TEST: Crussis Largo 9.6-L

Dneska se připravte na pohodičku v sedle testbiku, protože jsme si tentokrát sedli na čerstvou novinku od Crussisu, vybavenou nadstandardním dojezdem...

Autor: Petr Bureš
Foto: Petr Bureš
TEST: Crussis Largo 9.6-L

Konkurenční srovnání

Do konkurenčního srovnání jsme tentokráte pustili dva mírně kontroverzní zástupce od Mountfieldu a také od Alzy a to prostřednictvím značek MTF resp. Sava. A trojici pak doplňuje ještě českobudějovický Leader Fox. U všech konkurentů je osazený stejný Bafang M500 motor jako u testovaného modelu, což je spojovacím článkem všech modelů v následující tabulce. U MTF je pak v úvahu brána verze se silnější baterií, protože Mountfield komunikuje zavádějící základní ceny ebiků na svém webu kalkulované bez baterií.

 
Crussis
eLargo 9.6-L 
Sava
e-Deck 9.3  
Leader Fox
Kent 29
 
cena 67 190 Kč 59 990 Kč 62 010 Kč
rám Alu 6061 karbon T700 Alu 6061
vidlice Rock Shox Judy Silver TK Rock Shox Recon Manitou Markhor
zdvih 100 mm 100 mm 100 mm
výbava Sram SX Eagle, Crussis Shimano Deore 1x10, Sava Shimano Deore 1x10, Exerace
pohon Bafang M500 Bafang M500 Bafang M500
baterie Panasonic 900 Wh LG 720 Wh LG 720 Wh
kola Crussis disc, Crussis 29", dvoustěnné, vložkované 25mm, Maxxis Ardent 29 x 2,4" Continental Mountain King Formula DC, Weinmann, Maxxis Recon Race 29X2,25"
brzdy Shimano BR MT410 180/160 mm Shimano BR MT410 160/160 mm TRP SLATE T4 180/160 mm
sedlo Selle Royal Selle Royal  
sedlovka Crussis 31,6 mm alu Exerace 30,9 mm
Přečteno - 25676x Tagy: testy elektro crussis my2021
Zapojte se do diskuze

Mohlo by vás zajímat

  1. Testy - RecenzeSpecialized Turbo Kenevo SL - první dojmy
    Specialized Turbo Kenevo SL - první dojmy
  2. TechnikaFotogalerie: Kross Esker 7.0
    Fotogalerie: Kross Esker 7.0
  3. Testy - RecenzeTEST: Kross Esker 7.0 - karbonová prvotina
    TEST: Kross Esker 7.0 - karbonová prvotina
  4. TechnikaFotogalerie: Giro Manifest Spherical
    Fotogalerie: Giro Manifest Spherical
  5. DoplňkyTEST: Giro Manifest Spherical
    TEST: Giro Manifest Spherical
  6. TechnikaFotogalerie: Niner MCR 9 RDO
    Fotogalerie: Niner MCR 9 RDO

Vlož svůj komentář:

Pro vkládání komentářů je nutné být přihlášený.
Proto se, prosím, tedy buď přihlašte nebo registrujte.
  1. avatar
    #13 tntbiker - vloženo: 03.05.2021 v 09:29:48

    odpověď na Blazkowicz — #12 Především je zvláštní, že test se opírá o fakt, že baterka má 900 Wh, což je opravdu zatím unikátní, ale ten tester nevyzkoušel, jaký dojezd ta baterka v jakých podmínkách má. Přitom to je pro většinu lidí zásadní informace. V podstatě to kolo v testu shodil. Zřejmě opravdu s tím kolem vylezl za barák, udělali fotky a něco napsal. A pak asi fakturoval:-)

    odpověz na tento komentář
  2. avatar
    #12 Blazkowicz - vloženo: 01.05.2021 v 14:34:11

    Dobře zfušovaná recenze (čti reklama). Pevnou osu vpředu nevidím, ať dělám co dělám. To, jak na ten rychloupínák není ani jedna fotka je taky pěkné. Takže buď lžete nebo jste na tom kole jen pózoval na focení.

