TEST: Giant Reign 2 GE 

V dnešním testu se podíváme na v Čechách velice oblíbené kolo pro zdolávání endurových závodů, a to na Giant Reign 2 GE...

Autor: Jan Měšťák
Foto: Jan Němec
TEST: Giant Reign 2 GE 

Již několik anket potvrdilo, že Reign se mezi bajkery těší veliké oblibě. Prakticky od svého znovuzrození, které mimochodem proběhlo v roce 2015, jsem nezažil závod nebo den v bikeparku, aniž bych jednoho nebo spíš deset nepotkal. 

Hned na úvod musím zmínit, že i já jsem byl dlouhodobým spokojeným uživatel Reigna. V roce 2016 musel Trance opustit teplo naší garáže, aby ho nahradil Reign 1,5 LTD. 

Ten své pevné místo v garáži měl do letošního roku. Protože se na něj poslední půlrok jen prášilo kvůli vytíženosti s test bajky, tak šel dělat radost do jiné garáže.

Mezi tím se Reign dočkal dvou inovací. Pro rok 2018 projel rám přes skřipec, kde ho trochu natáhli a za ta muka si vysloužil předělané karbonové vahadlo s trunnion tlumičem. Kluci v Giantu naštěstí vyslyšeli servisáky a předělali vedení bowdenu k přehazovačce, který se s kinematikou zadní stavby vytahával a byla potřeba ho čas od času postrčit zpět na své místo. O tomto modelu si můžete přečíst zde:

TEST: Giant Reign 2 GE

Pro letošní rok dostala základní modelová řada Reignu vidlice se 170 mm zdvihu. Giant jako vždy myslí i na drsňáky. Pro ty připravila řadu SX se 180 mm předního zdvihu a pro vyznavače karbonu pak hightech řadu Advancend.

K nám do redakce přistál již zmíněný Reign 2 GE ve velikosti M. Jedna z nejoblíbenějších specifikací tohoto modelu. Za 68 999,- Kč dostanete ready to ride bike! Stačí seřídit, nalít do plášťů mlíko a vyrazit na první závod.

Přečteno - 27310x Tagy: testy giant enduro
Zapojte se do diskuze

Mohlo by vás zajímat

  1. TechnikaFotogalerie: Crussis Legend 68
    Fotogalerie: Crussis Legend 68
  2. Testy - RecenzeTEST: Crussis Legend 68
    TEST: Crussis Legend 68
  3. Tech newsDámy zpozorněte, Liv uvádí nový závodní XC full Pique Advanced 29
    Dámy zpozorněte, Liv uvádí nový závodní XC full Pique Advanced 29
  4. Ostatní závodyHistoricky první Blinduro Zima vyhráli Trefilová a Maxa
    Historicky první Blinduro Zima vyhráli Trefilová a Maxa
  5. DoplňkyTEST gripů Lizard Skins - široké nebo úzké?
    TEST gripů Lizard Skins - široké nebo úzké?
  6. TechnikaFotogalerie: Fox Crossframe Pro MIPS
    Fotogalerie: Fox Crossframe Pro MIPS

Vlož svůj komentář:

Pro vkládání komentářů je nutné být přihlášený.
Proto se, prosím, tedy buď přihlašte nebo registrujte.

redakční systém | ISSN 1803-5744