SP v Brazílii vyšel Američanům, Cink 17.
    Úvodní díl SP v Brazílii vyšel Američanům, Cink 17.
  4. Světový pohárGaze a Richards vítězí v úvodním short tracku SP, Cink 23., Čábelická 28.
    Gaze a Richards vítězí v úvodním short tracku SP, Cink 23., Čábelická 28.
  5. Světový pohárHadi, pavouci a hvězdy mountainbikingu na startu SP 2024
    Hadi, pavouci a hvězdy mountainbikingu na startu SP 2024
  6. Světový pohárSP XCO, XCC Mairipora 2024: Program a kde sledovat
    SP XCO, XCC Mairipora 2024: Program a kde sledovat

Vlož svůj komentář:

Pro vkládání komentářů je nutné být přihlášený.
Proto se, prosím, tedy buď přihlašte nebo registrujte.
  1. avatar
    #30 tntbiker - vloženo: 18.05.2022 v 11:03:23

    odpověď na ladam — #29 Ladame, ty zřejmě nebudeš ta nejostřejší tužka v penálu, že? Nech si ty bolševický řeči, aby někdo zmiznul. Zmizni ty, jestli se ti něco nelíbí. Vidím, že ti ta loď pořád nedá spát:-)))

    1. na tento komentář reaguje ladam — #31
    odpověz na tento komentář
  2. avatar
    #29 ladam - vloženo: 18.05.2022 v 09:06:46

    odpověď na tntbiker — #27 citace: Jen ty to nazýváš hnusem. Když se vyspíš se svou ženou nebo přítelkyní, tak se pak z ní odvalíš a sdělíš jí, že to byl tedy dost velký hnus? :-)). konec citace, ....takovou větu na diskuzní forum o cyklistice napíše pouze primitiv a zoufalec jenž je argumenty nahnaný do kouta. to je zjevné každému ....tak už se na nás vykašli a odsud zmiz. vrátí se sem normální lidi - cyklisti, co si chtějí rozšířit obzor diskuzí. co ty na to sympatáku?? ..))) nechceš už konečně odjet na tu lod co ti nepatří?

    1. na tento komentář reaguje tntbiker — #30
    odpověz na tento komentář
  3. avatar
    #28 ladam - vloženo: 18.05.2022 v 08:34:07

    odpověď na Aleš Procházka — #26 milý Aleši, ahoj, nebudu, jsem na enduroserii v jeseníkách. vážně bych rád popovídal , neb si tě nejen vážím za tvůj obecný a plošný přínos k cyklistice. tuším, že vedeš děti přesně v tomto citlivém věku, a tak jsem přesvědčený, že o tom máš vysoký stupen znalosti. avšak, ty objíždíš čp, tedy jsi v bedřichově hádám, nebo ne? rád bych dal pivo! jinak tleskám opět krásné šele, co právě proběhla. boj jak řemen vpředu, návrat miláčka granda paola, počasí paráda..prostě pure maratonbike jak má být...k té poznámce. mě mrzí obecný fakt, že místo toho aby zde normální lidi si vyměnovali odborné názory, tak spousta lidí zde na diskuzi abdikovala, kvůli jednomu špatnému člověkovi, který všechny uráží. chtěl bych aby zdejší diskuze sloužila ke svému pravému účelu, tedy aby se zde řešily převody, kola, tréninky žáků, juniorů, zkrátka výměna odborných názorů, a nikoliv osobní ataky. držím vám palce na Zadově Aleši, díky sportsoftu vás budu sledovat onine!!!

    odpověz na tento komentář
  4. avatar
    #27 tntbiker - vloženo: 18.05.2022 v 07:07:49

