Velký přehled kol 2014 AKTUALIZOVÁNO

Pokud nemáte čas pravidelně sledovat MTBS, máme tu pro vás velký přehled představených a testovaných kol...

Autor: Petr Bureš
Velký přehled kol 2014 AKTUALIZOVÁNO

Každoročně projdou naší redakcí desítky modelů kol od mnoha značek, které podrobujeme testům, nebo je jen podrobně okukujeme, fotíme, vážíme a diskutujeme o nich. Připravili jsme pro vás jejich kompletní přehled seřazený logicky abecedně podle značek.

U všech níže uvedených kol najdete kromě článku s představením, resp. testem také velkou fotogalerii, ve které se můžete na kolo podívat skoro tak, jako by stálo před vámi.

Na závěr jen doplňujeme, že níže uvedený seznam zahrnuje výhradně modely roku 2014 a budeme ho průběžně aktualizovat o další publikované modely až do konce letošního roku, resp. do zahájení představování nových modelů 2015.

4Ever Virus SXC1 650b TEST
4Ever Virus XC 1 TEST

Amulet Big José 29 TEST

Author Egoist
Author Epoque 2.0

BMC Te01 custom

Commencal Meta AM 3 TEST

Cannondale Rush 2
Cannondale F29 Carbon 3
Cannondale Scalpel Carbon 2
Cannondale Trigger 29 Carbon 2 TEST

Canyon Grand Canyon CF SL 7.9 TEST
Canyon Lux CF 9.9 TEST
Canyon Nerve AL 9.9 TEST

Ghost ASX 5100
Ghost ASX 5100 TEST
Ghost HTX Lector 2955 TEST
Ghost Riot TEST
Ghost Riot Lector 7 TEST

Giant Intrigue 27.5 2
Giant TCX Advanced cyklokrosové královny Marianne Vos
Giant TCX Advanced 1
Giant Trance Advanced vs. SX TEST
Giant Trance SX 27,5
Giant Trance X 29ER 1
Giant XTC 27.5 1 TEST

GT Fury Team
GT Force Carbon Expert
GT Karakoram Hans Rey
GT Sensor Carbon Pro TEST
GT Sensor Expert

IBIS HDR 650b TEST

Juliana Roubion

Kellys Hacker 50
Kellys Madman 10
Kellys Reyon 50
Kellys Swag
Kellys Swag 30 TEST
Kellys Tyke 50 TEST

Kona Process 153
Kona Raijin Karly Štěpánové

Lapierre DH Team 27,5
Lapierre Pro Race 629
Lapierre Spicy 916 Carbon TEST
Lapierre X-Control 329
Lapierre Zesty TR 329 TEST

Leader Fox E-Trap TEST

Maxbike EVBike TEST

Merida Big 7 XT edition
Merida Big Nine CF TEST
Merida One Forty 3-B TEST

Norco Range Killer B

Pells F99 XX
Pells Duke XX1
Pells Razzer Race 7

Pivot Mach 6 Carbon TEST

Rock Machine Explosion 70
Rock Machine Firestorm 30

Rocky Mountain Element 970
Rocky Mountain Vertex 930

Santa Cruz 5010 TEST

Scott Genius LT 700 TEST
Scott Spark 740 TEST

Specialized Camber EVO TEST
Specialized Crux S-Works TEST
Specialized Enduro Expert Carbon 29 TEST
Specialized Epic Comp
Specialized Rockhopper 29
Specialized Rumor Expert
Specialized Safire
Specialized Stumpjumper HT Comp
Specialized SWORKS Enduro 29
Specialized S-Works Epic Burry Stander

Superior Modo 827 TEST
Superior XP Cyclocross Elite Disc WTB edition TEST

Trek Fuel EX 7
Trek Fuel EX 9 29
Trek Lush S 29
Trek Lush S TEST
Trek Remedy 9.8 27,5" TEST
Trek Remedy 9 29 TEST
Trek Superfly 9 TEST

Turner Burner TEST
Turner Sultan TEST

Zumbi F-11

(Poslední aktualizace 10.10.2014)