    1. na tento komentář reaguje tntbiker — #13
    odpověz na tento komentář
  3. avatar
    #11 trance28 - vloženo: 28.04.2021 v 12:54:28

    Ja si myslim, ze ten clanek je jen naka recese, jinak si to nedovedu vysvetlit :)

    odpověz na tento komentář
  4. avatar
    #10 tntbiker - vloženo: 28.04.2021 v 12:06:45

    odpověď na Žvejk — #9 Chápej, padesátiletý chlápek už nějakou přípomoc potřebuje:-) A potřebuje také peníze ...

    odpověz na tento komentář
  5. avatar
    #9 Žvejk - vloženo: 28.04.2021 v 10:45:22

    Jo hoši pan Bureš je známý propagator motokol na mtbs... Je tim trošku posedlý spíš a vy mu tady kopete do hračky :D

    1. na tento komentář reaguje tntbiker — #10
    odpověz na tento komentář
  6. avatar
    #8 teryman - vloženo: 28.04.2021 v 09:24:56

    odpověď na rotik — #7 Taky mám dojem že ten tester toho na tom kole moc nepojezdil. Vypadá to že šel za barák na louku, vyfotil a moc to kolo nestudoval. Ona by to byla asi námaha zkusit si kolik se toho skutečně na tu baterku dá najezdit. Už mě nebaví číst si tu testy kol od jednoho člověka kterej je navíc zřejmě za zenitem.

    odpověz na tento komentář
  7. avatar
    #7 rotik - vloženo: 28.04.2021 v 08:43:19

    "...O to zajímavější je ovšem sledovat, jakým směrem se produkce této značky rok od roku posouvá a co jednotlivé modelové řady dokáží nabídnout." O ano, je to tak zajímavé sledovat tyhle hnusy. Divím se, že fotografovi nepraskla čočka, když tohle fotil.

    A jinak souhlasím s tntbikerem. Některé články snad ani nevznikají u vás v redakci.

    1. na tento komentář reaguje teryman — #8
    odpověz na tento komentář
  8. avatar
    #6 tntbiker - vloženo: 28.04.2021 v 07:28:23

    A co si z testu čtenář vezme? Zřejmě neohrabané kolo, těžké - 25 kg vážící monstrum, na kterém se obtížně jezdí z kopce a ještě k tomu nefunkční brzdy. A nejlépe, aby jezdec měřil 150 cm, aby mu seděla délka kola, které vypadá jako po nárazu do stěny. Autor testu sice opěvuje jeho akumulátor, kterému říká baterka, píše o nadnormativním dojezdu a jak je dojezd pro lidi důležitý, ale sám nebyl schopen v praxi dojezd vyzkoušet, pouze ho v testu odhaduje. To je opravdu zvláštní. A teď si představte, že s těmi opravdu lowcostovými brzdami, si někdo toto kolo přečipuje a bude se po cyklostezce řítit mezi lidmi čtyřicítkou. To bude masakr. V testu je patrné, jak redaktor sám sebe ubezpečuje o pravdivosti svých zjištění, neboť si zamiloval slovo "pravda":-) To se opakuje mnohokrát. O designu kola nemá cenu diskutovat. Ale podle mého názoru se jedná zřejmě o lunaparkovou verzi:-), kterou si samozřejmě mnozí koupí.

    odpověz na tento komentář
  9. avatar
    #5 Frybis - vloženo: 27.04.2021 v 21:52:36

    Neměl test dělat Jarda?

    odpověz na tento komentář
  10. avatar
    #4 Honza S. - vloženo: 27.04.2021 v 21:25:44

    Tak tohle je bikové porno... :-D

    odpověz na tento komentář
  11. avatar
    #3 Jirka Stratil - vloženo: 27.04.2021 v 20:36:52

    odpověď na Jirka Stratil — #2 stejne na tech kolech z konkurencniho srovnani neni baterie samsung ani baterie LG.

    odpověz na tento komentář
  12. avatar
    #2 Jirka Stratil - vloženo: 27.04.2021 v 20:34:20

    Ta baterie neni vubec panasonic baterie. To je vyslovene lez. Je to cinska baterie kde jsou mozna clanky panasonic. Ale clanky nejsou baterie. Baterie se sklada z ridici jednotky BMS co je samo o sobe know-how spolecnosti. Spusob spajeni clanku a bms a rozvrhnuti uvnitr, samotny obal baterie a uchyceni claniu v ramci baterie. Vsechno tohle je cista cina. Rucne pajene kabely, cinske bms, nejasny spusob konstrukce baterie. Nerikam ze to je automaticky spatne, ale je to nejaka cinska baterie a urcite to neni baterie panasonic. Panasonic s touto baterii jako celkem nema nic spolecneho a je dost mozna jeho logo uzivane ilegalne.

    1. na tento komentář reaguje Jirka Stratil — #3
    odpověz na tento komentář
  13. avatar
    #1 tntbiker - vloženo: 27.04.2021 v 18:05:58

    Proč nikdy neuvedete u článků, které jsou placené, že jsou placené? To je dokonce vaší povinností takto ty články označit. Brzy se objeví někde na fb jedna zajímavá faktura ...

    odpověz na tento komentář

redakční systém | ISSN 1803-5744