    odpověď na Aleš Procházka — #26 Procházko, nějakou plnou registraci na podobných webech nikdo nezavede, protože by klesly přístupy:-) A to stojí peníze. Jinak se prosím začti do této diskuze a všimni si, kdo tu uráží a kdo začíná urážet. Já to tedy nejsem. Já se pouze přizpůsobuji a vracím stejným způsobem. Jediný, kdo tu někoho vážně uráží, je ladam, který tvrdí, že jediným trenérem mládeže je Spěšný, který jediný to má v hlavě srovnané. To je velká urážka všech trenérů dětí a juniorů. A to tu nikomu nevadí. Jak by ses cítil ty, kdybys byl trenér a přečetl si názor na trenéry ladama? A masturbace? To je téma, které se úzce dotýká sportu. Na téma masturbace a sex nejdeš v Ústřední tělovýchovné knihovně při UK skripta a publikace. Nikdo je tam nepokládá za hnusný materiál. To je téma, které může a nemusí ovlivnit výkon. Takže i tato činnost, kterou provozuje 99% lidí na světě ke sportu patří a je to pro sport téma. Jen ty to nazýváš hnusem. Když se vyspíš se svou ženou nebo přítelkyní, tak se pak z ní odvalíš a sdělíš jí, že to byl tedy dost velký hnus? :-))

    1. na tento komentář reaguje ladam — #29
    odpověz na tento komentář
  5. avatar
    #26 Aleš Procházka - vloženo: 18.05.2022 v 06:23:18

    odpověď na ladam — #23 Ahoj, nebudeš od pátku na Zadově? 775 215 602, selasport@selasport.cz. A jestli to vidí Peťan Bureš a Honza Němec: není tohle námět zavést plnou registraci s ověřením (ano, vše se dá obejít), ale proč je tady místo věcné diskuse prostor pro anonymní sympaťáky se 101% pravdou, urážkama a úplným hnusem? Normální diskutující tady nereaguje, protože to nemá cenu.

    1. na tento komentář reaguje tntbiker — #27
    2. na tento komentář reaguje ladam — #28
    odpověz na tento komentář
  6. avatar
    #25 trance28 - vloženo: 17.05.2022 v 23:35:45

    odpověď na Honza S. — #24 no neni o h...e,ale o masturbaci.:-) jako nak nepotrebuju vedet vic, kdo, kde, proc... Ale vitez diskuze je zatim ladam a jeho veta "co ty na to smypakáku"

    1. na tento komentář reaguje Aleš Procházka — #33
    odpověz na tento komentář
  7. avatar
    #24 Honza S. - vloženo: 17.05.2022 v 21:55:28

    Teda čekal jsem, že tu bude diskuse o ho*ně. Ale koukám, že vy jste tu diskusi ještě povýšili. :-D

    1. na tento komentář reaguje trance28 — #25
    2. na tento komentář reaguje Aleš Procházka — #33
    odpověz na tento komentář
  8. avatar
    #23 ladam - vloženo: 17.05.2022 v 20:08:49

    1.urážíš nejen mě, ale urážíš jezdce, trenéry, diskutující. to není o mně, ale bohužel o tobě. 2.nevidím jediný relevantní důvod sem vůbec tahat slovo masturbace. masturbace je velmi intimní věc každého z nás, a zde jsme opakuji v MTB foru. můžeš mi říci jediný relevantní důvod sem do tohoto fora vůbec tahat slovo masturbace? důvod neexistuje. jedině když cíleně chceš někoho urazit. 3.budeš se divit, osobně téměř se všemi na které si ty jen vzpomeneš. to není chlubení, to je realita života když se pohybuješ v junior cyklistice téměř na denní bázi více jak 10 let. a s některými jsem si moje názory i hlasitě vyříkal. 4.nesnědl jsem šalamounovo h..., ale naopak se snažím vzdělávat, abych o problematice něco věděl. právě proto jsem si studii o předčasné specializaci sehnal i když u náš nikdy nevyšla, nebyla publikována. 5.tedy nestřílím od boku, na veškerá témata které jdou kolem, jak to s oblibou děláš ty, ale bud držím hubu nebo si to nastuduji a prokonzultuji. kdyby si měl zájem se také dovzdělat v této věci, mám ji k dispozici, ozvi se. 6.kdyby si nějak spěchal, budu v leogangu na sp, a poté v bedřichově na čp, dej vědět, vezmu ji s sebou a pokecáme, at neobtězujeme jiné slušné lidi zdejší komunity tvojí velmi trapnou masturbací která mě mimochodem velmi zajímá milý Honimíre..