Přečteno - 37751x Tagy: testy tech2014
Zapojte se do diskuze

Mohlo by vás zajímat

  1. TechnikaFotogalerie: BMC Speedfox 03 Trailcrew
    Fotogalerie: BMC Speedfox 03 Trailcrew
  2. Testy - RecenzeTEST: Cannondale Scalpel Si Carbon 3
    TEST: Cannondale Scalpel Si Carbon 3
  3. TechnikaFotogalerie: Trek Slash 9.8 29"
    Fotogalerie: Trek Slash 9.8 29"
  4. Testy - RecenzeTrek Slash 9.8 29" - První dojem
    Trek Slash 9.8 29" - První dojem
  5. Testy - RecenzeMerida One Sixty 7.5000 - První dojem
    Merida One Sixty 7.5000 - První dojem
  6. Testy - RecenzeTEST: Trek Boone 7
    TEST: Trek Boone 7

Vlož svůj komentář:

Pro vkládání komentářů je nutné být přihlášený.
Proto se, prosím, tedy buď přihlašte nebo registrujte.
  1. avatar
    #8 xtrail - vloženo: 25.07.2014 v 10:00:28

    odpověď na ltm_cz — #7 Já také redakci MTBS fandím, akorát jsem možná pozornější než jiní a tak bych měl v některých věcech jasno. Co na práci rozhodně mám a čtu si to tu stejně jako jiní. Napsat můj příspěvek jednou za týden trvá tak pět minut a to není doba, která by někoho zaneprázdňovala. Myslím, že i zdejší čtenáři stráví hodiny denně na facebooku a to už asi časově vadí. A já třeba na facebooku nejsem. To na vysvětlenou. Bohužel nepatřím mezi ovce, kterým se něco předhodí a ony to spolknou.

    Vy osobně opravdu nechápete, že reklama nebo smlouva na testy musí zákonitě obsah testu ovlivnit? Možná pro to se vám testy líbí....

    S napětím očekávám, co mi redakce na můj dotaz odpoví. Myslím si ale, že odpoví vyhýbavě a nemyslím, že by opravdu napsala počet testů od firem, které tu nejsou provázány smlouvami, prodejem na zdejším e-shopu nebo reklamou.

    odpověz na tento komentář
  2. avatar
    #7 ltm_cz - vloženo: 25.07.2014 v 07:30:56

    odpověď na xtrail — #5 Nechci rejpat, ale mě se testy docela líbí i když jsem také nenašel svého budoucího favorita

    Redakci MTBS fandím i když mám také nějaké výhrady (třeba k podávání výsledků ze závodů)

    Nicméně v zhledem k tomu pane XTRAIL, že jste skoro v každé diskusi tak asi nemáte co na práci a kdo ví jestli máte kolo :) (myslím to ironicky)

    Takže je jen na Vás proč si nenajdete jiný server a zde chlapce nenecháte makat ... :)

    PS.: zdar a sílu MTBS

    1. na tento komentář reaguje xtrail — #8
    odpověz na tento komentář
  3. avatar
    #6 xtrail - vloženo: 24.07.2014 v 14:30:22

    Ještě bych chtě doplnit. Pokud s někým máte smouvu na testy kol, tak prosím nepiště, že se jedná o test ale o placenou prezentaci. Tak to bude pro čtenáře pravdivé a nebudete je uvídět v omyl.

    odpověz na tento komentář
  4. avatar
    #5 xtrail - vloženo: 24.07.2014 v 14:24:43

    odpověď na petan — #4 Pane Petane, po přečtení vaší odpovědi si mylsím, že to tzu je ještě horší, než jsem se domníval.

    Takže je jasné, že testujete kola, firem se kterými máte smlouvu, případně kola, která prodáváte tady ve svém e-shopu.

    Asi je každému velmi srozumitené, že pokud si tu někdo platí reklamu, má s vámi smlouvu na testování kol (samozřejmě určitě placenou) nebo jejich kola prodáváte, testy nemohou být objektivní. Nebo že by si tu někdo něco zaplatil a kola byste mu pohaněli? Nebo že byste haněli kola, která sami prodáváte? :-) Tím samozřejmě nechci říci, že ta kola jsou špatná. Ale asi výsledek testu bude ovlivněn..

    Můžete sem prosím doplnit informaci, které značky jste otestovali, aniž by firma, která tato kola dodává, u vás neinzerovala, neměl s vámi smlouvu o placených testech? Vypište prosím jaká kola to jsou. Samozřejmě se dá věřit i tomu, že nějaká značka si tu zaplatí pět testů a jeden uděláte sami od sebe..:-) Cannondale, Amulet, Giant a GT jsem dopředu vyřadil, protože tato kola prodáváte. Jejich testy jsou tedy ovlivněny přímo vámi a tak jim nevěřím. J eopravdu netradiční, pokud sami kola prodáváte a děláte tu k těmto kolům " nezávislé" testy.

