Jansová ve Factor Bike Teamu

Dalším závodníkem respektive závodnicí, která přes zimu změnila dres, je Tereza Jansová.
Čtyřiadvacetiletá bikerka opouští po dvou letech tým České spořitelny MTB a v následující sezóně bude oblékat dres teplického Factor Bike Teamu, který tak získal po silničáři Radku Bečkovi další posilu, tentokrát do elitní kategorie žen. Celkově třetí žena Českého poháru MTB XC loňského roku, se ve svém novém týmu bude zaměřovat hlavně na pohárové cross country závody a krátké maratony Kola pro život a Českého poháru v půlmaratonu.

23.02.2009 - Závody - Michal Červený

Poslední cyklokros vyhrál Nijs

Cyklokrosovou sezónu včera ukončil její poslední závod v belgickém Oostmalle, který byl osmým závodem série GVA.
O poslední vítězství v sezóně se přetahovali do posledního kola mistr světa Niels Albert (BKCP PowerPlus) a vítěz světového poháru Sven Nijs (Landbouwkrediet Colnago). Albert udělal v nejdůležitějších chvílích chybu při seskakování z kola před zatáčkou a upadl. Poslední závod sezóny tedy patřil Svenu Nijsovi, stejně tak jako celá série.
Jediný český zástupce Zdeněk Štybar (Fidea) dojel v Oostmalle na šestém místě. V celkovém pořadí této prestižní soutěže skončil na výborném třetím místě.

23.02.2009 - Závody - Michal Červený

První Sunshine Cup ovládli Švédi

Tradiční světová ouvertura mountainbikové sezóny na Kypru zná své vítěze. První závod seriálu Sunshine Cup, který se dnes jel v netradičním formátu Point to Point (XCP), se stal kořistí švédských bikerů Emila Lindgrena (Felt) a Alexandry Engen (Jönköpepings CK).

Čeští závodníci se tohoto závodu se startem v Tochni a cílem v Kalavasos ještě neúčastnili, na Kypr svou stopu zanechají již příští týden, ve druhém a třetím pokračování Sunshine Cupu, jehož součástí je i Afxentia Cup - páteční XCP, sobotní časovka a nedělní XCO.

1. Emil Lindgren (SWE, Felt) 1:53:05
2. Ilias Periklis (GRE, ISD Cycling team) 1:53:05
3. Christoph Bischof (SUI, ISD Cycling team) 1:53:36
1. Alexandra Engen (SWE, Jönköpepings CK) 2:14:44
2. Elena Gaddoni (ITA, Promo - Bike) 2:19:20
3. Melanie Spath (GER, AFA Omeara) 2:24:27

Kompletní výsledková listina ve formátu .xls ke stažení ZDE
22.02.2009 - Závody - Jan Němec

Trunschka vyhrál Klínskou noc

Biker Tomáš Trunschka z týmu České spořitelny MTB ukázal, že je výborným vytrvalcem nejen na kole, ale také na běžkách.
Ze soboty na neděli mostecký biker závodil na nočním lyžařském dvanáctihodinovém maratonu Klínská noc v Krušných horách. Startovalo se v sobotu v 18 hodin a cíl byl dnes v 6 hodin ráno. Neoficiální mistr republiky v bikovém závodě na 24 hodin si skvěle vedl i na sněhu a mezi 27 jednotlivci zvítězil. Celkem najel 180 kilometrů s převýšením 4500 metrů. Nejlepší tým dvojic s absolutním největším počtem ujetých kilometrů přitom najel jen o 15 kilometrů více.
"Zase jsem se nechal ukecat...", řekl po závodě třetí muž bikového etapáku Crocodile Trophy. "Jel jsem s bikovým světlem Blackburn. V noci hodně sněžilo a ve sjezdech to byla docela hrana. Lyže, které mi připravoval servisman, jsem měnil po třech hodinách a jednou jsem stavěl na delší pauzu na jídlo a převlečení." okomentoval běžkařský závod Tomáš, který byl na konci ledna vyhlášen nejlepším sportovcem Mostecka za rok 2008. V anketě porazil mimo jiné i hokejisty Roberta Reichela a Jiřího Šlégra.