    1. na tento komentář reaguje Aleš Procházka — #26
    odpověz na tento komentář
  9. avatar
    #22 tntbiker - vloženo: 17.05.2022 v 16:58:38

    odpověď na ladam — #21 Čím jsem tě urazil? Urážet jsi začal ty ( a několik zdejších postpubertálních jedinců). Přečti si znovu celou diskuzi. Já ti jen napsal o té masturbaci. To je urážka? Ty nemasturbuješ? Já ano. Je tu někdo, kdo nemasturbuje? Přihlaste se. Samozřejmě, nikdo se nepřihlásí. Těžko to je tedy urážka. To byl příměr s tím Spěšným a masturbací. A přiznej se, s kolika trenéry jsi přišel do styku, že podle tebe nesahají Spěšnému ani po kotníky? Myslím že s žádným jiným. Už jsem se tě na to ptal jednou. Neodpověděl jsi. A všechno, co ty považuješ jako odborné, k čemu jsem napsal svůj názor, je založen na osobní zkušenosti.

    odpověz na tento komentář
  10. avatar
    #21 ladam - vloženo: 17.05.2022 v 09:28:56

    odpověď na tntbiker — #19 nejsi úplně oblíbený co? návrh. pojdme ponechat tuto diskuzi pouze odborným názorům, výměnu zkušeností , a poznatků týkajících se danému mtb tématu . k tomu to má i nakonec sloužit. svoje mindráky a potřeby někoho systematicky urážet nechme blesku, aha online atd...co ty na to smypakáku? ..))

    1. na tento komentář reaguje tntbiker — #22
    odpověz na tento komentář
  11. avatar
    #20 lalin - vloženo: 17.05.2022 v 08:45:06

    odpověď na ladam — #18 Tak po dlouhé době sem mrknu, a hňup obecný stále provokuje a provokuje :-D že ho to baví to fakt nechápu...

    1. na tento komentář reaguje Aleš Procházka — #33
    odpověz na tento komentář
  12. avatar
    #19 tntbiker - vloženo: 15.05.2022 v 19:49:43

    odpověď na ladam — #18 Ladame, ty hňupe, teď už tě také mohu urazit, když urážíš ty mě. Já myslím, že ty nejsi schopen ani masturbovat jak si blbej:-) Tvrdit, že jediný, kdo trénuje mladé s rozumem je Spěšný, je urážka desítek trenérů mládeže v republice. Myslím, že ty ani jiné trenéry neznáš.

    1. na tento komentář reaguje ladam — #21
    odpověz na tento komentář
  13. avatar
    #18 ladam - vloženo: 15.05.2022 v 19:17:04

    napadá lidi odborně, pak ti lídé mu dokážou že je úplný debil, ale on když mu odborně dokážeš že je úplný debil, přesto tě napadá typu masturbace.?? hmmmm to chce hodně dávky primitivismu.. to není o mně, o nosálovi, těch lidí co to říkají je zástup. všichni mu to dokázali, přistihli při lži, ale náš debílek stejně mel svou....

    1. na tento komentář reaguje tntbiker — #19
    2. na tento komentář reaguje lalin — #20
    odpověz na tento komentář
  14. avatar
    #17 tntbiker - vloženo: 15.05.2022 v 17:47:07

    odpověď na nossanek — #16 Nosále, ty jsi mimo. Já někoho nutím, aby reagoval na pravdu, kterou sem napíši? Vypadá to, že duševně nemocný jsi ty.

    odpověz na tento komentář
  15. avatar
    #16 nossanek - vloženo: 15.05.2022 v 13:16:31

    Navrhuji nereagovat na dusevne nemocneho TNBikera, bude to pro nej nejvetsi trest absolutni ignorace. Nebude moci plodit sve kraviny

    Pekny den Otas, krasny prenos z NMNM

    1. na tento komentář reaguje tntbiker — #17
    2. na tento komentář reaguje Aleš Procházka — #33
    odpověz na tento komentář
  16. avatar
    #15 tntbiker - vloženo: 15.05.2022 v 11:55:55

    odpověď na ladam — #14 Určitě na Spěšňáka myslíš i při masturbaci, že?

    odpověz na tento komentář
  17. avatar
    #14 ladam - vloženo: 14.05.2022 v 20:40:53

    odpověď na tntbiker — #11 jojo nmnm ukázalo . že jediný kdo tomu rozumí je špěšnák. ještě nějaké dotazy? simona to má ze sokola, já malorku z loterie a vy si opravte hrubky sympatáku..))