    Napslai jste 34 testů. Tak kolik těchto testů je opravdu mimo vliv nějaké firmy, mimo smlouvu?

    V mém prvním příspěvku jste se vyhnul bodu b). tak snad si mého dotazu všimnete:-)

    Pevně doufám, že jste dospělý a nebudete lhát a že odpovíte. Myslím, že odpověď nebude zajímat jen mě.

    1. na tento komentář reaguje ltm_cz — #7
    odpověz na tento komentář
  5. avatar
    #4 petan - vloženo: 15.07.2014 v 09:05:58

    odpověď na Jeniczech — #1 MTBS se navyhýbá žádné značce, Nikdy jsme nikomu neřekli že mu neotestujeme, nebo nepředstavíme kolo. To že je v testech některých značek více a jiných méně do jisté míry závisí na uzavřených smlouvách ale také na ochotě a schopnostech kola do testů dodat. Některé značky mají 300 testovacích kol k dispozici, jiné 5 a to se také projeví na celkových přehledech a množstvích testů. Jestli vám na MTBS chybí některé značky je to především jejich vlastní vinou, resp. vinou jejich dovozců, kteří o to neprojevili zájem. To však neznamená, že se to nemůže v budoucnu změnit, stačí chtít.

    odpověď na xtrail — #3 To, kde modely okukujeme a testujeme je předpokládám vidět z fotek. není to ani na záchodě, ani v ložnici, jte to v lesích, na loukách či na prezentacích tam, kde zrovna dotyčný model máme k dispozici. A co se týká redakce, tak máte pravdu. Po deseti letech, kdy jsme fungovali v prostorách v Praze na Břevnově, jsme zjistili, že nechceme a nepotřebujeme platit pronájem kancelářských prostor abychom se tam scházeli pár dní v měsíci. Od 1.1.2014 proto kancelář nemáme a jak vidíte fungujeme bez problémů dál, možná i s méně starostmi :-)

    1. na tento komentář reaguje xtrail — #5
    odpověz na tento komentář
  6. avatar
    #3 xtrail - vloženo: 08.06.2014 v 18:32:57

    Díky za přehled, je pěkný, ale dovolím si tři malé poznámky.

    a) z přehledu je vidět, že testujete především kola, kteří vám sem dají reklamu. Týká se to určitě Treka, Ghosta, Lapiere, Specialized,Kellys, Giant, GT a Cannondale a Rocky Mountain. Další značky v testech paběrkují, mají odhadem jen takových 10% testů.

    b) jak mám věřit testům třeba Cannondale a GT, když je sami ve svém e-shopu tady nabízíte? Jen blázen by si myslel že něco o těchto značkách napíšete špatného, když na nich potřebujete vydělávat:-)

    c) v úvodu píšete že se scházíte ve vaší redakci. Ale vy žádnou redakci nemáte. Kamarád pracuje pro jednu firmu, která za vámi chtěla nedávno do redakce nedávno přijet, ale bylo jim sděleno, že redakci nemáte,:-) Tak kde modely okukujete? U někoho z vás v kuchyni? na záchodě nebo v ložnici? :-) Opravdu nemáte vlastní redakci?

    1. na tento komentář reaguje — #
    2. na tento komentář reaguje — #
    3. na tento komentář reaguje — #
    4. na tento komentář reaguje petan — #4
    odpověz na tento komentář
  7. avatar
    #2 Diego B - vloženo: 06.06.2014 v 17:58:25

    odpověď na Jeniczech — #1 Asi nemá "namazáno"..........

    odpověz na tento komentář
  8. avatar
    #1 Jeniczech - vloženo: 06.06.2014 v 17:00:48

    Proč se MTBS vyhýbá kolům CUBE?

    1. na tento komentář reaguje Diego B — #2
    2. na tento komentář reaguje — #
    3. na tento komentář reaguje — #
    4. na tento komentář reaguje — #
    5. na tento komentář reaguje petan — #4
    odpověz na tento komentář

redakční systém | ISSN 1803-5744