22.02.2009 - Závody - Michal Červený

Nová mtbs anketa pro bikerky

Pro všechny bikerky a čtenářky našeho serveru jsme připravili novou anketní otázku týkající se kol určených právě jim. Jaké se vám líbí, koupili byste si speciální kolo designované pro vás, nebo tyhle otázky vůbec neřešíte ? Hlasujte v naší nové anketě na homepage.

22.02.2009 - Technika - Petr Bureš

Foto pozvánka do bílé stopy

Fotograf Miloš Lubas, který v loňské sezóně přinášel čtenářům MTBS.cz fotografické ohlédnutí za závody seriálu Kolo pro život, tráví nyní čas v zasněženém Liberci na mistrovství světa. Samozřejmě s fotoaparáty na krku.

Zimní sporty mají zdánlivě k cyklistice hodně daleko, nadruhou stranu kdo z vás si v zimě na nějaké ta prkénka nestoupne. Proto jsme se rozhodli přiblížit vám Liberec pohledem, téměř místního rodáka, Miloše Lubase. Tyto tři fotky berte zatím jen pozvánku na budoucí fotogalerie....

21.02.2009 - Závody - Jan Němec

Superzávodní galuska Geax na trhu

Výrobce vynikajících X-country plášťů Geax nabízí zajímavý superzávodní páreček (galuska + ráfek). Galuska s již osvědčeným univerzálním dezénem Saguaro 2,1 je ruční výroby a je z vysoce kvalitních vláken TPI 290! Takovou kvalitu nikdo na světě mezi bikovými galuskami nenabízí. Kola se nyní testují v domácích podmínkách, dle výrobce však musí být k ráfku připevněny pouze lepidlem Vittoria, nikoli jen oboustrannou lepící páskou.

Firma Kastar dodává galusku za 2.490 Kč a k ní protidefektní přírodní latexovou pěnu PIT-STOP za 280 Kč a ráfek za 1.950 Kč. V případě že zašlete vaše náby, nebo jejich rozměry, firma zajistí zapletení kol špičkovými paprsky Sapim. Pro zákazníky z Prahy a okolí tuto službu zajišťuje 9395 bikes. Více na www.kastar.cz

20.02.2009 - Závody - Jan Němec

Armstrongův unikát nalezen

Časovkářšký speciál Lance Armstronga se našel!
O krádeži Treku Equinox TTX v barvách nadace Livestrong jsme vás informovali v neděli. Po čtyřech dnech se kolo v Californii našlo. Podle tiskového prohlášení policie přinesl jeden z místních obyvatel Sacramenta Armstrongův speciál, kterému chyběla kola, na policejní stanici. Zloděj ale zatím dopaden nebyl. Sedminásobný vítěz Tour se nechal slyšet, že čekal, že se kolo najde. Díky jeho exkluzivitě je v podstatě neprodejné. Další dvě týmová kola Astany ukradená ze stejného náklaďáku se zatím nenašla.

19.02.2009 - Závody - Michal Červený

Sport Prague '09 zahájen

Dnes ráno se na v pražských Letňanech otevřely brány 33. mezinárodního sportovního veletrhu Sport Prague. Cyklistických expozic je sice jako šafránu, nicméně cyklisté jsou obecně velkými cestovateli a sportovně aktivními jedinci a právě pro ně je veletrh určen. Na návštěvníky čeká letos největší sportovní show, celkem pět hal a spoustu doprovodného programu.

Pro veřejnost bude otevřen 100 metrový ovál na in-line bruslení, přívrženci koleček se budou moci těšti na profi exhibice nejlepších mistrů v oboru kolečkových bruslí, BMX, freestyle a skate. Hlavní show předvedou například Jenny Valenta nebo Martin JUrášek, Jan Kestler nebo Martin Nogol...

Výstaviště otevírá každý den v deset a zavírá v 18:00, návštěvu můžete plánovat ještě dnes, zítra a o víkendu. Za vstupné dáte 150 Kč, od dvou odpoledne jen stovečku.