    1. na tento komentář reaguje tntbiker — #15
    odpověz na tento komentář
  18. avatar
    #13 Pijer - vloženo: 11.05.2022 v 09:48:44

    odpověď na tntbiker — #12 Píšu, že trénink ve skupině je o kompromisech a když děláš kompromisy, tak to nemůže být ideální pro všechny v té skupině. Jen si nejsem jistý, jestli má smysl s tebou diskutovat.

    odpověz na tento komentář
  19. avatar
    #12 tntbiker - vloženo: 10.05.2022 v 20:35:04

    odpověď na Pijer — #8 Trénink ve skupině není ideální? :-) Taková blbost by se snad měla tesat:-)))

    1. na tento komentář reaguje Pijer — #13
    odpověz na tento komentář
  20. avatar
    #11 tntbiker - vloženo: 10.05.2022 v 20:32:58

    odpověď na ladam — #9 Dnešní sport vyžaduje specializaci od ranného mládí. To jsi jaksi z té studie nezjistil, že? Ja zvláštní, že považuješ Spěšnýho za jediného, který to má v hlavě srovnané a dělá to s rozumem.Ty znáš jiné trenéry? Běž na závodech mezi ně a řekni jim, že šlo dělají blbě, protože jediný, kdo to dělá dobře, je Spěšný.:-) V republice jsou desítky trenérů mládeže v cyklistice, a všichni to dělají blbě. Až na Spěšnýho. Schválně co ti řeknou:-) Nesmíš si také dnešní, vyšponovaný sport plést s cvičením v Sokole. Dítě, které se dá na závodní cyklistiku, touží po soutěži. Jako jakékoliv dítě v jiném sportu. A ty bys ty děti chtěl tlumit, aby se v mládí příliš nezlepšovaly. Zřejmě nemáš se svým dítětem peníze na tu Mallorcu a tak na ni útočíš, že? A Spěšná? Je juniorka, to je v podstatě dětská cyklistika, která veřejnost nezajímá. Pořádná cyklistika začíná až v dospělých. Pokud e tam dostane. Pokud bude pořád jezdit.

    1. na tento komentář reaguje ladam — #14
    odpověz na tento komentář
  21. avatar
    #10 nossanek - vloženo: 10.05.2022 v 11:41:40

    odpověď na ladam — #9 No on TNBIKER za to nemuze, on nebude blbej, tam je jiny problem, ze by marcisismus, asi ano nejsem psychiatr.

    odpověz na tento komentář
  22. avatar
    #9 ladam - vloženo: 10.05.2022 v 10:20:24

    odpověď na tntbiker — #7 zdravím příteli, nečekejte že vám budu tykat, ani že budu drzý jako vy. ne. jsem vzdělaný, a slušný člověk. a proto vám i odpovím. to že si nějaký stát či velmoc v běžeckém lyžování tu studii nechala udělat, pouze svědčí o tom, že ten problém je komplexní a složítý. samozřejmě, lze to celé zesměšnit, v čem jste skutečný mistr. jestli chcete problematiku nastudovat, nikdo vám nebrání abyste si materiály sehnal a přečetl. pakliže je neseženete, rád vám je poskytnu, jsou v německém vydání. zdarma samozřejmě. je to šanon A4 o 200 stránkách. tedy logicky chápete , že problematika není o malorce a o zimě, ale je komplexní, a velmi složitá na to, vměstnat ji do pár řádků zdejší diskuze. jsem vám k dispozici, stejně jako každému kdo o studii projeví zájem. pište sem, nemám problém se potkat, mluvit, dát materiály k dispozici.

    1. na tento komentář reaguje nossanek — #10
    2. na tento komentář reaguje tntbiker — #11
    odpověz na tento komentář
  23. avatar
    #8 Pijer - vloženo: 09.05.2022 v 20:42:53

    Také se v závodění na kolech plácám a myslím, že nic není černobílé, každému sedí něco jiného. Trénink ve skupině je vždy o nějakých kompromisech a není ideální. Nejen proto se daří potomkům úspěšných závoďáků, kteří dokáží program pro své děti téměř ideálně ladit. Jinak je to s optimálním časováním těžké, kdo se neukáže do juniorů, tak pak většinou nemá kde jezdit. Musí se sejít talent, píle, zdraví, štěstíčko nebo kontakty ......... a nezřídka i peníze, protože bez nich je to zase o dost složitější. Ono se to nezdá, ale kolik je u nás týmů, které s mládeží objíždějí třeba JWS v bikách nebo v cyklokrosu kvalitní závody po Evropě? Junioři si jezdí za prvními UCI body už únor/březen do Turecka, na Kypr,..... Tohle utáhnout ve vlastní režii je pro většinu běžné populace smrtící. Jsem celkem zvědavý, jestli se někdo z mých kamarádů dokáže prosadit, nějaké tajné žolíky mám, držím jim palce a jen čas ukáže ;-)

    1. na tento komentář reaguje tntbiker — #12
    odpověz na tento komentář
  24. avatar
    #7 tntbiker - vloženo: 09.05.2022 v 19:42:52

    odpověď na ladam — #6 A co si z toho tvého elaborátu máme vzít? Že mladí závodníci nemají jezdit na Mallorku? :-) Že mají trénovat v zimě a na sněhu? Protože pak budou příliš dobří? :-) tyhle debaty jsou zbytečné. Na mladé je tolik vlivu z jiných oblastí, že když už začnou závodit, tak brzy skončí. Není základna, nejsou trenéři, není koncepce, nejsou mladí závodníci. Myslím, že horská kola kvůli špatným výsledkům nezanikne. Za chvíli skončí Cink, který má silně nevyrovnané výsledky a po něm je absolutní prázdno. Tak snad někdo bude někdy v TOP čtyřicítce:-)

    1. na tento komentář reaguje ladam — #9
    odpověz na tento komentář
  25. avatar
    #6 ladam - vloženo: 09.05.2022 v 18:22:46

    odpověď na nossanek — #5 ano. sleduji špěšnáka. i moje rodina byla na jeho podzimním kempu. to jediný trenér mládeže, který to dělá s rozumem, má to v hlavě velmi srovnané, nechce výsledky ihned. ale nějakou dlouho -časovou vizí. fuj to je slovo! výsledek jeho dcery v sobotu není náhoda...a také to není výsledek švýcarů. nýbrž jeho..tady vidím ten problém či potenciál. uchopit problematiku výchovy mládeže ve stylu milana špěšného. jenže vzápětí mě převálcují nejmenované líhně rádoby rychlokvašených talentů, neb mají za týden malorky okamžité výsledky, což je bohužel jak logické, tak i očekávané, a v tu chvíli všechny teorie o dlouhodobém horizontu rozvoje výkonnosti dětí je v čudu. já letím do kouta, nemám výsledky, a každý čerstvý tupý netechnický absolovent týdenní malorky se nejen mě směje..on vyhraje, a ostatní ho bohužel a i logicky následují. takže tady máme x mistrů světa do 15 let, ale nikoho 18 a více letého ...pouze slečnu spěšnou. a nad tím je potřeba se zamyslet. tento fenomém není nic nového. měli to norové v běžeckém lyžování. na základě toho zakázali jakékoliv soutěže dětí do 15 let. dali to na rozbor daleko chytřejším lidem než jsem já. a vznikla studie,. jmenuje se předčasná specializace v běžeckém lyžování. kdo chce si ji sežene. každopádně každý kdo si ji přečte, to pochopí. pochopí ty neskutečné seznamy dnes 18 letých dávných dětských talentů, jenž odešly. nebudu je jmenovat, ublížil bych. ale všichni je znají...potýkáme se vážně s více závažným problémem i fenoménem než se zdá...

    1. na tento komentář reaguje tntbiker — #7
    odpověz na tento komentář
  26. avatar
    #5 nossanek - vloženo: 09.05.2022 v 11:19:08

    Zdravim Vas, Pavle a Ladame,

    kaslu na i y,

    Problem ste popsali paradne, je to o rodicich, ambiciozni Tata je peklo, ale abiciozni matka to peklo je raj!

    Neco malo o deni v MTB vim, nektre hosiky v U23 jsem videl jako male decka.

    No po prechodu do elity konci, nebude po nich nic.

    Znam par prikladu kdy kluci a holky zacinali od nuly, bez vyrazne podpory rodicu( nemeli na to), ale bavilo je to a makali a jsou uspesni.

    Jinak je dobre a dulezete u deti, kadetu, junioru rozvijet vsestranost, at netrpi pater a nwzatezuji se jen urcute partie.