Více informací na www.sportprague.cz

19.02.2009 - Závody - Jan Němec

Horák osedlá Specialized

Královehradecký bikemaratonec Martin Horák po šesti letech opouští kola Rock Machine a v letošní sezóně bude jezdit na Specializedu.
Druhý muž loňského etapáku Crocodile Trophy osedlá nového Epica a je tak dalším maratoncem české špičky jezdícím na celoodpruženém kole. "Trochu se toho bojím. Budu mít rychlý kolo do sjezdu, tak doufám, že se dožiju alespoň konce května... :-)", říká a vzpomíná zlomeninu klíční kosti, která mu po pádu na jednom z maratonů udělala nechtěnou pauzu v loňské sezóně. Martin bude závodit v dresu CykloMax Specialized a v současné době najíždí kilometry v teple na Mallorce.

18.02.2009 - Závody - Michal Červený

Svět outdooru v Brně na S1

Na brněnském výstavišti dnes začíná druhý ročník mezinárodního veletrhu vybavení pro outdoorové a zimní sporty s názvem S1. Ačkoliv "es-jednička" je narozdíl od podzimního sportovního svátku Sport Life zaměřena na obchodní setkání mezi výrobci či dovozci a obchodníky, ve čtvrtek 19. února se brány výstaviště otevřou i pro řadové návštěvníky. Kromě vystavovatelů z oblasti outdooru /budete si moci vyzkoušet své hadříky díky textilnímu zkušebnímu ústavu, který bude mít na veletrhu přístroj na měření vodonepropustnosti a bude během veletrhu provádět testy různých textilií/ dále sportovní módy a služeb zde budou naživo k vidění například i v Česku stále netradiční stroje SMX značky North Legion, jakási zimní obdoba biků. SMX by měl podle informací dovozce přijet představit i Richard Gaspi Gasperotti, který je velkým propagátorem této disciplíny.

Více o veletrhu naleznete na http://www.bvv.cz/s1.

17.02.2009 - Závody - Jan Němec

MeatFly Cup 2009 zná termíny

Třídílný seriál sjezdových závodů MeatFly Cup 2009 odstartuje na konci března ve Strážovicích u Kyjova. "Vzhledem k tomu, že se na mně obracelo spoustu jezdců s prosbou o zachování seriálu závodů mimo hlavní sezónu, tak jsem se rozhodl vyhovět a protože počasí v zimním období je hodně nejisté, termíny závodů jsem posunul do jarních měsíců a připravil třídílný MeatFly cup," řekl organizátor seriálu Zdeněk Florián.

A jaké jsou termíny? 29.3. Strážovice u Kyjova, 11.4. Hradec nad Moravicí a 2.5. Náměšť nad Oslavou. Oficiálním webem je www.dhteam-grafobal.cz

17.02.2009 - Závody - Jan Němec

Nijs po deváté ovládl Superprestige

Belgický cyklokrosař Sven Nijs se stal celkovým vítězem série Superprestige. Po deváté!
Nijs si celkové vítězství vybojoval na posledním závodě ve Vorselaaru. Závodník týmu Landbouwkrediet Colnago porazil mistra světa Nielse Alberta (BKCP PowerPlus) a vyhrál pátý z osmi závodů. Třetí místo si vyspurtoval Erwin Vervecken. Jediný český zástupce Zdeněk Štybar (Fidea) závod kvůli nemoci nedokončil, stejně jako Holanďan Lars Boom. Štybar skončil v celkovém hodnocení série na osmém místě. 16. příčka celkově patří Petru Dlaskovi (Fidea), 20. Radkovi Šimůnkovi (BKCP PowerPlus), 22. Martinům Bínovi (CT Budvar Tábor) a Zlámalíkovi (Prodoli).

17.02.2009 - Závody - Michal Červený

Amulet vyjel na novém webu

Značka Amulet si ke svým 18. narozeninám daroval nový design kol i webu!Nový - nutno přiznat, že povedený design kol nyní doplnili i moderním, funkčním webem. Mrkněte se na www.amulet.cz

Jak se vám nová kolekce a web líbí!