    Drzim palce Spesnakovi, myslim, ze momentalne nejlepsi trener v CR, ma hlavu, ne jen v ocich penize.

    1. na tento komentář reaguje ladam — #6
    odpověz na tento komentář
  27. avatar
    #4 Pavel Trance - vloženo: 09.05.2022 v 09:56:29

    odpověď na ladam — #3 Přesně tak. Vidím to všude okolo nás. To se přijde na tenis, fotbal, házenou, cokoliv. Všude pře motivovaní rodiče, kteří tlačí na trenéry, aby z dítěte udělali profi sportovce. Ti pak neskutečně tlačí na pilu a děti jsou z toho akorát otrávení. Jenže trenéři tlačit musí, protožet tlačí rodiče. Bohužel rodiče co vidím asi sport moc nedělali a teď tlačí na děti. Ty spíše koukají na hodinky, sledují kdy už bude konec tréninku a budou moci dělat třeba to co je baví.. Tomu fakt nerozumím. Tohle se dá dělat třeba do 14/15 let,. Pak dítě stejně se sportem skončí, protože to dělal z donucení.

    odpověz na tento komentář
  28. avatar
    #3 ladam - vloženo: 09.05.2022 v 08:05:21

    odpověď na nossanek — #2 zdravím vás sympatáku. nejdříve pozor na i y, kdyby tohle viděl trance, ten by nám dal, a nad námi se nerozplýval..)). sleduji to delší dobu, neb i já byl rodinou s tímto mládežníckým sportem spojen. ten problém je hlubší a více složitější než vypadá. my sice máme český pohár odrážedel, podotýkám bez legrace 0 až 3 roky, pak máme na startu žáčků přetlak a jatka, ale s přibývajícím věkem jede ani deset slečen, a všichni mají bud přemotaný tachometr v hlavě, nebo zničené zdraví. jmenuje se to předčasná specializace. není umění vozit celou zimu 12 leté děti na malorky, a pak budou lítat jako kánata. ale problém je, co v 18 letech. tam se láme chleba. nádherný příklad rozumného přístupu je mladá hvězdička z oetztalu mona. ta celou zimu nesedla do 18 let na kolo. chodila p horách, na skialpech či na běžkách. až do dubna května. ted lítá nevěřitelně viz závod včera ..zapletala bych nevinil úplně, začíná ta problematika v oddílech a v rodičích, chtějí mistry světa už ve 12 a nedbají na genetiku, psychologii dítěte, rovnoměrný vývoj těla, na jednostrannou zátěž, na komenského a jeho škola hrou, na techniku...důležité jsou kilometry, malorky a medaile ve 14 letech..už raději mlčím...))

    1. na tento komentář reaguje Pavel Trance — #4
    odpověz na tento komentář
  29. avatar
    #2 nossanek - vloženo: 08.05.2022 v 19:35:19

    Jeste jeden postreh, Za Kulhaveho, Cimbala, byl Zapletal samy rozhovor, same foceni, vsude byl prvi! dnes, kde je, kde jsou rozhovory a fotky, at vysvetli propad ceske Mtb sceny, kde je problem.

    Jsou zde dve mlade Juniory, ale ty za Zapletal nemaji nic spolecneho, nic do nich neivestoval, doufam, ze se nedoziju, kdyz zacnou vyhravat, ze se s nimu bude fotit a rozdavat moudra.

    Ale zase pro MTB udel hodne, ele!!

    1. na tento komentář reaguje ladam — #3
    odpověz na tento komentář
  30. avatar
    #1 nossanek - vloženo: 08.05.2022 v 19:22:27

    Konecne, nekdo napsal pravdu, hyckani U23(muzi) repre. tren. Zapletalem, je katastrofa.

    Dnes velebi triadvacitkare, kdyz dojede 25 a ma bod. jak je super a ma naslapnuto.

    Za Cimbala nebylo dobre ani 11misto, ani 8.misto,ani 16 misto!! ani zminka.Cimbal vse vyhral.

    Dnes by se za 8, 11, 16 misto ve svetaku U23 vsichni rozplivali a Zapletal by hovoril o zazraku a kvalite nasi MTB sceny.

    Ted akorat drzi pusu, nema se kym chlubit!!

    odpověz na tento komentář

redakční systém | ISSN 1803-5744