16.02.2009 - Závody - Jan Němec

Je tu "Krátký" Bikechallenge

Pořadatelé etapového závodu Glacensis Bikechallenge 2009, který startuje 18.7. v Náchodě a pokračuje sedmi etapami až do polského lázeňského městečka Kudowa Zdrój, přišli s nabídkou zkrácené verze. "Chceme tím umožnit start lidem, kteří si nevěří na kompletní štreku nebo zkrátka jen nemají tolik dovolené, aby mohli závodit celý týden," říká Véna Hornych, jeden ze zástupců českého týmu pořadatelů.

Závod bude vypsán na Prolog a další 4 etapy, závodníci odstartují společně s "dlouhým" bikechallenge, jen jejich cílovým městem bude Bardo. Více informací hledejte na stránkách www.mtbchallenge.com

16.02.2009 - Závody - Jan Němec

Armstrongův unikát ukraden

Zloději se nevyhýbají ani samotnému Lanci Armstrongovi.
Po prologu na závodě Tour of California byla z týmového náklaďáku Astany ukradena čtyři kola. Mezi nimi i časovkářský speciál sedminásobného vítěze Tour de France. Trek Equinox TTX 9.9 v černo-žlutých barvách nadace Livestrong je jediným unikátem na světě. Pro jeho případného nálezce bude vypsána odměna.

15.02.2009 - Závody - Michal Červený

Merida představila O.Nine

Merida dnes představila další doposud utajovanou novinku. Hardtail O.NINE má být nejlehčím sériově vyráběným rámem na světě. Ve velikosti 18" váží 930 gramů.
Více informací připravujeme...

14.02.2009 - Závody - Michal Červený

Kateřina Nash vypustí sezónu 2009!!!

Velmi překvapivá a zároveň i smutná zpráva pro fanoušky Kateřiny Nash, přišla z týmu Luna Women's - rok 2009 bez Kateřiny Nash, rozhodla se ukončit kariéru. Tak zní oficiální informace týmu při představování novinek na nadcházející sezónu.

Kateřina, která v této době tráví čas v České republice a užívá si lyží, rodiny a přátel, nám ke svému rozhodnutí řekla: "Ano, je to pravda. Ale já se držím pravidla nikdy neříkej nikdy a proto neříkám úplný konec, ale opravdu letošní rok závodit nebudu. Chtěla bych se soustředit na rodinu a nové pracovní příležitosti v oblasti marketingu, popřípadě se na chvilku vrátit do školy. Nechci se o mém rozhodnutí moc mluvit, raději bych si to zatím nechala pro sebe. Jednu spekulaci bych ale ráda rozptýlila - těhotná nejsem."

Česká republika tak v Kateřině Nash ztrácí jednu z velkých nadějí na zisk světových medailí na poli horských kol a cyklokrosu. Katka je zatím jedinou českou bikerkou, která stála na stupních vítězů v závodě světového poháru (3. místo - Bromont, článek Češi v Bromontu excelovali).

13.02.2009 - Závody - Jan Němec

Nový bonbónek z kuchyně Powerbar

Lídr mezi výrobci sportovní a doplňkové výživy představil novinku ve své nabídce - energetické bonbóny PowerBar Ride Shots s obsahem kofeinu, který je ověřeným stimulantem psychického i fyzického výkonu. Bonbóny jsou určeny k dodávání energie při zvýšeném tělesném výkonu a dle intenzity fyzické zátěže je doporučováno rozkousat a zapít vodou nebo sportovním nápojem jeden až dva bonbóny každých 10 minut.

Na trh budou bonbóny dodávány ve dvou příchutích (citron a double kofein) a v prodeji můžete Ride Shots očekávat počínaje tímto měsícem. Balíček devíti bonbónů vyjde na 39 Kč. Zajímavostí je, že novinka je vyráběna v České republice. Web dovozce: www.czech-powerbar.cz

13.02.2009 - Závody - Jan Němec

Kona White Style video 2009

Podívejte se na čerstvě sestříhaný oficiální klip z letošního Kona White Style slopestylu v Leogangu, nebo si, pokud jste tak již neudělali můžete přečíst report z této akce na MTBS.

13.02.2009 - Závody - Petr Bureš

Stránkování

redakční systém | ISSN 1803-5744